7,001

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Baiatul canta cucurigu de nu se mai opreste da din cap , fata canta mai rar si parca zbiara si cand ma apropii de colivie deschide ciocul parca ma scuipa. In prima zi cand i-am primit urlau de mama mama, au mancat foarte putin....pe urma sau mai obisnuit, o saptamana le am dat frunze de salata nici nu se atingeau de ea. Dupa vreo saptamana au inceput sa papa, cum ma vad cu frunza cum gata..acu le pun in fiecare zi legume chiar daca nu le place..ii invat eu pana la urma. Seminte au mancat prima data de floarea soarelui negre, pe urma de cele alb cu negru nu se atingeau...acu gata s invatati.Si de obicei in cutiile pentru mancarica au 4 sortimente ca sa aibe de unde alege..Jucarii le schimba mai mereu ca se plictisesc....Cand am incercat sa ii scot din colivie m-au muscat si scoteau un carait gen cand injungii porcul. Acu vin pe deget doar in situatii cand nu mai au scapare. El e mai activ , ieri a cazut dupa o masuta in colt, si s-a ridicat pe cablu de antena...Ieri mi a intrat si singur in cusca...Fata e mai fricoasa.

7,002

vmir wrote:

Baiatul canta cucurigu de nu se mai opreste da din cap , fata canta mai rar si parca zbiara si cand ma apropii de colivie deschide ciocul parca ma scuipa. In prima zi cand i-am primit urlau de mama mama, au mancat foarte putin....pe urma sau mai obisnuit, o saptamana le am dat frunze de salata nici nu se atingeau de ea. Dupa vreo saptamana au inceput sa papa, cum ma vad cu frunza cum gata..acu le pun in fiecare zi legume chiar daca nu le place..ii invat eu pana la urma. Seminte au mancat prima data de floarea soarelui negre, pe urma de cele alb cu negru nu se atingeau...acu gata s invatati.Si de obicei in cutiile pentru mancarica au 4 sortimente ca sa aibe de unde alege..Jucarii le schimba mai mereu ca se plictisesc....Cand am incercat sa ii scot din colivie m-au muscat si scoteau un carait gen cand injungii porcul. Acu vin pe deget doar in situatii cand nu mai au scapare. El e mai activ , ieri a cazut dupa o masuta in colt, si s-a ridicat pe cablu de antena...Ieri mi a intrat si singur in cusca...Fata e mai fricoasa.

asta inseamna ca te ocupi de ei incat iti vin pe deget, o sa se mai invete ei, asa au fost si ai mei. Masculul nu are treaba, azi am prins-o pe femela care culmea nu m-a muscat deloc, dar greu am prins-o.

Îngrijeste animalele ca pe tine însuti! ---George---
Piticii mei:   2 Pauni  , 3 :pisica: , un :caine:

7,003

Dupa cum ii descri , par a fi pereche, lucky you  :heart:

7,004

Ce mai fac nimfulinele voastre ? Ca a mea s-a pus pe facut oua ! Avem 4 oua ! Copiii se tin de nazbatii si Sonny tot intra in colivie la Ally si ea il ciocaneste ... Dar am inchis colivia si el vrea sa o deschida cu ciocul .  :hihi: Am pus un carlig ...

Junior si Kora au luat locul lui Sonny si Ally ...  :hihi:

Adaugat: 27-06-2010 20:07

Si o poza haioasa cu Junior !

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

7,005

super tare ultima poza, cred ca nu-i place motul lui si vrea un clopotel in loc  :k:

7,006

Laura foarte frumoase pozele  :k:  Mai ales ultima e super cum sta micutul cu clopotelul pe capusor  smile  Imi vine sa-l pap de dragutz ce e sati traiasca  :pup:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

7,007 (edited by deyseby 28-06-2010 06:48)

Bun venit Vmir! Tot asa tind sa cred si eu, ca ai o pereche. Bine ar fi sa le faci cateva poze cu interiorul coditelor sa vedem mai bine si ce varsta au sa ne mai zici.Ma bucur sa vad ca ai mare grija de ei.
Ramona, pot spune ca Bombonel e foarte grijului, se va baga si la clocit cu siguranta. Hanny e cal;cata deja de Motat si poate ca Bombonel are mai multa incredere in Silverina. Oricum el este exceptional   smile  . Motatul e mai destrabalat.  tongue
Laura sa-ti traiasca" ceata lui pitigoi". Acolo cand stau toti alineati sunt fantastici.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

7,008

ce dragalas e micutzu` cu clopotel in loc de creasta! smile

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

7,009

venim si noi cu poze ca singur va era dor de ei smile

Adaugat: 28-06-2010 10:17

1.venise pe aparat
2.se agata pe curea de la aparat
3.si 3 imi cer scuze ca postez una dupa alta...

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

7,010

frumoase poze cu nimfa ta,se vede ca ai grija de ea.

am avut un catel pe nume bobi,un perus pe nume ali,un papagal  pe nume lori,o broasca testoasa;am un papagal nimfa de 5 ani jumatate pe nume coco si un ciobanesc geraman pe nume grand

7,011

nazdravanii mici s-au indragostit de cureaua aparatului!

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

7,012

asa incepe relatia noastra,ea(cea lutino) asculta destul de atenta cum el ii canta de multe ori direct la ureche.suntem tare bucurosi si am inceput chiar sa papam out si morcovel,pentru ca stim ca doar asa vom si sanatosi. pupam si ceilalti motati de pe forum si pe cei mici si pe cei mari!

"Inteligenta fara ambitie, este ca pasarea fara aripi." (Salvador Dali)
--Bianca--

7,013

superbe pozele, sa va traiasca  :bravo:

7,014

Superbi toti motatii de pe acest topic  :pup:  Sa va traiasca la toti

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

7,015

multumim, bia ce seamana cel grey cu paco al meu smile

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

7,016

Buna, ma numesc Oana si am si eu o pereche de ninfe. acum vreo doua luni mi-au facut 4 oua din care a iesit decat un singur puisor, dar a trait doar o saptamana. Nu stiu de ce a murit. Acum au facut alte oua, va rog sa ma ajutati cu un sfat de cum sa am grija de ei, nu as mai vrea sa moara, mai ales ca fetitele mele au plins cateva zile dupa pui. Va multumesc mult

7,017

Foarte fumoase nimfele!!!  :heart:

O pereche de perusi: Theo (Theodor I) si Elly :X

7,018

eu nu am nimfa dar o prietena are si mia zis ca nu ai putea sa le  faci nimic doar sa le oferi caldura lor si parintilor lor apa si hrana ca restu depinde de ei,doar ei  pot avea grija si la prima serie poate nu erau pregatiti pentru puisori,chiar nu stiu de ce a murit acel puisor poate era sensibil si nu a putut supravietui,dar asteapta si alte sfaturi,succes!

7,019

Va multumesc tuturor ! Toate nimfele sunt fruomase , la fel ca stapanii lor !  :bravo: Din pacate vreo saptamana nu mai pot face poze  sad ... a dus aparatul inapoi  sad Dar ma revansez eu cand il aduce inapoi !  :k:
Bine ai venit Oanamihaela ! Eu sunt mai noua si nu prea stiu ce sa-ti spun , dar sigur vei capata cele mai bune sfaturi de la ceilalti care stiu mai bine . Asteapta si-ti vor raspunde !

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

7,020

Foarte frumoasi motatii vostrii!
Va saluta Polly si Pako.

7,021

nimfa185 wrote:

1.venise pe aparat

ce bine ai prins-o in prima poza, zburand, e foarte frumoasa, sa iti traiasca.  :k:

7,022

Buna, am si eu o pereche de ninfe care au facurt oua te rog invata-ma ce sa fac. Iti multumesc

flo8200 wrote:

A iesit din ou astazi la pranz primul puiut. Dar ceilalati 3-4 nu ar trebui sa iasa si ei la scurt timp?
Am verificat acum o saptamana ouale la intuneric cu o lanterna, numai unul mi s-a parut ca nu ar avea acele venisoare rosii, l-am marcat cu o carioca si l-am pus totusi la loc. Dar poate nu ma pricep eu.
Au primit ou la pranz si mananca cu mare pofta.
Puiul scoate sunete mai puternice cand este hranit. M-am uitat si tatal il hranea, iar mama tot il pigulea si ea in timpul acesta. Interesant ca parintii nu au pufait deloc cand am ridicat capacul in timp ce il hraneau.

7,023

oanamihaela wrote:

Buna, ma numesc Oana si am si eu o pereche de ninfe. acum vreo doua luni mi-au facut 4 oua din care a iesit decat un singur puisor, dar a trait doar o saptamana. Nu stiu de ce a murit. Acum au facut alte oua, va rog sa ma ajutati cu un sfat de cum sa am grija de ei, nu as mai vrea sa moara, mai ales ca fetitele mele au plins cateva zile dupa pui. Va multumesc mult

Aici sunt c-am multe de vorbit, in primu rand nu le place parintilor sa umbli in cuib la pui sau oua, deoarece sunt parinti care dupa ce ai umblat la pui il neglijeaza, nu ii hranesc, nu ii incalzesc si de aceea mor. Nu trebuie stresati! In aceasta perioada trebuie sa le asiguri mult calciu, deoarece femela a depus un efort depunand oua. (calciu lactic pe care il pui in apa, sau os de sepie).Mai multe o sa iti spuna Mary!

7,024

nimfa185 wrote:

multumim, bia ce seamana cel grey cu paco al meu smile

chiar seamana foarte bine,numai parca al tau nu are cioculetul atat de negru  smile

"Inteligenta fara ambitie, este ca pasarea fara aripi." (Salvador Dali)
--Bianca--

7,025

george89 wrote:
nimfa185 wrote:

1.venise pe aparat

ce bine ai prins-o in prima poza, zburand, e foarte frumoasa, sa iti traiasca.  :k:

multumim din suflet, inca 2 poze de acu cateva minute,bia sa vezi ca si paco are cioculet negru  la varf

==>Misu<==