Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
scerpico wrote:bicica wrote:si al meu a facut asa in prima luna cand l-am luat!statea cocotat la un gemulet mic cand ii dadeam drumul si tipa!dar acum nu mai face asa,nici nu se mai duce acolo!si mi-am dat seama de ce tipa cand se ducea la geam,vedea pasarelele cum zburau pe afara si le auzea ciripind!si acum mai tipa dimineata cand le aude pe ele!asa ca asta e motivul pt care tipa cand ii dai drumul.si parerea mea este sa-l tii inchis o perioada pana se obisnuieste mai mult cu tine,sau da-i drumul in alta camera sa vezi cum face acolo!sa stii ca si eu in colivie pot sa-i fac orice la al meu dar afara nu...daca iubesti intradevar animalele ai rabdare pana se obisnuieste cu tine fiindca el te simte daca tu nu il mai suporti
nu sunt un iubitor de animale adica daca ma las in pace le las si io da de el mi-e drag rau si daia ma supar ca se poarta asa daca nu imi pasa nu il mai tineam si il suport dar pacat ca nu poti sa vezi cum imi e menajat balconul si pe unde trebuie sa il alerg ca sa il iau in mana si sa incerc sa il obisnuiesc cu mine e plin de plante si locuri unde se poate ascunde
e si mai rau daca alergi dupa el sa-l bagi la loc ca se sperie si mai tare!nu ai o alta camera unde nu ai flori sa-i dai drumul acolo?daca da il muti cu colivia acolo si dupa cateva zile ii dai drumul si il lasi sa se intoarca singur in colivie,chiar daca sta 1 zi si o noapte pe afara se va intoarce la un moment dat ca ii va fi foame!si tu nu mai alergi dupa el si atunci el o sa prinda incredere in tine ca o sa vada ca il lasi in voia lui!este doar o ipoteza...nu stiu daca va merge la tine dar la mine a mers!succes :k:
nu georgiana vreau sa il prind in mana sa se obisnuiasca cu mine cand iese ca sta numai in regiunea balconului utilizeaza numai 15% din spatiul camerei si sa mai stea si pe langa mine sa nu ii fie frica. Din colivie asa el iese si intra cand vrea codita lui ,nu l-am alergat sa il prind ca sa il bag in colivie si nici nu vreau sa stea in colivie, mai intra mai mananca mai iese pana la ora 14 cand intra in colivie si nu mai iese ,are mereu usita deschisa, nu o inchid niciodata si as putea sa il mut intr-o alta camera dar ce rost are ca nici cu asta nu s-a obisnuit i-am dat drumul in camera mea care e mult mai mica si mai ocupata si s-a speriat si s-a lovit de toate cele plus ca am o gramada de prize si prelungitoare iar in dormitorul celalalt e prea intunecat si are multe locuri unde sa se ascunda (sub dulapuri sub pat ) ma rog ideea e ca camera asta in care se afla e cea mai indicata sa inceapa cu zborul dar nici in asta nu vrea sa se aventureze cred ca o sa incerc totusi sa il mut in celalalt dormitor