5,451

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

mihay28 wrote:

poze cu 2 serii de pui... in total 12 pui si 1 ou big_smile
nu stiu cum s-a intamplat dar m-am trezit cu un pui albino, o sa vedeti intr-o poza, cu toate ca nici un parinte nu e albino, doar tatal are putin alb pe aripi :d ... e albino 100 % pt ca are ochii rosii :d, plus ca incep sa-i creasca si pene albe big_smile

nui bine sa le scoti afara nou-nascuti poate sa moare de la aer rece si curent mai ales nu au pene din cate vad vezi ca ai unu mort  sad

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

5,452 (edited by mihay28 26-05-2010 15:13)

nimfa185 wrote:
mihay28 wrote:

poze cu 2 serii de pui... in total 12 pui si 1 ou big_smile
nu stiu cum s-a intamplat dar m-am trezit cu un pui albino, o sa vedeti intr-o poza, cu toate ca nici un parinte nu e albino, doar tatal are putin alb pe aripi :d ... e albino 100 % pt ca are ochii rosii :d, plus ca incep sa-i creasca si pene albe big_smile

nui bine sa le scoti afara nou-nascuti poate sa moare de la aer rece si curent mai ales nu au pene din cate vad vezi ca ai unu mort  sad

1. aer rece pe vremea asta ? neutral
2. tu ai prefera sa stai intr-un loc foarte murdar? ( era nevoie de curatenie in cuib)
3. de unde ai tras concluzia ca e mort ? neutral
4. nu-ti mai da cu parerea inutil wink

Puiutii sunt foarte vioi si cresc pe zi ce trece. a iesit si al 8-lea pui. 8 oua 8 pui big_smile ...
In total 13 ... o "herghelie" big_smile

5,453

am avut impresia ma gandeam si la curent dar ma rog tu sti ce fac in llocul tau nu as scoate afara

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

5,454

Atata timp cat nu este vant sunt la umbra si e cald nu are ce rau sa le faca....Doar ca ar trebui sa fie mai atent la ei cand ii  scoate din cuib...sa ii inveleasca tinand cont ca ei nu isi pot mentine caldura.

Ce sa mai zic...ai un adevarat stol...ce o sa faci cu ei?
Ai grija cand vor creste nu vei mai putea sa ii scoti la aer liber sa le faci curatenie...Stiu pe cineva care a luat tzeapa...Astazi cel mai mare dintre pui a cazut accidental sau impins de femela din cuib smile) A zburat foarte bine chiar daca s-a lovit de 2 ori...De la 25 de zile sunt capabili sa zboare asa ca ai mare grija

In viata echilibrul e ca fuga pe gheata

5,455

stiu stiu ... si eu am scapat un pui si a venit singur inapoi dupa 5-6 zile neutral ..avea cam o luna de zile si nu mi pot da seama ce a mancat in intervalul asta .... oricum ma bucur ca l-am recuperat wink)

5,456

L-a recuperat si e la mine. big_smile Si face pe sefa cu  :perus: meu. big_smile

Simo

5,457

Imi puteti spune va rog la cat timp parasesc puii cuibul ?  :pls:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

5,458

eu stiu ca e bine sa ii separi la 2 luni jumatate.mai asteapta si alte pareri

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

5,459

Multumesc Silviu. Pai vreau sa ii imblanzesc dar daca ii separ la 5 saptamani nu vor sti sa manance singuri si atunci trebuie sa le dau eu sau cum ?  :wow:
App cei mai mari deja sar la mana sa incioace cand le fac curat in cuib  :wow:  vad ca seamana foarte mult cu femela de sunt asa de agresivi si speriosi.  :sol:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

5,460

silviu wrote:

Un lucru interesant, am observat ca o femela (dintr-o serie anterioara) ii hranea pe fratii ei, care erau separati in colivie cu ea.

Ai dreptate silviu... si la mine la fel. Puii mai mari ii hranesc pe astia mai mici, pana cand devin si ei independenti... eu ii separ pe la varsta de 5 saptamani si totul e ok, cu toate ca nu mananca la inceput, dar se hranesc unii pe altii.

5,461

Mi-au iesit 2 afara...dar unu a intrat inapoi alalalt deja sa facut patron smile) s-a pus pe leaganu lu masa...nu are nici o treaba.
De parintzi ii voi despartzi cand o sa vad ca pot manca singuri.Femela nu il mai bate insfarsit smile) pe mascul...Dar nu stiu ce spunetzi voi ca puii stau mai mult pe jos...Astia ai mei sunt zapaciti tare...Daca (virgula) cad jos se chinuie pana ajunge la cel mai inalt loc din cusca si daca vor coboara daca nu le place acolo...

Cred ca am aflat de ce cel mic crestea mai greu si creste si acum..Din cate am inteles sunt 2 specii de perusi..Una este mai mica si fara multe pene pe langa cioc asa cum este femela.
Presupun ca seamana cu ea.

Vor patzi ceva daca ii dau la persoane diferite si nu impreuna dupa 6/7 saptamani?Adica vor simtzi lipsa fratilor si  a parintilor?

In viata echilibrul e ca fuga pe gheata

5,462 (edited by AlinaVanesa 27-05-2010 22:09)

george155 nu cred ca vor pati nimic le va fi putin dor de parintii si de fratii lor dar se vor obisnui cred...niste poze cu perusii mei(Piki si Perla)
(Vanesa)

5,463

Sa-ti traiasca :heart: , sunt niste scumpici :bravo: ! Pacat ca pozele nu sunt clare sa-i vad mai bine :hihi:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

5,464

Poze noi cu puiutii mei.
Le-am facut cate o poza la fiecare sa se vada bine  :hihi:

Adaugat: 28-05-2010 12:07

Inca 3 big_smile

Adaugat: 28-05-2010 12:08

Si o poza cu mezinul tongue

5,465

big_smile ce mari si frumosi s-au facut!  :pup:

^ :heart: Ello :heart: ^

5,466 (edited by suana 28-05-2010 11:17)

Ce scumpi sunt  Estera.  :pup:  Au crescut si se fac tot mai frumosi.  :hug:
Alina ai o pereche superba de micutzi.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

5,467

Estera wrote:

Poze noi cu puiutii mei.

ce haiosi suunt  :heart:  daca ar fi dupa mine eu mi-as face o crescatorie..imi plac asa mult!

:floare: Georgiana :floare:

5,468

aveti idee daca aerul conditionat e daunator perusului? si de asemenea nu vrea sa iasa din colivie ii las usa deschisa da nu vrea a iasa cum a il conving?

5,469

Estera wrote:

Poze noi cu puiutii mei.

Am presimtirea ca cel din a 2-a poza o sa fie identic cu Cipysorul meu :heart: ...sunt niste scumpi..absolut adorabili  :heart:

Adaugat: 28-05-2010 15:07

scerpico wrote:

aveti idee daca aerul conditionat e daunator perusului? si de asemenea nu vrea sa iasa din colivie ii las usa deschisa da nu vrea a iasa cum a il conving?

1. Din cate stiu, nu e bine sa-ti lasi pasaroiul in calea aerului conditionat, deci sigur e daunator, poate raci! sad
2. Nu stiu ce sa zic..Piciu al meu a invatat singur...pe ceilalti i-am invatat eu (ii tot scoteam si bagam in colivie, cand le schimbam mancarea sau le spalam jucariile vedeau pe unde intra mana etc.)

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

5,470

Va multumesc din tot sufletul  :pup:
Iusty da ai dreptate o sa fie ca Cipy tau si bineinteles ca Chipy al meu care ii este tata  smile

5,471

Iusty wrote:
scerpico wrote:

1. Din cate stiu, nu e bine sa-ti lasi pasaroiul in calea aerului conditionat, deci sigur e daunator, poate raci! sad
2. Nu stiu ce sa zic..Piciu al meu a invatat singur...pe ceilalti i-am invatat eu (ii tot scoteam si bagam in colivie, cand le schimbam mancarea sau le spalam jucariile vedeau pe unde intra mana etc.)

e k daca il iau io cu mana si il scot afara adica nu o sa se sperie? nu vreau ca iesirea din colivie sa fie traumatizanta iar cu aeurul nu nu il tineam in calea lui dar il tineam in camera unde functioneaza sauin celelalte camere sper sa nu pateasca nimic da io nu mai pot de cald, vad io cum se comporta

5,472

Estera wrote:

Poze noi cu puiutii mei.

:heart: Foarte frumusezi...  :heart:

Sa-ti traiasca...

O pereche de perusi: Theo (Theodor I) si Elly :X

5,473

Multumesc smile

5,474 (edited by AlinaVanesa 28-05-2010 15:30)

Iusty wrote:

Sa-ti traiasca :heart: , sunt niste scumpici :bravo: ! Pacat ca pozele nu sunt clare sa-i vad mai bine :hihi:

multumesc,o sa pun si poze mai clare...Estera sunt niste scumpici puiutii tai!culorile lor seamana cu ale parintilor :pup:

5,475

Vad ca la piticutii tai le-au dat deja penele! sunt asa scumpi!!! Vanesa, si tu ai doi perusei draguti!!!

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)