Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Ti se pare chiar atat de scump un perus? gasesti si la pretul de 20 de lei. Daca nu ai bani pt un perus atunci vei avea pentru colivie?
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Ti se pare chiar atat de scump un perus? gasesti si la pretul de 20 de lei. Daca nu ai bani pt un perus atunci vei avea pentru colivie?
Avea elfie zebrute australiene pt. adoptie, dar nu mai e anunt valabil. pune mesajul la vanzari, cumparari si alte tipuri de donatii de la topicul pasari si poate iti ofera cineva vreun papagal. Mult noroc! :pup:
HELP este urgentza...femela iar are probleme...nu mai poate zbura...ieri a zburat perfect astazi se simte rau se vede si dupa penaj...sa incep antibioticul? ( nu stiu ce sa fac help please...
Nu am experientza....cateoda pare infoiata alteori nu....singura diferentza este ca ieri zbura bine si astazi nu.
Poate fi de la nesomn?A fost galagie aseara si am lasat geamu deschis pentru ca era cald.
Sau ca am tinut-o astazi pe balcon afara?
AStazi am vazut-o mancand mai multe fructe decat mei....Ba kiar si nisip..nu stiu ce sa ma mai fac mi-e frica de mor.
Inainte puneam insecticid la geam ca ma ciup tzantzarii de mor.Dar de 2-3 zile nu le mai pun.Si anu trecut le-am pus cand era numai ea si masculul si nu a patzit nimic...Aseara m-am dat cu acetona pe ciupituri poate fi si din cauza la miros?
Nu stiu ce sa ma fac PLEASE HELP
Poate ii e cald. Pune-le o cadita in colivie sau afara sa faca singuri baita.
Iar seara, cum de e galagie? poate se sperie de ceva si zboara prin colivie.
Leam cumparat ieri perusilor mei un os de sepie si am observat ca are un miros asemanator cu cel al unui cadavru.E normal sa fie asa?
da...osul de sepie are un miros ciudat
si la mine miroase urat osul de sepie. dar nu stiu daca a cadavru
Bună. Am scos puţin (2 minute) puii şi cele două ouţe, am aspirat acolo, fără să spăl însă, apoi am pus talaş de un deget grosime şi am pus micuţele fiinţe la loc. M-am spălat foarte bine pe mâini şi am folosit o pungă micuţă, curată, să iau puii şi ouăle de acolo. Credeţi că e ok sau...?
Acum văd că iese puţin, mănâncă şi intră înăuntru. Eu sper să nu fi greşit cu nimic... Nu aş vrea să abandoneze puii sau să nu-i mai îngrijească... Îmi trec prin cap tot felul de scenarii...
Acum suntem 6... :heart:
:k: Nu e nici o problema, ai facut foarte bine...si e minunat ca femela a intrat la pui ...se vede ca nu-i abandoneaza...de acum va iesii din ce in ce mai des afara...sa-ti traiasca minunatii...mi-asi dorii un puiut de la tine...albastru...fetita. :heart: :heart: :heart:
gabriela nuti mai fa probleme din astea ca nu e asa cum zic altii ,ca daca ii atingi nui mai hraneste parintii,daca le atingi ouale nu le mai cloceste.eu cand au oua ma uit sa vad daca sint bune,cand au pui ii dau deoparte ptr ale face curat,s-au ptr. a vedea daca sant hraniti bine si nu am avut probleme de genul asta.grija e mai mare cand ai numai o pereche,dar cand ai mai multe perechi nu mai dai importanta la ori ce numai sa le mearga bine.fi te rog mai optimista si lasa grijile deoparte .succes si ai grija de ele ca sint superbe
:k: Nu e nici o problema, ai facut foarte bine...si e minunat ca femela a intrat la pui ...se vede ca nu-i abandoneaza...de acum va iesii din ce in ce mai des afara...sa-ti traiasca minunatii...mi-asi dorii un puiut de la tine...albastru...fetita. :heart: :heart: :heart:
:hihi: Nu ştiu dacă ai zis la nimereală, dar din câte am văzut, puiul de o săptămână este albastru, la fel ca mama lui, iar cel mic este alb, ca tati. Sau poate doar aiurez eu. Poate mă ajută Dumnezeu să iasă şi celelalte două ouţe... M-am uitat atent la unul din ele şi mi se părea puţin mai transparent şi o crăpătură uşoară, aşa cum se văd cele de la ouăle fierte.
Mă pot lăuda cu nişte băieţei foarte cuminţi, dacă scot puiul de trei luni şi tatăl sunt inseparabili, acum a început şi puiul să vină pe mână, e foarte frumuşel şi blând. Şi deştept foc... iese prin orice ieşire...
Să ştii că ai dreptate, iese din ce în ce mai des afară mami. Voi încerca să n-o mai deranjez deloc.
Mulţumesc pentru tot :heart: .
gabriela nuti mai fa probleme din astea ca nu e asa cum zic altii ,ca daca ii atingi nui mai hraneste parintii,daca le atingi ouale nu le mai cloceste.eu cand au oua ma uit sa vad daca sint bune,cand au pui ii dau deoparte ptr ale face curat,s-au ptr. a vedea daca sant hraniti bine si nu am avut probleme de genul asta.grija e mai mare cand ai numai o pereche,dar cand ai mai multe perechi nu mai dai importanta la ori ce numai sa le mearga bine.fi te rog mai optimista si lasa grijile deoparte .succes si ai grija de ele ca sint superbe
Sunt mai paranoică de felul meu şi e prima oară când clocesc ouă la mine în casă. Când i-am dat prietenei mele nu aveau decât câteva luni... Nu aş vrea să fac nimic greşit pentru că eu nu mi-aş ierta-o. Am stat o noapte întreagă să ascult atent piuiturile, eram sigură că a mai ieşit un pui. Când am auzit cum mâncau şi coaja aia, mi s-a făcut rău. Puii văd că sunt hrăniţi bine, cel mare este imens, cel mic prinde dimensiuni şi amândoi au guşă. Sunt drăguţi foc, chiar dacă nu fac ei prea multe.
Mulţumesc pentru tot :heart: .
Gabriela sper sa fie totul bine cu puiutii sa iasa toti si sa creasca sanatosi, tin pumnii :succes: :succes: :succes:
Oh, vă mulţumesc mult! Deja mă simt mai bine... Vă iubesc! :heart:
Gabriela ..nu trebuia sa iti pui si manusi...eu le-am facut fara...si nu s-a intamplat nimic...acum fac numai nazbatii si inca nu stiu daca o sa ii dau sau nu...mi-e frica cand o sa fie in perioada de imperechiere si fetitza cea mica si mama lor...nu stiu ce se v-a intampla...
Se pare ca Kiki(mamica lor) nu are decat problema cu zburatu si caldura.(respira ciudat...)
In rest e destul de vioaie,mananca si sare la distanze mici...ma gandesc ca poate si-a rupt vre-o pana necesara zborului..
Voi ce credeti?
cred ca nu trebuie sa iti faci prea mari griji!
bafta , gabriela!! sper sa iasa pui si din oale care au mai ramas!
Nu ştiu cum fac, dar adineaori m-am uitat la ouă şi am văzut că a ieşit al treilea pui şi Rica a mai făcut un ouţ! Şi deci, am 3 pui şi 2 ouă!
Vă iubesc mult! :heart:
Ma bucur mult pentru noii veniti in familie Gabriela .. .. sa iti traiasca :pup:
Ups! Mii de scuze! Acela nu era ou, ci coaja de la ultimul puiuţ .
Felicitări ! :heart:
Ups! Mii de scuze! Acela nu era ou, ci coaja de la ultimul puiuţ
.
se mai intimpla , oricum esti bravo! :k:
bravo! sa iti traiasca!
poate mai incolopui poze! :hug:
duminica asta cred ca ma duc sa iau perusica :perus: , ma multumesc doar sa il pup si sa il mangai pe riky ca vad ca la mine nu vine deloc si nici numele nu si-l recunoaste.....
Iubirea mea !
Adaugat: 08-07-2010 17:49
Si inca 2 3 poze.. Isi aranja penele pentru intalnirea cu don`soara care se vede mai sus la mansarda. ( trebuia sa incarc eu o poza gresit ... a 3-a e iesita aiurea, trebuia alta in locul acesteia )
gabriela felicitari pentru puiuti.sa'ti traiasca :bravo:
simona e foarte frumos :heart:
ce frumusel e! cochetu` mic!
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus