5,426

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

dar daca ii separi,masculul cum mai hraneste femela si la randul ei sa hraneasca puii.nu o sa-ti moara puii de foame.Cat au puii.Incearca totusi si varianta cu un alt cuib in partea ailalta a coliviei asta in caz ca puii sint de minim 3 saptamani.

5,427

I-am mai facut astazi poze celui albastru...  big_smile

O pereche de perusi: Theo (Theodor I) si Elly :X

5,428 (edited by necunoscuta 24-05-2010 17:24)

De cand am adus femela... masculului i s-a albastrit ceromul considerabil... si zilele trecute am observat cum incerca sa se suie pe ea. Am observat mai devreme la femela un gest ciudat... a stranutat apoi parca vroia sa recurgiteze...  neutral ...

Ma enerveaza de mor Iubi, masculul... inainte devora morcovul, acum, de cand am adus femela.., care inca nu are nume.... se ia dupa ea si nici nu se mai atinge de nimic.

Simo

5,429

Nu sta femela la calcat, plus este pui. Sper sa nu fie o problema de sanatate, iarasi am observat acelasi gest.

Simo

5,430

poze cu 2 serii de pui... in total 12 pui si 1 ou big_smile
nu stiu cum s-a intamplat dar m-am trezit cu un pui albino, o sa vedeti intr-o poza, cu toate ca nici un parinte nu e albino, doar tatal are putin alb pe aripi :d ... e albino 100 % pt ca are ochii rosii :d, plus ca incep sa-i creasca si pene albe big_smile

5,431

Pfoai Mihai, ce e acolo.  :wow:  Sa iti traiasca !

Simo

5,432

:lma:  Sa-ti traiasca mihai...o sa ai un adevarat stol acolo...
pun si eu doua poze...intalnirea intre generatii Kimmy si Vivi cu Petrache...si o poza cu juniorii...intrebarea este fete sau baieti???... :perus:  :perus:  :perus:

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

5,433

Cred ca era cusca de vina...i-am cumparat una mai mare si femela se comporta mult mai bine....Dar masculul a ramas cu traume saracu...ii e frica tare de ea...acum mai sare cate un pic pe el dar este muuuult mai bine...Cu ajutorul lui Dumnezeu il va lasa in pace de tot si se vor linisti lucrurile.Le-am inchis cusca ca daca iese afara femela pazeste si cusca asta...mai putin dar o pazeste...

CE E DREPT SE VEDE O MAJORA SCHIMBARE...
Cusca  e destul de mare...ingreuneaza prinderea si curatenia dar au spatiu sa zboare si cel mai important sa fuga daca Femela vrea sa il bata. sad

Voi pune si eu niste poze...in seara asta sau maine...am facut cateva dar mi-e lene sa uploadez

Adaugat: 24-05-2010 20:25

Uitati o poza cu cushca...nu stiu ce are masculul daca ii sting becu incepe sa se agite ...nu isi gaseste locu....Ce pot sa ii fac? Pana acum nu avea problema asta.Sunt sigur ca e de la cushca dar ce ii pot face sa nu ii mai fie frica?

In viata echilibrul e ca fuga pe gheata

5,434

george,imi pare bine ca s-a rezolvat problema.poate ca nu este obisnuit inca cu spatiul nou.lasa o veioza aprinsa doua,trei nopti pana se linisteste.imi place mult noua casuta.e spatioasa

5,435

woow Mihai cati sunt !!!  :wow: 

George,ff frumoasa si spatioasa colivia ! smile

- Bianca

5,436

Buna , am o pereche de perusi :perus:  , in varsta de 2 ani ....... le-am pus cuib si nu vor sa faca outze  sad ....... acum vreo 2 sapt , femela a intrat in cuib si l-a "aranjat" putin , mai bine zis , si-a facut o gaurica in talas ............ dar de atunci nimik ...... nici nu s-a mai apropiat de cuib . De ce oare se intampla asta ?  :nb:

Animalutele mele : 1 porcusor de guineea , 1 broscuta testoasa si :angel: 2 perusi :perus:

5,437

Pentru cine este din Iasi, doresc sa dau mascul verde... URGENT!!! Miercuri seara plec din Iasi...

5,438 (edited by andreea7 25-05-2010 14:08)

cam peste 2 luni o sa am si eu perusi.sper.depinde cat de repede fac rost de bani.mi'a promis o doamna ca imi opreste mie aceasta colivie...costa doar 500lei cu tot cu perusi, 2 cuibare, 4 hranitoare si 4 adapatori.eu cred ca e bine...voi ce ziceti?!se merita?!

mihay sunt foarte frumosi micutii.sa'ti traiasca

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

5,439

incearca si mai negociaza poate o scoti mai ieftina ,macar cu 50 de lei si din aia ti-ai luat mancare pentru ei pe o durata lunga de timp.Sant sigur ca o poti scoate mai ieftin.

Adaugat: 25-05-2010 17:17

danutza nu tot timpul daca ai o pereche de perusi fie ei cat de batrani gata iti fac oua asta depinde de foarte multi factori:adica nu e bun masculul, nu e buna femela, nu sant bine hraniti ma refer la mancaruri diverse au nevoie de un cuib spatios si de talaj ,apa proaspata,si multe altele.dar cu un pic de rabdare care este cel mai de pret totul o sa fie bine.e mai greu sa-ti faca oua cand sant numai ei doi dar nu imposibil.cand vezi femela ca trebaluieste mai mult timp prin cuibar inseamna ca i se apropie  perioada de incubatie.

5,440

Parerea mea este sa mai asteptzi si chiar daca platesti mai mult sa iei ceva nou si frumos...Adica sunt frumoase insa nu sunt noi...Sa zicem ca cusca o speli si nu are nimic dar adaptoarele....Chiar daca le speli cu apa fierbinte...nu stiu...Faci cum crezi...Sfatul meu este sa cumperi 1 si iti raman si bani...(ti-ar mai trebui un leagal o oglina si un clopotzel...Ai grija daca cumperi din acelash pet shop pereche sa nu fie fratzi...

PS:Inca il mai bate sad(

5,441

Deci ultima strigare...   :sol:  ofer perus mascul unui doritor din Iasi!  :angel:

5,442 (edited by andreea7 25-05-2010 18:20)

treaba e ca e 500 negociabil.si eu m'am gandit la problema cu adapatorile.bine...astea nu ar fi o problema ca as cumpara altele, dar ma gandesc sa nu aiba perusii vre'o boala ca nu vreau sa'i imbolnavesc si pe ai mei.defapt, ori ca ii iau de la crescator, ori pe astia, tot aceleasi riscuri sunt.o sa incerc sa mainegociez cu ea.eu m'am bucurat ca are picior ca pentru o colivie fara picior nu mai am loc(deja am 2 in camera mea si una in bucatarie). o sa incerc sa o scot mai ieftin.m'am bucurat pentru ca este si spatioasa.multumesc mult pentru sfaturi  :hug:

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

5,443

uitate pe net la pretul coliviilor,la tot ce tine de ceeaq ce te intereseaza pe tine si apoi ai putea sa-ti faci o parere despre pretul coliviei  si tot ce are in ea

5,444

Eu am luat duminica un perus pui si imi place foarte mult.E bland,sta deja pe mana mea.Nu m-am asteptat sa se adapteze atat de repede.Vi-l prezint pe Coco  :perus:

5,445 (edited by oanaaa 25-05-2010 19:11)

george off.parca s-au calmat...rea e fetita asta.il bate rau sau e mai mult joaca? bine ai venit in familia noastra coco.s-a adaptat repede in noul mediu.

5,446

yokoman m'am uitat.am vazut aproape toate preturile.
http://www.animal-shop.ro/produse/187-pasari/268-pasari--colivii-voliere/4813-colivie-victoria-full-option.html
e aproape ca asta.e chiar si de la aceeasi firma

5,447 (edited by george155 25-05-2010 20:32)

E rea fetitza...Inainte nu era asa asta ma enerveaza...adica inainte cand erau puii mai mici nu ii facea nimic la mascul daca se apropia dincontra il accepta...nu ma ciupea..AStazi m-a ciupit atat de tare incat era sa imi dea sangele...Ce e drept am intaratat-o pentru ca il batuse pe mascul.Acum are spatiu mai mult sa fuga de ea...II da de mancare sa le dea puilor pentru ca pe el nu il lasa.A stat aproape un an singur si de anu trecut decand am luat-o a devenit stapana pe cusca din ce in ce mai mult.Daca continua sa il ciupa cumpar ce am nevoie si o bag in cusca aia inapoi ca e enervanta.Ii iubesc pe amandoi insa cand o vad atat de rea imi vine sa o iau la bataie...mi-e mila de mascul care e asa prostutz.

ON:ce ma enerveza primii 2 puiutzi..Ies in fatza la cuib...nici afara de tot nici inauntru le ia tot aerul la aia...Si cer mai mult ca totzi de mancare...Deja s-au facut mai grashi ca mama lor smile)

sad o sa imi fie dor de ei cand o sa ii dau dar nu sunt crescator si nici nu o sa devin prea curand big_smile deshi iubesc animalele

Apropo nu stiu ce fructe sa le mai dau...am amestec de mar cu morcov si piersica sau caise de la RAFF firma special penttru mancare la pasari.
SI un amestec de ou si miere tot de la ei dar ar fi mai bine sa le dau naturale...Daca le dau 2 zile la rand marul(care le place ) fac mofturi...arunca pe jos.
Iar daca le dau patrunjel sau morcov nu il mananca...Inainte manca bine salata dar nu i-am mai dat decand au facut diaree

E foarte greu sa iti dai seama care e baiat si care e fetita...Unii sunt zapacitzi...si altzii calmi ...dar toti au ceromul mov-rozaliu.
Fetitza cand am luat-o avea mov ...si acum are maro...dar cunosc cazuri daca nu ma insel chiar si aici ...din mov s-a facut albastru

Daca e cineva pe forum din Italia Zona viterbo si vrea perushi sa scrie aici big_smile

5,448

yokoman wrote:

danutza nu tot timpul daca ai o pereche de perusi fie ei cat de batrani gata iti fac oua asta depinde de foarte multi factori:adica nu e bun masculul, nu e buna femela, nu sant bine hraniti ma refer la mancaruri diverse au nevoie de un cuib spatios si de talaj ,apa proaspata,si multe altele.dar cu un pic de rabdare care este cel mai de pret totul o sa fie bine.e mai greu sa-ti faca oua cand sant numai ei doi dar nu imposibil.cand vezi femela ca trebaluieste mai mult timp prin cuibar inseamna ca i se apropie  perioada de incubatie.

Mersi mult yokoman ptr raspuns . Cuibul are talaj si este spatios , l-am luat de la un crescator , de la aceeasi pers am luat si perusii acum un an jumate . Mancare mananca numai seminte si morcov , de altceva nu vor sa se atinga sad Dc ai zis k e mai greu sa faca outze cand sunt numa ei doi .... cam cati ar trebui sa fie k sa faca ?

Animalutele mele : 1 porcusor de guineea , 1 broscuta testoasa si :angel: 2 perusi :perus:

5,449

:bd:  Am mai auzit de teoria asta...ca trebuie sa fie mai multi ca sa faca oua...nu este adevarat, fac oute fara probleme cand sunt o singura pereche...mai ales daca se inteleg bine ca pereche.

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

5,450

Setris are dreptate ai mei sunt si au fost singuri si au facut oua...

Am aflat de ce femela e asa de nervoasa...Dar sa isi puna pofta in cui...Astazi l-am surpins pe mascul calcand-o si m-am apropiat de ei ca sa il opresc ca sa nu fie fatal pentru ea....

Sunt 75% sigur ca e in calduri si nu are al doilea cuib pentru a depune alte oua...De asta il bate pe mascul...sa faca rost de un alt cuib(saracu) smile) Chiar daca o calca o sa ii fur ouale care le va face sa nu i se faca rau