5,951

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

crysty wrote:

buna am si eu un perus mascul are de cnd lama luat aproximativ 1 an si 3 luni , as vrea sa stiu si eu daca la aceasta varsta se mai poate dresa [ stat pe deget, vorbit etc.] 

I love you  :aga:

inca poate invat sa stea pe deget,dar sa vorbeasca nu prea cred...

5,952

si mai am o problema, lui gimi adica masculul ii tremura aripioara dreapta? este ceva grav? ce poate fi?

5,953

de unde pot cumpara vitamine de pus in apa pt perusi?? wink  tongue  :wow:

animalutele mele: 5 perusi:Gogu,Cocutza,Coco,Gogutza,Pacolina si 6 oute....  big_smile tongue

5,954 (edited by Estera 19-06-2010 19:46)

Am o problema cu unul dintre puii mei de perusi sad . De cateva zile sta tot infoiat nu mai mananca singur numai daca ii da unul dintre fratii lui si cand il iau pe deget ii sunt foarte reci labutele  :sol:  App am uitat sa spun ca pe spate are un loc lipsa in care nu are pene si puf si inainte nu era asa  :wow:  si are si diaree .Va rog foarte mult sa ma ajutati ca nu stiu ce sa ii mai fac  ca nu vreau sa il pierd :pls:   :sol:   :ill:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

5,955

Estera wrote:

Am o problema cu unul dintre puii mei de perusi sad . De cateva zile sta tot infoiat nu mai mananca singur numai daca ii da unul dintre fratii lui si cand il iau pe deget ii sunt foarte reci labutele  :sol:  App am uitat sa spun ca pe spate are un loc lipsa in care nu are pene si puf si inainte nu era asa  :wow:  si are si diaree .Va rog foarte mult sa ma ajutati ca nu stiu ce sa ii mai fac  ca nu vreau sa il pierd :pls:   :sol:   :ill:

Estera, din cate stiu eu parte din puisorii tai au fost hraniti la mana, fa-i te rog un amestec de hrana moale cu iaurt, picaturi de diropur si vitamine si hraneste-l tu obligatoriu, eventual poti sa-i faci amestecul cu zeama de orez fiert sau cu ceai de musetel...important este sa-i oferi lichide pt. ca el pierde foarte mult acum prin diaree...pe spate s-ar putea sa-l fi ciugulit unul din frati pt. ca l-a vazut mai bleg.

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

5,956

Nu mai pot, Snowitzu meu nu se mai misca nu mai mananca nimic.  :cry:  Mi-e frica sa nu pateasca ceva, i-am dat ceai de menta cu pipeta pe cioc, isi revine putin, da din cioc si vrea sa fuga, apoi revine la starea initiala.  :cry:  Nu mai poate deloc sa se tina pe picioruse.  :cry: Nu stiu ce sa-i mai fac, mi-e frica. :-<

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

5,957

Multumesc Setris doar ca pe el nu l-am hranit niciodata la mana pentru ca refuza totul (ce ii intra in gura dadea afara ) deci cam este o problema sa ii dau eu sa manance pentru ca nu pot sa il oblig sa inghita sad De baut apa bea ca l-am vazut dar mie frica sa nu pateasca ceva ca nu mananca si fratii lui il tot bat si cel mai mare se tot urca pe el  :wow:  Nu stiu ce sa mai fac  :sol:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

5,958

Ce-i cu atatea mesaje off-topic?! Nu stiu ce se intampla de cateva zile pe topicul asta, parca toata lumea scrie numai aiurea! Sa stiti ca urmeaza sanctiuni! sad
Am sters mesajele off-topic.

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

5,959

Ella multumesc. Sfaturile au fost bune, dar acum s-a terminat.  :cry:  Snowytsu meu nu mai e.  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

5,960

:cry: sincere condeoleante ,Didi :cry: Fii tare! pentru Candy,acum e important pentru ea...fa tot posibilul sa nu ii simpta asa mult lipsa :cry:

- Bianca

5,961

Latifa imi pare sincer rau pentru off topic o sa fiu atenta de acum incolo sa nu mai scriu ce nu trebuie .
Dany imi pare atat de rau pentru Snowytsu stiu cat e de greu sa pierzi un sufletel atat de drag sad . Sincere condoleante !

5,962

imi pare rau latifa!nu se va mai repeta,promit!
imi pare rau dany!condoleante!

5,963

te rog iartama latifa sant incepator in arta calculatorului si iti promit ca nu se va mai repeta.
acestea sant tipul de colivii pe care le folosesc.sant spatioase,cu dimensiunile de:L 59,l 27,I 37.se si despart in doua.acestea sint cuiburile la perusi.

5,964

Dany,sincer imi pare rau.  :cry: Asa fulgerator   :wow:  ? Si nici n-am fost acasa sa te pot ajuta,daca se putea ....  :cry:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

5,965

alex27 wrote:

de unde pot cumpara vitamine de pus in apa pt perusi?? wink  tongue  :wow:

de la orice farmacie veterinara sau petshop

Dany imi pare rau ...  sad

5,966

yokoman am o intrebare pt tine : Tu inmultesti perusii in grup sau ii tii separati cate 2 in colivii ?

5,967

suana wrote:

Dany,sincer imi pare rau.  :cry: Asa fulgerator   :wow:  ? Si nici n-am fost acasa sa te pot ajuta,daca se putea ....  :cry:

Va multumesc toturor.  sad Am incercat aseara sa dau de voi pe mess, forum, telefon nu am avut de unde sa fac rost, dar nu mai stiu ce i-as mai fi putut sa-i fac, cred ca singura solutie, dar nu cred ca ar mai fi mers, era sa-i dau mancare cu pipeta pe cioc.  sad Dar nu am stiut ce fel de mancare, iar cand mai gandit la asta deja era prea tarziu si nu vroiam sa plec de langa el, poate ca in lipsa mea se stingea.  :cry: A murit cu privirea spre mine, cu ochisorii aia ai lui negri larg deschisi, parca ma faceau sa simt ce e in sufletelul lui si cat de mult il doare.  :cry: A avut cateva crize, si acum parca le mai simt in mana.  sad

5,968

imi pare rau dany  sad  :cry:  condoleate

5,969

:hug: buna , sunt noua aici... smile

eu am 2 perusi :perus: chichi si richi...se ciugulesc  :aga:  incontinu , credeti ca ar avea sanse sa faca puisori? :nimfa: bye, astept un raspuns :music:  :bd:

in urmatoarele poze sunt ei,(aici nu se ciugulesc ca stunci cand vad aparatu se sperie ...mai ales richi care este femela si galbena :angel: )

Adaugat: 20-06-2010 18:58

:k: eu le iau perusilor mei vita-cipcip si le place :perus:

5,970

Didi, acum am citit si eu.. imi pare raaaaaau  :cry: Stii ca era preferatul meu  :cry:

5,971

anytza_99_ wrote:

:hug: buna , sunt noua aici... smile

eu am 2 perusi :perus: chichi si richi...se ciugulesc  :aga:  incontinu , credeti ca ar avea sanse sa faca puisori? :nimfa: bye, astept un raspuns :music:  :bd:

in urmatoarele poze sunt ei,(aici nu se ciugulesc ca stunci cand vad aparatu se sperie ...mai ales richi care este femela si galbena :angel: )

pune-le un cuib!femela ta e in calduri si sunt foarte mari sanse sa faca pui.

5,972

anytza bine ai venit sunt foarte frumosi perusii tai. Sa iti traiasca si succes la puisori  :k:
PS: Daca iti amintesti ceva si vrei sa scri nu mai posta atatea posturi unul dupa altul . Apasa pe Edit si scri in continuare ce vrei ca asa se va supara Latifa  wink

5,973

Perusii mei sunt niste nazdravani. Plini de energie.... aplica teoria unde`s doi puterea creste, si imi necajesc rosella. Practic, au dat-o afara din colivia ei, intra acolo.... mananca acolo.... iar cea din urma sta saraca pe afara. Asa ca m-am suparat, si azi ma duc sa le cumpar o colivie mai mare. Se cearta... se impaca... Mai devreme a vrut sa o calce .... iar ea acum il cearta de zor... El e incapatanat si tot insista, dar oare nu stie ca nu e majora?

Vad ca el roade de zor de creanga de tei care o am in colivia mare..... as vrea sa pun si la ei. As pune salcam.. nu este toxic, nu?

Simo

5,974 (edited by suana 21-06-2010 11:17)

Cires,visin si brad(toxice).In rest cred ca e ok.Oricum le decojesti.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

5,975

Multumesc.

Simo