Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
De cat timp al ai?
Adaugat: 22-06-2010 23:26
Are careva un baietel Whiteface de vanzare plss? :pls:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
De cat timp al ai?
Adaugat: 22-06-2010 23:26
Se gasesc din ce in ce mai greu.
buna! spune-ti-mi si mie cum sa procedez: Ciri iese din colivie insa nu se mai intoarce desi moare de sete si de foame. nu se misca de sus de pe dulap.abia il prind si il bafg inapoi in colivie. nu stiu...cu timpul va intra ?
Asa patesc eu cu Ares, nu suporta sa stea in colivie, dar intra in ea sa manance si a bea apa numai ca daca ma vede ca ma apropii de colivie imediat iese....
Eu zic sa il ti cateva zile inchis in colivie ca sa se familiarizeze cu ea. Chiar daca ii va placea mai mult pe dulap, sa stie ca numai in colivie are apa si mancare unde sa se duca singur. Incearca asa...asta este ce am facut eu cu Ares, ca nu e bine sa il chinui asa sa il bagi tu ca prinde frica de ea si numai intra niciodata...
Va multumesc :merci: :pup:
hihi sunt nou pe aici si am o nimfa mascul de 6 luni la care ii cad penele cine ma poate ajuta?
hihi sunt nou pe aici si am o nimfa mascul de 6 luni la care ii cad penele cine ma poate ajuta?
Naparleste. Dai fructe si legume, dar nu in exces, cate un fructe sau o leguma pe zi, si vitamine in apa.
Merci :merci:
Hi..si eu sunt noua.. eu am doua nimfe...o fetitza si un baietzel..anul trecut de Pasti fetitza mi-a facut un ou. :bravo: ..dar l-a spart incercand sa il duca in cuib. E normal doar un ou :wis: ? :nimfa:
sunt foarte frumosi...sa-ti traiasca :hug:
Nu-mi spune si mie nimeni ce sa fac ? ... Astazi am mai gasit un ou ... acum am 2 oua ! Si ea nu iese decat cel mult 10 minute sa manance si sa-si faca treburile si intra inapoi . Cloceste singura si Sonny e babysitter impreuna cu mine si mama si sotul ... Daca ii iau ouale si cuibul nu o sa mai faca alte oua ??? Cum va reactiona daca vede ca nu le mai are ? Va face altele ? HELP !!! :pls: Astept raspuns !!!
Veve se simte mai bine si vad ca de cand am inceput sa-i dau calciu si vitamine a inceput sa-si foloseasca si piciorul pe care nu-l putea misca ... si nu-i dau decat de 3 zile ... De zburat nu are treaba , zboara si ii place sus pe scarita , unde stau toti fratiorii si surioarele lui ! Acum poate sa stea in picioare un pic dupa care se aseaza intr-o parte . Sper sa fie mult mai bine saptamana viitoare ! :heart:
Hi..si eu sunt noua.. eu am doua nimfe...o fetitza si un baietzel..anul trecut de Pasti fetitza mi-a facut un ou. :bravo: ..dar l-a spart incercand sa il duca in cuib. E normal doar un ou :wis: ? :nimfa:
de obicei fac intre 4 si 6 oua, nu e un standard exact, si de atunci nu a mai facut oua?
nimfa perlata e femela, iar cel lutino e baiatul?
buna,nimfa mea a trecut prin multe.acum 3 luni nimfa mea s-a prins cu piciorul undeva si a facut fractura deschisa.a tinut atela timp de o luna jumatate dupa carte i-a dat-o jos.piciorul i-a ramas asa dar este mai vioaie ca oricand ,au inceput sa-i creasca chiar si penele care i s-au rupt din cauza lipsei de calciu.am si eu aceasi problema cand vine momentul sa manance si sa bea apa.
Laura, eu ti-am raspuns o data. Scoate cuibul. Cu tot cu oua. mai ales ca ei nu s-au calcat. Doar trebuia sa-i vezi macar o data. Daca ea va depune oua si le va cloci degeaba o vei chinui si mai mult. Eu zic sa-i scoti cuibul si sa-l duci in alta parte sa nu-l vada. Daca va depuine pe fundul coliviei alt ou, ii vei pune cuibul inapoi cu cele 2 oute. Dca nu le arunci.
un ajutor va rog am si eu o pereche de nimfe fac a treia oara oua . puii nu pot sa iasa din ou am incercat sa ajut dar tot nimic nus ce sa fac . va rog un sfat
Nu-mi spune si mie nimeni ce sa fac ? ...
Astazi am mai gasit un ou ... acum am 2 oua ! Si ea nu iese decat cel mult 10 minute sa manance si sa-si faca treburile si intra inapoi . Cloceste singura si Sonny e babysitter impreuna cu mine si mama si sotul ... Daca ii iau ouale si cuibul nu o sa mai faca alte oua ??? Cum va reactiona daca vede ca nu le mai are ? Va face altele ? HELP !!! :pls: Astept raspuns !!!
Veve se simte mai bine si vad ca de cand am inceput sa-i dau calciu si vitamine a inceput sa-si foloseasca si piciorul pe care nu-l putea misca ... si nu-i dau decat de 3 zile ... De zburat nu are treaba , zboara si ii place sus pe scarita , unde stau toti fratiorii si surioarele lui ! Acum poate sa stea in picioare un pic dupa care se aseaza intr-o parte . Sper sa fie mult mai bine saptamana viitoare ! :heart:
Laura nu ma pricep la capitolul asta de aia nu ti.am raspuns...incerc sa o fac acum ca sa nu zici ca nu incearca nimeni. Ma gandesc ca deocamdata numai vrei alti puisori, deci asta ar fi prima idee. A doua ar fi ca nu stii reactia lui Ally....chiar nu stiu ce sa zic, ma gandesc ca pasarile nu sunt cum sunt cainii cand le iei puii, chiar nu stiu ce sa zic dar sa inteleg ca Ally acum isi neglijeaza puii stand sa cloceasca?
Adaugat: 24-06-2010 10:30
Ah acum am vazut ca ti.a raspuns Mary...scuze
Adaugat: 24-06-2010 10:32
un ajutor va rog am si eu o pereche de nimfe fac a treia oara oua . puii nu pot sa iasa din ou am incercat sa ajut dar tot nimic nus ce sa fac . va rog un sfat
Of de ce aveti toti probleme la care eu nu ma pricep, asa imi doresc sa sar cu sfaturi pentru toata lumea dar la capitolul asta nu ma pricep...asteapta raspunsul lui Mary
dorel67 si mi s'a intamplat la fel, dar nu la nimfe.am observat ca era prea frig in camera.la mine doar ciocneau si atat.posibil acum sa fie si "extenuata" femela si nu mai are putere de clocit.eu asta cred, din experienta mea.asteapta si parerea altcuiva
La nimfe este nevoie de o umiditate mai ridicata in perioada de imperechere, depunere si eclozare. De aceea nimfele tale au nevoie de un castronel mai marisor cu apa sa se scalde. Nimfele daca se spala si intra peste oute in cuib, imoaie coaja oului si puii vor putea iesi mult mai usor. In libertate perioada de imperechere la nimfe este in sezonul ploios, ele provenind din Australia, tara care este cu o clima foarte ridicata.
mersi mult george89...dar atunci a fost primul ou si pana acum a fost si ultimul...nu prea stiu...nimfa cu mult gri pe ea este fetita iar cel cu mult galben e baietzelul
1. fetitza
2. baiatul ( in poza)
Multumesc Mary ! :pup: Chiar acum ma duc sa scot cuibul ... Dar , sa zicem ca maine mai face un ou ... pana maine ouale daca nu sunt clocite mai sunt viabile ? Le poate cloci in continuare ?? Ca , practic , maine ar trebui sa mai faca un ou ! :wis:
Multumesc Mary ! :pup: Chiar acum ma duc sa scot cuibul ... Dar , sa zicem ca maine mai face un ou ... pana maine ouale daca nu sunt clocite mai sunt viabile ? Le poate cloci in continuare ?? Ca , practic , maine ar trebui sa mai faca un ou ! :wis:
sunt valabile 7 zile de la primul depus.
... dar sa inteleg ca Ally acum isi neglijeaza puii stand sa cloceasca?
DA , Sabrina ! Asa este ! Ea sta numai in cuib si nici nu o doare de pui ... Saracul Sonny impreuna cu noi hranim puii si avem grija de ei , iar ea sta si cloceste ! Si mai e si vai de picioarele lui Sonny cand il prinde in colivie sau pe colivie ! Ea e de vina pentru rana lui Sonny ! Acum am inteles ! Nu stiu de ce e atat de agresiva cu el ... nu inteleg deloc ! :bang:
Adaugat: 24-06-2010 19:00
:pup: :merci: :heart: Multumesc ! Acum ma duc sa scot cuibul ! Am sa va spun cum se comporta dupa ce il scot !
uitati aici niste poze cu nimfa mea
ce infumurat e are si de ce doar e mumos foc
e foarte frumos :rusine: sa-ti traiasca
Am scos cuibul cu oua cu tot ... Ally la inceput a fost derutata rau dar dupa un timp a revenit la tabieturile ei : a mancat , a zburat , a venit sa ne pupam , l-a alergat pe Sonny de nu stiu cate ori sa-l bata , dar de dat mancare la pui ... deloc ! Tot el saracul si cu noi i-am hranit pe puiuti ! Acum a intrat in colivie si mananca biscuiti . Ma mir ca l-a lasat si pe el sa intre sa manance langa ea si nu l-a capsat (inca) ! Poate isi revine si nu-l mai bate ca inca si acum schioapata , ca l-a mai capsat de cateva ori de picioare ! Sunt curioasa sa vad ce face dupa ce sting lumina ... unde se culca , ce o sa faca ? Sonny poate intra si el in colivie sa doarma , ca saracul numai afara doarme cu 2 pui langa el ! Cea mica si cu Veve dorm in "cuibul mare"(in bax) .
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus