Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
suana este bine puiutu,vorbaret si jucaus!bine ca nu s-a infectat si ca nu-l mai doare piciorusul!va multumesc inca o data la toti!mi l-am dorit f mult si nu vreau sa-l pierd :pls: :sanatate:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
suana este bine puiutu,vorbaret si jucaus!bine ca nu s-a infectat si ca nu-l mai doare piciorusul!va multumesc inca o data la toti!mi l-am dorit f mult si nu vreau sa-l pierd :pls: :sanatate:
Georgeana ma bucur ca micutul s-a facut bine si nu sunt probleme :pup:
Buna sunt noua pe forum si as avea si eu nevoie de ajutor la dresajul perusilor,am 2 perusi Cipy si Cleo,Cleo sta pe deget si e jucausa dar Cipy nici nu vrea sa auda sa stea pe mana mea,el e foarte fricos,cand il iau in mana zbiara de zici ca cine stie ce ii fac,pe Cipy il am de mai mult timp cam de 6-7 luni si pe Cleo p am de 4-5 luni,si e mai prietenoasa cu mine,desi cand o iau in mana tremura toata de frica,sta pe deget dar inca nu are asa multa incredere in mine,le vorbesc mult,nu tip la ei,nu ma enervez,desi e un haos total acolo,ii iubesc extrem de mult,ce sa mai fac?
Depinde de personalitatea fiecariua. Baiatul meu statea pe deget si statea sa-l si pup, dar tremura tot, daca nu-i convenea la mine fugea, iar fata, nici vorba, nu statea nicio secunda, fugea de mine ca din gura de sarpe dar frica de mine nu-i era, doar ca nu vroia sa stea cu mine. Dupa ce i-au cauzutr aripile ne-am imprietenit, nu putea sa zboare sar statea pe mana mea fara nicio problema. :hihi: Acum ca i-au crescut aripile fuge din nou.
Cam asa sunt femelele, mai incapatanate. :ironic:
parerea mea e sa bagi usor degetul in cusca lor, dar in asa fel incat sa nu se sperie.repeta asta o data pe zi sau de mai multe ori, dar fara sa ii stresezi. daca se aseaza Cipy pe deget, treptat il va urma si Cleo.
inceraca si cum a zis raluky, dar cel mai important e sa ai rabdare.pana la urma sunt pasari si, chiar daca se imblanzesc, chiar daca nu se imblanzesc, important e sa fie ele sanatoase.pana la urma ele sunt venite din salbaticie.daca se comporta cleo asa cum zici, o sa ajunga si cipy sa se imblanzeasca.ai rabdare, multa rabdare
am 2 femele cu ceroma maro dar nici o noutate...
una din ele are 2 saptamani de cand tot sta prin cuib ziua,ba chiar acum 2 saptamani am vazuto si cand se imperechea.....dar totusi cred ca nu e pregatita sa faca ou de intarzaie peste 2 saptamani :hihi:
mi-am facut curaj si azi l-am luat pe riky in mana ... m-a ciupit el de cateva ori dar nu foarte tare si pana la urma s-a linistit...am vazut ca nu doare foarte tare asa ca o sa-l iau zi de zi in mana sa se obinuiasca mai repede cu mine..cu cat mai repede cu atat mai bine ca ii iau pereche
dupa ce i-am dat drumu m-am dus si l-am mangaiat si l-am pupat pe burtica deci nu s-a suparat pe mine :heart: chiar era foarte linistit :perus: :bravo:
am 2 femele cu ceroma maro dar nici o noutate...
una din ele are 2 saptamani de cand tot sta prin cuib ziua,ba chiar acum 2 saptamani am vazuto si cand se imperechea.....dar totusi cred ca nu e pregatita sa faca ou de intarzaie peste 2 saptamani :hihi:
rabdare oviliv79, asta e secretul, daca sta in cuib si zici ca ai si vazut-o cand se imperechea va aparea si ouale... la mn la o femela dintr-o pereche a stat in cuib vreo luna pana sa apara primul ou.
Salutare, am avut si eu 2 perusi care au trait impreuna timp de 8 ani de zile.Au dus o viata frumoasa si linistita, au avut tot timpul cusca deschisa, zburau cand vroiau ei dar din pacate a murit femela.
A ramans doar masculul din pozele de mai jos.
Ce sa fac ? Sa ii cumpar o alta femela ? Ma gandesc ca in magazin se gasesc numai pui si poate nu o sa se inteleaga bine avand in vedere diferenta de varsta.
Stiti unde pot gasi sa cumpar o femela mai batrana sau e ok sa cumpar un pui?
Parca singur mi-e mila sa il las tinand cont ca nu a fost niciodata singur.
sigur se gasesc perusi si in jur de un an in magazin si asta inseamna ca sunt adulti. Eu zic sa ii iei pereche a trait 8 ani cu cineva si acum deodata ..... cred si eu ca e trist
parerea mea e sa cumperi de la crescatori de pe latifa care au perusi mai in varsta si vor sa ii dea.
perusita mea are langa cioc(in lateralele ciocului) niste cojite si ceronomul mi se pare cam alb si uscat.credeti ca are raie?
Poti sa pui poze?
nu ca nu sta si nu cred ca s'ar vedea cine stie ce in poza ca as face'o cu telefonul.si nu vreau sa o stresez nici pe ea.cojitele sunt albe
Pe cerom si coc se observa niste liniute ca niste zgarieturi?
dany pe cioc are niste liniute ca niste zgarieturi, dar pe ceronom nu'mi dau seama
Posibil sa fie raie.
Fa o comparatie intre pozele astea si ciocul perusului tau.
da.cam asa e, doar ca liniile de pe cioc sunt mai micute, iar pe picioruse nu are.cred ca e raie, dar nu a avansat mult
andreea ,inseamna ca trebuie neaparat sa incepi un tratament sa nu se extinda.La topicul aferent cred ca s-a vorbit despre boala si cred ca si Dany te poate ajuta.
Sa mai punem si noi poze,ca n-am mai iesit la pozat demult....
Niste scumpici si jumatate imi vine sa ii pap de drag :pup:
foarte frumosi ramona :heart: .da ma apuc de tratament.vad ca inca nu s'a extins pe picioruse.cu ce trebuie sa ii dau ?parca ulei...tin eu minte si cate zile?
Multumim. :heart: Andreea din fericire eu n-am avut probleme cu raia dar stiu ca vitamina A e foarte buna.Cauta la tratamente si acolo o sa vezi exact ,nu vreau sa ma pronunt fara sa stiu.Sau direct la bolile papagalilor ,sunt articole pe Latifa.
Ti-am scris la tratamente.E postat de Dany si sper sa te ajute.
ce scumpei mici ai, suana.frumusei mici! :hug:
Buna.Am o rugaminte.Stiu ca suna aiurea ...dar...imi poate dona si mie cineva un papagal?...de ceva vreme caut pe internet persoane care sa aiba binevointa sa-mi doneze un papagal ...si cand am crezut ca in sfarsit am gasit acea persoana...era sa iau o mare teapa...grija mare la anunturile care contin o romana pocita...in care se zice ca se doneaza papagali sau caini (asta am descoperit eu pana acum).E o persoana care vrea sa traga teapa...te pune sa platesti trasnportul...ea fiind in alta tara...mie mi-a zis ca e in camerun si ca trebuie sa platesc 120 euro pt a primi spre adoptie o pereche de papagali african gri.
Am avut noroc ca am vb cu cineva inainte ...si i-a trecut prin minte sa cautam ceva date pe internet.am descoperit ca se fac multe astfel de treburi ....cu animale.anunturi in care scrie ca ofera spre adoptie anumite animale..si dupa ce trimiti banii (iti spune sa trimiti banii prin western union ) bineinteles ca nu mai vezi nici un papagal.
M-am entuziasmat f mult dupa ce am vb cu persoana respectiva (are id-ul de mess michealricky61 ) si acum ...visez toata ziau si toata noaptea la un papagal:(.Sper sa se gandeasca cineva si la mine :cry:
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus