5,651

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

pattyto wrote:

eu i-am taiat o singura unghiuta ca si-o indoise destul de tare  :wis:
soso si eu vr sa ii cumpar la al meu o femela de culoarea aia..dar peste vreo 2-3 luni..sa se mai obisnuiasca si el cu mn  cool

Si eu o sa-i cumpar pereche... dar cand o sa stiu 100% sigur ce am!

Avea unghiutele destul de mari, desi i-am pus bete de lemn... nu incepusera sa se toceasca... la osul de sepie isi toceste doar ciocul, nu si unghiutele!

Sper sa nu mai pateasca nimeni ca mine! Mi-a fost invatatura de minte!!!

O pereche de perusi: Theo (Theodor I) si Elly :X

5,652

al meu nu foloseste deloc osul de sepie, are in colivie si scarita cu oglinda si numaratoare si inca o jucarie cu zorzonele dar nu le baga in seama....ma asteptam sa se uite macar in oglinda dar nimic, ciudat  smile
in colivie sta f putin timp doar cat mananca si mai sta un pic pe bat langa pasarea din plastic...in rest sta in trandafiru chinezesc...si acolo doarme seara...dimineata tzup in cusca la papat si iar afara smile)))

5,653

soso_best perusa mea seamana perfect cu ingerasul tau  :perus: wink

Animalutele mele : 1 porcusor de guineea , 1 broscuta testoasa si :angel: 2 perusi :perus:

5,654

_danutza_ wrote:

soso_best perusa mea seamana perfect cu ingerasul tau  :perus: wink

Sa ne traiasca si sa ne bucuram de ei!!! :k:

5,655

pattyto wrote:

al meu nu foloseste deloc osul de sepie, are in colivie si scarita cu oglinda si numaratoare si inca o jucarie cu zorzonele dar nu le baga in seama....ma asteptam sa se uite macar in oglinda dar nimic, ciudat  smile
in colivie sta f putin timp doar cat mananca si mai sta un pic pe bat langa pasarea din plastic...in rest sta in trandafiru chinezesc...si acolo doarme seara...dimineata tzup in cusca la papat si iar afara smile)))

de cat timp il ai?daca il ai de putin timp tb sa-l lasi sa se obisnuisca bine cu colivia,cu casa ,cu voi...dupa aceea o sa vezi ca se joaca cu tot ce prinde si e tare haios smile cel putin asa am patit eu cu al meu  :sanatate:

:floare: Georgiana :floare:

5,656

Dupa o pauza de cateva zile in care nu am mai putut intra pe forum, vin cu vestea cea mare ca puiutul cel mai mare a iesit din cuibulet si a papat ou fiert singur  :bravo:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

5,657

bicica, pe riky al meu il am de doua saptamani, sta sa il mangai si sa-l pup pe burtica dar el e timid nu face niciodata primul pas si nici pe deget nu vrea sa stea...azi dimineata si-a facut curaj si a ciripit vreo 10 minute si a zburat prin camera smile)) sper sa inceapa sa se joace curand...
aaaa... si cred ca el nu stie sa ciupeasca smile  la el ciupitul inseamna sa deschida ciocul sa-l puna pe deget si atat :angel:  asteapta s vada ce se intampla mai departe , pe tata l-a ciupit o data in prima zi cand l-a luat in mana. bine ca nici eu nu l-am luat in mana deloc, il mangai pe burtica ...pe spate incerc sa-l tin pe deget si cam atat...nu-l prind fortzat sa-l pun in cusca k dupa o sa se sperie si mai tare cand vede mana

neatza Estera  :hug:  ma bucur ca puiutzul tau evolueaza frumos  big_smile  sa creasca mare si sanatos si el si fratiorii lui  :k:

5,658

pattyto wrote:

bicica, pe riky al meu il am de doua saptamani, sta sa il mangai si sa-l pup pe burtica dar el e timid nu face niciodata primul pas si nici pe deget nu vrea sa stea...azi dimineata si-a facut curaj si a ciripit vreo 10 minute si a zburat prin camera smile)) sper sa inceapa sa se joace curand...
aaaa... si cred ca el nu stie sa ciupeasca smile  la el ciupitul inseamna sa deschida ciocul sa-l puna pe deget si atat :angel:  asteapta s vada ce se intampla mai departe , pe tata l-a ciupit o data in prima zi cand l-a luat in mana. bine ca nici eu nu l-am luat in mana deloc, il mangai pe burtica ...pe spate incerc sa-l tin pe deget si cam atat...nu-l prind fortzat sa-l pun in cusca k dupa o sa se sperie si mai tare cand vede mana

neatza Estera  :hug:  ma bucur ca puiutzul tau evolueaza frumos  big_smile  sa creasca mare si sanatos si el si fratiorii lui  :k:

:hihi:  asa credeam si eu cand l-am luat pe al meu..ai sa vezi tu cu trecerea timpului cand se va obisnui cu voi ca o sa si ciupeasca tare cand se enerveaza si o sa-si piarda timidetea,tipa cand se enerveaza sau nu-i convine ceva  smile  sunt tare haiosi!ai sa vezi...

:floare: Georgiana :floare:

5,659

Estera wrote:

Dupa o pauza de cateva zile in care nu am mai putut intra pe forum, vin cu vestea cea mare ca puiutul cel mai mare a iesit din cuibulet si a papat ou fiert singur  :bravo:

ma bucur mult Estera!ce bine ca micutul a papat singur!  :pup:  :bravo:
(Vanesa)

5,660

da bicica.. abia astept sa-si arate si el personalitatea smile)) oricum sunt fericita ca m-a innebunit in dimineata asta...a cantat vreo ora... eu vorbeam cu el si dansu incerca sa ma acopere sa tipe mai tare..daca taceam eu tacea si el  smile
acum sta in colivie de ceva timp si isi misca codita sus-jos si sta cam ghemuit  hmm

5,661

Azi am fost la pet-shop , am intrebat vanzatoarea ce as putea face k perusii mei sa faca pui ....... la care ea mi-a zis k trebuie sa am cel putin 2 masculi si o femela ....... ca sa isi aleaga ea ce mascul vrea . Peste vreo 2 luni am in plan sa imi iau o colivie mai mare si inca un perus :perus:  , mi-as dori sa gasesc unul alb big_smile  :heart:

Animalutele mele : 1 porcusor de guineea , 1 broscuta testoasa si :angel: 2 perusi :perus:

5,662

_danutza_ wrote:

Azi am fost la pet-shop , am intrebat vanzatoarea ce as putea face k perusii mei sa faca pui ....... la care ea mi-a zis k trebuie sa am cel putin 2 masculi si o femela ....... ca sa isi aleaga ea ce mascul vrea . Peste vreo 2 luni am in plan sa imi iau o colivie mai mare si inca un perus :perus:  , mi-as dori sa gasesc unul alb big_smile  :heart:

Nu-i adevarat! Trebuie sa ai doar o pereche (un singur mascul si o singura femela) ca sa-ti faca pui! Ambii trebuie sa aiba peste un an, si sa le montezi un cuib la colivie! In rest... BAFTA!!!

5,663

soso_best sunt indeplinite conditiile spuse de tine , dar ei tot nu vor  :bang:

5,664

_danutza_ wrote:

soso_best sunt indeplinite conditiile spuse de tine , dar ei tot nu vor  :bang:

Rabdare, rabdare, rabdare... nu toate se vor intampla exact cand ne dormim noi... lasa-i sa se obisnuiasca... am auzit ca altora le-a depus primul ou dupa cateva luni de la montarea cuibului...

PS: Daca perusii considera ca, colivia sau cuibul nu este destul de incapatoare nu o sa depuna prea curand oua... Ne zici si noua niste dimensiuni???

5,665

Apropo Estera ce ai facut i-ai pus toti inapoi si femela s-a intors la puii ei?

Eu trebuie sa ii dau obligatoriu cred ca ii duc la magazin sad(...Au inceput sa se bata.

Bicica parca tu erai din Italia...se merita sa le dai mei de la CLUB?Ca eu pana acum numai Raff le-am dat ca este tratat bine.Apropo ce le dai tu este amestecat cu morcov si rosii parca...pai sunt un tip doar mei si bucati de fructe parca eu d'ala folosesc

In viata echilibrul e ca fuga pe gheata

5,666

gata,le-am pus cuibul,sper sa fie ok....o sa atasez si cateva poze,astept pareri,sugestii

5,667 (edited by soso_best 05-06-2010 21:46)

irina.maria wrote:

gata,le-am pus cuibul,sper sa fie ok....o sa atasez si cateva poze,astept pareri,sugestii

Succes!

Zine un pic ce diametrul are gaura aceea... mi se pare cam mare big_smile

5,668

h20,L16,l16....a iesit putin aiurea la dimensiuni,sper sa nu afecteze :wow:

Adaugat: 05-06-2010 22:45

are 6 cm big_smile ....e cam mult cred dar...

5,669

abby11 wrote:

am si eu o problema !
I-am dat drumul prin casa papagalului , s-a asezat pe monitor si scutura din cap
ii venea bucati micute de mei inapoi ca si cum ar vomita . Nu stiam ce ma stropeste dupa am vazut bucatele mici de mei pe birou !!! Ce are? sad
Ma gandeam poate a zburat s-a zdruncinat si poate i-a venit inapoi...

Poate regurgiteaza  hmm

5,670 (edited by lupu 06-06-2010 12:59)

mihai nici prin cel mai urat vis sa nu-ti treaca prin cap s-ai bagi in colivie ca i-ai distrus.in gasca mai mare ai mai multe sanse de inmultire decat in colivie.mihai un dezavantaj mare in voliera este ,sa fii atent sa nu se imperecheze fratii intre ei,si daca e vreunul bolnav dintre ei separal pana il insanatosesti.eu am o colivie,ii spun "colivia dispensar"unde in caz ca am probleme cu vreo unul il separ pana il fac bine.asta il consider eu singurul dezavantaj in voliera

eu nu am multi am 6 perechi reproducatoare si mi-au

mai ramas niste pui,ptr ca eu ii vind la bacau in piata de pasari ca la p neamt nu este asa ceva deci am 25 perusi ,27 zebre australiene si 7 canari, si sant crescator din 2002

(yokoman incearca sa nu postezi mesaje aiurea unul dupa altul, mesajul propriu poate fi editat in caz ca ai uitat ceva sau ai de corectat ceva - Lupu)

5,671

:bd:
Astazi i-am reunit pe Kimmy( de 10 luni ) cu Vivi si Petrache ( de 7 saptamani ) in aceeasi camera...nu pot sa va descriu ce falfaiala generala este si ce tipete se intampla in jurul meu...  :bravo: ...imi era teama ca nu o sa mai vorbeasca Kimmy-uta dar zboara de jur in prejur cu puii dupa el si striga "fugiiiiti"...sunt de toata coma  :hihi:

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

5,672

setris wrote:

Astazi i-am reunit pe Kimmy( de 10 luni ) cu Vivi si Petrache ( de 7 saptamani ) in aceeasi camera...nu pot sa va descriu ce falfaiala generala este si ce tipete se intampla in jurul meu...  :bravo: ...imi era teama ca nu o sa mai vorbeasca Kimmy-uta dar zboara de jur in prejur cu puii dupa el si striga "fugiiiiti"...sunt de toata coma  :hihi:

Vrem un video... sa ne amuzam si noi!  big_smile Te rugammmm!!! :pls:

5,673

setris wrote:

smile imi imaginez ce amuzanti erau...pacat ca  nu i-am vazut...  smile
(Vanesa)

5,674

setris wrote:

cand am citit mesajul m-am amuzat enorm.imi imaginez cum striga kimmy "fugiti" smile  smile  smile sa-ti traiasca toti peruseii!

5,675

irina.maria wrote:

bump.