6,276

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

ce frumos e cel alb! de fapt, toti sunt draguti!

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

6,277

Frmosi, Silviu, sa-ti traiasca...ai fetite frumoase acolo, are de unde alege Sammy  :heart: ...vad ca ti-ai ales numai culori unice, nu-ti plac cei pied  tongue

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

6,278

acum cateva minute stateam in pat si ma uitam la un film cand deodata aud cum cade ceva pe parchet, am aprins lumina si am vazut ca riky dadea din cap si se scutura si cadeau bobite de mei in toate partile, cred ca regurgita ca erau intregi bobitele si uscate, e ceva grav? ma gandesc ca poate si-a umplut prea tare gusa si de aia le-a dat afara. acum s-a mutat pe alta crenguta din trandafir si s-a pus sa faca nany

6,279

si mie mi s-a intamplat asa cand am cumparat perusii.polly a mancat prea mult si a inceput sa "vomite".de atunci nu s-a mai intamplat.

6,280

sper sa nu se mai intample ca m-am speriat un pic  :hihi:

6,281

Silviu sunt foarte draguti micutii sa-ti traiasca  :pup:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

6,282 (edited by pattyto 09-07-2010 05:38)

acum la 6 am auzit ca iar regurgita, apoi s-a dus a incercat sa pape, a baut apa si a regurgitat iar, acum e sus pe dulap si cand da din cap stanga dreapta cand se scutura dar involuntar ca se vede cum incearca sa stea normal, de exemplu a ridicat un piciorus sa se scarpine si l-a apucat atunci scuturatul. nu e normal, ce are? e agitat si nu se opreste din "miscatul" asta de regurgitat cu toate ca nu mai pica nimic, cred ca e gusa goala....merge dintr-o parte in alta a dulapul si mai da cu cioculetul in el
am uitat sa zic ca de o saptamana i-am schimbat mancarea, am cumparat un mix de seminte de la alta firma dar daca era de la ea ma gandesc ca se manifesta de atunci nu abia acum

6,283

vrea sa se imperecheze si de asta regurgiteaza!

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

6,284 (edited by pattyto 09-07-2010 10:22)

si de asta regurgiteaza asa non-stop pe unde apuca?  :wow:  se duce din ora in ora sa pape si regurgiteaza tot ce tine in gusa
nu cred ca l-a apucat dragosteala si imperechierea aseara pe intuneric asa deodata ... si se vede ca incearca sa se controleze dar nu poate...
s-a curatat azi pe pene dar nu a ciripit decat foarte putin neutral si a iesit de doua ori moale

6,285

Pattyto, sa nu aibe o iritare a gusii...ai mare grija, daca a iesit moale inseamna cu numai apa a intrat in sistemul digestiv si manacarea a varsat-o toata...schimba-i semintele cu ce manca inainte si incearca sa-l hranesti cu putin iaurt simplu (fara arome)...si daca a posibilitatea du-l la un medic veterinar...are o problema, cand regurgiteaza de dragosteala o face cu tam-tam, cu cantec si dans si este ocazionala...cand se intampla brusc si in mod repetat, este o problema.  :ill:

6,286

Silviu sunt superbi micutii tai mai ales cel alb e o splendoare ....

Pattyto cred ca e cazul sa mergi la doctor sau sa ii schimbi un pic alimentatia ... multa bafta  :pup:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

6,287 (edited by pattyto 09-07-2010 10:54)

asa ziceam si eu ca nu are cum sa fie de la dragosteala
o sa ii iau azi mix de la padovan cum a avut inainte , vad ca a inceput sa zboare si sa ciripeasca un picut si iese cand moale cand tare dar tot regurgiteaza, iaurt o s-ai dau diseara cand e adormit, pana atunci o sa-i dau cateva bobite de orez fierte
daca continua asa pot sa ii iau pereche duminica sau risc sa se imbolnaveasca si ea?
si pot sa ii pun vitamine in apa?

6,288

silviu wrote:
setris wrote:

Frmosi, Silviu, sa-ti traiasca...ai fetite frumoase acolo, are de unde alege Sammy  :heart: ...vad ca ti-ai ales numai culori unice, nu-ti plac cei pied  tongue

Sam tocmai si-a ales partenera, astazi a si calcat-o si fortat fiind le-am pus cuib. Partenera lui este femela albastra, ramasa singura cu doi pui.  neutral

Ohooo...e super ca l-a acceptat...ma bucur si pt. Sammy si pt. Kiki...sa vedem ce culori ies acum.  tongue

6,289

Eu zic sa ii schimbi un pic meniul si sa vezi cum reactioneaza ... nu cred ca e chiar asa grav incat sa se imbolnaveasca

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

6,290 (edited by pattyto 09-07-2010 12:23)

azi ii schimb meiul si ii pun de la padovan de care a mai avut, o sa-i dau si iaurt, iar duminica ii iau pereche
i-am pus in apa si multivitaminico tot de la padovan
daca continua asa rau luni vorbesc cu veterinara, nu prea as vrea sa merg acum ca e posibil sa-i dea antibiotic si majoritatea nu sunt specializati in pasari exotice, prietenului meu i-a dat pt rosella un unguent care e pentru caini si vaci...... i-a facut bine dar totusi.....
sper sa-si revina pana luni  :pls:
multumesc mult pentru sfaturi  :hug:

6,291

silviu, cred ca vreau si eu micutii tai! sunt adorabili! :perus:  big_smile

Perusica mea:Dasca :perus:

6,292 (edited by pattyto 09-07-2010 16:59)

i-am cumparat nisip si grandmix de la padovan cum avea inainte, am vazut ca ciripeste dar incet, si continua sa faca moale, daca ii dau iaurt pot sa-i dau si ceai sau in combinatie ii face rau?
sunt asa ingrijorata, tot da din cap de parca vrea sa regurgitize, cat am fost plecata a mancat orz sau grau in loc de mei....

6,293

offff, sper sa nu fie ceva grav si sa se faca  bine!

6,294 (edited by pattyto 09-07-2010 19:14)

mi-e asa de mila de el, incearca sa pape dar cum se apropie cu ciocu de mei cum incepe sa dea din cap involuntar de parca ar regurgita si nu poate sa ia nici macar o bobita, cred ca ii este asa de foame, a baut doar un pic de apa  :cry:
mi-e frica sa nu slabeasca si sa moara de foame, am mai citit cazuri pe net  :cry:  a fost de foarte multe ori sa pape si nu poate...  :cry:

6,295

pattyto wrote:

mi-e asa de mila de el, incearca sa pape dar cum se apropie cu ciocu de mei cum incepe sa dea din cap involuntar de parca ar regurgita si nu poate sa ia nici macar o bobita, cred ca ii este asa de foame, a baut doar un pic de apa  :cry:
mi-e frica sa nu slabeasca si sa moara de foame, am mai citit cazuri pe net  :cry:  a fost de foarte multe ori sa pape si nu poate...  :cry:

iai dat iaurt?

Adaugat: 09-07-2010 23:54

HEY! smile După ce mi-am pierdut peruşul Loli`... :cry:  :pup:  :cry: ..am suferit foarte mult. Acum pe 12-13 îmi iau un alt peruş  :perus: şi o cuşcă nouă cu toate necesare  :ironic: , mie frică de cusca pe care o am să nu aibă microbi pe ea în fine..
Ce nume aş putea să-i pun perusului nou? Pe celalalt il chema Loli, era baiat. Eu zic Loli 2 :k:   big_smile , voi? Şi încă ceva..ce să iau? un baiat sau o fetiţă?  :blb:

,,Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.''

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

6,296

pattyto wrote:

Parere me este ca tre sa mergi cu el la un veterinar.Aste ce spui tu sunt simptomele unei raceli puternice.Nu vreau sa te speri dar trebuie administrat antibiotic.Daca il lasi prea mult fara sa manance se va desidrata.El regurgiteaza de la mucozitati.Poti sa ii dai galbenus de ou fiert 20 de min cu un pic de paine.

6,297

anny poti sa iei fetita, baiat, sa-i pui orice nume, oricum cel pe care l-ai avut a fost unic si nimic nu o sa il inlocuiasca, dar daca e sa ma intrebi pe mine as zice sa iei copia fidela a perusului vechi, in cazul meu dupa ce mi-a murit hamsterul am luat unul fix opus ca si culoare, sex, nume tot...si apoi imi parea rau ca nu am luat unul cum mai avusem. ma rog, parerea mea, tu faci cum simti, si la fata locului iti dai seama de care perus te indragostesti  :rusine:

lu riky i-am dat aseara iaurt, a luat vreo doua gurite si alea fortat ca misca capu si se ferea, a ajuns mai mult iaurt pe pene decat in ciocu lui, acum m-am trezit odata cu el si am vazut ca s-a dus la cutia cu mancare si a rontait mai mult nisip ( de care i-am cumparat ieri ca pana acum nu avea), in rest aproape nimic, pana acum nu a dat din cap ca si cum ar regurgita, sper sa fie bine, nu am dormit deloc toata noaptea.

6,298

pattyto bagal in colivie tinel inchis si punei o lampa cu un bec.Cand sunt bolnavi le scade temperatura corpului.sa pui lampa intrun colt al coliviei.Metabolismul lor lucreaza foarte mult la caldura si lumina.NU VREAU SA FAC PE DESTEPTUL ESTE PAREREA MEA

6,299 (edited by pattyto 10-07-2010 05:18)

multumesc; o sa incerc si cum spui tu, in cazul asta orice sfat e bine venit
eu am vrut intai sa ii schimb meniul sa vad cum reactioneaza ca ma gandesc ca de vina a fost faptul ca i-am dat un alt tip de mix care poate nu i-a priit. n-am vrut sa-l bombez din prima cu antibiotic. momentan vad ca nu mai da semne de regurgitare
pot sa ii iau maine pereche sau risc sa se imbolnaveasca si ea? poate prezenta ei o sa-l ajute sa-si revina mai repede, acum sta in colivie langa perusul de plastic.

6,300

pattyto wrote:

multumesc; o sa incerc si cum spui tu, in cazul asta orice sfat e bine venit
eu am vrut intai sa ii schimb meniul sa vad cum reactioneaza ca ma gandesc ca de vina a fost faptul ca i-am dat un alt tip de mix care poate nu i-a priit. n-am vrut sa-l bombez din prima cu antibiotic. momentan vad ca nu mai da semne de regurgitare
pot sa ii iau maine pereche sau risc sa se imbolnaveasca si ea? poate prezenta ei o sa-l ajute sa-si revina mai repede, acum sta in colivie langa perusul de plastic.

Sfatul meu nu baga al papagal cu el in cusca risti sa se imbolnaveasca si celalalt.Semnele de imperechere nu sunt astea.Si nici din cazul mancari. Daca ii schimbai mancarea refuza sa manace.Din ce spui tu el saracul vrea sa pape dar nu poate.In concluzie punei mancarea care a avuto si pina acuma bagai o lampa cu un bec 24din24 si la farmaciile veterinare se gaseste doxivet pe baza de tretraciclina parca are 20% si vitamine si dai hrana moale galbenus fiert si crengute de salcie contin antibiotic.

Adaugat: 10-07-2010 06:28

pattyto nu il lasa mult boala la perusi se manifesta foarte repede.dai 5 zile antbiotic si repeti peste 1 saptamana inca 5 zile antibiotic boala poate recidiva