5,601

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

sorin-mada si eu tot din targul ala l-am luat acum o saptamana si un pic si am dat 30 de lei...as fi vrut sa fi luat pui ca sa se ataseze mai usor dar de-acum... neutral
nu stiam k diferenta de pret se bazeaza pe varsta perusului...

5,602

Am si eu cateva intrebari :d legate de perusi
1. il mai  pot invata sa vorbeasca la aprox. 4 luni?
2. ce fel de biscuiti au voie?
3. Ce mancare sa evit?

5,603

Bineinteles ca il poti invata sa vb . E un puiut, inca are multe de invatat. Biscuiti.... eu nici nu le dau.. le poti da din aia simpli, dar putin, nu in exces, fara arome .. clasicul biscuite. Nu le da patrunjel in exces... ce mancare sa eviti... neutral .....clar, nu mananca ce mananci si tu. smile Vesnicul mei... fructe... legume... toate moderat... ou fiert tare...

Simo

5,604 (edited by abby11 02-06-2010 22:32)

Mersi mult :-* am o prietena care mi-a spus ca mananca ce mananca si ei la masa si biscuitii e mort dupa ei
si chiar ma intrebam daca au voie , am vrut sa fiu sigura,nu vreau sa il imbolnavesc

5,605

In nici un caz nu ii dai ceea ce mananci si tu. Asta in cazul in care respecti pasarea de langa tine.. si nu ii doresti raul. Compara organismul tau, cu cel al pasarii... si acolo gasesti raspunsul.

Simo

5,606

Bineinteles , ca nu ii dadeam mai intai ceream sfatul cuiva! Nu sunt genul de persoana care sa se ia dupa orcine ! sanatatea lui este pe primul loc!

5,607

sorin mada scuzama ca te contrazic ,dar cei mai buni perusi sant la crescator acasa.

5,608

sunt doi crescatori de pasari in tg de animale care intradevar iubesc ceea ce fac si respecta pasarile si eu am incredere in ei

5,609 (edited by lupu 03-06-2010 09:14)

mihai eu cred ca iti doresti si albastri,dar in cazul asta nu te poti impune.eu am una din perechi,femela e mai mult galben decat verde,iar masculul e albastru sant la a treia serie de pui si mie nu mi-a dat nici un pui la fel cu ea,ba dimpotriva am pui de la cei doi si nici macar nu seamana cu unul din parinti.iti pun si poza cu cei doi parinti.stii cum se intampla...cum mi s-a intamplat si mie cind nu ai avut niciodata pui la perusi iti doresti de ori ce culoare numai sa ai,iar cand ai faci si mofturi,ca ai vrea si alte culori.mihai e un risc sa schimbi perechile,se poate intampla sa nu fie compatibili pentru ati scoate pui.iti dau un exemplu eu am avut o pereche de unde femela mi-a murit cu tot cu pui asta a fost la inceput cand m-am apucat de cresterea perusilor.i-am dat o alta femela stiind ca masculul e bun mi-am zis ca scoate sigur,de unde el incerca s-o calce ea nu statea.am vazut ca e asa,l-am bagat in voliera si i-am zis ia-ti femela care ti-o doresti si numai asa mi-au facut din nou pui

mihai nu stiu cum faci tu dar la mine perechea adulta dupa 3 serii de pui ii las doua luni fara cuibar,sa-si mai revina.e ca si cum dupa o perioada de munca iti doresti sa te  mai si odihnesti.asa si cu ei.succes in continuare.

abby  ,si inmultirea lorla toate intrebarile astea le gasesti pe net,la despre cresterea perusilor.mult noroc si sa-ti traiasca

dragii mei eu cand m-am apucat de creasterea pasarilor de colivie tot asa m-am interesat pe ici pe colo,mi-a fost greu pana mi-au scos prima pereche de pui,dupa aceea am prins un pic de experienta si mi-am imbunatatit experienta dupa metodele experimentate pe ei.adica cu hrana:in hrana moale i-a sai pun si aia sa vad cum se manifesta,ia sa incerc asa sa vad cum iese etc.si acum merg pe metodele mele fara sa mai aplec urechea  la altcineva,iar acum sant multumit de ce scot

eu ptr fiecare pereche de pasare,mi-am deschis un folder de date ca sa stiu evolutia perechii respective:cand a facut prinul ou,cand scoate primul pui ,cati pui cand incep sai inelez si altele.deci cum sar spune am o evidenta a tot ce fac ei

5,610 (edited by abby11 03-06-2010 09:25)

am si eu o problema !
I-am dat drumul prin casa papagalului , s-a asezat pe monitor si scutura din cap
ii venea bucati micute de mei inapoi ca si cum ar vomita . Nu stiam ce ma stropeste dupa am vazut bucatele mici de mei pe birou !!! Ce are? sad
Ma gandeam poate a zburat s-a zdruncinat si poate i-a venit inapoi...

5,611

asa a facut prima data perusica mea cand am adus-o,pentru ca a mancat prea mult neutral

5,612

deci nu este grav?

5,613

abby11 wrote:

deci nu este grav?

nu..si al meu a facut la fel cand l-am adus acasa prima data!ceva ce tb evitat este salata in exces pt ca ii provoaca diaree!
iti zic asta pt ca am vazut in ultimul timp multe cazuri din astea aici pe forumsi sa nu o patesti si tu!
la perusul meu ii place marul,ardeiul,morcovul si semintele!ii place sa faca baitza..dar mai tb sa astepti pana se obisnuieste cu voi si apoi incepe sa-ti arate ce-i place si ce nu!cam 1 luna!

:floare: Georgiana :floare:

5,614

aha. salata nu i-am dat si nu ii voi da
Mersi mult !

5,615 (edited by andreea7 03-06-2010 12:58)

:elefant:  sunt fericita...  :elefant:  .imi luai perusi  :heart: am si eu o intrebare...baiatu' sta usor cu penele desfacute si e cam adormit...putin...are ceva ?? ma ajutati si pe mine cu niste nume? big_smile

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

5,616

abby11 wrote:

aha. salata nu i-am dat si nu ii voi da
Mersi mult !

e recomandata salata dar in cantitati moderate big_smile

5,617

andreea7 wrote:

:elefant:  sunt fericita...  :elefant:  .imi luai perusi  :heart: am si eu o intrebare...baiatu' sta usor cu penele desfacute si e cam adormit...putin...are ceva ?? ma ajutati si pe mine cu niste nume? big_smile

poate ii e prea cald...s-o fi speriat si l-au trecut toate caldurile  big_smile
poate fi si altceva,asa ca studiaza-l zilele astea

cat despre salata,e ff buna, daca e spalata si uscata cum trebuie. nici eu nu le dau prea des, cam de 2 ori pe saptamana...le tin eu foaia de salata si nu-i las s-o pape pe toata,tocmai pt ca odata au facut diaree...amandoi mananca max juma' de foaie de salata

yoyo

5,618 (edited by pattyto 03-06-2010 18:45)

inca o pozica cu riky big_smile
si-a revenit la problema cu gainatul  :merci:
acum ii dau fructe mai moi si cand musca din ele k sa ii dau pace ii ajunge o bucatica si in cioc si inghite:D
insa la ciripit inca nu si-a dat drumu big_smile il aud maxim un minut-doua pe zi  smile

andreea cand pui poze cu peruseii tai ?:d

5,619

sa pun si eu poze cu ingerasii mei big_smile Fetitza nu vrea sub nici o forma sa iasa din colivie sad si daca incerc sa o iau ma ciupeste rau sad

Animalutele mele : 1 porcusor de guineea , 1 broscuta testoasa si :angel: 2 perusi :perus:

5,620

_danutza_ wrote:

sa pun si eu poze cu ingerasii mei big_smile Fetitza nu vrea sub nici o forma sa iasa din colivie sad si daca incerc sa o iau ma ciupeste rau sad

Foarte frumosi! Sa-ti traiasca...  :heart:

O pereche de perusi: Theo (Theodor I) si Elly :X

5,621

_danutza_ wrote:

Fetitza nu vrea sub nici o forma sa iasa din colivie sad si daca incerc sa o iau ma ciupeste rau sad

se va invata ea,nu-ti face griji.si polly ma ciupeste rau cateodata :bang:

5,622

o sa pun in curand.riky e un scump, la fel si ingerasii tai danutza  :heart:
am o intrebare...ceronomul fetitei este maro, iar pe margini are un albastru deschis.tin sa mentionez ca ea e albastra(poate are vreo legatura, desi nu cred).este mascul?!?!

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

5,623 (edited by lupu 04-06-2010 15:09)

Mersi mult soso_best
alexandra10 ...... ii am de 1 an jumate , cred k pana acum trebuia sa se invete , dar nu vrea
Mai pun 2 poze cu ei
Ce ziceti , femela e in calduri ? Are ceromul maro , dar nu se intampla nik sad

Mersi mult si tie andreea7 si al tau sa-ti traiasca si sa te bucuri de el

Animalutele mele : 1 porcusor de guineea , 1 broscuta testoasa si :angel: 2 perusi :perus:

5,624

_danutza_ wrote:

Ce ziceti , femela e in calduri ? Are ceromul maro , dar nu se intampla nik sad

femela e in calduri,dar poate nu ii place de partenerul ei,nu stiu ce sa zic...mai lasa-i putin ...de cand au cuibul?se pupacesc cateodata?

5,625

se pupacesc si se ciugulesc toata ziua ........ cuibul il au de anul trecut