6,726

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

bubbles wrote:

Nu las pe nimeni sa le faca nimic. Am pe cineva care se pricepe, vreau doar sa ii vada (Mango are cam multa matreata si ciocul si piciorusele au niste probleme: ciocul tot se exfoliaza si piciorusele sunt cam uscate. Cand am adus nimfa noua avea ciocul si piciorusele perfecte, dupa care s.au stricat si la el, ma gandesc ca o fi de la mine, + ca cea noua este ciugulita de pene pe la gat. Nu las pe nimeni sa le faca nimic, doar asa sa vad ce parere au altii).
Pana una alta nu asta este problema majora....
Teoretic vorbind, daca i.as separa sau as da motzatul altcuiva...isi mai revine Mango cu cantatul?  sad

Da i-si revine. " matreata" de care spui tu este un praf care se formeaza pe penele noi care ii cresc atunci cand este in perioada de naparlire. ciocul se exfoliaza atunci cand are nevoie de calciu. punei in adapatoarea lui cate un varf de cutit de calciu lactic. o sa-si revina.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

6,727

Am o intrebare, floarea lacrima maicii domnului e toxica pentru nimfe?...cred ca a ciugulit ieri cateva fruze si azi este cam ametit si nu stiu ce sa ii fak...deabea mai sta in picioare neutral...stie careva ce pot sa-i fac?

6,728

Va multumesc mult de tot , Mary si Ella ! :pup: Sa traiasca toate animalutele de pe forum !  smile  smile  :hihi:  :hihi:

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

6,729

dogoargentino wrote:

Am o intrebare, floarea lacrima maicii domnului e toxica pentru nimfe?...cred ca a ciugulit ieri cateva fruze si azi este cam ametit si nu stiu ce sa ii fak...deabea mai sta in picioare neutral...stie careva ce pot sa-i fac?

am si eu aceasta floare , ai mei i-au rupt toate frunzele si nu au patit nimic. adica le taia de pe crenguta si le dadea jos. nu stiu daca au mancat. nu cred. ai mei au o manie pe flori. dar sa le distruga. eu zic sa-i dai urgent putin lapte crud pe cioc si calciu lactic. un varf de cutit, amestecat in laptic. asta este o parere. nu are ce sa-i faca rau. bine da, dar rau nu.

- Mary-

6,730

I-am bagat niste lapte cu o seringa:( dar a vomat tot.E din ce in ce mai rau:|.Sper doar sa reziste pana maine sa il duc la veterinar.Nici macar in colivie nu-l mai pot pune ca da din aripi si tot se loveste:(.Are ciocul deschis si aripile lasate in jos:(.Are narile rosii spre roz.Oare ce pot sa-i fac ?

6,731

neutral Nu cumva s.a lovit de ceva? Narile roz am observat ca se fac asa cand respira greu, adica dupa un zbor....nu cumva s.a lovit?
Parerea mea este sa ai grija cu medicii....ca ei au impresia ca rezolva tot cu o injectie, injectie care 99% va fi letala pentru papagalul tau....

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

6,732

dogoargentino wrote:

Enteroguard M. ar fi fost bine  sa ii dai imediat ce ai vazut ca a mancat.

6,733

dogoargentino wrote:

I-am bagat niste lapte cu o seringa:( dar a vomat tot.E din ce in ce mai rau:|.Sper doar sa reziste pana maine sa il duc la veterinar.Nici macar in colivie nu-l mai pot pune ca da din aripi si tot se loveste:(.Are ciocul deschis si aripile lasate in jos:(.Are narile rosii spre roz.Oare ce pot sa-i fac ?

vai saracul! nu stiu ce sanse mai are sa ajunga maine la veterinar. era bine daca sunai un medic de pe Latifa. intrai la sfatul veterinarului si cautai un nr de tel. te ajutau prin telefon.

- Mary-

6,734

Saraca nimfulina! Sper sa ajungi cu ea la un doctor bun care sa o faca bine! :cry:

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

6,735

Oare ce s.a intamplat cu nimfulinia....stiti ceva?

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

6,736

speram sa isi fi revenita. Mai inainte le-am dat si la ai mei de mancare,  asa de frumos mananca impreuna, in sfarsit nu isi mai trag cate un cioc big_smile

Îngrijeste animalele ca pe tine însuti! ---George---
Piticii mei:   2 Pauni  , 3 :pisica: , un :caine:

6,737

Ares si Mango big_smile

6,738

Sunt superbi sa-ti traiasca si sper sa se impace si sa formeze o pereche frumoasa  :pup:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

6,739

Nu nu sa nu formeze pereche ca sutn baieti big_smile inca ma gandesc ce Dumnezeu sa fac...ca Ares s.ar cam urca pe Mango...

6,740

Oooo scz nu am stiut ca nu am mai citit ultimele postari ca nu am mai intrat pe forum   :rusine:  Atunci iti urez succes sa gasesti o solutie buna pentru amandoi  :k:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

6,741 (edited by george89 01-06-2010 19:57)

bubbles wrote:

Nu nu sa nu formeze pereche ca sutn baieti big_smile inca ma gandesc ce Dumnezeu sa fac...ca Ares s.ar cam urca pe Mango...

wink foarte tare, (dar nu prea), mai bine le-ai cumpara o femela big_smile
am vazut azi o femela tare draguta de unde am eu nimfulinele, semana cu mutatia whiteface"
imi ziceti un nume pt nimfulina lui Pufi ca eu inca nu am botezat-o, ms

6,742

Nu ma mai grabesc din nou. Nu prea imi vine sa il dau nici pe Ares dar nici nu stiu cum o sa ma descurc cu 3...nu l.as da decat cuiva de aici de pe forum in care sa am incredere, si unde pot avea o evidenta a evolutiei lui, sa vad poze, sa vad filmulete si daca mi se pare ca nu este in regula cum este intretinut il iau inapoi cu forta. Deci cum conditiile mele sunt destul de stricte nu stiu in ce masura o sa fiu in stare sa.l dau.
Partea cea mai proasta este ca Mango numai canta si ma doare sufletul cand realizez asta. O sa iau inca o colivie si o sa ii tin separati un timp. Sper din tot sufletul sa isi revina cu cantatul.
Voi ce stiti despre asta? Stiti cazuri cand si.a mai revenit cu cantatul? Sper sa nu ramana mut ca innebunesc tin la el ca la ochii din cap de.aia am si vrut sa ii iau pereche...sa nu mai fie suparat pe mine asa de rau cand sunt plecata. Este cel mai bun prieten al meu....si nu.mi mai canta cand ma vede sad

Adaugat: 01-06-2010 20:58

george89 wrote:
bubbles wrote:

wink foarte tare, (dar nu prea), mai bine le-ai cumpara o femela big_smile
am vazut azi o femela tare draguta de unde am eu nimfulinele, semana cu mutatia whiteface"
imi ziceti un nume pt nimfulina lui Pufi ca eu inca nu am botezat-o, ms

Cauta pe net parrots sau bird names smile

6,743

bubbles wrote:

Nu ma mai grabesc din nou. Nu prea imi vine sa il dau nici pe Ares dar nici nu stiu cum o sa ma descurc cu 3...nu l.as da decat cuiva de aici de pe forum in care sa am incredere, si unde pot avea o evidenta a evolutiei lui, sa vad poze, sa vad filmulete si daca mi se pare ca nu este in regula cum este intretinut il iau inapoi cu forta. Deci cum conditiile mele sunt destul de stricte nu stiu in ce masura o sa fiu in stare sa.l dau.
Partea cea mai proasta este ca Mango numai canta si ma doare sufletul cand realizez asta. O sa iau inca o colivie si o sa ii tin separati un timp. Sper din tot sufletul sa isi revina cu cantatul.
Voi ce stiti despre asta? Stiti cazuri cand si.a mai revenit cu cantatul? Sper sa nu ramana mut ca innebunesc tin la el ca la ochii din cap de.aia am si vrut sa ii iau pereche...sa nu mai fie suparat pe mine asa de rau cand sunt plecata. Este cel mai bun prieten al meu....si nu.mi mai canta cand ma vede sad

poate o sa cante cand o sa fie iar singur, acuma cred ca se simte dat la o parte incat canta Ares, parerea mea

6,744

I.am pus niste filmulete cu el de cand canta (Mango), si se uita asa inspre sursa de sunet...la inceput urla Ares la auzul cantecelor, parca sa le acopere....Mango a zis si el ceva foarte putin....singurul efect a fost ca m.a bufnit pe mine plansul...nu stiu daca intelege cineva prin ce trec eu acum smile

6,745

am o intrebare big_smile
am vazut pe la alte topicuri ca le dati capsuni papagalilor vostrii smile
se poate da si la nimfe?
si daca da,cum?

:nimfa: Paco&Jake^Nimfe |Didi cool| Scumpii mei

6,746

bubbles wrote:

I.am pus niste filmulete cu el de cand canta (Mango), si se uita asa inspre sursa de sunet...la inceput urla Ares la auzul cantecelor, parca sa le acopere....Mango a zis si el ceva foarte putin....singurul efect a fost ca m.a bufnit pe mine plansul...nu stiu daca intelege cineva prin ce trec eu acum smile

inteleg ce simti, asa am fost si eu cand am observat ca nu mai canta Pufi sad dar acuma si-a revenit, oricum mult nu canta si nush de ce, asa a fost si cand l-am cumparat, hmmm poate cum a zis Mary ca e pui si o sa cante mai incolo big_smile

6,747

Nimfa mea se simte mai bine:x.Nu am duso la veterinar pt ca a2a zi parea sanatoasa ...Noaptea am lasato afara din colivie pt ca nu se putea urca pe bari.Acum a inceput sa doarma ziua ceea ce pana azi nu a mai facut niciodata.Nu l-am mai vazut sa doarma ziua afara.

6,748

dogoargentino wrote:

Nimfa mea se simte mai bine:x.Nu am duso la veterinar pt ca a2a zi parea sanatoasa ...Noaptea am lasato afara din colivie pt ca nu se putea urca pe bari.Acum a inceput sa doarma ziua ceea ce pana azi nu a mai facut niciodata.Nu l-am mai vazut sa doarma ziua afara.

Totusi ar fi bine sa suni un medic veterinar sa-ti dea o sugestie in cazul in care starea ei se poate agrava. Poate a vomat rautatea aia care a mancat-o si si-a mai revenit.Ma refer la medicii de aici de pe Latifa.

- Mary-

6,749

Am pus un anunt cu Ares la vanzari....cine ma poate ajuta sa ii gasesc stapan raman datoare. Va rog mult am nevoie de cineva potrivit pentru el...preferabil de aici de pe forum ca sa pot tine oarecum legatura cu omul ala, sa vad si eu pasaricu ce face, cum arata, cum canta....  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:

6,750

Salutare tuturor,o veste proasta,pe motatul meu il tineam mereu liber,si acum incepuse sa si vorbeasca,dar azi...numai a fost de gasit cand am ajuns acasa...si desii balconul mai mereu era deschis,si erau perdelele trase,nu stiu cum a fugit...:((