5,401 (edited by soso_best 22-05-2010 14:03)

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Uite alte poze cu cel albastru... poate imi puteti zice sigur ce este... femela sau mascul???

Primele doua poze sunt facute saptamana asta... si ultima e facuta a doua zi dupa ce i-am cumparat...

Multumesc!

O pereche de perusi: Theo (Theodor I) si Elly :X

5,402

e mascul

5,403

am facut niste poze aripii lui paco.mie nu mi s-a parut nimic neobisnuit.

5,404 (edited by george155 22-05-2010 16:05)

Hmmm...nu stiu ce sa zic...ai incercat sa ii pui caditza sa faca baie....:| Mi se pare ciudata aceea usoara deformare a aripioarei insa nu imi pot da seama daca asa era deschisa sau chiar e asa..nu sunt doctor si sper sa ma insel....dar daca ai veterinar prin zona...de ce sa nu-l duci ....

Puiutzii cresc si nu voi stii ce sa fac cu ei daca NU GASESC CUMPARATORI...:( poate tin 1...insa mai multzi nushtiu cum voi reusi sa tzin.

AM O PROBLEMA DESTUL DE MARE: Femela a devenit foarte agresiva pe langa faptul ca a inceput sa ma ciupa pe mine ciupe si masculul...defapt il bate....fara sa ii faca nimic...azi a sarit pe el cand erau afara...nu stiu ce sa zic....
Ar trebui sa ma ingrijorez sau este stresul ca masculul este in calduri iar si nu are unde sa depuna ouale datorita faptului ca puii sunt in cuib...asa ca trebuie sa il respinga?

Eu nu vreau sa imi faca alte oua....Sa speram ca va fi bine...un sfat plz?

PS cand scot puii uit mereu sa le fac poze sa vedetzi ce frumoshi am si eu :X:X setris se pare ca ne reintalnim si aici ... big_smile

In viata echilibrul e ca fuga pe gheata

5,405

alexandra ,dar ce are

5,406

george155 wrote:

Hmmm...nu stiu ce sa zic...ai incercat sa ii pui caditza sa faca baie....:| Mi se pare ciudata aceea usoara deformare a aripioarei insa nu imi pot da seama daca asa era deschisa sau chiar e asa..nu sunt doctor si sper sa ma insel....dar daca ai veterinar prin zona...de ce sa nu-l duci ....

nu vrea sa faca baie. neutral si veterinar prin zona nu am.de fapt este o doctorita veterinar,dar se ocupa cu animalele de ferma.dar voi incerca totusi sa il duc.nu are nici o probleme in colivie,se comporta normal.dar cand iese din colivie si mai exerseaza zborul imediat incepe sa il deranjeze aripioara.

Adaugat: 22-05-2010 17:15

yokoman wrote:

alexandra ,dar ce are

nu poate zbura.

5,407

eu am o pereche de perusi si pe 29 imi scoate a-III-a serie de pui si au puiii din seria a-II-a cu ei.eu ii separ de parinti cand mai au o saptamana si imi scoate primul pui din seria a-III-a .A vantajul e ca am cuibarul de 20\20

5,408 (edited by setris 22-05-2010 19:29)

yokoman wrote:

e mascul

Eu zic ca atata timp cat in jurul narilor este alburiu, e femela...si mai are si o umbra de maro ca si cum ar da semne de calduri (desi e destul de tanara)...eu zic sa mai astepte o luna pana sa traga concluzii...un mascul are narile roz intens si cand incepe sa se maturizeze ajung sa fie mov pana se fixeaza culoarea albastra...eu imi sustin opinia...deci femela...

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

5,409 (edited by scerpico 22-05-2010 20:52)

Estera wrote:

Sigur ca este de la salata pentru ca chiar daca ai uscat-o tot mai contine apa. Fa o pauza si nu ii mai da ni9mic care contine apa si da-i ceai de menta sau orez fiert si apa de la orez fiert. Sper sa ii treaca  :pls:

multumesc pt sfat i-am luat salata si-a facut imediat normal deci nu a trebuit sa ii dau nimic altceva am incercat sa ii dau drumul dn colivie da nu vrea sa iasa nici mort ,o sa fie mult de munca la perusul asta ,daca apropii mana de colivie inceaca sa se departeze dapoi sa se urce pa deget sau altceva nu stiu de ce e asa fricos, adica e mic are 3-4 luni dar totusi...

5,410

Multumesc si tie Ramona smile
Puiutii mei sunt bine doar ca astazi au facut un zgomot neobisnuit. Au inceput sa tipe toti dintr-o data asa ragusit si foarte tare  :wow:  Oare de ce ?  :sol:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

5,411 (edited by george155 22-05-2010 22:32)

ca niste broscute? smile e normal smile) Acum cel mai mare dintre puiutzi vrea sa iasa din cuib insa nu indrazneste de cat sa scoata capu si pieptul(sper sa gasesc cui sa ii dau ptr ca nu am spatiu pentru atatzia )

Ps mie tot mi se pare ceva stranu la aripa aceea...adica i-o i-am deschis-o la fetita dar nu am luat de seama daca are aceea curba urmata de un alta e ca si semnul de circulatie strada deformata...Repet sper sa ma insel...insa felul in care isi tinea aripa...e cu siguranta ceva neinregula....Am vazut pasari cu aripioara in ghips...sper sa nu fie si cazul lui.Daca te imprietensti cu el pune-l la chiuveta cu apa combinata(nici prea calda nici rece)Sa faca baie...daca il ai de putzin timp nu iti recomand.

PPS:Ce sa fac cu femela...pana cum era topita dupa mascul..nu a avut probleme...si acum ca i-au crescut puii il agreseaza....Nu stiu ce are...si pe mine a inceput sa ma ciupa...Masculul ii da de mancare ei...si cand nu e ea in cusca le da si puilor

HELP

5,412

alexandra10 wrote:

am facut niste poze aripii lui paco.mie nu mi s-a parut nimic neobisnuit.

hmm..nu stiu ce poate avea,eu ti-am zis sa te uiti sub arpia ca si papagalul meu a patit la fel ..insa eu am descoperit prea tarziu ce are ...nush,,poate s-a lovit

5,413

anny1997 wrote:

Perusul meu are ceromul verde, adica in jurul narilor" are o culoare verde inchis spre albastru[mai mult verde] iar inspre cioc are ceromul de culoare albastru mai inchis[ nu inchis de tot, un pic]are ceva?? Si atunci cand este in calduri cum are cioculetul? are abia 5 luni aproximativ ca ii cresc niste tulei in cap smile)

,,Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.''

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

5,414

daca sunteti din bucuresti va rog intrati pe topicul de probleme medicale si cititi ultimele posturi ale lui emaboicu.are o scumpete de perus bolnavioara.are mare grija de ea.se vede ca o iubeste mult.peste 5 zile pleaca putin timp din oras pt olimpiada fiicei si are nevoie de o persoana care sa ii ingrijeasca papagaluta.

5,415

Va rog eu o solutzie...Am fost nevoit sa inchid femeia in cusca iar baietelul sa il las afara cu mancare si tot...il bate rau sad( va rog eu mult femela s-a facut dintr-odata agresiva...:((

5,416

nu cumva sunt in perioada de reproducere?

5,417 (edited by george155 23-05-2010 12:40)

oana cred ca masculul este si femela nu....si chiar daca ar fi si ea nu are loc in cuib...insa il agreseaza rau de tot exemplu puii plang si sunt amandoi in cusca...Femela se preface ca se duce la pui si sare pe mascul...astazi debi-a l-am scos din ghiarele ei.

Acum masculul e afara ii mai dau eu apa din cand in cand si mancare are afara....(are si apa dar nu vrea sa bea din aia)Apoi am cutiutzele cu fructe si ou cu miere pe care i le mai scot din cand in cand si ii dau....Insa maine o sa fiu la scoala ce o sa ma fac sad(

Sau alt exemplu masculul sta pe cusca si ea se suie pe leagan si il ciupe

5,418

sa iti dau o veste buna.maine nu se face scoala.uite o sa sun un prieten care are pereche de perusi si apoi iti scriu aici :hug:

5,419

Nu sunt sunt din Romania sad...astept raspunsul sad

5,420

deci el mi-a spus ca nu i s-a intamplat cand au facut puisori.a zis sa iti transmit sa fii atent la alimentatie ca masculul hraneste femela care la randul ei hraneste puii.cea mai buna idee e sa ii separi o perioada daca mai poti face rost de colivie.ma gandesc ca la un moment dat o sa li se faca dor unul de celalalt.alta problema ar putea fi spatiul.e destul de mare colivia?

5,421

la spatiu m-am gandit si eu este marime medie nu incap mai mult de 3...iar puii sunt 5 presupun ca femela se gandeste ca odata iesiti toti puii nu vor mai avea spatiu asa ca agreseaza masculul...Poate reusesc sa le cumpar o alta cusca...mai mare sau la fel sa ii separ...

5,422

eu zic sa le cumperi una mare si sa ii pui pe toti acolo.daca femela continua sa fie agresiva pui masculul in fosta colivie.si pe maine iti rogi parintii sa fie putin atenti la ei daca sunt acasa.

5,423

Ok maine fac rost de 10 euro pentru ca de atat mai am nevoie si ma duc sa le cumpar ....Ai mei sunt destul de atenti la ei...Sper ca totul sa iasa ok...:(( Problema este ca masculul ii da de mancare mereu femelei chiar si printre gratii.El o iubeste asa de mult si ea il bate....
Deocamdata lucrurile s-au mai linistit...insa in seara asta nu stiu daca masculul v-a putea intra in cusca si s-ar putea sa doarma afara ceea ce e foarte periculos...ca daca se sperie va zbura haotic pe intuneric si se va lovi.

Deocamdata femela inca il mai alearga insa nu se mai tine asa dupa el...Debia astept sa creasca puiutzi sa inveztze sa manance si sa se impace ei 2...Ma gandeam sa opresc un pui insa daca face asa nu imi mai trebuie

PS:E bine sa ai 2 si sa ii vezi fericiti dar probleme sunt duble

5,424

cu puii nu o sa fie agresiva

5,425 (edited by soso_best 23-05-2010 18:49)

setris wrote:
yokoman wrote:

e mascul

Eu zic ca atata timp cat in jurul narilor este alburiu, e femela...si mai are si o umbra de maro ca si cum ar da semne de calduri (desi e destul de tanara)...eu zic sa mai astepte o luna pana sa traga concluzii...un mascul are narile roz intens si cand incepe sa se maturizeze ajung sa fie mov pana se fixeaza culoarea albastra...eu imi sustin opinia...deci femela...

Mai astept... sa stiu sigur ce este...

Multumesc tuturor pentru raspuns!

O pereche de perusi: Theo (Theodor I) si Elly :X