6,101

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

silviu wrote:

Revin si eu cu cateva poze, facute puilor, cel mare are 25 de zile, iar cel mic 20. Femela ii creste singura si face o treaba foarte buna, cred ca puiul cel mare este femela, iar cel mic, mascul.  big_smile
Curand ii voi lua si un mascul, numai sa iasa puii din cuib. Ii voi baga pe toti in voliera, tocmai terminata, fiindca in ea se afla doar o nimfa si un perus.

http://i47.tinypic.com/nnvgqs.jpg

http://i49.tinypic.com/2ryivx2.png

http://i47.tinypic.com/2ic2tkg.png

:heart: Sa-ti traiasca micutii, si sa fie sanatosi!  :bravo: Felicitari femelei!

O pereche de perusi: Theo (Theodor I) si Elly :X

6,102

In curand voi avea si eu in gazda (si sper ca nu numai in gazda) fostii mei papagaluti: Coco, Rica si micutul lor puisor. Puiul nu stiu cate zile are, dar cand l-am vazut ultima oara la web era mare si frumos. As vrea sa stiu, este vreo persoana foarte serioasa care ar dori, in cazul in care nu ma lasa parintii sa ii tin, sa ii adopte?
Doresc pentru ei, la fel ca si pentru porcutele mele, tot binele din lume, si mi-ar placea sa stiu ca sunt la o persoana de la care sa primesc poze mereu, care sa ma informeze despre evolutia lor si care sa nu ii exploateze, deoarece scot multe oua si fac pui, ei si parintii lor sunt singurii papagali pe care i-am vazut facand oua.
Am inteles ca-i voi primi cu tot ce au (mancarica, cusca, bete, oase de sepie, etc, etc.). Inainte de a-i da o sa ma interesez daca persoana este ok.
Micutii sunt blanzi si cuminti, musca, ce-i drept, dar nu fug si nu ciupesc pana la sange ca altii. Cand erau la mine erau invatati sa iasa toata ziua prin camera, stiau cand ii certam, etc.
Eh, sper sa nu ii dau si imi doresc sa activez aici avand in dotare si animalute  :pls: .
Nu am pus la donatii deoarece nu este sigur ca-i voi da.
Pupici.  smile

Gabriela

6,103 (edited by andreea7 25-06-2010 16:16)

sper din tot sufletul sa te lase parintii cu ei  :pls: ca sunt mici si nu fac cine stie ce mizerie.daca nu te'ar lasa(eu cred ca o sa te lase) i'as lua eu(ar zbura cu papi si cu pipa prin camera smile) ), dar nu as avea cu ce sa ajung la bucuresti.o sa vezi ca nu o sa fie nevoie sa ii dai nimanui  :pup:

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

6,104

Am fost nevoit sa duc cei 5 puisori la magazin negasind alte alternative..eu i-ash fi tinut pe toti dar ai mei ma bateau la cap sa ii duc ca faceau mizerie si nici nu se intelegeau prea bine cu parintzii...au pus 3 intr-o cusca si 2 in alta cu altzi papagali ....cei 3 pareau bucurosi...si deja isi facusera prieteni sper din tot sufletu sa fie bine si cu ajutorul lui Dumnezeu vor gasi stapani buni si o pereche frumoasa sa fie sanatosi si ei si parintzii lor si sa traiasca muuuuuult

Regret nespus...ma voi ruga in fiecare seara pentru ei si pentru parintzii lor si nu ii voi uita niciodata poate la anu ii voi lasa sa faca altzii cine stie sad

In viata echilibrul e ca fuga pe gheata

6,105

Buna,

Cum sa fac sa nu mai zboare femela atat de sus? Masculul nu poate zbura si sta linistit pe jos, singur din nefericire. Initial urca in pat. Femela este mai nebunatica si imi este foarte greu sa o prind.

6,106

Cati pui adorabili avem...   :pup:  Sunt tare scumpei ai tai, Silviu.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

6,107

Buna, sunt nou intrata pe forum, am un perus care a fost diagnosticat cu salmonella. Asta acum o saptamana, i-am facut tratament cu antibiotic la recomandarea medicului, nu a reactionat prea bine, am fost la alt medic am intrerupt antibioticul si acum stau pe vitamina b cu glucoza. Are cineva idee cam cat dureaza perioada de recuperare dupa boala? Perusul meu este vesel, canta rar insa, mananca, dar are si foarte multe momente de somnolenta si mi-e clar ca nu e refacut. Deci...cam in cat timp se reface, sau are cineva idee cum as putea sa il ajut mai mult? Multumesc

6,108

Salut, stie cineva un crescator bun din Deva? Mi-as lua si eu o pereche pt. perusul pe care il am, mi se pare ca se simte singur, l-am primit cadou prin niste intermediari acum multa vreme si nu mai reusesc sa-mi dau seama cine la crescut.. Din cate tin minte le cresteau in apartament... Apreciez orice indicatie smile

6,109

Vai ce frumuseti avem pe forum  :hug:  sa va traiasca micutii la toti si sa fie sanatosi.
Astazi am vazut ca inca un puisor are diaree  :cry:  nu mai stiu ce sa fac imi e frica , ca poate pana la urma ii pierd pe toti  :cry:   :cry:  Datimi va rog din tot sufletul o idee ce sa mai fac ? Nici nu stiu ce au si din ce cauza se imbolnavesc  :cry:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

6,110

poate ar trebui sa il separi de restu si sa ii dai ceiut sau altceva impotriva diareei. nu poti sa mergi la un medic?  sad

6,111

La noi in oras nu este medic veterinar specializat pe pasari exotice si nu are habar ce sa ii faca . singurul lucru pe care il stie este sa vaccineze cainii  mad Cand l-am avut pe primul puiut de perusi si nu ii dadeau parintii sa pape am fost la el si i-am cerut mancare pentru pui de perusi ca sa il pot hrani la mana si mi-a aratat o punga cu mei  :wow:  Deci iti dai seama cate stie.
L-asi separa de restul dar nu sta deloc ca am incercat si se zbate prin colivie si nu mai mananca deloc si asa va muri de foame. Deci chiar nu stiu ce sa le mai fac sad

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

6,112 (edited by setris 26-06-2010 14:35)

Estera, daca nu ai nici o posibilitate sa ajungi la un medic veterinar, fa rost de urgenta de Doxivit (pulbere hidrosolubila) antibiotic special pt. pasari si animale si sa pui la toti puii care ii ai ( si pui si parinti ) un varf de cutit in fiecare adapatoare timp de cinci zile ( schimbi zilnic medicamentul ), puiul cu diaree il lasa-l impreuna cu restul sa ia si el medicamentul dar da-i in plus doua-trei picaturi de Diropur direct pe cioculet...daca nu mananca fa-i amestecul pe care il faceai cand erau mici cu iaurt si diropur si vitamine si da-i cu seringa direct pe cioc....asta e tot ce pot sa-ti spun...atarna prin colivie si crengute de salcie sa roada la ele...sunt foarte bune, contin o substanta similara cu aspirina...bafta si sanatate la micuti...sper sa fie bine. :ill:

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

6,113

Hello !
Pun si eu doua poze cu albastrelul kiki. :hihi:

6,114

ce atent sa uita el la aparat smile ai un baiat foarte scump, sa-ti traiasca si te bucuri de el  :hug:

6,115

Mersi mult. Da cand vine vorba de poze :> e primul. :blb:

6,116

pentru prima data perusii mei au vrut sa faca baie :wow: asta s-a intamplat duminica...mergeau la adapatoare si incercau sa intre in ea  :hihi:

6,117

Nici piciu meu nu se prea "dadea in vant " dupa apa.

6,118

setris wrote:

Estera, daca nu ai nici o posibilitate sa ajungi la un medic veterinar, fa rost de urgenta de Doxivit (pulbere hidrosolubila) antibiotic special pt. pasari si animale si sa pui la toti puii care ii ai ( si pui si parinti ) un varf de cutit in fiecare adapatoare timp de cinci zile ( schimbi zilnic medicamentul ), puiul cu diaree il lasa-l impreuna cu restul sa ia si el medicamentul dar da-i in plus doua-trei picaturi de Diropur direct pe cioculet...daca nu mananca fa-i amestecul pe care il faceai cand erau mici cu iaurt si diropur si vitamine si da-i cu seringa direct pe cioc....asta e tot ce pot sa-ti spun...atarna prin colivie si crengute de salcie sa roada la ele...sunt foarte bune, contin o substanta similara cu aspirina...bafta si sanatate la micuti...sper sa fie bine. :ill:

Iti multumesc foarte mult pentru sfaturi o sa incerc sa fac rost doar ca acum e sfarsit de saptamana si nu prea cred ca am de unde sa fac rost de Doxivit  :cry:  Totusi i-am pus in apa un medicament (nu mai stiu cum ii zice) tot asa pentru infectii si diaree special pentru pasari si animale si sper sa reziste pana luni cand o sa ii iau sad De mancat vad ca mananca sper sa fie totul bine si sa nu il pierd si pe el  :cry:

6,119

Silviu deja i-am pus in apa medicament pentru diaree doar am scris mai sus . Nu pot sa il separ ca nu vrea sa stea singur si asa nu mai mananca nimik si moare de foame .

6,120

Estera sper sa fie bine micutzul.Doxivitul pe care ti l-a recomandat setris e foarte bun.Ca si enteroguard-ul.Ce bine e la noi ca avem clinica non-stop.Daca se intampla ceva nu stai si dai din colt in colt ca nu ai unde merge dupa medicamente.
E bine sa faci un stoc mic de medicamente acasa,pentru cazuri de urgenta care se pot ivi.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

6,121

Estera  succes cu puiutul sunt sigura ca se va face bine !
Am si eu o micuta intreabre big_smile Perusii cand dau din cap si canta inseamna ca se simt bine?

6,122

Deja micutul e mult mai bine ca ieri si mananca singur, nu sta infoiat si are mare chef de joaca deci red ca nu mai este nimic grav  :bravo: 
Ramona multumesc pentru sfat chiar o sa merg luni sa ma aprovizionez pentru orice eventualitate mai ales ca acum sunt puii mici si sunt foarte sensibili smile

6,123

Estera ma bucur ca puiutu e mai bine, sper sa-si fi revenit de tot :hug:

6,124

succes cu puiutzul estera :k:  :k:

animalutele mele: 5 perusi:Gogu,Cocutza,Coco,Gogutza,Pacolina si 6 oute....  big_smile tongue

6,125

Felictiari ! Esti o mama grozava !