576

Re: Probleme medicale pasari: tratamente , medicamente , cabinete vet!

Am o mare dilema neutral ..cred ca Piciu are raie! Daca va pun poze imi puteti confirma? sad
Are cruste pe pielita unde se uneste ciocul cu ceromul si pe cioc. Pe picioare nu are nimic.
Daca are raie, ce-mi recomandati? Ma duc la veterinar cu el? Il dau cu ulei sau cu vitamina A?

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

577

eu pe al meu nu-l dau cu vitamina A pt ca am citit pe alt site ca un perus a facut o alergie urata de la ea...i s-au inrosit ochisorii si zona din jurul ciocului si i-a zis doctorul stapanului sa intrerupa tratamentul ca il ustura pe  :perus: ...

578

Tratamentele astea nu se pot da pe auzite. Nu este regula cu vitamina A, ea chiar este impreuna cu vitamina E tratamentul pentru raie. Daca o pasare a facut alergie (daca intr.adevar de la vitamina A a fost) aceasta nu este o regula.
Iusty ai MP de la mine smile

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

579

Da..din pacate Piciu are raie..acuma ii pregatesc colivia ca o sa-l separ de ceilalti..mie asa de mila de el :cry: :cry: ...si eu ca proasta nu am vazut pana acum mad :cry:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti

580

Stai linistita ca se rezolva trebuie sa ai rabdare si sa nu.ti pierzi cumpatul. Are Piciu nevoie de tine acum tongue

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

581

fi langa Piciu cum a spus si bubbles el are nevoie de tine acum,de curajul tau pentru ca daca el simte ca esti calma va fi si el calm  :pup:

Prietena animalelor   ~Madalina~ :heart: :perus: :perus: :perus: :perus:

582

Iusty foloseste vitamina a, este foarte buna.  wink  Ai mei nu au facut nici-o alergie nimic, dai timp o data pe zi, 3 zile da 3 zile nu, repeti tratamentul pana cand ii trece, ii mai poti da doar pe cioc cu unguent cu sulf, dar asta e cam periculor, eu i-am dat lui snowy doar pe cioc atunci cad era singur in colivie, ai grija sa nu inghita nici el si nici alti perusi. Cu unguentul asta ii dai o data la 3 zile pt ca e foarte puternic pt el. smile Succes cu micutul, sigur o sa se faca bine.  :hug:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

583

Da..o sa merg azi sa-i iau vitamina A uleioasa...il dau doar pe cioc sau il pot da si pe gherute big_smile?

Iusti

584

Se da pe tegumente adica peste tot unde nu are pene (cioc, picioruse, cheliutsa daca are big_smile ) ia si vitamina E capsule, pe care pe intepi cu acul ca sa curga ( intr.un capac de suc, o capula, 2 de vitamina E peste care picuri vitamina A si amesteci cu un betisor de urechi cu care il si dai pe prichindel).
Daca ai nelamuriri vorbim pe mess.

585 (edited by pattyto 15-06-2010 12:20)

eu nu am zis k vitamina A nu ar fi buna, am vrut sa dau de inteles k poate avea si efecte negative uneori
Sabrina persoana respectiva daduse tratamentul la recomandarea medicului nu dupa ureche si DA chiar de la vitamina A facuse alergie, lucru confirmat de medic big_smile poate era perusul ala mai sensibil cn stie  :hihi:

Iusty o sa se faca bine stai linistita , dar cum au zis si fetele trebuie sa ai rabdare, si al meu are raie in faza incipienta , parca ar fi "epidemie"   :bang:

586

Sabrina nu stiu ce sa zic de vitamina E, nu am gasit nicaieri ca se poate da unui perus, poate este mai buna pt o nimfa. smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

587

Da posibil, am vorbit cu Iusty sa astepte pana vorbesc cu veterinara mea ca nu dau de ea big_smile

588

De abea astept sa incep tratamentul..simt ca innebunesc..l-am separat inca de ieri de ceilalti...acuma astept tratamentul de la bubbles...si azi sau maine il iau. De abea astept sa-l tratez si sa-l vad sanatos.. :heart:

Iusti

589

buna sunt Tavi din cluj si am un perus englez de 1,8 luni Pepi vorbeste 130 cuvinte vreo60 de combinatii stiu ca e greu de crezut am si filmulete dar problema e alta de la varsta de 6 luni s-a imbolnavit brusc nu a mai vorbit poliurie polidipsie(bea apa fff multa)a ajuns sa bea apa cat greutatea lui DIABET INSIPID asta mi-a spus cel mai bun medic din Cluj am fost la 7 medici analize infectioase repetate de 2 ori timp de 3,5 luni starea papagalului s-a degradat a ajuns piele si os cadea in bot pana la urma un medic Peter are emisiuni pe tvr3 mi-a zis sa incerc cu Enrobioflox de 10 hidrosolubil din a 2 zi de administrare poliuria si polidipsia s-au redus cu 70 procente i-am administrat 15 zile pt ca nu sa remis complet dupa 15 zile am oprit antibiot si inca o luna a mai avut poliurie si polidipsie si apoi sa vindecat toate bune si frumoase pana in martie anul asta adica 6 luni cand au revenit poliuria si polidipsia din primele momente Enrobioflox 10 zile simptomele s-au remis aproape complet timp de 2,5 luni a fost binisor iar acum de vreo9 zile ii dau din nou ENROBIOFLOX e aproape vindecat va rog daca ati mai patit asa ceva sau daca sunt medici priceputi la pasari exitice sa-mi dati ceva sfaturi multumesc anticipat(Pepi e bine dupa 7 zile de tratament sper sa-l scot iarasi dar intr-o zi poate rinichii si ficatul se blocheaza)

590 (edited by Pantera 18-06-2010 20:14)

Buna seara!

Am cumparat în urma cu 2 zile, 2 perusi. Femela este mai prietenoasa, bea apa si mananca. Masculul mananca mai putin, bea apa foarte putina si nici nu poate zbura foarte sus. Mi se pare ca i s-ar fi închis la culoare, ciocul si picioarele. Din când în când îl vad ca tremura. Ce sa îi fac?

591

Tavi imi pare rau ca treci prin asta cu micutul tau, habar nu am despre ce este vorba nu am mai auzit nu prea ma pricep, dar te pot ajuta cu un numar de telefon daca vrei, medicul meu veterinar, sa zici despre ce este vorba si sa.ti dea un sfat...

Adaugat: 18-06-2010 21:22

Buna Jessica!
Nu stiu ce inseamna daca s.au inchis la culoare ciocul sau piciorusele o sa caut pe net sa vad.
Cu mancatul si tremuratul mai da.i timp sa se acomodeze nu este obisnuit cu locul si mai dureaza pana se va linistii. S.ar putea din cauiza asta sa tremure, sa fie speriat sa nu.si dea seama ce urmeaza pentru ca nu te cunoaste. Si eu am problema asta cu unul din papagalii mei si inca ma documentez de ce tremura...
Ca sa isi perfectioneze zborul trebuie lasat liber mai mult timp...are nevoie de exercitiu dar bine era cateva zile sa ii ti inchisi tocmai ca sa se obisnuiasca cu casa, sa priveasca totul din cusca sa te urmareasca de acolo, sa isi cunoasca si colivia lui sa vada ca acolo are apa, mancare, sa se familiarizeze cu tine, cand ii faci curat bagi mana incet la el...
Nu stiu ce sa.ti mai zic...deocamdata rabdare, daca mai ai intrebari, cu mare drag  :pup:

592

Multumesc Bubbles. M-am mai linistit putin.
Cand i-am cumparat, ni s-a spus ca femela trebuie sa depuna oua. Am cumparat si o cutiuta din lemn si abia acum i-am pus-o. Trebuie sa ii tin inchisi in aceasta perioada? Daca face oua, trebuie sa scot masculul din colivie sau nu o sa ii manance oualele?

593 (edited by george89 18-06-2010 21:19)

jessica_m wrote:

Multumesc Bubbles. M-am mai linistit putin.
Cand i-am cumparat, ni s-a spus ca femela trebuie sa depuna oua. Am cumparat si o cutiuta din lemn si abia acum i-am pus-o. Trebuie sa ii tin inchisi in aceasta perioada? Daca face oua, trebuie sa scot masculul din colivie sau nu o sa ii manance oualele?

poti sa ii lasi si liber prin casa, dar dupa ce o sa depuna primul ou trebuie sa ii tii inchisi. Pe mascul nu trebuie sa il scoti afara din colivie. Trebuie sa le asiguri calciu deoarece femela o sa piarda din el atunci cand va depune ouale. Si dupa cum a scris Sabrina trebuie sa ii ti-i o vreme inchisi pana se acomodeaza cu noul lor mediu.

Îngrijeste animalele ca pe tine însuti! ---George---
Piticii mei:   2 Pauni  , 3 :pisica: , un :caine:

594

Da sunt inchisi am probleme mai grave eu smile
Nu reusesc sa il vindec pe Ares, se inrautateste mie una asa mi se face, a chelit foarte mult in gurul gatului si sub cioc, i se vede una din urechiushe, incepe sa cheleasca si la ochi, chiar nu stiu ce sa mai fac. Cica raia asta varoasa ar da agitatie...
Zilele astea chem iar veterinar acasa sa vad ce zice....daca moare eu cred ca ajung in spital...si asa in fiecare seara cand il tratez ma bufneste plansul.

595

Sabrina chiar daca te doare cand il vezi asa sa nu plangi, fii tare ca o sa-i treaca  :hug:  oricat de multa grija am avea de animalute uneori tot mai capata cate o boala capricioasa dar asta e...trebuie sa fii calma pt ca probabil el e destul de nedumerit si agitat deja...
Ares e un scump cum sa pateasca ceva,  tin pumnii sa se faca bine cat mai curand...  :pup:

596

Multumesc mult pentru incurajari....imi pare bine ca l.am salvat din jegul ala de petshop, acum sper sa si reusesc sa il fac bine...

597

daca a vrut Doamne Doamne ca sa-l gasesti tocmai tu si sa-l salvezi de acolo sigur o sa te ajute si acum, si cel mai important lucru este ca acum simte afectiunea de care nu a avut parte cat a stat la petshop  big_smile  o sa fie bn , Mango cum se simte?

598

Mango este bine, raspunde bine la tratament, cred ca avea el ceva dar nu raie, oricum continui tratamentul.
Cu Ares nu stiu ce sa zic...daca lua de la Mango nu cred ca era el mai rau decat Mango, cred ca avea din petshop si faptul ca avea si Mango ceva, a agravat starea. Si mai cred ca el era intr.un tratament ceva, de nu avea ciocul si gherutele afectate si la 2 3 zile l.am vazut eu ca arata foarte rau. Cand am inceput tratamentul am vazut cat de curata se vede pielea pe picioruse si cat de perfect pare ciocul dat asa cu vitamina A si E...probabil i.au dat acolo cu ceva ca da nu se vada ca ar avea vreo boala, dar puteau macar sa.mi zica sa continui eu...in fine....astia nu sunt oameni, dar nici animale ca am jignii animalele.

599

Multumesc pentru raspunsuri

600

da e bun si un nr de telefon meci anticipat !poti sa mi-l dai ?