6,701

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Si eu zic ca prima nimfa e fata si a 2-a e baietel. Stiu sigur ca a 2-a e baietel, asa avea codita si Angel :nimfa: !

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

6,702 (edited by george89 29-05-2010 11:09)

deyseby wrote:
silviu wrote:

Eu zic ca amandoua sunt femele, dupa mine cea perlata este 100% femela, iar cea de-a doua, pied, nu canta, are un fel de glas scartait smile si de aia ma gandesc ca este femela si ea. Va spun, asta este parerea mea.

Silviu, baietelul lui George face asa deoarece este inca puiut si se alinta. asa fac ei cu parintii lor. scot niste suntete tare ciudate. de cantat va canta mai incolo. acum este inca micut. se vede clar ca este pui. max 4-5 luni. 5 e mult deja dupa cum arata.

de cantat canta, dar nu mai canta cum canta el inainte sa aduc femela, plus ca isi mai trag cate un cioc cand mananca si cand se muta de pe o bara pe alta. Imi place de Pufi pt ca m-am putut apropia de el intr-un timp foarte scurt, dar prima data cand am pus mana pe el asa de rau m-a muscat wink Acuma am prins ocazia sa il mai imblanzesc doarece nu poate sa zboare ( isi schimba penele) pe o aripa nu mai are penele de zbor, penele lungi asa ca nu are ce face trebuie sa stea pe mine :angel:

Îngrijeste animalele ca pe tine însuti! ---George---
Piticii mei:   2 Pauni  , 3 :pisica: , un :caine:

6,703

Buna.Am revenit si eu pe forum.Nu mi-a mai mers netu o perioada de timp.
@Sa va traiasca puisorii doamna Laura.
@Si ai mei fac la fel.Isi mai trag cate un cioc, dar nu tare.Intr-o zi am vazut ca una din nimfe o curata pe cealalta.

----Alex----  :nimfa:  :grey: + Max :X

6,704

Hei, sa pupam noi motisoarele frumoase  :pup:
Astazi am primit un telefon de la cineva sa ma intrebe ce mananca nimfele (pt un prieten de-al celui care era la tel). I-am spus de mancarea de la pet-shop dar a zis ca nu d'aia. I-am zis sa ii dea banana, mar... si i-am repetat ca nu ii face bine daca ii da doar fructe. Si a zis "eh, lasa ma boabele". Saraca pasare sad

6,705 (edited by flyaway70 29-05-2010 19:18)

Multumesc Alex ! Te cheama ca pe baiatul meu  wink  :heart:
George si mie mi se pare ca prima e fata ! Nu stiu sa explic ce si cum ... asa l-am luat si eu pe Sonny ... ceva mi-a spus mie ca e baiat ! Asa imi spune si acum ca este sigur fata ! La cea de-a 2a nu stiu ... nu cunosc mutatia asa bine .
La Sabrina chiar nu stiu ... imi pare rau  sad Daca te hotatarasti oferta ramane valabila (daca am vreo fata e a ta)  wink
Nici Sonny nu mai canta cum canta in perioada de imperecheat ! Sa nu mai cante acum ca nu mai sunt in perioada aia ? Ei canta numai atunci ? Acum zici ca il strange cineva de ... gat !!! smile smile

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

6,706

Deci am noutati:
1. "Fetita" noastra canta, eu zic ca sunt triluri in toata regula (am reusit sa filmez ceva :bravo: , am sa pun aici sa-mi dati pareri :merci: ) ; uneori sta f aproape de Mango si parca i-ar canta lui - se uita la el si se duce cu ciocul f aproape de el, dand din cap sus-jos de parca l-ar certa, in timp ce Mango saracu nici nu se uita la "ea", desi sunt f aproape;
2. Aseara cand am vrut sa le mut colivia in camera mea ( asa ii mutam cu colivia de colo-colo) ei fiind pe scarita lunga de pe ea, au zburat si fugeau de colo-colo prin sufragerie si veneau doar pe rand inapoi pe colivie iar celalalt pe perdea, pe usa sau biblioteca, dar Mango era cel care venea cel mai des pe colivie. Atunci am luat colivia cu Mango si am dus-o in dormitor si ce credeti?-"fetita" a inceput sa tipe f tare de pe usa din sufragerie, dupa care imediat a inceput si Mango sa tipe din dormitor, dar ceva mai incet - si tipau cand unul, cand celalalt, de a trebuit sa inchidem geamurile sa nu deranjam vecinii - era ora 23.30 big_smile . Parca tipau unul dupa altul ca si cum s-ar fi iubit nevoie mare si noi i-am despartit! :ironic:  smile
  Noi am sperat ca asa va veni "fetita" dupa Mango in dormitor, dar ea nu se misca de pe usa. A trebuit sa-l aducem pe Mango inapoi cu colivie cu tot ca sa stopam tipetele :hihi: . Ce parere aveti - se plac, sau nu?  neutral
3. Desi stau de multe ori aproape unul de altul, uneori se mai impung usor, as zice ca mai mult "ea" pe el, iar la mancare...."ea" nu-l lasa si pe Mango sa manance in acelasi timp cu ea din vasul cu seminte, ba chiar cand el e la seminte si "ea" e oriunde in alta parte, incet-incet vine si-l da la o parte ca sa manance "ea" sad . Ne e tare mila de Mango, dar si de "ea".... sad
V-am scris un intreg roman, iertati-ma, dar ma-ntelegeti... big_smile .

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

6,707

doamne Sabrina daca poti sa scrii mereu asa...te-a si dragul cand citesti smile mereu ma uit repede cand vad ca tu ai scris smile ca sa ma mai amuz :hihi: imi place tareee mult cum povestesti :pup:

- Bianca

6,708

Din moment ce Mango nu mai canta, eu ma gandesc ca e suparat... sad ...deci...sa cumpar inca o colivie si sa-i despart? poate asa incepe sa cante iar? sau e prea tarziu? Poate deja s-au obisnuit asa in felul lor unul cu celalalt si atunci ii voi chinui? sad  Doamne, nu stim ce sa facem!!!   :bang:

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

6,709

1 - Astept video !
2 - "Fetita" nu vine dupa el pt ca nu cunoasta locul ! Du-o sa cunoasca locul intai !
3 - Asa a facut si la mine Sonny la inceput ... De fapt abia acum dupa ce au pui mananca amandoi din castron si tot se mai dau la o parte (mai mult el pe ea) ... S-ar putea ca asa sa se comporte "cel nou venit" ... zic eu ... ca poate au fost tinuti nemancati si pana se obisnuiesc mai dureaza !
Si e normal ca lui Mango sa nu-i convina inca cineva in colivia lui , la mancarea lui , sa fure pupicii lui ... e gelos ... Mai lasa-i impreuna sa vezi ce mai fac ! Si nu mai fii asa speriata ! :hug:  :heart:

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:

6,710

Cam aceeasi poveste este si la mine Sabrina.Si mie mi se pare ca "fetita" mea scoate triluri.

6,711 (edited by george89 30-05-2010 14:07)

eu cand il scot pe Pufi din colivie si ma joc putin cu el, ea devine foarte agitata, iar cand este ea afara si pufi inauntrul coliviei nu sta mult pe dulap si zboara pe colivie. dapoi sa ii auziti cum se striga unu pe altu, pfff. Ieri i-am scos afara pe bancuta si a reinceput pufi sa cante, iar ea a facut baita big_smile
Alex ce mult seamana femela lui Pufi cu, Cocolina ta big_smile

6,712

Poze facute astazi !  :angel:  :angel:  :angel:  :angel:  :heart:

6,713

doamne Laura is superbi! :heart: ala mic e mai galben :hihi: nu se incareaza deloc cu aia mari care au mai mult gri :hihi: un scumputz

- Bianca

6,714

Laura sunt superbi puiutii sunt tot mai mari. Sa creasca si sa fie sanatosi  :pup:   :heart:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

6,715

Va multumesc !  :merci:  :pup:

6,716

Pufulicii au deja creasta si obrajori rosii! Ii papa mami de frumosi! :pup:

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

6,717

sunt foarte draguti, sper sa imi faca si ai mei puiuti dar asta c-am peste 1 an big_smile

6,718

Ce scumpi sunt puiutii.Cam cat au de cand au iesit din oute?

6,719

Va multumesc la toti !  :pup:
Primul pui a iesit din ou pe data de 13.05.2010 ! Dar sa nu ziceti ca e cu ghinion pentru ca si eu tot pe 13 sunt nascuta !  :hihi:  tongue

6,720

Sabrina. la tine este acelasi lucru ca si la mine cu Motatul si Bombonel. daca ar putea vorbi saracul Bombonel sa vezi cate avansuri i-a facut Motatul...   :wis:  se comporta ca si o pereche normala, numai ca cel care nu canta e chinuit. eu asa cred. la mine mancau amandoi, se ciuguleau reciproc, cantau, numai Motatul si dadea sa-l si calce pe Bombonel. e normal sa tipe unul dupa altul, sunt numai 2 nimfe in casa la tine. nu? sunt la fel. mananca la fel, zboara si se comporta la fel. i-a o fetita si gata. o sa ajunga sa-l si calce iar Mango va lua postura de fetita. am vazut la cineva 2 baietei pusi la clocit. deci.... m-am ingrozit ca erau vanzatori intr-un prt shop si nu stiau sexul nimfelor. of.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

6,721

Of Mary....asta urmeaza sa fac...deocamdata sunt presata de sesiunea asta abea astept sa scap.
Am vorbit cu cineva sa ma duc la un control cu ei si sa le fac carnet de sanatate zilele astea.
Voi lua o fetita cu siguranta dar nu stiu celelalte cum le rezolv. De exemplu, pana iau fetita ce sa fac sa ii despart? Sau ce sa fac cu nimfulinul nou? Sa il dau? Sa il pastrez separat sau in aceeasi colovie cu Mango si viitoarea fetita? Deja m.am atasat si imi este foarte mila sa il dau ca de.aia l.am si luat de la petshop, de mila si de drag ce imi era. A inceput sa cante, canta diferit de Mango, adica mult mai tare dar nu la fel de melodios, are niste miscari in el de acrobat, aterizeaza foarte frumos, nu am ce sa ii reprosez lui ca animalutz.
Am ce sa reprosez celod de la petshop, care m.au mintit in legatura de sexul si varsta (sau poate nu au stiut nici ei) pentru ca certitudinea faptului ca NU este fata cred ca o am deja, iar varsta...s.a mai interesat mama pe net nopti la rand a stat pe forumuri (pentru ca eu momentan nu am timp) si a aflat anumite chestii in urma carora mi.am dat seama ca nu are 4 6 luni MAXIM cum mi.a zis vanzatorul. Faptul ca musca tare, faptul ca aterizeaza si zboara perfect si faptul ca nu are aspect fumos asa ca de bulgaras cica ar fi semne ca nu prea este pui....
Tin sa mentionez ca este foarte speriat, se sperie cand aprind lumina, se sperie cum se misca ceva pe langa el....cred ca a fost traumatizat.
Cu muscatul....musca daca il chinui sa il iei impotriva vointei lui, ca de cateva ori s.a lovit de cate ceva ( s.ar putea sa aibe o problema cu ochii pentru ca uneori, treaz fiind, inchide asa cu greu un ochi mai ales, am observat asta mai mult la un ochi, il inchide asa ca si cum ar adormii, dar este perfect vioi), l.am luat de pe jos l.am tinut un pic in maini si nu m.a muscat, nu a incercat, dupa care l.am pus pe colivie ca s anu creada ca il maltratez...
Filmulete deocamdata nu pun pentru ca trebuie bagate pe youtube si nu stiu ce sa fac, sa bag asa toate chestiile pe youtube doar ca sa arat aici pe forum mi se pare aiurea. Sper sa gasesc alta modalitate sa va arat filmuletele...
Pana atunci eu va citesc in continuare...nu prea mai am timp sa va scriu dar sunt alaturi de toata lumea.

6,722

Sabrina, stii prea bine ca medicii veterinari nu se pricep la pasarile exotice. nu stiu de ce o tii mortis cu ei. in fine, pana la urma este strict problema ta. faci cum vrei, numai sa nu patesti ca si alte persoane care au facut vaccinuri pasarii si  pasarea a murit. carnetul ala are nevoie sa fie completat cu tratamente , vaccinuri si restul. tu ce scrii in el? nu vreau sa te superi pe mine. dar nu vrei sa intelegi. poate ai o cunostinta si vrei sa fii la punct. dar sper sa nu-i faci nici o deparazitare aiurea lui Mago ca vin pe jos la Bucuresti dupa tine....  :sol:  tinand cont ca avem acela-si temperament   smile

Adaugat: 31-05-2010 12:15

Laura, sunt frumusei tare puiutii.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

6,723

Nu las pe nimeni sa le faca nimic. Am pe cineva care se pricepe, vreau doar sa ii vada (Mango are cam multa matreata si ciocul si piciorusele au niste probleme: ciocul tot se exfoliaza si piciorusele sunt cam uscate. Cand am adus nimfa noua avea ciocul si piciorusele perfecte, dupa care s.au stricat si la el, ma gandesc ca o fi de la mine, + ca cea noua este ciugulita de pene pe la gat. Nu las pe nimeni sa le faca nimic, doar asa sa vad ce parere au altii).
Pana una alta nu asta este problema majora....
Teoretic vorbind, daca i.as separa sau as da motzatul altcuiva...isi mai revine Mango cu cantatul?  sad

6,724 (edited by george89 31-05-2010 12:55)

Daca l-ati auzi pe Pufi al meu cum canta acuma, ati muri de ras, in sfarsit canta cum canta inainte sa ii aduc femela big_smile
Scoate niste sunete ca si cum ar rade cineva wink

6,725

Laura sunt foarte scumpi puiutii tai ... sa iti traiasca...  :pup:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture: