Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Va multumesc :hug: Vad ca e mult mai vesel si se vede ca se simte mult mai bine sper sa fie totul bine .
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Va multumesc :hug: Vad ca e mult mai vesel si se vede ca se simte mult mai bine sper sa fie totul bine .
buna am si eu o femela perus caruia i sa umflat cloaca :wow: asta poate fi un semn ca trebuie sa depuna primul ou astept raspuns :k: :perus:
buna am si eu o femela perus caruia i sa umflat cloaca :wow: asta poate fi un semn ca trebuie sa depuna primul ou
astept raspuns :k: :perus:
Posibil! Ce varsta are??? I-ai pus cuib???
Mi-am recuperat puiutzii...mi-am trecut peste mandrie si i-am cerut inapoi ....acum se mai cearta un pic dar merge...sunt ei pentru ca si-au recunoscut cusca si zburau perfect asa cum i-a invatzat parintzii lor
Acum problema mea este femela care depune incontinu oua...a ajuns la al 6lea pe care ar trebui sa il depuna maine si o calca in continu...ma gandesc sa ii iau cuibul...e vina mea ca i-am luat ouale dar nu puteam sa o las sa se mai oboseasca deshi ea tot in cuib sta....(SPER CA ATI INTELES CE AM VRUT SA SPUN)
Ok o alta problema la care ma gandesc pe viitor este imperecherea intre fratzi...nu imi vine sa dau pe nici unul insa cred ca acum am gasit niste oameni care vor pe langa mine ceea ce o sa ma puna in avantaj :X...sper din tot sufletul ca o sa fie bine.
PS:ESTERA IMI PARE NESPUS DE RAU PENTRU PUIUL TAU LA NOI PENTRU DIAREE SE DA BANANE,CEAI DE MENTA,SI OREZ FIERT (LA PAPAGALI ZEAMA DE OREZ FIERT)
SPER SA NU SE MAI INTAMPLE LA NIMENI VA DORESC MULTA SANANATE VOUA SI PERUSILOR VOSTRI
Estera ar trebui sa te gandesti si tu la faza cu imperechiatul pentru ca ei nu tzin cont ca's fratzi....
repet imi pare atat de rau de puiutzul tau...ma sperii sa nu patesc si eu la fel :cry: mai ales cu femela mea care e extrem de slabita din cauza oualor
George puiutul meu nu cred ca a avut doar diaree ci a avut si altceva dar nu stiu ce pentru asa dintr-o data l-am vazut ca statea infoiat nu mai manca deloc si dormea incontinuu deci cred ca avea si altceva nu numai diaree .Acum ce sa facem important sa nu se mai imbolnaceasca si ceilalti si sa fie bine.
Ma bucur ca i-ai recuperat si sper ca daca ii vei da sa le gasesti casute bune si stapani care sa aiba grija de ei si sa ii iubeasca.
alex27 wrote:buna am si eu o femela perus caruia i sa umflat cloaca :wow: asta poate fi un semn ca trebuie sa depuna primul ou
Posibil!
Ce varsta are??? I-ai pus cuib???
varsta nu o stiu sigur dar are in jur de 2 ani iar cuib are :ironic:
soso_best wrote:alex27 wrote:buna am si eu o femela perus caruia i sa umflat cloaca :wow: asta poate fi un semn ca trebuie sa depuna primul ou
Posibil!
Pai... nu petrece timp in cuib???
Pune-i o cadita cu apa ca sa poata sa faca baie femela! O va ajuta!
alex27 wrote:soso_best wrote:Posibil!
Pai... nu petrece timp in cuib???
Pune-i o cadita cu apa ca sa poata sa faca baie femela! O va ajuta!
ba da petrece aproape toata ziua in cuib si baie nu vrea sa faca din cuib iese doar sa manance dar catodata ii da masculul si mananca f mult din osul de sepie! :sol:
Intradevar, trebuie sa te astepti sa iti scoata oua, s-au imperecheat?
Primul ou va aparea la un interval de 14 zile, celelalte oua vor aparea din doua in doua zile.
Mananca foarte mult os de sepie pt. calciul necesar in formarea cojii oualelor.
da s-au imperechiat
buna ziua. am un perus ; mai bine zis perusica ! :perus: e f ascultatoare si jucausa! :heart: o iubesc mult! :heart: dar am o problema , ea nu vrea sa faca baie deja de 3 luni , ia se inegresc aripile de la praf, si nu stiu c sa fac;
ajutati-ma va rog frumos ! :pls: cu speranta Sandra si Dasa :perus: !
Bine ai venit sandra e foarte draguta perusita ta. Stropesteo cu apa calduta si asa poate ca ii vine pofta de baita. Si ai mei la inceput nu au vrut sa faca baie dar i-am stropit si acum le place apa la nebunie.
foarte draguta perusica ta, Sandra!
Mersi Estera, mersi raluky4 , inca 3 poze, ea se baga peste tot locul , o sa mai pun poze cu ea!
De cateva zile mam tot gandit ce nume sa le dau micutilor mei si in sfarsit am reusit
Pun o poza cu toti unde scrie si numele lor . Sunt 5 baietei si o fetita
:sanatate: sa-ti traiasca Estera!!!
preferatii mei sunt Spirit si Diego..ce-mi plac :heart:
sa-ti traiasca toti si sa te bucuri de ei si ei de tine si toti unul de altul :bravo:
De cateva zile mam tot gandit ce nume sa le dau micutilor mei si in sfarsit am reusit
![]()
Pun o poza cu toti unde scrie si numele lor . Sunt 5 baietei si o fetita
Sa-ti traiasca! :sanatate: Bolt e preferatul meu... :k:
buna,sunt madalinakim,stiu ca nu am mai intrat de mult,scuze dar am avut calculatorul la reparatii si mi-am uitat parola,felicitari Estera cei care imi plac mult de tot sunt:Spirit,Nemo si Diego,succes in continuare cu ei :heart:
Adaugat: 28-06-2010 19:19
Azi am fost la Ploiesit la un frate de al meu si am dat o tura si prin Carrefour si acolo am vazut multi papagali printre care si perusi cu raie si slabi,molesiti(papagali tinuti in colivi separate)adica nu erau colivi ci niste cuti de sticla cu un bec inauntru(chiar nu stiu pe unde respirau)ca nu aveau gauri,doar aga ce erau mai veseli ca in rest...si o colivie rotunda de 2 perusi costa 300lei si veterinaru la care ma duc mi-a zis ca nu sunt recomandate coliviile rotunde,eu le-am luat alor mei o colivie patrata(aproape patrata si am dat 30 lei,din orasu meu)si in ce conditii erau papagali,nici nu am putut sa ma uit si am plecat in 2 minite,ce e in aceste petsop=uri :cry: ,de ce nu le ofera conditii mai bine se de ce nu ii duc la veterinar cand sunt bolnavi?as vrea sa pot sa ii ajut dar nu am o casa mare si nici suficienti bani ca sa ii iau din mila si sa ii duc la veterinar si sa ii cresc,as vrea dar nu am posibilitati...
Traim in Romania... si am observat ca cei din petshop-uri doresc sa aiba profit ei, nu conditii pentru animalute! Rusineee!!!
vai ce inima de piatra,chiar nu le pasa de acele sufletele chinuite?sa se puna ei in locul lor si sa vedem atunci,au si acele animale sentimente si chiar asa sa nu dai doi bani pe ei?traim in Romania dar nu se poate face nimic?Protectia Animalelor exista in Romania?daca da sa se suca sa inspecteze fiecare petshop din tara si sa dea amenda daca nu sunt tratate corespunzator,macar odata pe luna se se duca si sa inspecteze si la veterinari sa se asigure ca au medicamente si ca au mare grija cand dau medicamentele,am intrebat undeva de Protectia Animalelor si a zis ca trebuie sa stranga fonduri,si cu masinile care merg cu viteza si pot omora o vietate,e atat de munca dar daca Protectia Animalelelor nu vor trece mai repede la munca tara asta se va duce de rapa,si cu poluarea aerului,apei,pesti si pasari mor din cauza asta,ma scuzati de off-topic dar chiar nu imi pot imagina asa ceva si vreau sa se faca ceva :furios:
Va multumesc pentru aprecieri Iam pus in poza in ordinea in care s-au nascut de la cel mai mare la cel mai mic deci Bolt e mezinul
E strigator la cer si eu am vazut aici in Italia un perush cu raie cred pentru ca avea un cioc foarte lung...penele pe langa el ii erau smulse si avea sange pe acolo.
Ce bine ar fi daca protectia animalelor ar fi la noi si-n toata Europa cum e in Statele Unite unde daca ai agresat un animal poti face si puscarie + o amenda foarte mare.
Nu pot sa cred cum neglijesc animalele...chiar daca ar fi fost un paianjen sau un sharpe deshi nu imi plac odata ce ii ai in magazin sau i-ai luat acasa asumati responsabilitatea si din niimicum care il ai oferai niste conditii decente.
CE PACAT...un MAGAZIN MARE precum CAREFOUR nu poate cheltui un pic mai multzi bani pentru conditii mai bune.
CRED CA DACA TOTI CEI DE PE ACEST FORUM AM AVEA BANI AM CREEA O PROTECTIE A ANIMALELOR MAI BUNA SI DECAT CEA DIN STATELE UNITE...CU LOCURI PENTRU ADOPTIE PENTRU ANIMALELE TRATATE RAU SI MULTE MULTE ALTELE dar deh...banii nu cresc in copac si ne enervam cand constatam cat de neputincioshi suntem si singuru lucru pe care il putem face este sa CREDEM IN DUMNEZEU
sal am probleme cu perusul meu nu prea mananca si acum e la somn dar am auzit un zgomot din colivie si cand m-am uitat era el isi tot misca gherutele in sus si in jos parca ar fii in spasme si respira cam greu de asemenea e foarte murdar dar nu vrea sa isi faca baie ce sa fac?
Adaugat: 28-06-2010 21:43
stiti cumva un veterinar bun? daca stiti dati-mi nr lui de tel
E strigator la cer si eu am vazut aici in Italia un perush cu raie cred pentru ca avea un cioc foarte lung...penele pe langa el ii erau smulse si avea sange pe acolo.
Ce bine ar fi daca protectia animalelor ar fi la noi si-n toata Europa cum e in Statele Unite unde daca ai agresat un animal poti face si puscarie + o amenda foarte mare.Nu pot sa cred cum neglijesc animalele...chiar daca ar fi fost un paianjen sau un sharpe deshi nu imi plac odata ce ii ai in magazin sau i-ai luat acasa asumati responsabilitatea si din niimicum care il ai oferai niste conditii decente.
CE PACAT...un MAGAZIN MARE precum CAREFOUR nu poate cheltui un pic mai multzi bani pentru conditii mai bune.
CRED CA DACA TOTI CEI DE PE ACEST FORUM AM AVEA BANI AM CREEA O PROTECTIE A ANIMALELOR MAI BUNA SI DECAT CEA DIN STATELE UNITE...CU LOCURI PENTRU ADOPTIE PENTRU ANIMALELE TRATATE RAU SI MULTE MULTE ALTELE dar deh...banii nu cresc in copac si ne enervam cand constatam cat de neputincioshi suntem si singuru lucru pe care il putem face este sa CREDEM IN DUMNEZEU
:sol: la carrefour-ul din iasi animalele stau in conditii foarte bune, coliviile si custile animalelor sunt mai curate decat a multor alte persoane de acasa; chiar sunt foarte ingrijite si am fost de multe ori acolo.Li se face curat zilnic si li se pun si jucarii in cusca. Deci depinde foarte mult de angajatii magazinului, daca lor le e sila sa curete si nu le plac animalele asta e, iresponsabili care sunt platiti degeaba :bang:
cand merg stau aproape o ora sa ma uit la toate animalutele si la accesoriile care se mai vand, cu greu ma mai scoti din magazin
cred ca fetitza mea are o problema la cerom,pare ca ii cade sau cv de genu,azi am observat,nu cred ca e normal ...unde am incercuit e partea aia unde mi se pare ca ii cade.e normal?e vreo boala?baiatul e in regula,deci daca are ea cv nu cred ca se ia.astept pareri
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus