6,976

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

nane327 wrote:

mersi mult george89...dar atunci a fost primul ou si pana acum a fost si ultimul...nu prea stiu...nimfa cu mult gri pe ea este fetita iar cel cu mult galben e baietzelul
1. fetitza
2. baiatul ( in poza)

deci fetita are mutatia pearl, iar baiatul mutatia lutino. Sunt vre-o 15 feluri de mutatie, adica ii deosebesti dupa culoarea penajului.  Oua nu stiu de ce nu mai face fetita, foarte interesant ca a facut doar unu si atat, hmmm, poate stie cineva de pe aici big_smile Mary?

Adaugat: 24-06-2010 23:11

am uitat sa scriu, asa sunt si ai mei mutatia pe care o ai u, femela pearl si masculul lutino big_smile

Îngrijeste animalele ca pe tine însuti! ---George---
Piticii mei:   2 Pauni  , 3 :pisica: , un :caine:

6,977

Nene,esti sigura ca nimfa lutino este baietel? canta? Cea perlata este fetita deoarece tia facut un ou, dar cel lutino? Astia lutino sunt mai greu de depistat in privinta sexului. S-au calcat? i-ai vazut? Sunt multe intrebari... Fetita ti-a facut numai un ou deoarece nu avea cuib si odata ce si-a schimbat locul depunerii, nu mai face nici un ou in acea tura. adica tu i-ai cumparat cuib si ea a vrut sa-si duca oul in el, l-a spart si s-a descurajat. Daca nu-i comvin conditiile depunerii, nu va depune decat un ou sau 2. Daca este stresata si tu stai cu nasul numai in cuibul ei, la fel. Daca o scoti fortat sa vezi outele sau pui mana pe ele,  nu le mai cloceste. Are nevoie de liniste. AA si daca este mult prea tanara, nu va depune mai mult de 2 oute.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

6,978

sunt foarte frumoase nimfele tale, sa-ti traiasca.   :nimfa: javascript:insert_text(' :nimfa: ', '');

am avut un catel pe nume bobi,un perus pe nume ali,un papagal  pe nume lori,o broasca testoasa;am un papagal nimfa de 5 ani jumatate pe nume coco si un ciobanesc geraman pe nume grand

6,979

multumesc...da era tanara si poate de aceea...multumesc oricum pt. sfaturi :k:  :angel:

6,980

s-a rezolvat problema cu ochii lui paco.Vetul mi-a spus sa ii dau kanamicina acum nu mai are nimic.Multumesc Suana si Mary  :heart:

am o intrebare nimfele se integ cu licul alexander?

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

6,981

Dupa cum v-am spus , va tin la curent ! Ally aproape toata noaptea a tipat ! :music:  Am inchis-o in colivie ca ii scula pe ceilalti , se ducea peste ei si tipa ... pana la urma am acoperit-o cu o fata de masa ! Dar tot se fataia in colivie si nu avea astampar ... cred ca isi cauta ouale . Astazi parca a fost mai cuminte (asa mi-au spus sotul si mama) . Pana pe la 19.20 ... cand s-a asezat pe calorifer , pe placa care am pus-o ca sa nu murdareasca si mi-a facut alt ou ... Acum am pus cuibul inapoi si am pus oul inauntru ... S-a dus direct la cuib si s-a apucat de clocit ... Incercase si Sonny sa intre in cuib si ea , din nou, l-a muscat de picioare ... cred ca pana la urma mi-l lasa olog ! Acum sta iar intr-un picior ... nu curge sange dar il tine ridicat . sad Ce ma fac eu cu ea ? De ce e atat de rea cu el ? Cat despre oua ... mai vedem ce va fii ... Am sa-i dau supliment de calciu si vitamine ...

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

6,982

flyaway70 wrote:

Dupa cum v-am spus , va tin la curent ! Ally aproape toata noaptea a tipat ! :music:  Am inchis-o in colivie ca ii scula pe ceilalti , se ducea peste ei si tipa ... pana la urma am acoperit-o cu o fata de masa ! Dar tot se fataia in colivie si nu avea astampar ... cred ca isi cauta ouale . Astazi parca a fost mai cuminte (asa mi-au spus sotul si mama) . Pana pe la 19.20 ... cand s-a asezat pe calorifer , pe placa care am pus-o ca sa nu murdareasca si mi-a facut alt ou ... Acum am pus cuibul inapoi si am pus oul inauntru ... S-a dus direct la cuib si s-a apucat de clocit ... Incercase si Sonny sa intre in cuib si ea , din nou, l-a muscat de picioare ... cred ca pana la urma mi-l lasa olog ! Acum sta iar intr-un picior ... nu curge sange dar il tine ridicat . sad Ce ma fac eu cu ea ? De ce e atat de rea cu el ? Cat despre oua ... mai vedem ce va fii ... Am sa-i dau supliment de calciu si vitamine ...

saracul Sonny, macar bine ca ii hraneste el pe puiuti, daca Ally vrea sa mai scoata un rand de pui. Sa speram ca o sa-l lase si pe el in cuib dupa ce o sa iasa puiutii.

Îngrijeste animalele ca pe tine însuti! ---George---
Piticii mei:   2 Pauni  , 3 :pisica: , un :caine:

6,983

Laura, cand le curge sange, pune-le faina sau pudra cicatrizanta pentru ca nu prea e bine sa piarda sange.

6,984

Asa am sa fac , Simona ! Daca reusesc sa-l prind ! Nu se vede nimic , dar tine picirul ridicat  si cred ca-l doare .
Puiutii au inceput sa manance singuri dar le mai da si Sonny . Veve si Gaza mananca mai mult singuri . Cel mare si ''el fugitivo" mai mult le da Sonny sa manance , ca e mai comod pentru ei ! smile In schimb , cand se apuca toti sa zboare ... am "aer conditionat" . :hihi:

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:

6,985

E bine Laura cum ai procedat. Las-o sa cloceasca ouale 28 de zile maxim, daca dupa 21 zile de la data primului ou depus nu ies pui, mai ai rebdare 2- 3 zile si scoatele. dar oricum las-o sa le cloceasca. Dupa ce ies puii daca vor iesi, poti sa-i lasi in colivie si sa-i scoti cuibul sa nu mai depuna altele.Am uitat sa-ti spun sa le scoti cuibul can puii cresc mai marisori. Na eu sunt de vina. Dar oricum tu ai grija mare de Aly si va fi bine. Mai pot sa-ti dau un sfat. Inchide-o pe ea in colivie si lasa-i pe restul afara. Sonyy o sa mai incerce sa intre in cuib si va fi mai rau,.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

6,986 (edited by flyaway70 26-06-2010 15:06)

Multumesc Mary ! :pup: Nu esti tu de vina ca nu am scos eu cuibul ... trebuia sa-mi dau seama singura ! Mama mi-a spus sa scot cuibul , dar eu am spus ca mai dorm puii in el ... acum dorm toti afara pe scarita ! Daca o inchid pe Ally in colivie , oricum trebuie sa iasa si ea afara , sa zboare , sa mai se dezmorteasca ... vad eu cum fac ca totul sa fie bine !  wink sa nu se supere nici unul ...

Si o poza de gup !

De la stanga la dreapta : Gaza , Veve , Junior , Kora ! Ordinea in care au iesit din ou : 4 , 2 , 1 , 3 ! smile

6,987

Laura sunt superbi micutii  :pup:  sa creasca mari si sa fie sanatosi  :pup:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

6,988

sunt niste motati extraordinar de frumosi,cum stau ei aliniati!sa fie sanatosi sa sa creasca mari,mari! :hug:

"Inteligenta fara ambitie, este ca pasarea fara aripi." (Salvador Dali)
--Bianca--

6,989

Laura,ce trupa pe cinste ai tu acolo.  :bravo:  Unul mai frumos ca celalalt.Pupam motzurile mici......   :pup:   :hug:
Cand e vorba de tratament care e obligatoriu,iei un prosop si cat mai repede sa nu se zbata prea mult il prinzi.Si eu am prins-o astazi pe Silver,ea pisca dar n-am avut ce face.Pe urma s-a linistit,i-am facut tratamentul si am reusit s-o pup pe motz.

Adaugat: 26-06-2010 18:07

gaby354 wrote:

s-a rezolvat problema cu ochii lui paco.Vetul mi-a spus sa ii dau kanamicina acum nu mai are nimic.Multumesc Suana si Mary  :heart:

am o intrebare nimfele se integ cu licul alexander?

Ma bucur ca-i trec ochisorii.Micul alex nu e o pasare foarte sociabila daca nu e blanda si crescuta impreuna cu alte pasari.Diferentele de talie si de cioc pot duce la lucruri neplacute,asa ca daca te hotarasti,micul alex va trebui tinut separat in alta camera pana se pot obisnui treptat unii cu altii.Eu nici acum nu le dau drumul la ai mei cand e Alexi afara.Fiecare cu programul lui.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

6,990

laura sunt foarte frumosi motatii tai.sa'ti traiasca  :hug:

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

6,991

Laura puiutii sunt foarte scumpi  :bravo:  pt parinti
imi place semnatura ta .............  +3 oua smile

6,992 (edited by flyaway70 26-06-2010 18:30)

Pai daca suntem la a doua tura de oua ... Asa nu uit nici eu cate oua am ...  smile  smile  tongue
Va multumesc la toti ! :pup:

6,993

La mine se petrec lucruri ciudate...  :bang:  Silverina e singura in colivie iar pe cordelina care e atasata a venit Bombonel sa-i tina companie.Motatul in schimb ii canta serenade la Hanny.  :wow:  Mare crai baietzii astia Mary.  :rusine:  Insa apreciez atitudinea lui Bombonel ca  o sustine pe Silverina.Motatul  curteaza cum bate vantul,pai se poate ????Rusinica....   :rusine:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

6,994

Buna seara. Am primit cadou o pereche i-am numit Suzzy si Kiwi...dupa cate am citit pe aici stau si ma intreb daca s perechi..Dupa ce pot sa ii deosebesc?

6,995

Par a fi pereche. Stanga sus femela.. dreapta .. mascul. smile Acum sa vina cei mai experimentati

Simo

6,996

Ala micu albastru este al vecinului mai vine la noi in vizita si nu mai vrea sa plece..

6,997

Fa.le niste poze la codite.

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

6,998

Uite i aici se vad mai bine..

6,999

Pozele trebuie facute de jos... sa se vada cum arata penele pe interiorul cozii.

Simo

7,000 (edited by suana 26-06-2010 21:31)

Bun venit vmir.Frumos cadou.Inclin sa-i dau dreptate Simonei,cel din dreapta are obrajii mai colorati si ochisorii oblici.Dar e greu de deosebit la mutatiile astea.Care tipa si care canta?E unul din lucrurile care deosebesc femelele de masculi.Femelele tipa si au doar triluri scurte daca imita,insa baietii canta de-a dreptul.Dar intra si Mary mai tarziu sa dea verdictul,ea fiind mai priceputa.Dragut si perusul musafir.....se simte bine cu motzatzii.  :hihi: