6,201 (edited by bicica 01-07-2010 21:45)

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

ajutor daca cineva este online!!!!!!!!!!!!!azi am fost afara si acm am ajuns acasa si l-am gasit pe cipy cu o unghiuta rupta si ii curge sange de acolo si se vede ca il doare ,nu se poate razma pe piciorus!e ceva grav?ce pot sa-i fac?????
edit...  va rog daca stiti ceva spuneti-mi macar daca e grav sau nu sau ce sa-i fac ca am cautat si pe net si nu am gasit nimic!va rog!

:floare: Georgiana :floare:

6,202

bicica wrote:

ajutor daca cineva este online!!!!!!!!!!!!!azi am fost afara si acm am ajuns acasa si l-am gasit pe cipy cu o unghiuta rupta si ii curge sange de acolo si se vede ca il doare ,nu se poate razma pe piciorus!e ceva grav?ce pot sa-i fac?????
edit...  va rog daca stiti ceva spuneti-mi macar daca e grav sau nu sau ce sa-i fac ca am cautat si pe net si nu am gasit nimic!va rog!

Ti-am trimis MP

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

6,203

bicica wrote:

Betadina, sau tinctura de iod, sunt foarte bune in caz de ranire cu sangerare...da-i cateva zile la rand pana se vindeca rana...important este sa nu se infecteze...se va sprijini in piciorus cand se va vindeca, pana atunci este normal sa-l doar, probabil ca sa agatat in ceva...nu mai lasa puiul liber nesupravegheat, fac tot felul de minuni daca ii lasi singuri. :wis:

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

6,204 (edited by birdslover 01-07-2010 23:13)

bicica wrote:

Pudra cicatrizanta/ faina/ baneocin pudra ca sa nu piarda sange!

6,205

Voiam sa va intreb...
Ce pot face pentru puiut? Sta pe cusca parintilor si incearca sa intre inauntru. Eu ii dau drumul si numai acolo sta. Il tineam in mana si il mangaiam, apoi l-a chemat baiatul, s-a dus la cusca si incearca sa intre pe unde poate. Este cuminte si bland, vioi, amuzant (face niste tumbe...) si ma doare sa-l vad ca se chinuie asa. Pe tata nu-l pot muta cu el (o ajuta pe mama), mama nu-l suporta si in cusca parintilor nu-l pot lasa, pentru ca ar intra in cuibar si acolo este "nou-nascutul".
Si acum cateva intrebari:
-acest nisip pentru digestie unde-l pun si cat pun? (pe ambalaj spune sa pun "putin", intr-un vas separat, pe fundul custii. Este ok daca pun doua linguri intr-o scrumiera nefolosita?)
http://img51.imageshack.us/img51/8744/dsc05072f.th.jpg
http://img810.imageshack.us/img810/1940/dsc05071.th.jpg
-acestea le pun in mancare cate putin?
http://img27.imageshack.us/img27/4451/dsc05077i.th.jpg
http://img444.imageshack.us/img444/6094/dsc05076i.th.jpg
-daca termina o prajiturica din aceasta, la cat timp ii pun alta?
http://img697.imageshack.us/img697/8093/dsc05080a.th.jpg
-betele acestea le las in permanenta in cusca? La cat timp ii pun altul, dupa ce l-a terminat?
http://img192.imageshack.us/img192/2010/dsc05075i.th.jpg
-picaturile le pun in apa "5-7 zile". Ok, dar apa nu o schimb zilnic?
http://img693.imageshack.us/img693/5913/dsc05082w.th.jpg
-are ceva daca papagalita a clocit ouale pe lemn? Acum nu mai pot ridica de acolo, plus ca nici nu ating puiul cel mic...
-ce mancare le dati? Care este cea mai completa si cea mai buna? Eu i-am obisnuit cu Padovan si prietena mea la fel. Ar mai avea rost sa le-o mai schimb acum?
http://img194.imageshack.us/img194/7822/dsc05083c.th.jpg
-le pot pune 5-6 picaturi de Vitamina C pentru copii in apa?
http://img28.imageshack.us/img28/9266/dsc05081cy.th.jpg
-legume proaspete le pun zilnic?
Imi cer scuze pentru atatea intrebari, dar nu am mai crescut de mult timp pasari si nu as vrea sa fac ceva gresit. Multumesc.

Gabriela

6,206

:hihi:  Puiutul il poti tine in alta camera pana cresc si ceilalti pui mai mici, cu ocazia asta il poti invata sa si vorbeasca...pe puiul mic nu e nici o problema daca pui mana curata pe el, poti pune in cuib, dupa ce au iesit toti puii, talaj, astfel eviti sa ai probleme la picioruse cu ei...vitaminele in apa sunt ok 5-7 zile pe luna, schimbi apa zilnic, pui apa proaspata si doza de vitamine...nisipul pt. pasari nu este 100% ok pt. perusi...eu nu le dau, pt. minerale si calciu au os de sepia...vidaminele solide nu isi au rostul in mancare atata timp cat le dai in apa...supradozajul de vitamine nu este recomandat pot sa apara alte probleme...legume le poti da cate vrei cu conditia sa fie proaspete, ideal, netratate si sa nu fie ude...la perechea cu pui poti sa-i dai la 2-3 zile un ou fiert tare .

Bafta si sa-ti traiasca minunile . :heart:

6,207

Chestia este ca nu pot pune intr-o camera o cusca si in alta, alta cusca. Puiul este deocamdata dependent de parinti, sta in cusca si isi trece capul printre picioare si se joaca singur...se bucura mult cand e afara cu tatal lui. Mama a iesit putin sa-si dezmorteasca aripile cat le-am facut curat si-l certa printre gratii (s-a suit pe cusca lui). Umflatura tatalui ma sperie si mi se pare ca se face din ce in ce mai mare si mai mare... este mai sus o poza, poate va puteti da seama de marime. Chestia este ca daca ating puiul cel mic, roz, il mananca (asa mi-a zis prietena mea) si daca ating ouale le sparge. Nu voi umbla pana cand puiul nu iese singur de acolo, asa a procedat si ea si acum este mare si frumos. Se sperie de blitz, si de priceputa ce sunt nu stiu cum sa-l scot... eu stiu doar sa apas pe buton si sa le descarc in calculator. Multumesc mult pentru sfaturi, pentru urare si pentru raspuns. Si tie la fel.
"Micu, Mica, Kimmy, Vivi, Petrache ...+ 4 oua" - ce draguuut  :heart: , si noi am avut 4 oua. Ieri am vazut ca baiatul o... iubea pe fata, in cuib. M-am speriat, am crezut ca se omoara acolo, am deschis usita la cuib si au iesit, furiosi si rusinati, ca le-am incalcat intimitatea. Sunt asa de entuziasmata, de parca as fi nascut eu.
O sa scriu mai pe seara, avem vizitatori big_smile.
Pupici  tongue . :pup:

Gabriela

6,208

ms mult la toata lumea...sper sa se faca bine,m-am cam speriat!
setris nu l-am lasat afara nesupravegheat,l-am lasat in colivie ...cine stie cum si-o fi rupt-o!

:floare: Georgiana :floare:

6,209

:k:  Gabi, eu am umblat la pui fara probleme, nu-i mananca, si oricum trebuie umblat pt. ca isi fac nevoile acolo , deci trebuie sa faci curat, iar daca lemnul este gol, pui o sa alunece in kk si e posibil sa apara o anomalie a picioarelor, piciorele or sa stea intr-o parte si cealalata a corpului, intr-o pozitie anormala, talusul, impiedica asta...curatenia in cuib se facem cam la 3-4 zile, in functie de numarul de pui si de mizeria pe care o fac .  :hihi:

6,210 (edited by suana 02-07-2010 12:03)

gaby bun venit pentru micutii tai.Nisipul se pune sau nu,au fost discutii prosi contra.Eu totusi am la papagalii mei de ani de zile si cand simt nevoia sa manance au la dispozitie.Dar nu e indicat sa le pui pe jos intr-o scrumiera pentru ca mizeria pe care o fac va cadea si trebuie curatat zilnic.Exista recipiente de plastic mai mici care se pot atasa pe lateral in colivie.Semintele cu ou si pentru pene se pun in mancare cate o linguritza mica zilnic dupa ce termini un plic faci pauza,nu e indicat sa-i indopam cu atatea vitamine.Despre batoane s-a discutat nu sunt chiar recomandate ,nici prajiturele facute special pentru ele.Se pot face acasa,exista o reteta  la topicul pentru retete.Vitaminele solubile se pun in functie de talia pasarii,in cazul tau perusi, care se dozeaza exact cum scrie pe modul de administrare,eu le pun 3-4 picaturi la cei mici.Padovan este o mancare buna si daca s-au obisnuit cu ea nu are rost s-o schimbi.Vitamina C se foloseste dar nu in exces daca le pui 1/2zile e sufiecient preventiv.Ideea este sa le dai toate pe rand,cu pauza sa nu fie indopati cu de toate,ca o terapie de soc.Apa se schimba zilnic sau de cate ori e nevoie,mai ales acum pe caldurile astea.Legume se pot da fara frica.Poti sa completezi cu ou fiert,branzica de vaca.

@georgiana ,ce face micutul tau?Daca pui o pudra cicatrizanta se va vindeca repede.Ideea e sa nu se infecteze.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

6,211

soso si estera cum ati reusit sa imblanziti puiutzii ai mei sunt niste descreieratzi se sperie cand bag mana in cusca si nu stau deloc...femela si masculul sunt blanzi...Nici astia nu pot sa zic ca sunt salbatici pentru ca nu ciup deloc dar fug ca nebunii...datimi un sfat...au doar 2 luni

In viata echilibrul e ca fuga pe gheata

6,212

gabriela eu tot picaturi din alea in apa le pun cate 7 picaturi la adapatoarea mica si 10 picaturi la cea mare,o saptamana da una nu.eu desi am multi cumpar hrana la sac ca este mai ieftin ptr.mine.ptr vitamine le dau verdeata,legume si ou fiert

6,213

Este bine daca ii dau papagalului trifoias?Ii place foarte mult sa manance..
Am atasat si o poza sa vedeti cum arata :hihi:

:heart: PinK Angel :heart:

6,214

george155 wrote:

soso si estera cum ati reusit sa imblanziti puiutzii ai mei sunt niste descreieratzi se sperie cand bag mana in cusca si nu stau deloc...femela si masculul sunt blanzi...Nici astia nu pot sa zic ca sunt salbatici pentru ca nu ciup deloc dar fug ca nebunii...datimi un sfat...au doar 2 luni

Eu il am de pui... de fapt si acum e pui... il am de 2 luni... toti sunt la inceput speriati... important e sa interactionezi cu el... sa nu-l bruschezi... te va tine minte!  wink

Al meu nici acum nu aterizeaza de fiecare data pe mana... ma apropii de el incet ca sa nu-l sperii... si se urca pe gedet... si vorbim toata ziua... ne certam... incearca ca-si reproduca numele... abia astept sa-l zica, clar!

Nu m-asi desparti de el nici macar o zi!  big_smile

O pereche de perusi: Theo (Theodor I) si Elly :X

6,215

Gabi, m-am uitat la pozele tale si puiul tau este fetita, la varsta de doua luni nu mai este dependenta de parinti, trage la mascul doar din motivul asta, ca este femela...asa ca poti sa o desparti linistita de parinti in alta camera...renunta de urgenta la betisoarele cu seminte, sunt toxice, adezivul cu care sunt lipite intre ele nu este tocmai natural...asta poate fi unul dintre motivele pt. care masculul tau s-ar putea sa aiba o tumoare pe pieptut...esti din Bucuresti asa ca poti sa iei de urgenta legatura cu dr. Tudor de la facultatea veterinara, am inteles ca este foarte bun in problemele astea....imi pare rau ca vin cu vesti rele dar ai mare grija la alimentatia micutilor.  :ill:

6,216

@setris, ei de mici au primit bete (de la 2-3 luni) pana in prezent. Nu cred sa fie asa de toxice, fata mananca mai mult decat el si nu a patit nimic. Despre pui, poti sa-mi spui cum ti-ai dat seama ca este fetita? Si... vrei sa spui ca s-ar imperechea cu tatal ei? Ceea ce am vrut sa zic este ca nu o tin in camera ca sa stea cu parintii, ci pentru ca nu o pot pune in alta camera. Vrei sa spui ca de-aici vine atitudinea mamei fata de ea? (o musca, o necajeste, cand iese din cusca se urca pe a ei si o supara...). Poate imi poti da mai multe detalii. Baiatul deocamdata o ajuta pe mama sa creasca puiul, ii duce mancare, ii tine companie si o apara. Nu as putea sa-l separ de ea.
Multumesc pentru raspuns.

Gabriela

6,217

gabriela094 wrote:

@setris, ei de mici au primit bete (de la 2-3 luni) pana in prezent. Nu cred sa fie asa de toxice, fata mananca mai mult decat el si nu a patit nimic. Despre pui, poti sa-mi spui cum ti-ai dat seama ca este fetita? Si... vrei sa spui ca s-ar imperechea cu tatal ei? Ceea ce am vrut sa zic este ca nu o tin in camera ca sa stea cu parintii, ci pentru ca nu o pot pune in alta camera. Vrei sa spui ca de-aici vine atitudinea mamei fata de ea? (o musca, o necajeste, cand iese din cusca se urca pe a ei si o supara...). Poate imi poti da mai multe detalii. Baiatul deocamdata o ajuta pe mama sa creasca puiul, ii duce mancare, ii tine companie si o apara. Nu as putea sa-l separ de ea.
Multumesc pentru raspuns.

gaby stii foarte bine ca porcusorii de guineea tot din cauza asta nu aveau voie sa manance batoanele alea, nu inteleg de ce continuii sa crezi ca sunt bune.

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

6,218

silviu wrote:

http://i45.tinypic.com/2exwpy1.png

Noii perusi lu-ati de la Mihai.  big_smile

Sa-ti traiasca Silviu ...vad ca ai o adevarata colectie de culori acolo... :heart:  :heart:  :heart:

6,219 (edited by mihay28 02-07-2010 17:52)

silviu wrote:

http://i45.tinypic.com/2exwpy1.png

Noii perusi lu-ati de la Mihai.  big_smile

sa parte de ei  silviu... :k:

am si eu o problema cu una dintre femelele mele adulte...  are in lateral la cioc niste cruste tari, sa fie oare raie ? pe picioruse nu are nimic. ceilalti nu au .. nu m-am confruntat niciodata cu problema asta deci nu stiu ce ar putea fi. astept pareri,va Multumesc!

6,220

Estera wrote:
anny1997 wrote:

Estera, as dori un perus de la tine cum pot sa te contactez?

Ti-as da doar ca nu stiu de unde esti si sa nu fie ditanta prea mare sad
Suana eu nu am numai o fetita ca ceilalti sunt toti baietei big_smile
Va multumesc la toti pentru aprecieri smile

sunt din jud buzau localitate buzau. cat costa?

,,Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.''

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

6,221 (edited by Estera 02-07-2010 19:10)

Silviu sa-ti traiasca minunatiile  :pup:
George dupa cum sti puii mei erau super blanzi cand erau mici si veneau la mine fara probleme de ma saturam de ei ca nu mai scapam de ei  smile  Acum insa de vreo saptamana nu stiu ce ia apucat ca sunt foarte speriosi si sar pe lateralul volierei daca bag mana  :cry: si nu stiu de ce ca m-am comportat cu ei normal ca si pana acum nu stiu de ce au devenit asa de speriosi sad Vreo idee ?  :sol:
Anny imi pare rau dar esti prea departe si nu am cum sa ti trimit pana acolo sad

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

6,222

Estera este o reactie normala, ei stau impreuna mai tot timpul, tu probabil ca stai cu ei 3-4 ore(!), trag la stol...plus ca au crizele lor  :hihi:  tot ce trebuie sa faci este sa insisti sa interactionezi cu ei zilnic, sa le vorbesti, sa-i mangai ( introdu mana usor in voliera), si mai ales sa le oferi hrana preferat din mana...atata timp cat sunt mai multi nu o sa fie scai dupa oameni, asta se intampla doar cand sunt singuri si omul devine obiectul afectiunii lor...e normal...golanii mei le dau drumul cand vin de la munca si aproape ca ma ignora toata seara...dar si cand vin la mine las totul si ma joc cu ei...asta ii face sa vina si sa ramana domestici, si in plus le ofer mici atentii culinare direct de pe buze, e o adevarata bataie atunci  :hihi:  :hihi:  :hihi:

6,223

Bine o sa insist pana cand o sa vina iara de buna voie la mine. Dar tot nu inteleg de ce asa dintr-o data nu mai vin si le e frica pentru ca inainte erau tot atatia de multi in voliera si cand treceam pe acolo incepeau sa ciripeasca ca sa ii bag in seama si sa ma joc cu ei si cand bagam mana in voliera erau toti cocotati pe ea de parca cine ste ce era si acum le e frica sad Oricum nu ma las batuta pana nu reusesc din nou big_smile

6,224

Cateva impresii de a doua zi:
-Poate am halucinatii, dar puiul a crescut putin. Are doua zile! Cred ca am mai zis, sunt mai entuziasmata decat daca as fi nascut eu. Cand piuie el, toata lumea se opreste din ce face si-l asculta. Este prima minune de acest fel, in cei 16 ani de viata. Este chiar cadoul pentru ziua mea, si pentru ziua "lu'" mami.
-Coco (papagalul cel mare) zboara destul de greu si oboseste foarte repede.
-Bibi (nume temporar-puiul mai mare) ii da de mancare oglinzii si vorbeste cu ea. E adorabil. Poimaine face 3 luni.
-Atunci cand iese Rica sa elimine excrementele (face foarte mare, m-am si speriat), sa pape, sa bea apa, sa-si mai dezmorteasca aripioarele,  se stie, este zarva mare.
Acum va las, noapte buna si sanatate tuturor perusilor.

Gabriela

6,225

mihay28 wrote:

am si eu o problema cu una dintre femelele mele adulte...  are in lateral la cioc niste cruste tari, sa fie oare raie ? pe picioruse nu are nimic. ceilalti nu au .. nu m-am confruntat niciodata cu problema asta deci nu stiu ce ar putea fi. astept pareri,va Multumesc!

Daca inteleg ce vrei sa spui, crustele alea este posibil sa fie mancare uscata.  :hihi: Raia cand apare se formeaza prima data la baza dintre cerom si cioc si este ca o linie alba subtire. Nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme din cauza asta, o baita cred ca rezolva totul.  :hihi:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki