5,526

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

pattyto wrote:

...nici cu oglinda n-are vreo tangenta

la mine deja a inceput sa se certe cu oglinda smile smile smile

LORA & LORD

5,527 (edited by raluky4 01-06-2010 13:35)

ionut si ppattyto, aveti niste perusei foarte draguti. daca o sa aveti rabdare cu ei , veti vedea ca vor fi mai sociabili cu voi!

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

5,528

am rabdare..doar k in perioada sesiunii ...vreo 2 sapt nu o sa am timp sa il mai alint asa mult..dar oricum el e mutulica nu pr ciripeste deci o sa pot sa invat cu dansu in camera, si eu invat cu glas tare  :hihi: , poate o sa prinda curaj sa exploreze camera mai bn ca toata ziua numai in copacel sta...doar pe dulap si pe tablou mai motzaie dar f putin
il besc oricum  :heart:

5,529

Ai mei cresc insa problema este ca ma atashez de ei si nu stiu cui sa ii dau...adica daca ma gandesc la cat o sa manance si la cata galagie vor face imi vine sa ii dau dar cine ma mai inveseleste pe mine dimineata(in afara de adultzi tongue pe care nu i-ash da pe nimic in lume) tongue Sper daca ii dau sa le gasesc stapani buni..Tata zice sa ii duc la un magazin(este curat) dar nu stiu ce sa zic

Poze cu ei:Nu stiu daca le-am mai pus:Femela(KIKI) este cea cu galben si pete negre
iar masculul cel Verde..Ceilaltzi sunt pui...

PS:Setris si puii tai s-au lovit la inceput?Am doi care zboara bine de tot si unu care se loveste  de toti peretii..am fost nevoit sa il bag inapoi in cusca.Ceilaltzi 2 inca sunt in cuib...

Dar nu inteleg faza cu movu...femela mea avea mov ceromul cand era mica (cand am luat-o) toti imi ziceau ca e baiat si acum il are maro...nu stiu ce sa zic la pui..Daca ar fi cum zici tu ar insemna ca am doar o femela

In viata echilibrul e ca fuga pe gheata

5,530

Aseara a trebuit sa iau masuri pentru ca nu am mai avut alta solutie . Pe femela am transferato la cealalta pereche de perusi , am lasat in cuib cei 4 pui mai mari care nu vor sa primeasca mancare de la mine si le da masculul iar pe cei mici i-am pus intr-o colivie mai mica cu rumegus si le dau eu de mancare pentru ca masculul nu se poate ocupa de toti 7 . Sper ca am facut bine si sa nu fie nici o problema. Daca cedti ca ceva nu este in regula sa imi spuneti ca orice sfat este bine venit in momentul asta  :sol:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

5,531

Estera wrote:

Aseara a trebuit sa iau masuri pentru ca nu am mai avut alta solutie . Pe femela am transferato la cealalta pereche de perusi , am lasat in cuib cei 4 pui mai mari care nu vor sa primeasca mancare de la mine si le da masculul iar pe cei mici i-am pus intr-o colivie mai mica cu rumegus si le dau eu de mancare pentru ca masculul nu se poate ocupa de toti 7 . Sper ca am facut bine si sa nu fie nici o problema. Daca cedti ca ceva nu este in regula sa imi spuneti ca orice sfat este bine venit in momentul asta  :sol:

Cu ce ii hranesti?  yikes

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

5,532

Pai am fost la pet shop si mi-au dat ovomix anume pentru pui si mananca foarte bine si le place .

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

5,533

:wow:  Ai mare grija si urmareste cu atentie consistenta si culoarea la kk...si eu i-am hranit initial cu gold patee, dar am avut probleme cu ei si am fost nevoita sa trec pe handmix de la orlux, poate ai tai sunt mai marisori si nu o sa ai problemele mele...eu diluez mancarea cu iaurt pt. a avea aportul de substante probiotice si le-o dau incalzita ( la temperatura limbii  tongue  ) cu o lingurita le plastic...uite aici cu ce i-am hranit (acum suntem la intarcare pt. au deja 6 saptamani )

5,534

riky sta cu gainatzul adunat sub coditza....treb sa astept o ora doua k sa cada...
e asa de la alimentatie pt k mananca numai seminte?
in general face normal dar o data de doua ori pe zi vad k are kk mai tare acolo si nu pica...ii atarna asa...

5,535 (edited by Estera 01-06-2010 17:33)

Silviu : Pai da dar acum vad ca iau abandonat de tot  :wow:  de azi dimineata nici masculul nu ia mai hranit deloc au trait doar cu ceea ce le-am dat eu
Setris ai mei deja sunt marisori cel mai mic are 17 zile deci nu cred ca este vreo problema . Il mananca cu pofta si vad ca le place . Oricum aici in oras numai Ovomix am gasit .
Apropo am uitat sa va spun ca toti au mancat mancare ce le-am dat eu doar unul refuza si nu vrea nici cum sa primeasca. Ii dau in gura si el o scuipa afara sad nu stiu ce sa mai fac cu el ca mie teama sa nu cumva sa moara de foame sad

5,536

Estera incearca sa-i dai doar iaurt, e si hranitor si il si hidrateaza.

5,537 (edited by Estera 01-06-2010 17:53)

Te referi la puiul care nu mananca?

5,538

Da...urmaresc de mult evolutia puilor tai...si am banuit ca au probleme... :ill: ...seamana cumva cu ce se intampla cu puisorii mei...cred...ar trebuii sa-mi dai mai multe detalii.

5,539

Pana acum a fost totul ok dar de ieri am probleme ca nu le mai da parintii sa manance sad De la mine vad ca mananca toti cu exceptia celui de care ti-am spus care da totul afara . La inceput numai cei mici au mancat de la mine dar acum au fost flamanzi tare si au mancat si cei mari. Nu stiu ce sa iti mai zic ca mie nu mi se pare ca puii sa aiba probleme doar ca parintii nu mai au grija de ei. Daca mai vrei sa iti spun ceva despre ei sa ma intrebi. Iti multumesc mulot de ajutor.
Am uitat sa iti spun (sau poate ca sti ) ca inainte perechea de perusi mi-au mai facut un pui dar care nu a supravietuit pentru ca a fost prima data cand au avut pui si nu au avut eperienta cu el si cred ca a avut si el ceva din nastere pentru ca nu s-a dezvoltat ca si cei pe care ii am acum.

5,540

Estera ti-am trimis un PM.

5,541

Cum sa ii invatz pe pui sa manance ca astazi parintzii le-a dat foarte putin unu a fost mai inventiv si i-a cerut lu fracsu mai mic dar altu a inceput sa manance nisip in rpsotie...binentzeles ca dupa ce l-am vazut l-am gonit si nu l-am mai lasat:|....

In viata echilibrul e ca fuga pe gheata

5,542

am si eu cateva intrebari:D....am doi perusi,mascul si femela,au cam un an si cateva luni,si as vrea sa faca puiuti,le-am luat un cuib[mi se pare mie cam micut,dar tipa de la pet shop a zis ca e bun...are 9x9x13]...mentionez ca i-am cumparat pe aman2 cam in acelasi timp deci se cunosc...se hranesc unu pe altu,se ciugulesc unu pe altul,masculul o loveste cu ciocul incet peste ciocul ei si de gratii si din cate am inteles asta face parte din ritualul de imperechere :wow: ...cred ca a incercat acum cv timp s-o calce dar nu a vrut ea[nu aveau cuib atunci],le-am pus putina vata,paie si niste ate dintr-o sfoara la sfatul celei de la petshop[ca sa-si aleaga femela materiale pentru cuib].1 as vrea sa stiu daca mai trebuie sa fac ceva sau mai e nevoie sa fac ceva,2.am auzit de la mai multe pers ca ar fi nevoie de mai multi masculi pt  a se face gelosi intre ei...nu ma pricep,e nevoie?ea s-a jucat putin cu vata aia,nu cred ca a intrat in cuib,pe net scria ca e nevoie de vreo 8-10 zile pt a se obisnui cu cuibul...au trecut vreo 4 si nu pare interesata de el,dar parca de cand l-am luat ea ii raspunde mai mult curtarii pe care el i-o face...o sa pun si o poza ,sa mi spuneti daca e prea mica cusca.....s-au dus aman2 la cuib si ciugulesc din el...nuj daca il "studiaza"sau il strica:))

5,543

Voi da si eu vestea cea mare, astazi de 1 iunie mi-am cumparat un frumos papagal albastrel mascul
la nume nu m-am gandit poate ma veti ajuta voi :angel:
Pun poze cu el
Sunt tare curioasa ce varsta o avea  :merci:

5,544

gata:D astea sunt

5,545

E un scumpic sa iti traiasca  :pup:
Irina bine ai venit printre noi ai niste perusi foarte frumusei sa-ti traiasca  :pup:   :heart:

5,546

irina vad ca ai tai au numai seminte acolo...nu mananca nici ei fructe sau legume?

sunt dragalasi tare :bravo: ...abia ast sa iau si eu fetitza pt barbatushu meu, sa-ti traiasca si la cat mai multi puisori big_smile

5,547

Are cineva idee ce varsta are papagalul meu? cel de mai sus>:D big_smile

5,548

irina.maria wrote:

am si eu cateva intrebari:D....am doi perusi,mascul si femela,au cam un an si cateva luni,si as vrea sa faca puiuti,le-am luat un cuib[mi se pare mie cam micut,dar tipa de la pet shop a zis ca e bun...are 9x9x13]...mentionez ca i-am cumparat pe aman2 cam in acelasi timp deci se cunosc...se hranesc unu pe altu,se ciugulesc unu pe altul,masculul o loveste cu ciocul incet peste ciocul ei si de gratii si din cate am inteles asta face parte din ritualul de imperechere :wow: ...cred ca a incercat acum cv timp s-o calce dar nu a vrut ea[nu aveau cuib atunci],le-am pus putina vata,paie si niste ate dintr-o sfoara la sfatul celei de la petshop[ca sa-si aleaga femela materiale pentru cuib].1 as vrea sa stiu daca mai trebuie sa fac ceva sau mai e nevoie sa fac ceva,2.am auzit de la mai multe pers ca ar fi nevoie de mai multi masculi pt  a se face gelosi intre ei...nu ma pricep,e nevoie?ea s-a jucat putin cu vata aia,nu cred ca a intrat in cuib,pe net scria ca e nevoie de vreo 8-10 zile pt a se obisnui cu cuibul...au trecut vreo 4 si nu pare interesata de el,dar parca de cand l-am luat ea ii raspunde mai mult curtarii pe care el i-o face...o sa pun si o poza ,sa mi spuneti daca e prea mica cusca.....s-au dus aman2 la cuib si ciugulesc din el...nuj daca il "studiaza"sau il strica:))

eu am auzit ca trebuie sa pui rumegus in cuib,dar cred ca si celelalte materiale pe care le-ai folosit sunt bune,dar mai indicat e rumegusul.cine ti-a zis ca trebuie sa fie mai multi masculi sa se faca gelosi intre ei  :wow: ?nu este adevarat este nevoie de acelasi numar de masculi si de femele intr-o colivie.si nu cred ca strica cuibul ci il "studiaza" :hihi: succes in continuare!sper sa ai pui de la perusii tai.

5,549

Dupa parerea mea are peste 4 luni pentru ca nu mai are dungulitele pe frunte big_smile Acum nu stiu exact asta e parerea mea poate ca altii vor sti mai bine sa iti spuna tongue

Adaugat: 01-06-2010 20:39

Irina eu zic ca cuibul este prea mic pentru a incapea in el 3-4 puisori sau mai multi care atunci cand vor fi mari sunt ca parintii deci imagineazati ca vor fi acolo ca sarmalutele. In al doilea rand materialele acelea nu sunt prea indicate pentru perusi cel mai bine e sa folosesti rumegus .Nu este nevoie de mai multi masculi si eu am doar o pereche si mi-au facut acum a doua tura de pui deci clar ca nu ii vad rostul cel mai indicat este sa ii ti pe perechi. Succes cu perusii si sper sa ai puiuti in curand.

5,550

multumesc pt raspuns,o sa incerc si cu rumegus.sper doar cusca sa nu fie prea mica,sau cuibu....nu mai am rabdareee...