1,451

Re: Zebre australiene - Taeniopygia guttata

Sunt foarte frumosi... de unde esti? Daca esti din Bucuresti si esti de acord poate ne intalnim peste cateva saptamani sa facem schimb de pui si pana atunci imi dau seama si eu ce sex au cei 4 puisori ai mei... ce zici?

1,452 (edited by lupu 03-06-2010 09:10)

imi pare rau dar sant tocmai de la piatra neamt.eu tot ce scot  ii inelez.acum tocmai am inelat 3 pui din cei 5 pe care i-ai vazut impreuna.ii am in voliera si le merge de minune avind in vedere ca le dau vitamine.am si perusi,canari dar vreau sa spun ca asa cum cresc de repede zebrele nu am vazut.la trei saptamani deja umbla haihui prin voliera.e diferenta f mare intre colivie si voliera.sant mai in libertate.singura problema pe care o am e ca imi scoate mai multe femele decat masculi.am inele stantate si le mai bag cite unul din plastic colorat ptr.a nu ii imperechea intre frati.vreau rasa pura si de calitate

@gabib pune niste poze cu ei.nu stiu daca sant in masura sa-ti dau acest sfat,dar la culori albe e mai greu sa le aflii sexul daca nu au obrajori,decat atunci cand incepe sa se accentueze culoarea pe cioc.la culori inchise e mai usor.la culori inchise prima data ciocul din negru se face alb si dupa aceea isi ea culoarea de portocaliu-rosiatic daca e mascul.la culori cu nuante de alb,cand ies cu ciocul alb,din cioc alb se face portocaliu-rosiatic,asta poate stiai dar e bun ca sfat cat de cat si ptr altii.

@raluchy si puiul cel mai mic din cei 5 se face tot alb

1,453

azi am gasit unul din cel sase oua afara din cuib, spart! :cry:

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

1,454 (edited by Estera 05-06-2010 07:26)

La mine au facut 4 oute sper ca de data asta sa iasa ceva  :pls:
Raluca imi pare rau pentru out sad Nu a iesit nimic din oute pana acum ?

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

1,455

nimic. doar ca unul e putin ciocnit si se vede un punctnrgru. a, si au mai ramas 3 oua, iar in cuib aproape nu mai e puf deloc!

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

1,456

Imi pare rau se pare ca nici la tine nu va iesi nimik de data asta pentru ca e prima data cand au oute poate ca data viitoare vor avea mai mult succes.

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

1,457

nu e o regula ca prima oara sa nu-ti iasa niici un pui
eu le-am pus prima oara cuib si au iesit toate outele big_smile pui sanatosi si frumosi smile :heart:  :heart:

:nimfa: Paco&Jake^Nimfe |Didi cool| Scumpii mei

1,458

Am si eu o intrebare: voi le dati zebrutelor drumul prin camera?

1,459

Eu nu le-am dat niciodata ca sunt tare sperioase si nu pot dupaia sa le mai prind ca sunt atat de mici ........ :bang:

1,460

la mine nu e nevoie ptr.ca sant in voliera si au unde zbura

1,461

Ai mei oricum acum nu au nevoie de zbor si chiar daca le-as deschide usita nu ar iesi pentru ca stau aproape tot timpul la clocit amandoi si au colivie destul de mare si spatioasa cred eu .

1,462

pe ai mei ii las sa zboare prin camera si intra singuri la loc.

1,463

Hmm multumesc pt raspunsuri big_smile  :pup:

1,464 (edited by lupu 10-06-2010 22:49)

Mi-au murit zebrutele ! :cry: 
Aveam un baietel notat si vioi si m-am hotarat intr-un final sa-i aduc pereche... am luat ona mica neagra, foarte deosebita, dar se pare ca era bolnava. A doua zi dupa ce-am adus-o acasa, era apatica si nu prea zbura, dar credeam ca asa o fi "moda" cand masculul amenajeaza cuibul (ca el era teribil de activ)Aseara, deja nu i-am mai auzit ciripind, iar azi dimineata i-am gasit morti ! sad(   Cum sa dezinfectez colivia ca sa am siguranta ca nu s-au pastrat microbii sau virusii ?  sad

Aveam un baietel motat si vioi ... azi am doua corpusoare neinsufletite :cry: Vanzatorul m-a asigurat ca pasarile lui nu sunt bolnave...Oare ce anume am gresit? :cry:

Micu(border collie)+Print(un birmanez)+eu(homo erectus)=Un trio maidanez

1,465 (edited by birdslover 10-06-2010 17:31)

Imi pare rau pentru zebrutele tale sad.. suflete nevinovate.. data viitoare cand ii iei pereche, s-o tii o saptamana separat. Colivia se poate dezinfecta si cu otet.

1,466

Multumesc de sfaturi ! Daca auziti tipete, nu interveniti ! e numai vanzatorul de zebrute ! :furios:

1,467 (edited by gabib77 10-06-2010 18:33)

Dupa aproape 3 saptamani de viata, puisorii au iesit prin colivie... Din 5 oua au iesit 4 puisori la inceput, si au supravietuit 3, din care unu' e cam slabut, sper sa reuseasca si el... azi a plecat din cuib si a aterizat in vasul cu apa, n-am avut incotro si am bagat mana la ei sa-l salvez din apa... sper ca mamica lui sa-i mai dea de mancare... le-am mai montata un cuib jos in colivie pentru ca sigur nu mai vor sa stea in vechiul lor cuib momentan...

Imi cer scuze pentru mizerie, nu am apucat sa le fac curat de 3 zile smile

1,468

Imi pare foarte rau pentru zebrutele tale!

di.modi wrote:

Multumesc de sfaturi ! Daca auziti tipete, nu interveniti ! e numai vanzatorul de zebrute ! :furios:

Nu am prea inteles ultimul mesaj   pe care l-ai pus! :rusine:

1,469 (edited by gabib77 10-06-2010 19:18)

Pai ce n-ai inteles?... insinua ca o sa se duca sa-l bata mar pe vanzatorul care i-a vandut pasarea bolnava wink

1,470

aaa. sunt cam grea de cap!  smile

1,471

:elefant: Mi-am luat zebrute douã !/ Ce bine-mi pare, / Vi-i prezint: el-Pui, ea-Puica - minune mare !   
:wis:  Zebroiul e vãrgat (dar mot nu are) / Zebruta e blondinã, cochetã tare 
      Si cântã amândoi, nevoie mare, / Deci, vã invit la bere, cã-i sãrbãtoare !  :sanatate:

1,472

Sa-ti traiasca!  :sanatate:

1,473

sa iti traiasca! sa se faca mai mari si mai frumosi!

1,474

:bravo: Sa iti traiasca,sunt superbi!

Toffy-marele alex Whitey-bichon frisee Kecko-jako Candy si Baby One http://anszi.sunphoto.ro/

1,475 (edited by di.modi 11-06-2010 22:19)

Multumesc, multumeeesc ! (unde-i frate, iconita aia cu reverente ?!?!? 
:idee:  reverente nu sunt , dar sunt flori !  :floare:  :floare:  :floare: :pup: :floare:  :floare:  :floare:  :pup:  :floare:
  O floare pentru fiecaaareee ! :floare:  :floare:  :floare: :pup:  :floare:  :floare:  :floare:  :pup:  :floare:  :floare: :floare: :pup: