1,376

Re: Zebre australiene - Taeniopygia guttata

bravo si tie gabib77 si si tie raluky,succes la amandoi cu outele  :bravo:   :succes:

1,377

mersi! sa fie!  wink

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

1,378

multumesc... azi n-am fost acasa, sper sa vad dimineata inca cel putin 1 ou in plus big_smile

1,379

am o intrebare: zebrutele pot face    :wow:  2 oua/ zi?

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

1,380

ai mei au terminat - 4 oua si deja masculul a trecut la clocit de azi de dimineata big_smile

1,381

da raluky sunt cazuri cand fac si 2 oua pe zi dar se intampla foarte rar ti sa intamplat tie???????am si eu o veste,leam facut curatenie acu cateva zile si azi cand am vrut sa le fac iara era femela in cuib si nu stiam ce are de sta acolo cand se ridica sub ea 5 ouaaa  :wow:   :wow:    :wow:   cred ca i le iau nu are rost sa o las sa mai cloceasca!

By BarBonE

1,382

da., mi s-a intamplat. avea un ou seara, dimineata 2 si la 5 dupa amiaza avea 3!asta acum3 zile, de atunci a luat o mica pauza de oua, sau nu le-am vazut eu!

1,383

Daca de 3 zile nu ti-au mai facut niciun ou, mai mult ca sigur nu vor mai face... sa vedem acum daca se apuca de clocit wink

1,384

cred ca nu am vazut, pentru ca nu am am mai vazut decat doua oua, iar ieri dimineata nu mai vedeam niciunul, apoi la pranz erau 3. cine stie cum le acopera/descopera ei cu servetele!

1,385

Salut, am primit de la un coleg doua zebre australiene, pui, si am o intrebare, sper sa ma puteti ajuta. Pana la toamna, vreau sa le tin afara in curte, sub un umbrar. Nu le bate soarele, nu e sauna, nu le ploua, doar ca atunci cand bate vantul .... o sa le bata. E vreo problema daca stau in vant? Mentionez ca nu e curent, doar .... asa cum bate vantul.
Si cat timp le pot sine afara? cat de rece suporta?
Muntumesc anticipat.

1,386

georget eu zic ca nu are rost sa le ti atat de mult timp afara adica da e ok in zilele calduroase de vara sa ii ti la soare si la caldura ca le place si lor,ai grija la celalalte pasari pt. ca unele pot aduce microbi.
cand se face intuneric la bagi in casa
cum sa le ti zi si noapte acolo afara  :wow:   :bang:

:nimfa: Paco&Jake^Nimfe |Didi cool| Scumpii mei

1,387

Ai mei s-au pus la clocit serios de data asta, am vazut azi ca a mai facut 1 ou, au in total 5 bucati big_smile

1,388

didika1 wrote:

cum sa le ti zi si noapte acolo afara  :wow:   :bang:

Pot sa te intreb si de ce? La noi in timpul verii, atat ziua cat si noaptea, sunt cam aceleasi conditii ca si in mediul lor natural, dar poate imi scapa mie ceva.

Poate sa-mi raspunda si mie cineva legat de intrebarea cu vantul? Mii de multumiri anticipat.

1,389

George nu le poti tine zi si noapte afara m ai ales primavara si toamna cand e rece, daca sunt sensibile pot sa raceasca si sa le pierzi si de la un simplu vant ... vara poti sa le  tii afara de prin iunie pana in august dar in rest e rece pentru ei

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

1,390

Cu tot respectul  chiar vreau sa stiu pe ce se bazeaza raspunsul vostru (ca mie nu mi se pare logic). Am cautat pe net, si in tarile de origile ale zebrelor australiene (Australia, Madagascar, insule din Oceania, ... ) temperaturule noaptea sunt MULT mai mici decat in sunt  acum in Romania. Oricine poate verifica asta in orice moment pe net (http://www.accuweather.com/en-us/AFR/MG/MA001/Antananarivo/forecast.aspx).
Ma gandesc ca nu e nici o problema ca vreau sa inteleg un raspuns, doar ca nu am primit inca nici o explicatie, doar niste afirmatii care mie nu mi se par logice (dar poate gresesc eu).
Daca poate sa ma ajute cineva cu un raspuns logic... as fi foarte fericit.
Merci mult.

1,391

dar tu nu te-ai gandit ca orice vanticel le-ar da jos dupa bete?pana la urma sunt atat de mici si de fragile,seara e rece indiferent ce ai zice,or fi pasarile cele mai rezistente dar ele sunt si asa de mici,orrice microb cat de mic le-ar omora.

1,392

@george, gandeste-te ca zebrutele acestea sunt crescute in captivitate, de cateva generatii, deci s-au adaptat climei noastre, iar sistemul lor imunitar este slabit, nu toate sunt crescute in conditii proprii (depinde de crescator) si nu sunt aduse din Australia in acest moment!!!
Tu poti sa le tii afara, dar incearca sa le creezi anumite conditii, sa le izolezi colivia pe spate si laterale ca totusi sa nu fie in bataia vantului, sa fie aparate de soare si ploaie. Plus ca ele sunt mari amatoare de baie, daca le pui apa pt. balaceala si apoi le bate vantul... nu cred ca vor rezista mult.

Vicky - Mamica fericita

1,393

Am o intrebare: se poate ca zebrele sa reuseasca sa scoata pui din prima tura de oua a lor? Vrea sa stiu daca sa imi pot face sperante in zebrutele mele.

1,394

@misha67: cam la asta m-am gandit si eu, acum nu le bate nici soarele nici ploaia, dar am sa le pun un fel de stuf pe experior in spatele coliviei (poate si un pic pe laterale). Merci.

@didika1: adica vrei sa spui ca un cocker e mai sensibil decat un dog german pentru simpu motiv ca e muuult mai mic? smile smile smile

In principiu mi-am cam facut o idee despre nelamurirea mea, merci mult la toti despre raspunsuri.

1,395

cum sa nu rAluky :)iti dau o veste buna,zebrutele mele au scos totii puii din prima transa wink
@georget nu ma pricep f. bine la caini dar te asigur ca asa e la papagali.

1,396

Merci ca mi-ai raspuns, didika!

1,397

@didika1: pe baza a ce ma asiguri? Eu am doi perusi care de 4 ani stau afara sub veranda din aprilie pana in octombrie, si sunt super fericiti, doar ca ciripitul lor se aseamana foooarte mult cu cel al vrabiutelor. Sincer, cred ca afirmatia ta e un fel de folclor neintemeiat. Uneori chiar si chestiile care le consideram "by default" mai trebuie verificate....

1,398

georget wrote:

@didika1: pe baza a ce ma asiguri? Eu am doi perusi care de 4 ani stau afara sub veranda din aprilie pana in octombrie, si sunt super fericiti, doar ca ciripitul lor se aseamana foooarte mult cu cel al vrabiutelor. Sincer, cred ca afirmatia ta e un fel de folclor neintemeiat. Uneori chiar si chestiile care le consideram "by default" mai trebuie verificate....

daca vrei chestii logice o sa-ti fac o comparatie...intre un om care are casa lui si doarme linistit in patul lui si intre unul care doarme pe strada in frig...asta nu inseamna ca el moare dar are o viata mai chinuita la care nevoia il face sa se adapteze!acum tu intelegi ce vrei si faci ceea ce crezi tu ca este mai bine pt ele!

:floare: Georgiana :floare:

1,399

da,  mi-am facut o idee despre nelamuririle mele, merci mult la toti.

1,400

georget inainte sa sari cu gura ai grija sa te gandesti de 2 ori.
@bicica ms de ajutor big_smile