5,751

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

bicica wrote:
scerpico wrote:
bicica wrote:

si al meu a facut asa in prima luna cand l-am luat!statea cocotat la un gemulet mic cand ii dadeam drumul si tipa!dar acum nu mai face asa,nici nu se mai duce acolo!si mi-am dat seama de ce tipa cand se ducea la geam,vedea pasarelele cum zburau pe afara si le auzea ciripind!si acum mai tipa dimineata cand le aude pe ele!asa ca asta e motivul pt care tipa cand ii dai drumul.si parerea mea este sa-l tii inchis o perioada pana se obisnuieste mai mult cu tine,sau da-i drumul in alta camera sa vezi cum face acolo!sa stii ca si eu in colivie pot sa-i fac orice la al meu dar afara nu...daca iubesti intradevar animalele ai rabdare pana se obisnuieste cu tine fiindca el te simte daca tu nu il mai suporti  sad

nu sunt un iubitor de animale adica daca ma las in pace le las si io da de el mi-e drag rau si daia ma supar ca se poarta asa daca nu imi pasa nu il mai tineam si il suport dar pacat ca nu poti sa vezi cum imi e menajat balconul si pe unde trebuie sa il alerg ca sa il iau in mana si sa incerc sa il obisnuiesc cu mine e plin de plante si locuri unde se poate ascunde

e si mai rau daca alergi dupa el sa-l bagi la loc ca se sperie si mai tare!nu ai o alta camera unde nu ai flori sa-i dai drumul acolo?daca da il muti cu colivia acolo si dupa cateva zile ii dai drumul si il lasi sa se intoarca singur in colivie,chiar daca sta 1 zi si o noapte pe afara se va intoarce la un moment dat ca ii va fi foame!si tu nu mai alergi dupa el si atunci el o sa prinda incredere in tine ca o sa vada ca il lasi in voia lui!este doar o ipoteza...nu stiu daca va merge la tine dar la mine a mers!succes  :k:

nu georgiana vreau sa il prind in mana sa se obisnuiasca cu mine cand iese ca sta numai in regiunea balconului utilizeaza numai 15% din spatiul camerei smile si sa mai stea si pe langa mine sa nu ii fie frica. Din colivie asa el iese si intra cand vrea codita lui ,nu l-am alergat sa il prind ca sa il bag in colivie si nici nu vreau sa stea in colivie, mai intra mai mananca mai iese pana la ora 14 cand intra in colivie si nu mai iese ,are mereu usita deschisa, nu o inchid niciodata si as putea sa il mut intr-o alta camera dar ce rost are ca nici cu asta nu s-a obisnuit i-am dat drumul in camera mea care e mult mai mica si mai ocupata si s-a speriat si s-a lovit de toate cele plus ca am o gramada de prize si prelungitoare iar in dormitorul celalalt e prea intunecat si are multe locuri unde sa se ascunda (sub dulapuri sub pat ) ma rog ideea e ca camera asta in care se afla e cea mai indicata sa inceapa cu zborul dar nici in asta nu vrea sa se aventureze cred ca o sa incerc totusi sa il mut in celalalt dormitor

5,752

puteti sa ma lamuriti?cum tre sa le dau coaja de ou?pe  unele site uri spuneau ca trebuie coapta,pe altele ca uscata,pe altele ca se da cu albus fiert sau galbenus fiert,nu mai inteleg

5,753

eu stiu ca se da coaja de la oul fiert, si trebuie sa ii iei pielita aia semitransparenta de pe interior

5,754

eu stiam ca se da uscata,se pune in nisip sau se da cu albus si galbenus de ou  smile

Adaugat: 10-06-2010 00:51

fiert oul

Adaugat: 10-06-2010 00:52

:k:

Prietena animalelor   ~Madalina~ :heart: :perus: :perus: :perus: :perus:

5,755 (edited by pattyto 10-06-2010 08:03)

riky al meu are cojita sub pene in zona care am marcat-o, deci nu e pe cioc...sunt semne de raie?

Adaugat: 10-06-2010 09:00

ma enerveaza ca se posteaza dublu hmm , poza asta a doua se vede mai mare

5,756

Nu prea se vede nimic din poza...preventiv poti sa-i tamponezi zona respectiva cu vitamia A uleioasa, si tot preventiv da-i si pe picioruse...sunt zonele unde apare deobicei raia la perusi.

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

5,757 (edited by pattyto 10-06-2010 08:46)

nu se vede din cauza ca e sub pene, in poza am vrut sa arat zona exacta....si pe langa asta am observat ca scrasneste ciocul, si mormaie,maraie de parca s-ar plange nici nu stiu cum sa explic sunetul respectiv dar mi-a zis cineva ca asa se alinta el.
cand il aud ma duc sa il mangai, il alint, ma asez la pc si peste cateva minute incepe iar, face asa de fericire sau e suparat?
e mai mult ca un scartait sunetul ala, ca schelalait de caine, si mai ciripeste scurt si incet

5,758

pattyto wrote:

nu se vede din cauza ca e sub pene, in poza am vrut sa arat zona exacta....si pe langa asta am observat ca scrasneste ciocul, si mormaie,maraie de parca s-ar plange nici nu stiu cum sa explic sunetul respectiv dar mi-a zis cineva ca asa se alinta el.
cand il aud ma duc sa il mangai, il alint, ma asez la pc si peste cateva minute incepe iar, face asa de fericire sau e suparat?
e mai mult ca un scartait sunetul ala, ca schelalait de caine, si mai ciripeste scurt si incet

:hihi:  e trancaneala specifica masculilor, boloborosesc asa cand motaie, si ai mei fac la fel...am trei baieti, doi puiuti care scatie si Kimmy care bolboroseste cuvinte fara noima...tatal lor probabil face la fel dar pe el il urmaresc mai putin ( e in balcon cu mandra )   :hihi:

5,759

vai dar incepe sa ma enerveze mai ales ca si invat in timpul asta...de mai bn de doua ore ma innebuneste si cand vede ca nu-l bag in seama mai tipa..doar e liber sa vina dansu la mn daca are chef de jucareala pfff  :bang:  avea dreptate cine zicea ca atunci cand se apuca de "vorbit" nu se mai opresc...o saptamana a stat mut si acum  :music:   :soarece:

5,760 (edited by lupu 10-06-2010 22:46)

eu pun cojile de oua la uscat,dupa ce se usuca vreo cateva zile,cojile care sant pt mancarea moale le dau prin rasnita de cafea si cojile care le amestec cu nisip le dau prin masina de carne

pattyto cand crezi ca un perus are semne de raie,dute la o farmacie umana si cere o crema cu sulf,ungel o data pe zi pana ii dispare raia

5,761

o parte din gasca mea ...  :sol:

5,762

ce frumosi sunt toti  :heart:  sa-ti traiasca mihay

multumesc setris si yokoman, o sa ma duc la farmacie sa vad ce gasesc  big_smile

5,763

sunt ff frumosi sa iti traiasca mihay28

5,764

mihay28 wrote:

o parte din gasca mea ...  :sol:

Foarte frumosi! Sa-ti traiasca...

O pereche de perusi: Theo (Theodor I) si Elly :X

5,765

superbi

5,766

as vrea sa fac si eu o voliera daca fac sheletul volierei din pal melaminat (din ce este facuta mobila) este bine ?astept rasp  :merci:

5,767 (edited by soso_best 10-06-2010 18:38)

silviu wrote:

Acestia sunt cei doi pui ai mei, de 10 zile, respectiv, 5 zile.

Un lucru ciudat sa spun asa, am observat ca desi cel mare are 10 zile, nu vad sa fie mizerie in cuib. Femela, ba chiar si masculul ii hranesc regulat, au gusile pline, dar...nu stiu de ce nu fac mizerie. smile

Poate mizeria o scot parintii afara din cuib... atata timp cat sunt hraniti si ei cresc nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme! (parerea mea)

Sa-ti taiasca micutii!

5,768

ceva nu e in regula cu perusii mei  :cry:   am incercat sa le fac poze sa le vedeti dar nu ies bine . problema e ca la Perla (cea alba) nasucul in loc sa i se fi facut roz s-a facut maroniu , arata rau , nu stiu cum sa va explic dar e o culoare urata.   iar lui Piki i s-a facut un fel de ... turcoaz , in nici un caz nu e asa cum am vazut eu in poze ca ar trebui sa fie. dar in rest sunt destul de activi , mananca , canta .
ce credeti ca pot avea?

5,769

AlinaVanesa wrote:

ceva nu e in regula cu perusii mei  :cry:   am incercat sa le fac poze sa le vedeti dar nu ies bine . problema e ca la Perla (cea alba) nasucul in loc sa i se fi facut roz s-a facut maroniu , arata rau , nu stiu cum sa va explic dar e o culoare urata.   iar lui Piki i s-a facut un fel de ... turcoaz , in nici un caz nu e asa cum am vazut eu in poze ca ar trebui sa fie. dar in rest sunt destul de activi , mananca , canta .
ce credeti ca pot avea?

Culoarea maro apare la femele in perioada in care sunt in calduri, daca nu vrei sa ai puiuti o sa-si revina in cateva saptamani, daca vrei sa ai puiuti acum este momentul sa le pui cuibul...culoarea turcoaz nu-mi dau seama cum este si ce vrei sa spui cu ea...sper sa fie totusi vorba de un mascul.

5,770

silviu wrote:

Multumesc, nu am auzit cazuri sa scoata femelele mizeria, si nu cred ca este asta atata timp cat majoritatea oamenilor de pe acest forum, intreaba la cat timp trebuie sa le curete cuibul pasarilor fiindca miroase urat si cuibul este plin de gainat.
Poate nu observ eu, nu stiu ce sa spun, intradevar la cuib nici nu umblu prea des, sunt si eu curios ca toata lumea, prima oara cand au pui si m-ai trag cate un ochi atunci cand amandoi sunt afara din cuib.

ba da silviu.... cu siguranta femela scoate mizeria din cuib... la mine din 2 perechi cu pui una dintre ele scoate miezeria din cuib chiar si acum cand puii sunt mari, iar eu nu le-am facut niciodata curat in cuib pt ca e curat, pe cand la cealalta pereche la fac curat la 2-3 zile big_smile

5,771

salutariii....la noi femela are nasucul maro de aproape o luna dar nu vrea deloc sa faca prostioare cu masculul desi zilnic intra in cuib si trebaluieste pe acolo ,aranjeaza talajul si scoate afara ce nu-i convine...si ne dorim atat de mult niste puiuti:(...pe ei ii vad destul de apropiati se curata recioproc dupa capusor ,masculul ii da sa pape dar numai atat...voi acum cu caldurele astea cum ii mai racoriti caci ai nostri sunt terminati de cald stau cu apripioarele sus si cu guritele deschise...le mai fac cate o baita dar nu le place deloc:D

5,772

eu am un dinozaur de jucarie care scuipa apa, si pun acolo apa la temp camerei si il stropesc pe burtica pe spate si pe picioruse si ii place tare...ca se tot apropia de jucarioara,  i-am pus de nenumarate ori cadita cu apa dar nu vrea sa faca baita...si de vreo 3 zile nu a mai intrat in colivie...cand ii e foame tipa sa-i pun mancarea sub nas..la fel si cu apa  :bang:

5,773 (edited by soso_best 11-06-2010 18:25)

Si al meu suporta cu greu caldura... l-am cam stopit cu apa zilele astea... dar se sperie... nu-i place la inceput... apoi... incet vine sa-l mai stropesc... e foarte comic :X

Si daca tot ne alintam zilnic si stam la poze... sa va mai aratam cateva big_smile

PS: Binenteles mereu trebuie sa fim murdari pe la cioc... de data asta de la salata big_smile

5,774

da ai mei la fel ce sa le faci,cu greu suportam caldura,azi am iesit cu colivia si ei afara sa mai ia putin aer,dar am o intrebare papagalita mea a luat o bucatica de oja dupa unghia mea,are ceva?am incercat sa i-o iau din cioc dar a zburat si a inghitit-o ce fac?app soso ce draguta e a ta,seamana cu a mea,numai ca a mea e albastru inchis cu mov,ii dau mar si ea se face la cioc totuna de mar si pe langa asta ma face si pe mine totuna,azi a venit o prietena la noi si fata in loc sa o pupe a ciupit-o si apoi m-a ciupit si pe mn cand am vrut sa o pup  i-am tras un deget peste cioc(incet) si a sarit la bataie  smile  apoi dupa ce s-a calmat am putut sa o pup ca nu vrea sa stea nici la pupat nici la mangaiat,si trebuie sa o iau cu scarita si dupa scarita pot sa o fortez sa stea si pe mana mea si nu sta mult si baiatul nici  sa nu auda de mine ca e salbatic rau,si daca vreau sa am putin timp cu fata trebuie sa duc baiatu cu colivia in alta camera sa pot sa o tin la mn,adv e ca ii acord timp mai mult fetei ca ea sta pe degetul meu si pe baiat il ignor dar nu stiu ce sa fac,vreau sa stea si el cu mn,cand vb cu el sta si sa uita dar cand vorbesc cu fata ciripeste,baiatul e prostut de fire dar eu tot i iubesc pe amandoi la fel,sa nu ma intelegeti grestit,dar deabea am invatat-o pe fata sa stea pe deget si nu vreau sa se simta el exclus dar vreau ca fata sa mai stea pe degetul meu,ce sa fac?  neutral  multumesc anticipat

5,775

Eu inca nu stiu ce am... fata sau baiat... big_smile