1,501 (edited by birdslover 12-06-2010 11:54)

Re: Marele Alexander - Psittacula eupatria

Alexandra, si eu mi-am luat puiul de la dl Balanoiu si m-a lasat sa imi aleg. Nu cred eu ca avea 2-3 pasari si nu te-a lasat sa-ti alegi.

1,502

Alexandra:Daca te uiti la video o sa vezi un papagal jako.Se numeste Kecko,si cand a venit la noi era pui ,dar pe mine nu ma suporta.M-a muscat ca mi-a iesit sangele din gura.Am vrut sa-l vand.Dar am vorbit cu un crescator, si el mi-a zis sa mai astept .Si am asteptat :a invatat sa vorbeasca (vorbeste ungureste),stranuta,tuseste latra si zice la cainele nostru"Whitey hai afara,hai la joaca "etc.Nu mai este asa salbatic,parca acum este un alt papagal.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=D-hu_cMsuEo[/youtube]

Toffy-marele alex Whitey-bichon frisee Kecko-jako Candy si Baby One http://anszi.sunphoto.ro/

1,503 (edited by suana 12-06-2010 11:44)

Cand mergi la pet-shop vezi ce cumperi.Din cate am auzit eu, d-l Balanoiu are pasari destul de bine intretinute.Nu-l cunosc dar am citit ca multi si-au luat de la el.In fine,cand l-ai luat nu te-ai uitat la el,daca ai avut posibilitatea?Cum l-ai luat?Un mare alex nu e un perus pe care il poti invata sau nu sa faca ce vrei tu,sa nu mai vorbim de caracter si incapatanarea alexeilor.Una e sa te muste unul mic si alta un mare alex.E clar ca e foarte stresat dar din pacate nu are nici o sansa sa isi revina,va fi dus inapoi si sacrificat sa stea in aceleasi conditii de stres sau sa-l ia altcineva care tot asa nu va fi multumit.Se face asa ceva si cu copii,nu ma mir ca se practica cu animale.Oricum e trist si n-ar trebui sa se intample.  :cry:
Si alti alexei au schimbat stapanul,dar s-au adaptat foarte bine.Ideea e sa ai rabdare si sa-l iubesti.Tot ce simti tu acuma pentru el,il deruteaza si-l deprima.E respins din start.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

1,504

alexandraradoi wrote:

imi este foarte mila de el, dar ce sa fac, de ce nu mi-a spus de la inceput ,ca este bolnavior stresat, voi daca ati fi fost in locul meu ce faceati ,am spus sa nu cumpar din magazine ca nu stiu ce iau, si sa cumpar de la crescator si uite ce am luat, de ce sa-mi fie rusine ca am mers pe incredere, si imi doresc un puiut , sa-l invat eu de toate, sa ma joc cu el sa vorbeasca .

bolnavior poate sa fie oricare...si pui daca iti iei la un moment dat o sa fii nevoita sa mergi cu el la medic ca nu cred eu ca sta o pasare 10 ani sa zicem fara nici o problema...si stresata este orice pasare pe care o aduci, probleme de acomodare o sa fie si pt un pui si pt un adult, dar tu faci cum vrei ca la urma urmei tu il cresti si decat sa cresti un adult pe care nu-l iubesti....

1,505

asa este..saraca pasare,in loc sa o ajuti o abandonezi..toate pasarile la inceput sunt asa dar daca le arati afectiune si le ingrijesti se ataseaza de tine!si plus ca era singur,fiind obisnuit sa fie cu semenii lui,normal ca acum ii era greu sa se acomodeze cu tine!cunosc persoane care au pasari de cativa ani si nu au reusit sa le imblanzeasca,dar tot le iubesc nu le schimba...gandeste-te mai bine daca esti pregatita sa ai o pasare.... :sol:

:floare: Georgiana :floare:

1,506

O inteleg pe Alexandra, a mers la omul Sorin B. si i-a fost tradata increderea. smile ( iar investitia e desul de mare) Insa, pasarea nu are nici o vina. La mine nici un papagal nu e sociabil.. si nu ma plang de ei. Ma bucur de toata splendoarea lor.

Simo

1,507

Alexandra, eu zic sa pui aici o poza, sa vedem si noi daca e pui sau nu - desi, daca acum ii apare gulerasul, nu inteleg de ce nu-l consideri pui? Ce intelegi prin pui, doar unul de 3 luni? Eu cand l-am luat pe Coco, avea deja cercul acela la ochi, desi e din 2009 si il consider pui. Acum ii apare gulerasul, ca si la al tau. Cand l-am luat, zicea doar Coco si ce faci. Acum zice: da pupic, hai Steaua, fluiera, miauna, canta.

Papagalul acela , fie el si de 1 an (cand tot pui e!!!) e al tau, si cand l-ai cumparat ti-ai asumat responsabilitatea pentru el. Nu e firesc sa il schimbi ca pe un obiect! Ce se va intampla cu el, dupa ce il duci inapoi? Poate e stresat ca l-ai pus intr-o colivie prea mica, poate nu-i dai sa manance decat seminte, sunt multi de poate.... Da-ne mai multe detalii despre conditiile lui de trai, la tine!

Copilasii mei dragi: 3 pisicute, 6 perusi, 1 Marele Alexander, 1 Rosella, 1 hamster        --Claudia--

1,508 (edited by suana 12-06-2010 16:34)

http://i48.tinypic.com/rsfuxc.jpg

PS:intotdeauna oamenii sunt  de vina.Animalele nu se pot apara saracele si nici vorbi.Ar trebui sa fim noi mai atenti si sa nu ne aruncam la prima vedere,mai ales cand vorbim de papagali mari.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

1,509

de acord suana

Prietena animalelor   ~Madalina~ :heart: :perus: :perus: :perus: :perus:

1,510

:ok:  salutare la toata lumea..... acum am descoperi acest forum  si am citit cateva pagini bunicele din discutiile voastre... in seara asta ma duk sa imi iau un papagal MARELE ALEXANDRU are 4 ani sau cel putin asa mi-a spus fata care l-a detinut pana acum imi puteti spune care sunt cele mai mari probleme au aceste pasari si 2 cam cat de mare trebuie sa fie cusca pt. asa o pasare mare?ms eu la ora 21 plec sa il iau :merci:

1,511 (edited by lupu 14-06-2010 13:51)

ingeaua:http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … alexander/
http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … -eupatria/

Toffy-marele alex Whitey-bichon frisee Kecko-jako Candy si Baby One http://anszi.sunphoto.ro/

1,512

ms mult de tot maxim ajutor :bravo:

1,513

ingeaua:Ai adus acasa fetita?Cum se numeste?Vrem poze....
O zi superba!

1,514 (edited by AlinaVanesa 14-06-2010 16:24)

alexeii vostri cum suporta caldura? angel e bine dar totusi putin cam agitat. desi nu cred ca din cauza caldurii continua sa muste . imi intind mana sa se urce , cateodata se urca si cateodata ma ataca, unerori nu strange tare cu ciocul dar cateodata mai si strange si imi lasa semne pe maini , m-am invatat sa nu imi trag mana sa vada ca nu imi e frica si ca nu ma doare , desi doare destul de tare .

1,515

Eu nu am alex dar nu cred ca vreun papagal suporta excelent caldura,si stai sa te ciupeasca cu ciocul ala imens?mamamia dar tu chiar esti tare(eu una nu as suporta)

1,516

Asta este pana se obisnuieste. Trebuie sa-i suporti orice tongue

1,517

madalinakim,lumineaza-ma si pe mine.Ce animalutze ai tu?Mi-a scapat ceva?

1,518

greu asa dar merita sa ai asa o minunatie in casa  :heart:

1,519

Dar chiar Madalina, ce animalutze ai? :hihi:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

1,520 (edited by suana 15-06-2010 11:23)

Perusi,din cate mi-am dat seama,pe care inca nu-i poate poza si o multime de mesaje monosilabice,repetate sau unele degeaba,doar ca sa umplem forumul cu da sau ba.Sunt rea????!!!!!Stiu!!!!  :bang: Stiu ca vrea sa ,,socializeze'' ,e un copil care poate vrea sa invete,asa ca o mai lasam  cu rugamintea sa-si editeze si sa spuna ceva prin posturile ei ,sa nu sarim la fiecare topic pentru,uneori,nimic.

1,521

scuze dar am crezut k este marele alexandru dar de fapt este micul alexandru ...este baiuat si ink nu sa acomodat cu noi voi reveni si cu poze dak vreti

1,522

Nu mai avem niciun dubiu ca avem un Coco, desi pana zilele trecute am fost aproape convinsa ca e Coca.  tongue Naparleste cumplit, e slab si jigarit. Pene roz de la gat i-au iesit zilele astea, ii cresc incredibil de repede:

Copilasii mei dragi: 3 pisicute, 6 perusi, 1 Marele Alexander, 1 Rosella, 1 hamster        --Claudia--

1,523

Deci aveti un baietel :bravo: ..sa-ti traiasca :heart: ...e foarte frumos.

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

1,524

:heart:  Claudia, dar penele astea ii ies asa, direct roz sau se fac cu timpul? Iese cate una sau mai multe odata?  Eu nu prea inteleg: David are la gat un fulgulet cu varful roz (adica are un punctulet) .L-am spalat, i-am dat cu unghia crezand ca e murdar, dar nu se ia.  L-am observat cam acum o saptamana si nu i-a aparut nimic altceva in afara de ala. Oare e murdar?  smile  hmm

1,525 (edited by swanheart 15-06-2010 19:02)

Da Iusty, se pare ca pana la urma avem baietel. Desi nu m-ar fi deranjat sa fie fetita, parca mi-am dorit totusi sa fie baietel (asta am cumparat si am trait cu gandul ca e baiat. Era oarecum ciudat sa aflu acum ca e fetita), si sincer, imi place cum arata la maturitate cu guler...

Simona, si Coco a avut un fulgulet cu varful roz cand l-am cumparat (in aprilie). Apoi , dupa un timp a avut 2-3. Si acum brusc, intr-o saptamana, a dat jos multe pene si i-au crescut astea roz. Nu devin roz cele verzi, ci le schimba si ii cresc direct roz. La noi a durat 2 luni sa inceapa sa le schimbe, de la aparitie unui fulgulet roz. Cat de curand te poti astepta si tu sa il vezi pe David devenind barbatel.  big_smile