6,926

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

lilium wrote:

Buna din nou!Se pare ca Cipy al meu si-a revenit complet,nu se mai afla in starea aia care ma ingrijorase.Mananca bine,si-a recapatat veselia si se joaca non-stop!
Multumesc tuturor,in special tie,birdslover!

foarte bine, ne bucuram pentru ea/el, sa il ingrijesti cu drag

Îngrijeste animalele ca pe tine însuti! ---George---
Piticii mei:   2 Pauni  , 3 :pisica: , un :caine:

6,927

lilium wrote:

Buna din nou!Se pare ca Cipy al meu si-a revenit complet,nu se mai afla in starea aia care ma ingrijorase.Mananca bine,si-a recapatat veselia si se joaca non-stop!
Multumesc tuturor,in special tie,birdslover!

Ma bucur ca si-a revenit.

----Alex----  :nimfa:  :grey: + Max :X

6,928

suana wrote:

Laura am citit de piciorusul ranit.Poti sa-l dai cu etadina la care adaugi apa sa nu fie prea concentrata,sa nu se infecteze.Sper sa-i treca repede,sigur s-a taiat in ceva. Pupam sa treaca....  :pup:

Multumesc Ramona !  :heart: Stiu de betadina dar nu am nici cea mai mica sansa sa il prind ... pana acum niciodata nu a venit sa manance din mana mea si de pus mana pe el nu am reusit niciodata ! Vine doar sa ma ciugule de nas (asta e pupicul lui) si nici nu am incercat vreodata sa il prind ... Acum vad ca calca in picior si e mai curat . Se curata el . L-am vazut de multe ori cum se curata la picior . Acum arata mult mai bine !
Alta e problema acum ... Ally il bate de cate ori il prinde si nu stiu de ce ... uneori il si fugareste ! Sa fie iar in calduri ? Ca vad ca iar cotcodaceste si daca nu am astupat gura de la cuib intra in cuib si sta acolo . Daca ma uit sa vad ce face ma sasaie si da cu ciocul ! Puiutii i-am mutat ziua intr-un bax de banane captusit , ca sa aiba loc sa se miste si ei . De cateva zile puiul mare doarme afara din cuib si din colivie cu Sonny , pe scarita , iar de aseara si "el fugitivo" doarme si ea cu Sonny afara ! In cuib dorm doar Veve si cu Gaza cea mica ca ii pun eu seara la culcare !
Nu stiu ce vrea Ally de il tot bate pe Sonny ! Voi poate stiti ca eu nu stiu ! ...

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

6,929

Lilium, n-ai pt ce! Ti-am zis eu ca e din cauza baitei smile Si noua ni se face somn dupa baie smile  :pup:

6,930

Intr-adevar,asa este,insa eu m-am gandit ca poate s-a imbolnavit brusc..Dupa cate am tras cu ceilalti papagali,acum ma alarmez din orice.Chiar tin la Cipy si de aceea incerc sa o fac cat mai fericita,la fel ca orice stapan care isi iubeste animalutul de companie smile

~Animalele impart cu noi privilegiul de a avea suflet.(Pitagora)~

6,931

Am o nelamurire.....Am o colivie mare in casa in care imi tin motatul (cu usita permanent deschisa) si una mai mica in care il scot in curte la aer (evident cu usita inchisa sa nu zboare). Cand e in cea mare este foarte rece si ma hasaie cand bag mana sa il mangai iar in cea mica daca bag mana se apropie cu capusorul sa il mangai si se alinta ca un catelus frecandu-si capusorul de degetul meu. De ce o asa diferenta de comportament?

6,932

Probabil ii place la aer, sau poate are impresia ca in casa il poti prinde si nu are unde sa scapa si deaia o fi mai rece cu tine. Afara poate se gandeste ca nu ai ce sa.i faci ca fuge smile) nu stiu dau si eu o parere, si mi.e mi.ar placea sa le pot citii gandurile big_smile

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

6,933

lui paco ii curg ochii ce sa fac? sadsad

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

6,934 (edited by flyaway70 21-06-2010 15:42)

Nu stiu ce sa ma mai fac cu Ally ... Asa imi trebuie !  smile  tongue Azi dimineata am gasit un ou in cuib , langa 3 pui care au dormit cu ea ! Asta ce vrea sa fie ? :wow:  Este rezultatul cotcodacelii ei de pana acum ... dar nu am vazut-o deloc ... cu Sonny ... in afara de cotcodaceala , nimic nimic ! Asta este ! O sa continuam cu puii sau trebuie sa i-l iau ??? Voi ce parere aveti ? Astept si eu niste sfaturi !!!  :pls:  :pls:  :pls:

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:

6,935

Laura eu cred ca ar trebui sa il iei ca sa faca o pauza sa nu se epuizeze . Oricum mai asteapta sfatul celor mai experimentati smile

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

6,936

L-am adus astazi pe Miky acasa, e foarte salbatic. neutral Sta cu mine doar dupa ce oboseste si atat. sad Fetita cu care a stat pana acum este foarte trista si sta numai in cuib. sad Deja ii e dor de el. sad Si el da cateva semne de tristete, dar este cu Candy si se simt bine amandoi.  smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

6,937

gaby354 wrote:

lui paco ii curg ochii ce sa fac? sadsad

Nu stiu sigur dar cred ca trebuie sa ii dai cu ceai de musetel. Ai idee a stat in curent sau ceva?

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

6,938 (edited by suana 21-06-2010 21:36)

Laura si la mine s-au depus trei randuri de oua anul trecut.E posibil ca si Ally sa mai faca cel putin o tura.Dar nu e indicat sa se epuizeze cu inca o tura de puiutzi.Mary iti va spune exact,dar cred ca e bine sa nu lasi ouale.
Dany e normal sa fie tristi.Ei formeaza pereche pe viata si cand sunt despartiti nu le merge bine pana la o eventuala readaptare..Stiu ca voi supliniti lipsa dar odata ce se formeaza o pereche din pacate noi nu suplinim ceea ce doar ei isi pot oferi.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

6,939

Laura, daca stii sigur ca nimfele tale nu s-au calcat, scoate oul si cuibul din colivie. Daca ar fi fost fertil, era pacat sa-l arunci.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

6,940 (edited by ralukutza.cool 22-06-2010 10:39)

buna,sunt noua pe acest forum.am o nimfa de 5 ani care este fata. :

am avut un catel pe nume bobi,un perus pe nume ali,un papagal  pe nume lori,o broasca testoasa;am un papagal nimfa de 5 ani jumatate pe nume coco si un ciobanesc geraman pe nume grand

6,941

Buna Raluca. Bine ai venit !!  :hug:

Simo

6,942

Bun venit Raluca.  :hug:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

6,943

Va rog frumos sa ii raspunda cineva care stie lui gaby354 ce sa faca daca ii curg ochii nimfei ca eu nu stiu si pare destul de grav...

Adaugat: 22-06-2010 12:38

Bine ai venit Raluca big_smile Poate incepi sa ne povestesti prin ce ai trecut cu nimfulina in cei 5 ani tongue

6,944

Gaby,e posibil s-o fi tinut in curent?Ceaiul de musetel in prima faza dar nu stiu daca poti s-o prinzi in mana sa o poti trata.Kanamicina este foarte buna pentru ochi dar mai bine intrebat vet-ul.

Adaugat: 22-06-2010 12:44

Trupa mea....   :heart:  Hanny astazi a zburat dupa ce s-a lovit la aripioare acum ceva timp in urma.Tot pe umarul meu s-a ,,deplasat'' dar astazi a zburat foarte bine.

http://i45.tinypic.com/10ghb0k.jpg
http://i49.tinypic.com/dngk1j.jpg
http://i45.tinypic.com/21czc6h.jpg

6,945

Gaby , dupa cate stiu eu, ceaiul de musetel nu este forte bun pt ochi. Este un bun dezimfectant dar dupa aia e bine sa-l dai si cu ce a zis Ramona. Eu l-am dat pe Bombonel o lunga perioada de timp cu ceai de musetel si nu-i trecea definitiv cojita de la ochi. Ramona la mai dat cu kanamicina si l-a scapat.

Adaugat: 22-06-2010 14:53

Ramona ma bucur pt Hanny. Cata gasca avem acolo. In ultima poza spui ca sunt in libertate. Foarte frumos.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

6,946

Ramona sunt superbe nimfulinele tale  :pup:  Ma bucur ca Hanny poate sa zboare din nou  :bravo:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

6,947

ce fumosi sunt toti  :heart:  :pup:  ma bucur ca hanny poate zbura iarasi :bravo:

6,948

Off, Miky al meu tipa toata ziua.  :cry:  Cred ca ii e dor de Coco.  sad Ma simt asa vinovata. sad
Daca are cineva vreo femela de vanzare va rog sa ma anuntati. sad Nu stiu cat o sa-l mai tin asa, imi e mila de el.  :ill:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

6,949

deyseby wrote:

Laura, daca stii sigur ca nimfele tale nu s-au calcat, scoate oul si cuibul din colivie. Daca ar fi fost fertil, era pacat sa-l arunci.

Nu sunt sigura ... asta e ! Eu nu am fost in permanenta acasa sa vad daca da ... Ce este sigur este ca il alearga pe Sonny si il bate de cate ori il prinde ! De aceea nu stiu ce sa fac , ca vad ca Ally il cloceste de cand l-a depus ... Si nu il lasa nici pe Sonny sa il cloceasca ... Daca iese 2-3 minute sa manance si sa bea apa si apoi iar in cuib , la ou ! Nu stiu ce sa fac ! Cum pot sa fiu sigura ca s-au calcat ??? Please help !!!  :pls:  :pls:
Si daca scot oul nu o sa il caute ? Nu o sa mai faca altele ? O sa le scot pe toate care le va face de acum incolo ? Scot cuibul acum ? Offff Doamne , ce greu este ! sad

Adaugat: 22-06-2010 16:58

Frumoasa trupa Ramona ! Se cunoaste ca este trupa de elita ! Ma bucur mult ca Hanny poate sa zboare din nou ! :hug:
Dany imi pare rau ca  Miky e suparat asa tare ! Cu timpul o sa ii treaca , cred eu . Daca poti sa ii aduci o prietena ar fii foarte bine ! Pana atunci nu-ti ramane decat sa-i alini tu suferinta ! Alinta-l mult , pupa-l pana il albesti , joaca-te mai mult cu el , poate uita !  :pup:

6,950

buna! spune-ti-mi si mie cum sa procedez: Ciri iese din colivie insa nu se mai intoarce desi moare de sete si de foame. nu se misca de sus de pe dulap.abia il prind si il bafg inapoi in colivie. nu stiu...cu timpul va intra ?