6,901 (edited by flyaway70 17-06-2010 19:57)

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Iti multumesc Sabrina de incurajare !  :pup:
Am reusit sa fac o poza ... nu e prea clara ... dar mai are si in partea din fata a piciorului ca o zgarietura ......
Acum mai pune piciorul jos dar se vede ca il doare !!!

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

6,902

Saracutul de el.  :cry:  sad

----Alex----  :nimfa:  :grey: + Max :X

6,903

Imi pare rau Laura. De ce nu mergi la un veterinar? Eu am trecut prin clipe grele cu rosella care a pierdut un piciorus. Dar la mine nu mai erau sanse sa il mai aiba.  Sper sa dai de un medic cumsecade, caci al meu nu a fost. Incearca sa ii cureti rana... sa vezi ce are... Eu mi-am tinut papagalul in mana cand medicul i-a taiat ce mai avea din piciorus.... au fost  momente dificile. Dar la tine sigur nu e cazul...

Daca nu vrei sa ajungi la medic... incearca tu sa il cureti... sa nu cumva sa se infecteze. La mine medicul a curatat... a taiat ,mi-a dat aceleasi vitamine care oricum le administram si eu .. si un antibiotic, care l-am intrerupt eu fiindca mi se parea un dozaj prea mare.

Sigur e doar o rana superficiala.. incredere !! O sa se faca bine !!!

Simo

6,904

Laura imi pare rau pentru micut sper sa ii treaca repede si sa fie bine din nou  :pls:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

6,905

O saracutul de el  sad lasa ca se face bine  :hug:
In legatura cu puiutul, si eu am avut un perus cu aceasi problema, era mai blegut de felu lui si cred ca tot din cauza piciorului nu s-a cuplat cu femela.

6,906

Va multumesc pentru sprijin ! :pup: Astazi vad ca e mai bine ! Nu am nici o sansa sa pun mana pe Sonny! Vad ca e mai curat si nu se mai vede sange ca ieri . L-am vazut ca se curata el singur . Acum calca in el dar il mai tine ridicat din cand in cand . In legatura cu cel mic ... asa a vrut Dumnezeu ! Am sa il opresc eu ! :angel: Il va chema VEVE (V.V.) ! M-am ferit sa le pun nume pana acum ... Veve va ramane cu noi ! Daca ati stii ce ambitie are Veve ... nu se lasa ! Zboara si el numai ca nu poate sa se prinda ca lumea ... Imi pare rau de el ... mi se rupe sufletul !!! :cry: Dar ii iubesc pe toti la fel de mult si pe parinti la fel !!! :heart:  :heart:  :heart:

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

6,907

Am si eu un mascul de 6 anisori. Eu il am doar de un an pt ca l-am cumparat de la cineva care nu putea sa il mai tina. A durat ceva pana s-a acomodat cu mine si noua locuinta insa a fost ok. Problema e ca de 2 saptamani au inceput sa ii cada penele iar astazi cand am aprins lumina in dormitor s-a speriat, a zburat si a aterizat direct in pat. Cand l-am ridicat am vazut ca i-au cazut fulgisorii din creasta sad((. In mod normal cand se mai sperie si zboara aterizeaza tot pe colivie sau pe monitor unde ii place lui sa stea de obicei ca sa fie aproape de mine, sau oricum pe locuri inalte nu in pat....deci sigur a patit ceva sad Stranuta destul de des dar se si curata mai tot timpul. E si irascibil de vreo 3 zile....inainte daca duceam mana deasupra capului lui isi pleca usor creasta si lungea gatutzul sa il mangai dar acum are momente cand nu ma lasa sa il ating si hasaie mai des. Am citit de perioadele de naparlire dar e normal sa ii cada fulgisorii din creasta??? Imi e tare frica sa nu fie bolnavior  :cry: Maine ma duc cu el la veterinar ....tineti-mi pumnii  :cry:

6,908

didi bine ai venit. Este normal sa-i cada si fulgisorii din creasta, sunt tot pene. Daca nu este sociabil se intampla ca si ei sa aiba perioade mai proaste. Sa nu fie tinut intr-o zona unde este curent. De asta poate sa stranute. In perioada de neparlire cand ii cad penele mai fac si diaree. Sa nu te sperii. Pune-i ceai de menta in adapatoare si o sa-si revina.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

6,909

Lui Mango nu ii trece cu nimic diareea...nici nu cele mai puternice picaturi...chiar nu inteleg ce are plus ca de o saptamana nu a mai pus gura pe altceva in afara de seminte.

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

6,910

nu stiu ce sa zic, cred ca medicul te poate ajuta cel mai bine in situatia asta smile

6,911

Pai m.a ajutat, mi.a dat 2 solutii: Spectam si Enroxyl. Mi.a zis sa ii dau Spectam care este mai slab, cate o picatura timp de 5 7 zile si daca la 3 zile de cand am inceput sa ii dau nu se vad schimbari (ea nu credea ca va fi cazul) sa il trec pe Enroxyl care este mai tare. Doar ca Mango ba face tare normal. ba face moale si abea din a 5-a zi cred, l.am trecut pe Enroxyl....chiar nu stiu ce sa mai fac.

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

6,912

venim si noi cu poze si un videoclip [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YE5QI2YQ7yk[/youtube]

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

6,913 (edited by deyseby 20-06-2010 07:00)

Sabrina, Mango al tau va face diaree toata perioada de naparlire, poate fi si 2 naparliri una dupa alta, daca are conditii bune de trai. Daca este in perioada de imperechere , daca mananca fructe si legume mai multe si din alte multe cauze... . E ceva normal.Numai apa sa nu faca. Daca face si moale si tare nu ai de ce sa te panichezi prea tare.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

6,914

Laura am citit de piciorusul ranit.Poti sa-l dai cu betadina la care adaugi apa sa nu fie prea concentrata,sa nu se infecteze.Sper sa-i treca repede,sigur s-a taiat in ceva. Pupam sa treaca....  :pup:
Sabrina,totusi nu e normal sa nu-i treaca atata timp diareea,mai ales ca-i dai picaturi.Chiar si in perioada de naparlire.....Poate fi si de la caldura.
La noi Silver a depus ieri primul ou dar eu una nu am vazut-o imperechendu-se cu Motatul.  :wow:  Sau sunt pudici si o lasa pe cand suntem plecati.Oricum Motatul canta de numa-numa'.Astept sa vad ce se mai intampla si daca ouale vor fi  fertile.Hanny cu Bombinel se pupacesc si se curata reciproc.Cum spuneam natura altfel a aranjat familiile decat am vrut eu pe culori.Asta e.Daca e sa iasa puiuti combinati ,asa sa fie.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

6,915

Bun? tuturor!Am o nel?murire în leg?tur? cu nimfa mea ?i de aceea m-am gândit s? v? solicit ajutorul ?i sfaturile.Aceasta are aproximativ 2 ani este o nimf? foarte inteligent? ?i juc?u?? ?i ?in foarte mult la ea.Ast?zi,fiind cald,am decis s? îi fac o scurt? b?i?? de care a fost foarte încântat? (am dat u?or cu jetul de ap? cald? peste ea,iar apoi am uscat-o cu feonul ca s? nu r?ceasc?),îns? acum am observat c? tremur?,nu vrea sa m?nânce ?i este cam adormit?.I-am pus vitamine în ap?,dar nu s-a apropiat de vas.Am învelit-o într-un prosopel ca s? se înc?lzeasc?,însa starea sa este la fel... :cry:
Ce ar trebui s? îi mai fac pentru a-i restabili conditia?
V? mul?umesc!

~Animalele impart cu noi privilegiul de a avea suflet.(Pitagora)~

6,916

Daca inainte de baita se simtea la fel, inseamna ca nu se simte prea bine si ar trebui tratata (dusa la doctor). Dar daca aceste simptome au aparut dupa baie, inseamna ca e obosita si extenuata, iar baita o trage la somn smile Si nu cred ca tremura de frig.. asigura-te ca incaperea este destul de calduroasa si nu o poate trage curentul. E normal sa nu pape daca ii este somn. Iar de baut apa. chiar nu o poti obliga. Ei beau apa destul de rar din cauza ca o extrag din fructe si legume. Eu nu cred ca are nimic. Daca e la fel pana diseara, ar trebui sa-ti faci griji. Dar daca diseara o sa fie iar vioaie, inseamna ca n-a avut nimic tongue
Ps: nu mai scrie cu diacritice ca nu apar..

6,917

Cred ca ai dreptate,pentru ca inainte de baita nu avea absolut nimic,se simtea bine si era vioaie.Sper sa fie totul in regula cu ea...
Multumesc mult pentru tot!
Daca apare ceva neprevazut,va voi tine la curent.Multumesc inca o data!

6,918

N-ai pentru ce! Inseamna ca de la baita este asa molesita smile Te asteptam aici oricand sa ne vorbesti despre puiul/puiutii tai  :pup:

6,919

Iti multumesc pentru primirea calduroasa!Cipy este numele nimfei mele si cred ca este mascul(desi mie imi place sa il alint ca pe o fetita :wis: ).Este foarte cantaret,l-am invatat sa-si spuna numele si ii place sa imite unele triluri sau melodii pe care le aude!Din nefericire este singur,nu i-am cumparat si o pereche.Este prima nimfa pe care o am,pana acum avand doar perusi.Din cauza faptului ca nu prea am avut noroc cu perusii,am decis sa achizitionez o nimfa pentru ca am inteles ca sunt mult mai blande si canta foarte frumos.Ma bucur din plin de compania lui Cipy si pana acum nu a avut probleme de sanatate si sper ca nici de acum inainte sa nu aiba.Ii place sa se joace cu orice lucru care ii starneste curiozitatea si ii plac fructele :hihi: .Cand nu ii convine ceva ma ciupeste de nas sau de ureche..:))este foarte comic..

6,920

smile Pai sa-ti traiasca! Poate ne faci si noua cunostinta cu el. Poti impartasi din propria experienta la topicul despre perusi (si nu numai) si te asigur ca o sa gasesti o companie placuta si cu suflet bun in familia Latifa smile

6,921

deyseby wrote:

Sabrina, Mango al tau va face diaree toata perioada de naparlire, poate fi si 2 naparliri una dupa alta, daca are conditii bune de trai. Daca este in perioada de imperechere , daca mananca fructe si legume mai multe si din alte multe cauze... . E ceva normal.Numai apa sa nu faca. Daca face si moale si tare nu ai de ce sa te panichezi prea tare.

De naparlire a cam trecut...si cand zic ca face moale ma refer mai mult la faptul ca face cu APA (oscileaza, ba face normal, ba face moale si mai deshis la culoare, bna face cu apa) nu ii dau legume fructe absolut nimic in afara de seminte. Si acum vad ca a facut o data apa, unul mai moale, si unul tare.
Habar nu am ce sa ii mai fac si trebuie sa ii treaca de mult cu ce picaturi ii dau...

6,922

Am o problema....pana de curand eram absolut convinsa ca Paco al meu e baietel, dar dupa ce am citit p-aici cum ca trebuie sa cante si chestii incep sa cred ca e defapt o Pachita  :wow:
Nu e foarte vorbaret, doar chiraie putin cand e gelos pe Misha si vrea sa-mi atraga atentia  smile
Este lutino si nu imi pot da seama ce e dupa penaj.....ce ma fac? :s Vreau sa ii cumpar partener si....nu stiu ce sa cumpar!! :cry:  :cry:

6,923

Chiar nu stiu ce sa zic....tocmai eu care ma confrunt cu o astfel de problema...tot ce pot sa te sfatuiesc este sa nu te grabesti.
Cauta pe youtube "cockatiel sing" sau chestii d.astea si vezi cum ar trebuii sa formeze triluri...se intampla ca si femelele sa cante orice ar zice lumea de aici (cauta site.uri straine din afara sa vezi fete care canta) dar ele imita..si nu pot forma triluri melodioase, le poate forma dar mai mult tipate fara sunetele alea care par sa vina din gusa daca stii la ce ma refer ca nu prea stiu sa explic big_smile

6,924

Cel lutino al meu scoate doar un sunet foarte tare.Celalalt face in vreo 2 feluri.
Nici eu nu stiu ce sunt. :cry:  :cry:

----Alex----  :nimfa:  :grey: + Max :X

6,925

Buna din nou!Se pare ca Cipy al meu si-a revenit complet,nu se mai afla in starea aia care ma ingrijorase.Mananca bine,si-a recapatat veselia si se joaca non-stop!
Multumesc tuturor,in special tie,birdslover!