1,601

Re: Zebre australiene - Taeniopygia guttata

Multumesc, raluky4, pentru sfaturi ! smile 
   Tocmai am citit un articol scris mai demult pe Latifa despre cum trebuie sã fie colivia lor . Din pãcate, nu prea seamãnã cu ce am eu sad  Mie crescãtorul, mi-a recomandat o colivie de dimensiuni mai mici decât scrie în articol (asa cum avea si el si în care avea vre-o 10-15 pãsãrele). A zis cã si el acasa în asa ceva le tine, dar separate pe perechi, nu toate la un loc ca în piatã. Cuiburi pentru zebre nu avea, asa cã le-am fãcut eu dintr-o cutie de carton cum am vãzut la el (doar ca într-a lui, stãtea si o d-nã zebrutã cu intentii ouãtoare), le-am mai pus si un leagãn (fãcut dintr-o micã palãrie de paie, pe mãsura lor) si piscinã (dintr-o  cutie de plastic), mã rog... m-am strãduit sã le fac sã se simtã bine. Oglindã nu au, leagãnul îl ignorã gratios, cuibul aidoma si la fel, baie nu le-am surprins fãcând, dar le-am vãzut penajul ud de câteva ori. Pe jos, le-am pus nisip cumpãrat tot de la piatã (am sã-l schimb cu servetele cum am citit în articolul acela). Cuib nu am gãsit de cumpãrat, poate de aceea nu le place. Problema este cã e greu de schimbat asternutul, pentru cã se agitã grozav de câte ori deschid usita custii. Încolo, sunt vioaie si guralive (dimineata, cum mã apropii de ele încep sã ciripeascã, de parcã m-ar saluta smile
   De mâncare le dau semintele lor, firimituri de pâine, morcov ras, coji uscate si pisate de ou, varzã tocatã sau o fãrâmã de brânzã sau gãlbenus fiert.  Mâine, promit cã merg sã le caut si os de sepia, cum am citit.
    Însã spre deosebire de prima pereche pe care am avut-o, ãstea nu intrã în cuib ci dorm pe bete (una lângã alta ce-i drept), dar în rest,  musiu Puiu nu se "umflã în pene", nu carã fire de lânã sau iarbã uscatã la cuib si nu pare de loc interesant de domnisoara Puia sad Eu tot mai sper, ca poate Puica e prea tânãrã, cã am uitat sã-l întreb pe vãnzãtor ce vârstã au fiecare wink)

Micu(border collie)+Print(un birmanez)+eu(homo erectus)=Un trio maidanez

1,602

sfatul meu e sa le pui servetele in loc de nisip, ca se schimba mai usor. si un sfat ar fi sa le iei un cuib ca asta din poza.

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

1,603

Estera wrote:

De fapt sunt dar dinalea de lemn ca pentru perusi numai ca mult mai mici doar ca ai mei nu intra ca le este frica sad

estera, iti zic eu un truc pe care la-m folosit cu zebrele mele, ca si eu am avut cuiburi din lemn. Le-am lasat capacul putin deschis, astfel incat sa intre lumina, dar sa nu poata sa scape pe acolo. Si a mers! La un moment dat, Zizi si-a captusit asa de bine cuibul incat a acoperit partea pe unde intra lumina. Si si-au vazut de treaba.  wink 

Incearca si varianta asta. Oricum, odata intrati in cuib, nu-i mai scoti de acolo.  smile

Succes!

Adriana

1,604

eu cred ca un crescator cu experienta e cel ce isi face regulile in crescatorie ptr a le fi mai bine pasarilor si ptr a le inmulti.eu nu ma dau mare crescator dar scot pui de exemplu dintr-o pereche la maxim.de exemplu 6 oua 6 pui ,4oua 4 pui.eu prin sfaturile pe care le dau e sa faceti si voi la fel ptr a avea pui la maxim nu le dau din rautate

1,605

Yokoman, ai si tu dreptate, dar acum depinde si de cate oua ti-au facut zebrele. Spre exemplu, ale mele au avut cuib cum are Raluca si au crescut fara probleme 3 pui in el. Atunci cand ma ingrijorasem ca nu mai au loc in el, a iesit primul pui din cuib si problema s-a rezolvat. Asa ca, sunt situatii si situatii...

Toate bune!

Adriana

1,606

Toate bune si frumoase, dragilor ... dar de unde cumpar eu cuib d-ăla, daca la noi pe piata exista ioc ?
       În toată piata sunt 3 vânzători de păsări, din care scazându-l pe cel ce mi-a vândut cinteza bolnăvioară, mai rămân 2 mari si lati ... unu are doar păsărele, celălalt are si hrană si alte materiale, dar cuiburi nu are si gata.
         Raluky4, spune-mi te rog, cam ce dimensiuni are cuibusorul tău că mă supăr si confectionez si eu unu. Poate cel pe care l-am făcut dintr-o cutie de Nokia, o fi prea scund sau cu intrarea prea largă, sau prea înalt sau naiba mai stie cum ...  sad

1,607

aprox. 11 cm inaltime, 8 latime.
de unde esti, di. modi, ca daca esti din Buc. iti spun de unde sa iei cuib de-asta.
vezi sa fie mai rotund cuibul, nu patratos!

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

1,608

ei poi cum voi va tot contraziceti pe cuibul zebrutelor al meu este bun?este cel cu alb din colt

http://asia.sunphoto.ro

1,609

bravo , silviu :k:  foarte frumoase zebrute,  big_smile  sunt ale tale? wink

Perusica mea:Dasca :perus:

1,610

silviu si atunci nici acesta nu este cuib? mie asa mi s-a spus ca e cuib

acum imi spune si mie cineva ce sa fac pt ca zebruta mea a facut celelalte 2 oua inafara de primul in cadita asa cum i spui tu acum ce fac iar sa le deranjez? sa le schimb sau le las asa pina va iesi puii din ou????????

1,611

Multumesc Raluky4 ... dac? eram din Bucuresti alta era situatia ... dar sunt vre-o 500 km de la mine pân? la tine  :hihi:
      Silviu, cuiburile tale seam?n? foarte bine cu cel f?cut de mine dintr-un co?ule? vechi de ghiocei  smile Doar c? dumnealor zebru?elor, se pare c? nu le place sad
      Si-am mai f?cut unul, dintr-o cutie de bec  "armat" cu scoci si ancorat bine într-un colt de colivie (mai facusem altul, dintr-o cutie de Nokia, dar era prea mare). Nici asta nu pare s? corespunda preten?iilor dumnealor ...Sau poate e prea repede s? se pronunte  smile
Am s? le mai las câteva zile, s? v?d ce se întâmpl?. ..

Adaugat: 07-07-2010 20:11

Vă pun niste poze, să vedeti cum au iesit "constructiile" mele  :hihi:
     Întâi piscina (chestia aia galbenă). 2. cuibul făcut din cutia de bec; 3.-cosuletul de ghiocei, a fost initial leagăn, dar pentru că n-a avut succes la public, l-am transformat în cuib deschis (sper cu mai mult succes)
in 4.- cuiburile montate unu sub altul, iar piscina am mutat-o sub ele, ca să nu cadă în ea murdărie.
    Si la final, dl Pui stătea bosumflat într-un colţ, iar don'şoara Puia s-a cocotat pe bolul cu varză tocată :=))
Nu stiu cât de bine se vor încărca pozele, dar sper să se vadă (eventual îşi face cineva pomană de le aşează mai bine decât mă pricep eu) smile

1,612

silviu wrote:

Si cateva imagini din cuiburi.

reusite poze... pasarile sunt superbe.. sa iti traiasca..

1,613

pacat ca nu sunt ale tale sad

1,614

Xxy .. Silviu are dreptate ce folosesti drept cuib e o cadita de baie pentru papagali... incearca sa le faci un cuib pentru ca merita daca au depus 2 oua deja

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

1,615

cred ca zebrutele se simt mai bine intr-un cuib mai rotund.
di. modi, cutia de bec ai pus-o invers. pune-o pe verticala!cu becul cu fundul in sus!
fa intrarea mai mare, mai lata!

1,616

ok am sa le iau un cuib  dinacela din paie si voi muta cele 3 oua in el sper sa le placa eu asa am stiut ca si acela e cuib sad

1,617

nu cred ca v-am spus, dar zebrutele mele au doua oute! smile  :sanatate:

1,618

:k: felicitari iti tin pumnii

1,619

multumesc! succes si tie!

1,620

raluky4 wrote:

cred ca zebrutele se simt mai bine intr-un cuib mai rotund.
di. modi, cutia de bec ai pus-o invers. pune-o pe verticala!cu becul cu fundul in sus!
fa intrarea mai mare, mai lata!

OK raluky4 ! am executat ordinul, să traiti !  tongue Când am timp mai fac poze, că acum sunt în viteză  smile

1,621

nu era ordin, dar daca ai cerut sfaturi, te ajut pana la capat!

1,622

di.modi, foarte frumos cuib ai mesterit! big_smile

1,623

buna tuturor azi am fost si eu si am luat un cuib dinacela cum mi-ati zis ,am fost in lotus si cind am ajuns era inchis m-am enervat denuma cica sint in concediu ei poi mie imi trebuia neaparat cuib asa ca m-am dus la alt mag. acolo nu mai avea mi-a zis sa revin pe sapt. viitoare asa ca am incercat la al 3 ilea acolo insfirsit am gasit l-am luat si am plecat acasa asa ca leam mutat ouale in noul cuib zebrutele se uitau curioase dar inca nu lau inspectat pe dinauntru sper ca vor intra la oute ,apoi ce sa va zic fumam o tigara cind am vazut masculul deasupra fetei asa ca sper sa mai faca oute va pun si citeva poze sa ii vedeti ca deja cred ca v-am plictisit cu atitea povesti a...... si sa nu uit am vazut si elefantul cind am ajuns la lotus si piciu meu a fost tare incintat gata pa

Adaugat: 10-07-2010 15:20

outele mele

Adaugat: 10-07-2010 15:53

3 oua

1,624

bafta, xxy!

1,625

daca stie cineva ?de ce ouale sint la un capat mai rosiatice?cam cit un virf de chibrit?