Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
aham deci inteleg...rabdare imi trebuie...sper ca fie compatibili si dornici de nebunii:D:D:D:)))...ms pt toate sfaturile
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
aham deci inteleg...rabdare imi trebuie...sper ca fie compatibili si dornici de nebunii:D:D:D:)))...ms pt toate sfaturile
tu trebuie sa ai multa rabdare.mai dale si suplimente de hrana,sa aiba os de sepia ,nisip amestecat cu coarja de ou.cand vei vedea ca femela incepe sa-si aseze cuibul,adica mai scoate din talajul care nui convine in cuib,cand trebaluieste mai mult prin cuib atunci sa fii sigur ca vei fi tata adoptiv.mult succes si bafta
hrana spun eu ca e destul de buna sunt niste seminte cu fructe uscate,un mix de la padovan....au si ovomix din care nu prea vad sa pape..de morcovei si mere trag cu ciucul mai des...nisip inca nu le-am pus au doar os de sepie
asa sant cuiburile mele,si puiii de la o pereche de perusi
si al nostru e ceva de genul asta un picut parca mai micut dar e destul de spatios fata de cele din comert...o sa pun niste poze zilele astea dupa ce o sa am aparatul foto acasa
M-am hotarit sa-mi cumpar si eu un pui de perus,dar mai intii as vrea sa cumpar colivia.
As vrea sa o iau pe cea din imagine,vreau una cit mai mare sa aiba loc de jucarii in ea.
Problema mea este ca fiind pui sa nu isi bage capul printre zabrele si sa se spinzure doamne feresete!
Ce parere aveti? Care ar fi distanta minima intre zabrele sa nu pateasca ceva?
Ryky stai fara grija pt ca colivia e f buna
Adaugat: 02-06-2010 16:11
sorine va trebui sa te gandesti la spatiul cuibarului .daca iti scoate 5-6 pui se fac mari ,pe langa ei mai sant si parintii care ii hranesc inauntru.la cuiburile pe care le am eu incap 5-6 pui,si pina iese ultimul afara din cuibar incep sa faca alta serie de oua
sorine de unde esti
si ce daca sunt mic...tot ma umflu in pene
yokoman,esti sigur ca nu poate patii nimic?
Am citit pe undeva (nu mai stiu unde) ca la perusi trebuie sa ai grija sa nu fie distanta intre gratii prea mare si ei sa isi bage capul prin ea... Colivia aia imi pare pt. papagali mai mari gen Micul Alex,etc.
Nu as vrea sa dau banii pe ea si sa o iau degeaba ,trebuie sa o comand prin curierat si nu o pot vedea inainte. Voi cit aveti distanta intre zabrele?
sant crescator si ai garantia mea
Foarte frumoase mogaldetele voastre :heart:
Ionut pufulicul tau e baiat nu?
sint persoane care fac voliere din rapita si nu au patit nimic perusii dar tu cu acea colivie care este buna prt.inca o pereche
asa se pare ca are narile albastre...ce o fii sanotos\sanatoasa sa fie ca imi place la nebunie
Da pai m.am uitat la nas si de.aia. De cand a trebuit sa ii fac o surpriza bunicului meu si sa ii iau un perus, am invatat si eu ce si cum cu sexul cu varsta Sunt tare tare dulci....si imi dau seama cat sunt de diferiti de nimfele mele, cand vine tataie cu el la noi
si nici nu il simt cand zboara, si zice "Miki pui te iubesc" este genial
Eu zic ca este una din putinele specii de pasari care poate fi dresata asa rapid, sa vorbeasca (in cazul celor care vorbesc) sa ii imblanzesti...
:bravo: Foarte frumos piticutul sa.ti traiasca!
ms ms
noi suntem din iasi
ionutz ai un puiutz parca e ingerash..mai ales in poza de mai sus cum sta cu aripile :heart:
sorin, si eu sunt tot din iasi, tu de unde ti-ai cumparat perusii?
am mai spus in alte mesaje k puiu meu nu papa fructe sau legume, are ceva daca ii pun in adapatoare jumatate apa si jumatate suc de mar, morcov visine etc?
pattyto, nu cred ca e bine sa i pui suc,s ar putea sa se strice la stomac....
dar el oricum iese destul de tare ca papa numai mei, o sa vad cum se comporta, apa cu vitamine nu bea, dar azi i-am pus zeama de la doua visine si i-a placut,a luat imediat 3 gurite
trei dintr-o serie de 5 pui.acum au 3 luni
sunt adorabili....foarte foarte frumosi :bravo: sa-ti traiasca
astept si eu ziua cand o sa stea al meu pe deget :wis:
buna..am si eu o nelamurire,am o pereche de perusi,au facut pui,au cateva zile.eu as vrea sa pastrez un pui si pe parinti,iar pe pui sa-l dresez,parintii nefiind deloc sociabili.ma intreb daca parintii il vor influenta pe pui.intentionez sa-l tin intr-o cusca separata,dar in aceiasi camera si deci o sa se auda unu pe altu...
pattyto noi am cumparat perusi din targul de animale de la piata doi baieti din tatarasi caci acolo sunt cei mai interesanti si buni perusi cred eu si alte persoane din iasi care avem perusi...caci stim cu toti ca de lapetshop sunt cam salbatici si sunt si mai ieftini in tg de animale...un pui 25lei iar un adult 30 lei
sambata cel tarziu o sa am si eu o pereche de perusi :elefant: .am renuntat la cusca aceea pentru ca mi'a zis tata si prietenul meu ca de 500 lei imi fac ei una si imi mai raman si bani.si in plus era folosita colivia.abia astept
trei dintr-o serie de 5 pui.acum au 3 luni
foarte frumosi puiutii yokoman .... si eu cresc perusi, deocamdata am 3 perechi adulte si 13 pui... dar am o nelamurire yokoman... la o pereche masculul e galben si femela e albastra, acea pereche avand pana in prezent 2 serii de pui ( o data 6, si apoi 8 pui). ceea ce nu pot intelege e ca de fiecare data mi au scos pui verzi si galbeni, niciodata albastri ca si femela... imi doresc si albastri si nu stiu ce sa fac, ii mai las o serie de pui daca tot la fel schimb perechile... ce zici yokoman ... atasez si poze sa vezi perechea!
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus