Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
bubbles nu m-am confruntat cu asa ceva dar povestea o stiu si eu ca am citit mesajele tale de pe forum
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
bubbles nu m-am confruntat cu asa ceva dar povestea o stiu si eu ca am citit mesajele tale de pe forum
Are voie ou cand este deranjat la stomac? Sa stiu daca il mai las in colivie sau nu....ca iar s.a deranjat Mango...
Sa va traiasca pasaricile! Si sa va bucurati de ei!!! :k:
Nu mi.a raspuns si mie nimeni.....
Bublesz,eu cred ca s-au obisnuit unul cu altul,acum asta este...iei 2 fetite,sau il dai pe cel nou venit,mereu ma amuz cand citesc posturile tale,sunt haioase
bubbles stiu ca in situatiile astea e bine sa i dai ceai de menta,ramurele de salcie sau seminte de mac; dar cred ca ceaiul este cel mai la indemana, nu stiu daca oul ar putea dauna sau nu dar decat sa te risti poti sa il scoti
sper sa-si revina repejor :k:
Va multumesc pt sustinere, sfaturi si incurajari raluky4, lilbrother si pattyto!
Are voie ou cand este deranjat la stomac? Sa stiu daca il mai las in colivie sau nu....ca iar s.a deranjat Mango...
Da. are voie ou. Daca tipa unul dupa altul e normal. Sunt nimfe. Chiar daca nu sunt pereche , tot tipa unul dupa altul.
bubbles wrote:Are voie ou cand este deranjat la stomac? Sa stiu daca il mai las in colivie sau nu....ca iar s.a deranjat Mango...
Da. are voie ou. Daca tipa unul dupa altul e normal. Sunt nimfe. Chiar daca nu sunt pereche , tot tipa unul dupa altul.
Multumesc! Sa inteleg ca le era mai bine impreuna? Ne-a spus azi un veterinar, ca daca nu se plac (indiferent de sex), cel care sufera mai mult se poate imbolnavi treptat atat de rau ca poate sa si moara!!! :cry: Asa ca ma gandesc serios sa-i tin in continuare separati.
Ne-a mai spus veterinarul ca putem incerca dupa o perioada sa-i aducem in acelasi loc, dar fiecare cu colivia lui, chiar daca nu stau inchisi, chiar daca stau impreuna pe una din ele sau pe un bat, dar important e ca atunci cand nu se mai suporta, sa se poata retrage fiecare in "casa" lui (ca intr-o casnicie a zis el, unde nu e mereu totul roz), ca putem sa-i lasam pe ei sa-si aleaga fiecare ce colivie vrea.
Ce parere aveti?
Sabrina,vorba lui Mary,e normal sa tipe,fiind nimfe.S-au obisnuit unul cu celalalt.La noi e la feldaca Hanny vine cu mine in camera,ceilalti sunt disperati parca si tipa dupa ea.Ce te-a sfatuit medicul e cel mai bun lucru pe care-l poti face.Fiecare sa aiba casuta si coltisorul lui si asa nu se vor mai stresa.Asta pana te hotarasti daca iti maresti familia sau nu.... :hihi:
venim si noi cu poze
cum se scarpina micutzu` in pene! :hihi:
I.am separat acum cateva zile le Ares si Mango dar nu am avut timp sa mai dau detalii...
Ieri am fost si i.am dotat colivia cu bete, jucarii etc si lui Ares (o sa pun poze)
Iar astazi....cand ma plimbam eu intre camere sa le fac curat, sa le pun mancare, vin la mine in camera, si ma intrebam "unde e frate Mango, unde a disparut" ma uit la geam, plasa pusa, il mai caut pe jos niciun semn, cand ma uit in baie, care este fix langa camera mea, Mango al meu era pe pervazul geamului deschis, FARA PLASA. Va rog sa ma credeti ca am inlemnit! Fusese prietenul meu la mine care a uitat usa deschisa la baie (am avut plasa dar in urma unei probleme am ramas fara - AZI pun alta). Nu stiam ce sa fac, chiar daca nu se sperie Mango de mine, imi era frica sa fac orice miscare....intr.un final l.am tras de coada in jos (pentru ca el era FIX cu fata spre afara, foarte linistit si fascinat) si am inchis geamul....10 minute am stat cu el in brate si am incercat sa.mi calmez inima care a luat.o la goana.....numai vreau experiente d.astea ca fac stop cardiac....
Vai,Sabrina.....Cunosc senzatia. Si eu am plasa la toate geamurile,insa si eu am uitat ca sunt papagalii afara intr-o zi si gateam.Am deschis amandoua geamurile de la bucatarie.Foarte senina mi-am continuat treaba.Amandoua nimfele s-au cocotat pe geam si stateau cuminti.Si ,deodata m-a fulgerat.....Vai ,sunt afara si eu am deschis larg celalalt geam.Din fericire,fara urmari grave ,am inchis geamul cu pricina,ei fiind cocotati pe partea cu plasa.Off.... :bang: De atunci verific de 2 ori daca plec sau fac ceva,nu mai vreau sa trec prin asta.
Si eu am patit o chestie de genu,dar s-a intamplat cu un perus .Am deschi putin geamul si am tras perdeaua fara sa imi dau seama ca ei erau afara.M-am dus pana la bucatarie si cand am vazut ca era cu capu afara pe geam mi s-au inmuiat picioarele,am facut ochii mari si m-am inrosit.
S-a uitat la mine,apoi afara si a zburat din nou pe colivie.Nu stiu ce l-a determinat sa faca asta,probabil consoarta lui care tipa dupa el ...in disperare!
si la mine sambata seara femela a vrut sa fuga pe geam ) noroc ca era inchis. Statea pe draperie si dintr-o data am vazut-o cum se uita cu, capul in jos spre geam si tinta a mers in geam. cand am vazut-o am ramas inlemnit, am crezut ca e deschis geamu, din fericire era inchis, pfff. cred ca femela mea a fost crescuta afara in spatiu inchis incat tot vrea sa iasa. plus ca asta nu e singura ei tentativa de iesit afara.
Mango si Ares ( pe vremea cand "erau impreuna" )
Adaugat: 07-06-2010 16:02
:heart:
Adaugat: 07-06-2010 16:03
Pun poze si cu coliviile dar la topicul special
Sabrina, nu-ti spun cum i-mi batea inima cand citeam ce ai scris tu. Of. Stiu si eu senzatia foarte bine.
Bine ca l-ai prins Sabrina ! :bravo:
Si noi avem poze proaspete !
Of doamne miticutzii ce dulci sunt :heart: Ma amuza rau de tot scumpiceii
Sanatate multa!
Si de azi cu al doilea pui (cred eu) ! Pe cel mare nu l-am prins ... Am uitat de aparat cand l-am vazut la gura cuibului !
Adaugat: 07-06-2010 18:19
Si asa mancam noi biscuitele !
Bine ca l-ai prins Sabrina ! :bravo:
Si noi avem poze proaspete !
mama mia da ce repede le-a crescut penele, foarte frumosi :k:
sabrina,ma bucur ca ,mango nu a zburat. cred ca atunci cand l-ai vazut unde era ti se facuse inima cat un purice!
sabrina din poze parca se inteleageau bine mai ales atunci cand mancau din acelasi recipient si se curatau
Flay, sa stii ca ai niste parinti minunati. ma refer la nimfe, te felicit pt pui. ai vazut ca se poate si ca sunt frumosi foc?
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus