1,401

Re: Zebre australiene - Taeniopygia guttata

didika1 wrote:

georget inainte sa sari cu gura ai grija sa te gandesti de 2 ori.
@bicica ms de ajutor big_smile

mda...nu te bucura prea mult fiindca mie nu mi-a lasat o impresie prea buna...eu cred ca tot afara o sa le lase!asta este,pacat doar de saracutele zebrute  sad

:floare: Georgiana :floare:

1,402

Ca sa fiu bine inteles, bicia are dreptate. Nu sunt de acord cu voi. Cautand mai mult pe net am gasit raspunsurile care le doream, va dau aici un link care sper sa va fie si voua de folos:

http://la.rsmjournals.com/cgi/reprint/35/suppl_1/126.pdf  >>> acolo gasiti asta:

"the range of the species
is widespread within Australia, and it can
sometimes be exposed to sub-zero temperatures
over winter (Meijer e t a l. 1996 ). This
makes it less surprising that many commercial
breeders in the UK keep their birds in
outdoor aviaries, where the breeding pattern
becomes somewhat seasonal"

Pentru cine nu stie engleza, adica chiar si crescatorii profesionisti din Marea Britanie (unde clima este mult mai aspra ca la noi) cresc aceste pasari afara smile

1,403

georget tu esti ca toma necredinciosu toata lumea iti explica ca nu este bine si tu zici ca suntem nebuni ca iti zicem sa nu le tii afara!pana la urma sunt ale tale si faci ce vrei si consecintele o sa se vada dupaia, stii cum e si cand eram mici pana nu faceam acel lucru care ne era interzis de parinti sa ne invatam minte nu ne lasam!dupaia sa nu regreti ca leai pierdut wink o zi buna

By BarBonE

1,404

eu incep sa le plang de mila zebrutelor lui georget...dar asta e! El face ce vrea cu ele. Poate ca stie el ce face, dar ma rog, nu ma mai bag!

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

1,405

georget wrote:

Ca sa fiu bine inteles, bicia are dreptate. Nu sunt de acord cu voi. Cautand mai mult pe net am gasit raspunsurile care le doream, va dau aici un link care sper sa va fie si voua de folos:

http://la.rsmjournals.com/cgi/reprint/35/suppl_1/126.pdf  >>> acolo gasiti asta:

"the range of the species
is widespread within Australia, and it can
sometimes be exposed to sub-zero temperatures
over winter (Meijer e t a l. 1996 ). This
makes it less surprising that many commercial
breeders in the UK keep their birds in
outdoor aviaries, where the breeding pattern
becomes somewhat seasonal"

Pentru cine nu stie engleza, adica chiar si crescatorii profesionisti din Marea Britanie (unde clima este mult mai aspra ca la noi) cresc aceste pasari afara smile

nu stiu cum poti sa crezi ca daca acelea rezista tb sa reziste si ale tale..tu nu ai auzit de adaptare?acelea sunt deja adaptate la clima aia,probabil or avea puful mai gros sau mai stiu eu ce..e ca si cum eschimosii rezista la temperaturile alea scazute dar asta nu inseamna ca si eu as rezista...ei in mediul ala se nasc si asa sunt obisnuiti sa traiasca,dar du-ma pe mine acolo...nu ma pot abtine sa nu ma bag cand vad gandirea asta   :sol:

:floare: Georgiana :floare:

1,406

V-am tot urmarit... neutral si zic ca ar fi cazul sa spuneti STOP discutiei asteia pentru ca nu ajungeti nicaieri,doar va certati/contraziceti si pana la urma tot ramane fiecare cu parerile sale!
Georget,te rog sa incetezi sa-ti mai spui parerea(mai ales ca ai observat ca ii "iriti" pe ceilalti utilizatori)despre chestiile astea...treaba ta ce vrei sa faci,fiecare are parerea lui,dar in cazul asta...cred ca ar fi mai bine sa fi tu cel care termina cu subiectul asta. :merci:
Iar voi,ceilalti,va inteleg grija fata de animalutze...dar nu trebuie sa ne contrazicem la infinit,mai ales daca o persoana nu intelege si o tine tot pe a lui inainte..
Cred ca george a vrut doar sa va ceara un sfat,dar totul a degenerat si s-a transformt intr-un talmes-balmes...se pare ca s-a documentat si in alta parte,iar daca acolo a gasit raspunsurile care se potrivesc cu ceea ce gandeste el...asa ca..nu va asteptati sa faca altfel! :sol:

^ :heart: Ello :heart: ^

1,407

Va rog sa incetati cearta pe acest subiect! Fiecare are parerea lui si e liber sa si-o urmeze. Cine mai continua o sa primeasca minim un avertisment. Multumesc!

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

1,408

si pui mei sau facut mari dar nu am ce face cu 5 cn vrea sa cumpere mah poate contacta am 4 femele si un baiat  :bravo:

1,409

Ai mei sunt la clocit de o saptamana... abia astept sa vad daca de data asta vor reusi big_smile

1,410 (edited by oana-denisa 22-05-2010 11:39)

Azi din unul dintre cele 3 oua a zebrutelor aiesit un pui si as vrea cateva asfaturi in legatura cu ingrijirea puilor..eu am studiat ceva dar as vrea sa aflu mai multe..dak ma poate ajuta cineva:)

1,411 (edited by lupu 22-05-2010 17:20)

vi s-a mai intamplat ca o pereche sa scoata 6 pui si toate femele

asa mi s-a intamplat mie acum.

(post dublu - Lupu)

1,412

De aseara, CIOCULET si ROSIOARA (a i-a numit fii-mea) au 5 puisori... de data asta au reusit wink
4 au iesit aseara, iar unul azi noapte... Sunt asa de mici big_smile - n-am apucat sa fac vreo poza mai detaliata, ca-i apara, iar locul in cuib e cam intunecos, dar se fac ei mai mari si o sa-i prezint big_smile

1,413

felicitari.de abia astept sa vad poze cu micutii :hug:

1,414 (edited by lupu 22-05-2010 19:13)

si eu la o pereche din 6 oua mi-a iesit 4 pui.pana luni imi ies toti ptr ca si celelalte oua sant bune

ce asternut le puneti in cuibare pt.oua?

(dublu post - Lupu)

1,415

Felicitari pentru puiuti sa creasca mari si sa fie sanatosi  :bravo:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

1,416

Eu dupa 3 serii de pui i-am bagat la pauza 2 luni , la perusi ,canari sau zebre australiene
Le introduc vitamine cate 7 picaturi la adapatoare mica si 10 picaturi la adapatoare mare(banana)   o saptamana da si una nu ,si am rezultate f bune.Din 6 oua 6 pui.

1,417

Vreau sa va inyreb ceva: cat timp dureaza clocitul ? Cam cate zile?           P.S. Acum piticii mei au 6 oua!

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

1,418 (edited by gabib77 24-05-2010 19:20)

La mine a durat 9 zile
Azi s-a dat femela la o parte si am reusit sa-i prind: nu se vad decat 2, dar sunt 5 acolo smile

http://img339.imageshack.us/img339/3526/24052010077.th.jpg

1,419

Vad ca din outele mele nu iasa nimik sad maine le voi scoate outele si cuibul ca deja au depasit termenul de cand trebuia sa iasa ultimul pui cu 4 zile sad . Poate o sa am mai mult succes data viitoare .  :pls:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

1,420

Deci dureaza 9 zile? Dupa 9 le scot ouale sau mai astept?   P.S. Au iesit dupa 9 zile de la inceperea clocitului, sau de la depunerea ultimului ou?

1,421

a durat 9 zile de la depunerea ultimului ou, dar din ce m-au invatat si pe mine altii, tot in acest topic, ar fi bine sa le lasi cam 2 saptamani de la depunerea ultimului ou, daca nu ies pui, atunci poti sa le scoti

1,422 (edited by ssady 25-05-2010 08:57)

Salut iubitori de pasarele,am avut si eu 2 zebrute (mascul si femela),ea a trait cam 2 ani dupa ce am luat'o,s'au inteles foarte bine totu bine merci,apoi a ramas el singur,i'am luat o zebruta care e vizibil mai mica,nu stiu daca este chiar pui,problema mea este ca el ii smulge ei penele foarte des,in unele zone nu mai are deloc pene si acum sta intr'un colt de colivie si nu se misca de acolo decat daca o sperii putin,si mai sta doar in cusca lor care nu mai are acel material textil necesar construirii cuibului,va rog ajutati'ma !!! Multumesc

P.S Mentionez ca in primele 3,4 zile s'au inteles ft bine,dar acum singurul lucru pe care il mai au in comun este ca dorm in cusca amandoi,nu stiu ce sa fac,Multumesc

1,423

Niste poze cu ele nu ai?

1,424 (edited by ssady 25-05-2010 12:33)

Da,scuzati claritatea,le'am facut pe fuga cu telefonul,neavand ceva mai la indemana,putin din sternul ei este chel si cu o rana vizibila probabil de la smulsul penelor,va rog ajutati'ma:

Intre timp vad ca s'au mai calmat si au inceput sa ciripeasca putin,nu stiu ce sa cred...

1,425

imi pare rau pt fetita.cea pe care ai pierdut-o  :pup: tare dragute sunt zebrutele tale