5,501

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

george155 wrote:

E adevarat ca dupa ce ies totzi afara se vor intoarce inapoi in cuib?Mai sunt 2 de iesit...
Si inca ceva chiar daca sunt asa mici se poate stabili sexul?
Adica am vazut ceremul unuia singur batand spre albastru(cel mai mic)Un alb albastrui foarte deschis ma gandesc ca este femela...dar cei cu ceromul roz-mov ce sunt masculi toti?

Puiutii mai dorm in cuib pana pe la sase saptamani cand incep sa stea pe bete si peste noapte, femelele au nasucul mai sidefat si bat spre bleu , asa cum ai spus si da, masculii sunt roz-mov...am pus o poza pe pagina anterioara, se vede foarte clar ce culori au... e probat cu sexarea lor pt. ca sunt puii de anul trecut.
Asteptam poze cu pufosii . :hihi:

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

5,502

noi am luat mascul femelei pentru al inlocui pe cel care a reusit sa fuga in lumea lui:(((...acum vreo 3 zile le-am pus si un cuib dar inca nu are rumegus in el...dar femela nu a intrat deloc in el doar masculul l-am vazut de vreo doua ori...cam ce grosime sa aiba rumegusul inauntru?si inca ceva...femela are nasucul f f maroniu dar totisi nu am vazut sa faca prostioare cu masculul cu toate ca se ciugulesc romantic zilnic....nu o fi in calduri?....multumesc anticipat:*

5,503

azi am fost pe un petshop si am vazut un perus superb...alb complet si pare pui...nu am rezistat si l-am luat...l-am adus acasa si este cam sperios saracutul...ce sfaturi imi dati pt inceput???

Adaugat: 31-05-2010 17:55

:perus:

LORA & LORD

5,504

Sa-ti traiasca si sa te bucuri de el! Este superb!  :heart:

O pereche de perusi: Theo (Theodor I) si Elly :X

5,505 (edited by AlinaVanesa 31-05-2010 18:05)

este fff frumos!sa-ti traiasca!parca e Perla a mea...
(Vanesa)

5,506

E foarte dragut sa-i traiasca.  smile
Astazi perusa mea nu stiu ce a apucat-o ca nu le mai da la pui de mancare si masculul vrea sa mearga sa le dea el dar il bate incontinuu si nu il lasa sa intre in cuib  :cry: Nu stiu ce sa fac le-am dat eu la puiuti sa pape ca erau morti de foame ca nu aveau nimik in gusa si piuiau intruna sad Ce sa fac cu femela ca nu le da nici sa pape la pui si nici pe mascul nu il lasa sa le dea sad Daca nu le dau eu mor de foame  :sol:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

5,507

:wow:  poate se pregateste sa faca iar oute...mai pune un cuib si muta puii in el, macar masculul sa ajunga sa-i hraneasca...

5,508

ma mai laud si eu cu picii mei pofticiosi  big_smile
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hAKtiTdXhxk[/youtube]

yoyo

5,509

Pai da dar eu nu vreau sa mai faca iar oute ca sunt prea multi si nu vreau sa ii dau sad Am separat femela si acum am vazut ca i-a hranit masculul pe cei mai mari dar la cei mici cred ca trebuie sa le dau eu ca nu razbeste cu toti sad

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

5,510

smire wrote:

ma mai laud si eu cu picii mei pofticiosi  big_smile
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hAKtiTdXhxk[/youtube]

Sunt superbi sa iti traiasca!

5,511

ma ajuta si pe mine cineva pls cu cateva raspunsuri la intrebarile cu care v-am intrebat?...ms

5,512

sal in primul rand vreau sa imi cer scuze ca vin numa cu intrebari si nu cu raspunsuri dar nu ma simt in stare sa le dau in al doilea rand perusul meu a inceput sa se murdareasca cum sa il curat? nu vrea sa faca baie in cadita lui iese doar o ora din colivie dimineata dupa care intra la loc si sta acolo toata ziua si desi ma lasa sa il ating si chiar ii face placere nu vrea sa sta pe mana mea ca sa il duc la baie sa ii fac dus de asemenea am ma intrebat daca aerul conditionat ii poae face rau ,nu o sa il pun in bataia aparatului bineinteles vreau doar sa stiu daca aerul in sine e daunator multumesc a si inca o chesie de unde sa ii iau jucarii frumoase? la petshopuri au numa porcarii si sunt aceleasi trei tipuri de jucarii obosite

5,513

sorin-mada wrote:

noi am luat mascul femelei pentru al inlocui pe cel care a reusit sa fuga in lumea lui:(((...acum vreo 3 zile le-am pus si un cuib dar inca nu are rumegus in el...dar femela nu a intrat deloc in el doar masculul l-am vazut de vreo doua ori...cam ce grosime sa aiba rumegusul inauntru?si inca ceva...femela are nasucul f f maroniu dar totisi nu am vazut sa faca prostioare cu masculul cu toate ca se ciugulesc romantic zilnic....nu o fi in calduri?....multumesc anticipat:*

Cam ce varsta are femela ta??? Din cate stiu eu e cam micuta...

In legatura cu rumegusul am inteles ca se pune un strat gros de 1 cm, iar femela isi va aranja ea cum ii convine!!!

PS: Pune poze cu ei!  big_smile

O pereche de perusi: Theo (Theodor I) si Elly :X

5,514

scerpico wrote:

sal in primul rand vreau sa imi cer scuze ca vin numa cu intrebari si nu cu raspunsuri dar nu ma simt in stare sa le dau in al doilea rand perusul meu a inceput sa se murdareasca cum sa il curat? nu vrea sa faca baie in cadita lui iese doar o ora din colivie dimineata dupa care intra la loc si sta acolo toata ziua si desi ma lasa sa il ating si chiar ii face placere nu vrea sa sta pe mana mea ca sa il duc la baie sa ii fac dus de asemenea am ma intrebat daca aerul conditionat ii poae face rau ,nu o sa il pun in bataia aparatului bineinteles vreau doar sa stiu daca aerul in sine e daunator multumesc a si inca o chesie de unde sa ii iau jucarii frumoase? la petshopuri au numa porcarii si sunt aceleasi trei tipuri de jucarii obosite

Eu le scot tava de la colivie si ii pun cu totul in cada, dau drumul la dus ( sa susure) si de restul se ocupa ei, daca au chef fac baie, daca nu au chef nu fac...Kimmy face baie in chiuveta direct in suvoiul de apa ( a intrat singur cand ma spalam pe maini ) iar cei mici deocamdata ii spal eu...cu timpul o sa se spele singuri la chiveta, cred...un mod de a-l pacali este sa-i pui oglinda in cadita, sau sa-l faci curios de apa cu o frunza de patrunjel, sau orice sti tu ca-i place...jucarii poti sa-i faci tu, eu le-am facut scarite din bete de inghetata si sfoara de canepa, jucarii cu bilute si tot felul...dar in principiu tot la oglinda trag...narcisisti de  tongue

5,515 (edited by pattyto 01-06-2010 09:00)

buna, am cateva nelamuriri cu privire la perusul meu si as vrea sa ma documentez mai bine motiv pentru care mi-am facut cont pe acest forum  big_smile
acum o saptamana am cumparat un perus, mi s-a spus k are pana intr-un an
am ur nelamuriri...
1.ma lasa sa-l mangai si sa-l pup pe burtica  :angel:  dar nu vine deloc la mine, nu sta pe deget, pe umar sau pe cap:/, si baitza o refuza desi sta cand il mai pulverizez cu apa caldutza..apoi se scutura si gata baitza lui ...   
2. cum pot sa-l fac sa pape fructe sau legume..am incercat in toate formele si nu am reusit..pana la urma ii pun vitamine in apa si bea doar o guritza pe zi...
3.canta doar doua min pe zi maxim si zboara numai un tur de camera apoi toata ziua sta intr-un trandafir chinezesc(mai intra in cusca sa pape si iese iar)...asta se intampla doar pt ca inca nu s-a obisnuit?
4.daca are deja aproape un anisor pot sa-l fac sa se mai ataseze de mine? as vrea sa-i cumpar o femela dar nu stiu dak sa mai astept un pic sa se ataseze de mine sau sa-i cumpar zilele astea...
5.si cel mai dubuios...observ k uneori sta cu gainatzul kre ii atarna sub codita..si ii cade jos abia dupa vreo ora..e normal asa cv? iese si normal din cate am observat...

va rog sa imi raspundeti, as vrea cateva opinii pls  tongue curand o sa incep sesiunea si nu stiu cat timp o sa mai am la dispozitie sa ma mai lamuresc ...

5,516 (edited by setris 01-06-2010 10:03)

Felicitari Silviu, pt. puisor...calmeaza-te si nu intra in panica, pana la tine nu am auzit ca trebuie sa masori umiditatea in camera cand apar puisorii, este importanta doar in momentul in care incep sa ciocneasca sa iasa din ou, atunci exista pericolul sa se usuce si sa nu mai poata iesii, asta o rezolvi doar prin ai asigura femelei posibilitatea de a face baie (va face ea daca considera necesar ) sau pur si simplu ii poti tine in bucatarie ( fara sa gatesti ) si sa fierbi o oala de apa cat sa se simta putin abur in atmosfera, dar  sincera sa fiu, nu cred ca este cazul mai ales ca vremea este mohorata si umiditatea relativa a aerul crescuta implicit...exista termohigrometre care masoara atat temperatura cat si umiditatea, dar nu cred ca merita sa te incurci sa cumperi asa ceva, in momentul asta la mine in laborator, umiditatea este de 42 % , fara a face ceva special pt. a o marii .

5,517

nu-mi raspunde nimeni?  sad

5,518

noi jucarele pt frumuselul meu mic smile

LORA & LORD

5,519

ms ms...nu m-am uitat ca nu vreau sa o/il sperii...las sa se mai linisteasca apoi o sa incerc sa o/il prind in mana...

LORA & LORD

5,520

ionut sunt dragutze jucarelele pt  ala mic  :k: ... a meu nici nu se uita la ele smile)) doar la perusul de plastic in rest nimic...nici cu oglinda n-are vreo tangenta  :bang:

5,521

azi i le-am luat...sper sa inceapa sa se "chinuie" cu ele tongue

LORA & LORD

5,522 (edited by setris 01-06-2010 12:32)

pt. pattyto ...NU  tongue .
E baietel puiutul tau si are intradevar intre 9-12 luni...e matur si iti trebuie foarte mult timp si rabdare sa-l faci sa fie mai bland, sa vina pe mana.
Ai zis ca il ai doar de o sa patamana, mai da-ti timp si tie si lui pt. a va studia reciproc tabieturile, dorinta de a face baie este relativa la acesti puuti capriciosi, poate sa faca baie doua zile la rand si sa refuze apoi si doua trei saptamani; important este ca tu sa-i oferi periodic posibilitatea de a face baie, preferabil ca vanita de baie sa aiba apa caduta ( ca si temperatura camerei ).
Spui ca ai incercat tot felul ca sa-l faci sa manaince...cum vine asta???...pune-i bucatele de mar cu cateva seminte de mei in ele, pune-i feliute de morcov, patrunjel...daca ai posibilitatea pune-i zilnic ceva nou...poate cu timpul va gusta, perusii sunt pasari curioase, mananca in fata lui si apoi ofera-i si lu, sunt deasemenea niste pofticiosi.
In ceea ce prveste kk...atata timp cat nu este moale sau nu se agolomereaza sub codita fara a mai pica, nu ai de ce sa-ti faci griji...se mai intampla sa uite sa se stearga  smile
Pune-i muzica sau lasa-i un radio in timpul zilei deschis, ai sa observi ca-i va creste si gradul de galagie...nu o sa mai poti sa-l opresti, baietii sunt prin definitie mai guralivi decat fetele...si poate ca peste o luna doua cand va devenii stapanul casei ai sa-i oferi si o fetita sa aiba motiv de barfa mai mare.
E un frumusel, sa-ti traiasca si sa te bucuri de el...si bafta multa in sesiune.  :ok:

5,523

perusului meu i-a aparut pe capushor ceva puf cu varfu negru k niste tzepi asa micutzi..nsuh cum sa zic..e de la faptu ca naprleste sau ce? are app un an doar nu-i cresc penele acum  yikes

5,524

Perusii naparlesc in mod natural cam la 5 luni, nu trebe sa-ti faci griji...se face frumos in cele din urma smile

5,525

multumesc setris... mor dupa puiutzu tau galbior..e un ghemotoc mic de-ti vine sa-l papi cu totul  :heart:
kk se aglomereaza si nu cade decat peste vreo ora...dar asta se intampla o data pe zi in rest face normal
cat despre mancare..i-am amestecat meiul cu biscuiti maruntzitzi si cu morcov ras stors de zeama si a ciupit doar meiul apoi a lasat asa...i-am pus morcov si mar printre gratii, i -am taiat marunt si i-am pus in cutiutza mar castravete morcov capsuni...neamestecate k sa poata sa-si aleaga el ce-i place dar nu a vrut..apoi i-am dat pe razatoare mai multe tot neamestecate nici asa nu a vrut..am mancat in fata lui mar, morcov, painica,..si knd am vrut sa-i dau ori mirosea si intorcea capul ori se speria de "obiectul" nou si se dadea inapoi..la fel cu mararul si patrunjelul o sa incerc cu salata...
abia astept sa se ataseze mai tare de mine..chiar vr sa mai iau o femela bleo big_smile