Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
felicitari mihay si estera :bravo:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
felicitari mihay si estera :bravo:
Felicitari la amandoi :bravo:
Va multumesc
bravo estera...
Eu nu stiu ce sa zic...poate sunt eu agitat si ei nu au nimic.
Astazi mi-au facut diaree.
Femela nu-l mai lasa pe mascul sa intre in cub...ba kiar "tzipa" la el si iese afara sa ii dea ei de mancare nu puilor.
Au inceput sa creasca insa acela mic tot mi se pare ca ramane pe loc.
Femela a inceput sa arunce mizerie afara din cuib si singura....
SPER SA FIE BINE TOTZI.
Ai vostri ce mai fac?
una din perechile mele au 8 oua si maine trebuie sa apara primul puiut... acum 3 zile a facut ultimul ou...deci va dati seama ce diferenta va fi intre primul si ultimul pui ? asta in conditiile in care vor iesi toti puiutii!
felicitari tuturor pentru puiuti! sa creasca mari si sanatosi si sa va bucurati de ei!
Mihay si la mine este cam mare diferenta pentru ca si ai mei au facut 7 oute si cred ca vor iesi si din ultimele doua oute , dar asta e numai sa se descurce ca mi se par cam multi sa le dea la toti de mancare. Acum sunt mici si mananca parintii intruna sa le duca la pui apai cand sunt mai mari nu mai zic
Adaugat: 10-05-2010 22:20
Va multumesc pentru urari si va doresc si eu succes tuturor care aveti oute si puiuti :k:
Estera sper din tot sufletu sa se descurce...
Eu am incredere in ai mei dar il vad pe cel mic tot mai slabit si aceeashi poveste nu prea creste...
Urmarile vor fi clare....insa sper sa isi revina.
Iar am uitat sa fac o poza cand le-am facut curatzenie astazi...totzi vor aveea aceeashi culoare se pare....
Vor fi cap taiat tatal sau mama lor acum depinde care din culori vor predomina mai mult galben sau verde :nb:
Apropo azi am luat mei varsat pentru prima oara...ii am obisnuiti cu cocorite care contzine mei tratat si bucati de fructe deshidrate(Cred) la asta varsat trebuie sa il spal sau ceva de genu?
Multumesc si eu sper sa creasca toti mari si sa fie sanatosi.
Nu trebuie sa speli meiul il dai pur si simplu ca si cand ar fi mei dintr-un meniu special.
Pot sa le pun la perusi in fiecare zi sau tot la 2 zile ou fiert sa hraneasca puii sau este prea des ?
Pot sa le pun la perusi in fiecare zi sau tot la 2 zile ou fiert sa hraneasca puii sau este prea des ?
estera eu dimineata si seara le schimb outul cu morcov pisat pt ca acesta sa fie cat mai proaspat... nu cred ca e prea des, pt ca ei trebuie sa aiba hrana cu care sa-si hraneasca puiutii!
nu conteaza de cate ori le pui orcum ei mananca numa i cat au nevoie
Va multumesc la amandoi
mie mi-a inceput sa imi faca diaree femela si cred ca si puiutzii cred ca de la salata...asa ca am spus stop...
Pot sa le dau antibiotic in apa sau macar la femela ca sa nu fie vreo boala sau le va face rau?
pai nu cred ca e bine sa le dai antibiotic asa din orice..ca este destul de puternic si o slabeste si ea acum are nevoie de putere sa-si hraneasca puii...stiai ca salata provoaca diaree,acum ceea ce poti face parerea mea e sa le restabilesti meniul cateva zile fara fructe legume pana isi revine...asteptam si pe cei mai experimentati sa-si dea cu parerea :idee:
sa nu incerci sa le dai antibiotic ca le faci mai rau incearca cu biscuite simplu sfarmat asa reduci din diaree (eu asa am facut si am scapat de ea) suces :k:
multumesc o sa le pun biscuite...sper sa se faca bine...
Inca ceva ...cum sa ii fac sa manance ou si morcov ca nu imi mananca decat salata si mar...salata am zis sa nu le mai dau...sia cum pana le trecee diareea cred ca nici mar....
Amestecul din ou si miere il am de la petshop....Si am incredere in marca RAFF....nu cred ca avea cum sa faca diaree de la ala...
(De ce nu ii pui ou simplu pisat?)
( vrei sa zici fiert nu? PENTRU CA NU IL MANANCA NICI PE ALA)
de ce nu le pui ou simplu pisat?
Unul dintre cei mai mari pui este mai inchis la cloare pe spate ca si cum i-ar iesi deja penutele :wow: dar am citit ca ies numai de la 10 zile cand li se deschid si ochii si el nu are numai 8 . Oare de ce sa ii apara asa repede sau are alceva ? (eu ma gandesc ca poate creste mai repede ca ii ingrijit bine )
E posibil sa ii apara mai devreme cu 2 zile .... are conditiile optime .... si fiecare are propriul metabolism nu e o regula ca fix la 10 zile trebuie sa apara ... :pup:
Unul dintre cei mai mari pui este mai inchis la cloare pe spate ca si cum i-ar iesi deja penutele :wow: dar am citit ca ies numai de la 10 zile cand li se deschid si ochii si el nu are numai 8 . Oare de ce sa ii apara asa repede sau are alceva ? (eu ma gandesc ca poate creste mai repede ca ii ingrijit bine
)
Mie puii mi-au deschis ochii la cinci zile...iar ce vezi tu prin pielicica o sa fie pufuletul si mai apoi penele...pe la 14 zile ar trebui sa aiba tuleie si sa arate ca un arici... :hihi:
Va multumesc pt raspunsuri :pup:
PS: Vad ca si-au cam descoperit piuitul pana acuma au fost timizi aproape ca nu scoteau nici un sunet si acum nu se mai opresc
Adaugat: 12-05-2010 15:00
Apropo am uitat sa va spun ca la puiul care este mai mare i s-au deschis si ochisorii doar ca atunci nu mi-am dat seama cred ca dormea :bravo:
Deci pana la urma m-am riscat si le-am pus solutia care a facut-o bine si data trecuta in apa...(daca voi vedea ca nu bea apa ii voi da ca data trecuta singur...)Contine un pic de antibiotic si restu vitamine si alte chestii....Sper din tot sufletu sa o fac bine ca data trecuta....Si data trecuta dupa ce shi-a abondanat puiul aveea diaree insa nu putea nici sa zboare...I-am aministrat pe cioc nu in apa timp de 6-7 zile aceeasta solutie(acum 4 luni) si s-a facut bine sper sa se faca si acum nu ma intereseaza puii cat ma intereseaza starea ei
george ce i-ai dat?pentru ca paco nu poate nici acum sa zboare :cry: imi este mila de el cand il vad cum incearca sa zboare si cade :cry:
noua locuinta pentru perusii mei
sunt bine venite eventualele sfaturi/pareri
frumoasa voliera....cum s-au intzeles cu noua casutza...si eu vreau sa le iau o cusca mai mare dar mi-e frica ca nu se vor acomoda dar oricum eu le dau drumu prin casa...dezavantajele la o voliera sunt destule...chiar daca sunt si avatanje...
Ca de exemplu iarna unde ii vei pune?VEi muta voliera in casa?Ai grija ca daca se obisnuiesc cu spatiul acela mare si ii mutzi intr-o cusca mai mica dupaia se vor bate pan'la moarte DOAMNE FERESTE...chiar acum cateva zile scria cineva pe un forum ca fetiza a omorat masculul...pentru ca fetitza era obisnuita sa iasa afara din cusca ba kiar sa zboare afara din casa si sa vina inapoi iar de cand i-a luat masculul nu i-a mai dat drumu.
Plus ca nu poti sa faci curatenie...Si lemnu ala trebuie acoperit de fiecare data cand ploua..
Alexandra fetitza se simtea si cred ca se simte si acum rau sper din tot sufletu sa ii treaca diareea...
Acum al tau poate nu zboara din cauza ca i-au fost taiate aripile...multzi crescatori fac asta pentru ai imblanzi insa eu nu le-ash face asa ceva niciodata...deschide-i o aripa si fa-i o poza ca sa mi-o arati...
Daca nu face diaree mananca si e voios nu ai de ce sa iti faci griji...
Acum poate e si prea mic si nu i-au crescut inca penele de zbor cum trebuie nu stiu ce sa zic...
In orice caz eu i-am dat fetitzei SULFAC
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus