2,101 (edited by cristiz 25-05-2010 14:42)

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

oanaaa wrote:

bine ai venit cristiz.eu iti recomand cu caldura vitakraft.dar nu uita ca mogaldeata ta verde are nevoie si de vitamine pe care le ia din fructe si legume.

birdslover wrote:

Cristiz, eu i-am dat lui David Vitakraft (mancare pt Amazonieni si meniu cu miere), Grand Mix de la Padovan si Lolo Pets. Ultimele 2 ii plac cel mai mult. Dar ii poti cumpara si seminte si alune neprelucrate.
Repet pentru cei noi: NU! le puneti mai multe fructe si legume la un loc!

Multumesc!

2,102

si eu de la vitakraft ii cumpar de mancare.... dar totusi intodeauna incerc sa ii cumpar altceva ... sa vad ce ii place ... si cumpar si de la alte firme nu neaparat de la vitakraft ... dar deocamdata asta ii place

2,103

si eu tot de la vitakraft...doar nu o prea mananca,alege semintele si tot ce e mai mare bananele,mango,bilutzele alea galbele le arunca jos. crescatorul ii dadea doar seminte si poate de aceea refuza altele. am tot sperat ca se va obijnuii si cu altceva ca doar e la mine de 4-5 luni.
simona si eu am vizionat videourile,este o dulceata cum povesteste el. videourile tale cu david merg mai non stop la mine in casa pentru ca nyki al meu povesteste si el cand il aude pe david....sa vezi discutii ce are....:))

2,104

s-a urcat polly aseara pe piciorul meu!!!!  :hihi:  :elefant:

~*~*~*~*~*~*~* I love my Polly *~*~*~*~*~*~*~

2,105

felicitari alexis :pup: .inca putin si deveniti cei mai buni prieteni :muscle:

2,106

iui sa va spun ce povestitor s-a facut niky.toata ziua vorbeste pe limba lui cu diferite obiecte.are niste litere dealea cu magnet si le tine asa cu piciorul si se apuca de povestit

2,107

ce scumpic...pune o filmare cand il mai prinzi asa vorbaret big_smile

2,108

cristiz   de ce sa nu le pui fructe si legume la un loc ?

2,109

Multumesc. Ma bucur ca si puilor vostri le place de David.
@chrisvalentin: Iti zic eu de ce sa nu le pui mai multe la un loc: in toamna David a fost bolnav.. l-am gasit pe branci pe fundul coliviei, avea diaree, era fff moale, tremura in ultimul hal, nu manca, ii curgea apa pe cioc... era la pamant. Am crezut ca moare si mare noroc am avut cu doctorul excelent la care l-am dus. L-a salvat.
Motivul? Cu o seara inainte ii pusesem un vas plin cu: patrunjel, ardei, mere, banane, rosii, castraveti etc si a mancat mult si din fiecare. Doctorul a presupus ca e de la hrana, dar nu mi-a spus exact. A zis ca e posibil sa aiba paraziti intestinali. Analizand mai bine situatia, mi-am dat seama ca si un om daca amesteca toate astea se strica la stomac. Doar ca la pasare poate fi letal.

2,110 (edited by cristinuta31 27-05-2010 11:15)

As avea si eu nevoie de niste sfaturi daca vreunul din voi ma poate ajuta. M-am decis sa ii cumpar un partener sau partenera lui Oli. Din pacate inca nu stim daca Oli e o fetita sau un baieietl avand doar in jur de 1 an si cateva luni astfel ca nu stiu ce ar avea nevoie de o partenera sau partener. Dar oricum vreau sa mai cumpar tot un puiut de Alexander ca Oli dar verde de data asta, si unul crescut de mana, putin mai docil. Teama mea sau mai bine zis dilema mea ar fi cand il iau ce sa fac. Il pot pune direct in colivie cu Oli ca e destul de mare pt. doi Alexi sau prima data sa il pun intr-o alta colivie pana se mai obisnuiesc, si cum sa procedez cu ei sa nu apara gelozia sau supararea lor? Va rog frumos sa ma sfatuiti, atat cei care au fost intr-o situatie similara cat si cei care cunosc mai bine comportamentul si nu numai al acestor papagali. Va multumesc anticipat si va rog ajutati-ma. Aceasta decizie am luat-o ca urmare a faptului ca acum sunt somera dar sunt in cautarea unui loc de munca astfel ca exista posibilitatea ca foarte curand sa imi gasesc un job iar Oli saracul va ramane acasa singurel pana acum fiind obisnuit cu mine pe-acasa. Mai mizez si pe faptul ca acum e inca mic si maleabil si are posibilitatea sa aiba un prieten, il iubesc mult si nu vreau sa sufere. Si sincer mai imi doresc o minune ca el in familie. Help me please, anyone????

2,111

Astazi am fost cuminti si am stat la poze tongue
scuze am pus de doua ori aceasi poza tongue

Adaugat: 27-05-2010 15:41

si inca 3

2,112

cristina cea mai inteleapta decizie in general e sa cumperi doi alexi de odata ca sa nu apara gelozia.in cazul tau e probabil ca oli sa fie gelos pe noul prieten.trebuie sa ai grija sa le oferi aceeasi dragoste amandurora.in plus da,sa ii pui in aceasi cusca ca sa inceapa sa se cunoasca cat mai repede.

2,113

Multumesc Oanaaa asa ma gandeam si eu. Cand l-am luat pe Oli nu m-am gandit pe termen indelungat, ca va veni ziua cand ma voi reantoarce la munca si deabia acum am stat si am reflectat la chestia asta. Asa am ajuns la decizia de ai lua lui Oli un prieten. Ii voi pune impreuna si ii voi supraveghea atent pana se vor imprietenii, sper sa nu apara probleme mai ales ca vor fi pui amandoi si ma gandesc ca capacitatea lor de adaptare este una mare la o varsta frageda. Sper sa am noroc. Iti multumesc mult. Oricum abia peste vreo 10 zile il voi lua direct de la un crescator, cel putin asta mi s-a promis. Te voi tine la curent oricum.

2,114

10x birdslover

2,115

de abia astept sa vad poze cu puiutul norocos :pup:

2,116 (edited by birdslover 27-05-2010 17:57)

N-ai pentru ce, Valentin.
Cristinuta, pentru inceput, daca achizitionezi un papagal nou nu este bine sa il pui in aceeasi camera sau in aceeasi colivie pentru ca poate avea paraziti sau orice altceva ce poate lua si Oli. O saptamana trebuie sa ii tii separat, sa nu ia contact unul cu celalalt. Uita-te bine la penele celui nou si vezi sa nu misune vreun paduche pe el [eu am cumparat papagalul cu tot cu paduchi]. Apoi, daca totul e in regula, colivia cu noul prieten o poti pune in aceeasi camera cu Oli si sa o tii cateva zile ca sa se acomodeze unul cu celalalt. Acum le poti da drumul amandurora in aceeasi camera si in acelasi timp, cu conditia sa stai langa ei sa vezi cum se inteleg. Daca se bat, mai tine-i separat. Daca nu, ii poti pune in aceeasi colivie dar sa stai cu ochii pe ei cel putin cateva zile si sa le pui aceeasi mancare, in mod egal si jucarii.. pentru ca poate aparea gelozia asta daca faci diferentieri intre ei in vreun fel. Nu uita sa vorbesti cu ei in mod egal si sa-i alinti la fel, indiferent de cat timp ii ai. Sa ne pui si noua poze big_smile

2,117

si cum ti-ai scapat papagalul de paduchi ?birdlover?

2,118

simo.mie un crescator mi-a spus ca papagalii trebuie sa stea din prima impreuna exact pt a evita gelozia.pasarea pe care o iei de la crescator are de obicei carnet de sanatate.ei nu isi permit sa vanda pasari bolnave pentru ca prin asta pierd clienti.

2,119

@valentin: l-am scapat cu Ectocid
@oana: eu am citit toate astea mi se pare ca exact pe Latifa.. Am luat pasarea de la acel crescator foarte cunoscut din Bucuresti (care avea curtea ca o cocina dar asta e part. 2) si.. da, l-am luat cu paduchi. Si n-am primit nimic in afara de pasare, decat o punga cu seminte. Si daca iei pasarea de la pet-shop te poti astepta la orice..

2,120

oanaaa wrote:

simo.mie un crescator mi-a spus ca papagalii trebuie sa stea din prima impreuna exact pt a evita gelozia.pasarea pe care o iei de la crescator are de obicei carnet de sanatate.ei nu isi permit sa vanda pasari bolnave pentru ca prin asta pierd clienti.

nu cred ca e o idee buna, in general o pasare nou adusa trebuie sa stea in carantina cateva zile, si mai e simtul proprietatii referitor la pasarea pe care deja o ai,eu cel putin  am patit-o de cateva ori cu papagalii mei, depinde probabil de personalitatea fiecaruia

2,121

inseamna ca acel crescator nu e atat de responsabil pe cat credeam

2,122

Va multumesc pt. sfaturi. In orice caz o sa fiu foarte atenta. Dar ideea este ca pe cel nou il voi cumpara de la aceeasi persoana de la care l-am luat si pe Oli. Voi pune poze pe site cu puiul cel nou, nici nu incape discutie sa nu postez poze. Dar mai este. Oli oricum a mai fost in vizita la Tweety si nu e agresiv fata de ea, s-ar tot apropia de ea dar ea il tot hasaie. Oli e prietenos.Oricum va tin la curent cu noile desfasurari. Multumesc.

2,123

Nu stie cumva cineva cat costa un Nanday conure?

2,124

am stat si noi la cateva poze..
mancam si eu linistit si mami m-a tras in poze.
si daca vedeti o urma pe perete langa intrerupator...sa stiti ca eu am ros de zor acolo cand nu era mami atenta...da nu s-a suparat pe mine .

Adaugat: 28-05-2010 21:52

si i-am zis lui mami autografele dupa siesta!

Max-aratinga nanday

2,125

Papa mango ?  :heart: