651

Re: Probleme medicale pasari: tratamente , medicamente , cabinete vet!

Eu am descoperit de curand un lichid organic cu care curat colivia si tot ce au papagalii: jucarii, recipiente pentru apa, mancare etc si chiar faianta ca Kiki are obiceiul sa verifice daca e  bine stearsa ...  big_smile

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

652

ce lichid?si eu am probleme cu curatarea coliviei...ma gandesc sa nu se imbolnaveasca de la ceva si prefer sa le spal colivia doar cu apa.

653

LOC se numeste numai ca nu se gaseste in comert ... eu la-m luat de la cineva care e reprezentant

654

Buna...am si eu o nimfuta care are o aripioara cam bleaga...cred ca s-a lovit...de intins o poate intinde chiar a zburat 1pic...nu cred ca e rupta...poate doar luxata...un sfat daca se poate ar fi bine venit!multumesc mult!!

Animalele impart cu noi privilegiul de a avea un suflet!!

655

ella_costan wrote:

LOC se numeste numai ca nu se gaseste in comert ... eu la-m luat de la cineva care e reprezentant

Ce firma? Reprezentant la ce?

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

656

Aveti idee cu ce as putea sa dau un perus pt a-i vindeca o rana? dimineata l-am gasit cam sifonat si nu-mi explic cum s-a intamplat... ori s-a certat cu un dintre rivali, ori si-o fi prins capul pe undeva... are o rana puternica la cap, nu mai sangereaza, dar in locul unde a fost zgariat are sange inchegat... chiar nu stiu ce sa-i fac, o fi grav ?  :wow: l-am scos din voliera impreuna cu iubita lui care cloceste si i-am bagat intr-o colivie pana se va face bine!

657

Betadina. Ii dai pe rana. Sper sa se faca bine.

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

658

aseara (a fost a3-a oara cand i'am dat cu ulei) i'au mai cazut din cojtele alea pe care le are... e bine?!

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

659

eu cred ca e de bine!

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

660

Incet incet se va curata de cojite si va ramana curatel ..  :pup:

661

cineva mi-a spus ca pt raie e buna vitamina A uleioasa si albastru de metil ... si daca e asa, cum le aplic ?

662

suana wrote:
iloveanimals wrote:

Ok...
Incep eu cu o problema.
RAIA

Raia le perusi se manifesta prima data la limita dintre cerom si cioc ca o crusta de culoare alba, se extinde pe cioc, cerom, picioare si ochi. Daca priviti cu atentie se observa niste "santuri" sapate pe paraziti in care isi depun ouale si mananca. In stadii avansate raia are ca efect caderea penelor.
Poza este cu perusul meu pe etapele inainterii raiei. Sper sa se observe. Poze cu arie mai avansata nu am pt ca nu i-am permis sa se dezvolte.

Tratament
Ulei alimentar-dar are efect doar distrugerea parazitilor, nu si a oualalor, pt a prevenii ecolozarea oualalor, tratementul trebuie sa dureze cel putin 2 saptamani. Ouale eclozeaza in 7-10 zile, la iesirea puilor din oua trebuie distrusi imediat.
Vitamina A- Tratamentul dureaza tot minim 2 saptamani
Sanipur de la Sera - tratamentul este mai de durata, dar nu afecteaza pasarea cu nimic.
Unguent cu sulf - isi face efectul in 2-3 zile dar este toxic pt pasare, se da doar il locurile in care pasarea nu poate ajunge sa inghita(frunte, cioc, sub barbie). unguentul este foarte puternic si tratamentul se face din doua in doua zile de 3 ori(ii dai o data , pauza o zi si tot asa de 3 ori)
Si ar mai fi dar nu stiu in ce cantitate se da

! Vitamina A se da doar o data pe zi, deoarece este destul de puternica si poate fi fatala.
            Cu ulei se poate da si de doua ori pe zi.

Daca am gresit cu ceva ma puteti corecta, este spre binele pasarii.
Daca mai aveti poze cu raia intr`un stadiu avansat al perusului sau al oricarei pasari, le pueti pune. tongue

Am copiat ce a scris Dany ,sigur iti va fi de folos andreea.

Asta fiind postata cu o pagina inainte.  wink

663

perusita mea e cam trista.sau asa mi se pare mie.inca ceva?  trebuie sa ii dau cu ulei si unde i'au cazut putin penele.am observat ca si pe langa ochi i'au cazut cateva pene  sad

dany nu prea inteleg ce vrei sa spui prin comentariul tau, dar sper sa nu fie ce cred eu.iar daca e, sa sti ca nu am stat sa caut in 30 de pagini gandindu'ma ca cineva o sa imi spuna ce sa fac (din propria experienta).oricum, ramona iti multumesc foarte mult ca m'ai ajutat.apropo, ce mi'a copiat ramona nu e cu o pagina inainte

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

664

mihay28 wrote:

cineva mi-a spus ca pt raie e buna vitamina A uleioasa si albastru de metil ... si daca e asa, cum le aplic ?

albastru de metil?...incetati sa mai luati tratamente dupa ureche ca o sa va para rau dupaia. vad ca imi bat gura degeaba aici. nu vreau sa fiu partasa daca se intampla ceva rau la tratamentele astea aplicate aiurea.

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

665

bubbles wrote:
mihay28 wrote:

albastru de metil?...incetati sa mai luati tratamente dupa ureche ca o sa va para rau dupaia. vad ca imi bat gura degeaba aici. nu vreau sa fiu partasa daca se intampla ceva rau la tratamentele astea aplicate aiurea.

acel cineva creste perusi de mai bine de 10 ani, si cred ca vorbeste din propria-i experienta smile

666

Noua ne-a trecut bubita  :heart:

667

simona ma bucur ca david e bine acum.pana la urma ce a avut?s'a intepat?
si eu am folosit albastru de metil cand chiky a fost muscat de ceilalti si i'a trecut  neutral

668

Atata timp cat albastrul de metil este uleios poate fi folosit pentru raie. Nici nu stiu daca este uleios sau simplu.  hmm  :rusine:

669

Andreea, asa mi-a zis domnul de la pet-shop (care e crescator de pasari exotice si student la medicina veterinara). Si se pare ca sfatul pe care mi l-a dat legat de Baneocin a fost bun  :angel:

670

simona si eu am folosit baneocin la papagali.si nu au nimic daca inghit ca e pe baza de antibiotic(vindeca si dezinfecteaza in acelasi timp)

671

silviu wrote:
iloveanimals wrote:

Atata timp cat albastrul de metil este uleios poate fi folosit pentru raie. Nici nu stiu daca este uleios sau simplu.  hmm  :rusine:

Nu are nici o importanta daca este uleios sau nu, iar albastru de metil nu este uleios.

Inseamna ca nu este bun pentru raie. Pentru a distruge parazitul asta este nevoie sa fie infundate canalele si ca ei sa se sufoce.  wink

672

mihay28 wrote:
bubbles wrote:
mihay28 wrote:

acel cineva creste perusi de mai bine de 10 ani, si cred ca vorbeste din propria-i experienta smile

Ok imi cer scuze. Bafta!

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

673

Buna tuturor,am doua nimfe,Piri si Amore.Piri are 5 ani jumate iar Amore doar 6 luni.
de o luna cei doi sau cunoscut,au ajuns si la  iubire,totul perfect.De 4 zile Piri este cam bolnav.si Amore a fost ,dar ia trecut foarte repede,poate datorita varstei,ambi aveau aceleasi simtone,vomitau mancarea ,de fapt doar meiul insotit de o mucoasa,spuma alba.Am fost ieri la veterinar,ia consultat,si mia zis ca ii o posibila viroza,mia dat o siringa cu un lichid in ea,sa le dau o data pe zi.
Azi Amore este ok,putin somnoroasa ,dar totusi activa,din pacate Piri nu ,de vomitat nu mai vomita,nici unu,dar el ,Piri are probleme cu mersul,parca ar calca pe ace,indiferent pe unde umbla,acelasi rezultat,m-am uitat la picioare si nu are nimic,saracul se pune intrun colt,sta linistit mult timp,si dintr-o data sare ca ars,fuge si nu se opreste de cat intr-un perete sau altceva,plus ca nici cu echilibrul nu sta bine.l-am sunat pe veterinar azi,era la o nunta si tot a raspuns,mia zis sa il ud cu putin apa rece,si sa il pun intr-un loc mai racoros,sa ii dau putin mac sa manance,si mia zis ca e posibil sa fie acidul uric,care nefind eliminat il afecteaza,iam zis ca are si diaree.ma asteapta luni iar la consultatie.am facut cum a zis,a mancat si mac,si mancare,si tratamentul dat ,si apa a baut,nu a facut figuri,iam stropit cu apa si iam dus cu colivia in baia,acolo fiind mai racoare,sa linistit Piri un pic.....iar amore sta langa el,mi asa de  mila de el,de ei....eu marti trebuie sa plec in italia la munca,sincer va spun ,ma doare inima sa il las asa...ce  ma sfatuiti?

Adaugat: 17-07-2010 20:35

Am fost si azi la veterinar,aici in cluj,de urgenta la multivet,consultatia a fost doar 15 lei noi,diagnostic,domnul Piri este slabit,din cauza vomei pe care a avuto,tratament complex de vitamina b,in adapatoare sau direct in gura,prefer in adapatoare,(iar vita plus care i l-am dat sa continui sa il dau ,deci in apa vor avea complexul de vitamina b si vita plus)asa va beneficia si Amore de tratament,oricum mia spus domnul doctor ca surprusul va fi eliminat prin urina,plus ca ar fi indicat sa ii dau usturoi o data de doua ori pe saptamana,in mancare cate 2 feli,sau praf de usturoi foarte putin tot in mancare.
Plus ca trebuie sa il tin pe suprafete plane,deci adio grilaj,bare de la colivie.asta il va ajuta la mers,echilibru,ultimile vorbe ale domnului doctor au fost :stai linistita nu ii caz de moarte.as vrea eu sa stau ,dar nu pot....

Cine te iubeste nu te face sa suferi...

674

Salut prieteni.Am o perche de perusi in varsta de 2 ani si o pereche de zebrute mai noi achizitionate,nu le stiu cu exactitate varsta.Dar toti sunt foarte frumosi si ii ingrijesc cu drag.Am o intrebare : De ceva vremem fetita perus are momente cand sta abatuta putin infoiata ,asa ca un om suparat.Dar nu e permanenta starea,posibil sa fie imbintata cu stari de voiciune pe parcursul zilei.Ce mai e putin dubios ,excrementele care sunt uneri de un verde caracteritic.Asadar dati-mi si mie niste sfaturi de vreu medicament ceva cu spectru larg sau vreun ceai depurativ care sa eleimine evantuali parazati din organism.Va multumesc  :perusi:

675

Buna. Nu stiu ce sa zic exact...pentru ca este ceva foarte vag ce zici tu, mai ales ca ei nu pot fi vioi tit timpul, au si ei toane big_smile. De mancat ce le dai sa manance? Pentru paraziti, bacterii etc, recomand albastru de metilen, cate 2 3 picaturi in apa de baut (depinde cati ml are adapatoare in care le pui tu apa), 7 zile o data la 90 de zile...