Re: Rosella - Platycercus eximius si Platycercus elegans
nici nu stii cat ma bucur pentru tine, poly! bravo!sper sa il gasesti! :pls:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Rosella - Platycercus eximius si Platycercus elegans
nici nu stii cat ma bucur pentru tine, poly! bravo!sper sa il gasesti! :pls:
Cred ca am innebunit: am taiat un copac uscat si l-am adus in apartament, dupa ce l-am cioplit cat de cat... Vecinii sigur ne cred nebuni, in ultimele 2-3 saptamani ne-au vazut urcand pe rand, pana la etajul 4: Rosella intr-o colivie, voliera perusilor, voliera Marelui Alex, pe el intr-o alta colivie, si acum copacul...
Ideea era sa montez copacelul in voliera perusilor, insa sotul (innebunit fiind de tipetele Rosellei), l-a pus pe voliera si a amenajat un loc de joaca pt Rosella. O saptamana a incetat sa tipe - efectiv tipa neincetat, toata ziua, insa acum vad ca isi reia vechile obiceiuri...
Pe Coco (Rosella) l-am luat de la o vecina care il tinea iarna in frig, intr-o anexa, intr-o colivie fff mica, iar ea venea la el doar in week-end. In aceleasi conditii mai erau tinuti un perus si un hamster. I-am luat pe toti la mine, eu mai avand 5 perusi. Acum regret ca am acceptat Rosella, efectiv ne innebuneste, nu putem face nimic fara tipetele ei in fundal. E liber in camera pana ii terminam si ei voliera - mi-era mila sa o tin in acea colivie minuscula, cu hranitori pentru perusi (nu stiu cum a reusit sa manance de acolo...).
Saptamana trecuta a intrat in voliera perusilor, pana le-am schimbat eu apa... Am incremenit, mi-era teama sa nu le faca rau. N-am mai putut sa il scot, si am lasat usa deschisa. Au iesit toti 7: si Coco si perusii. Spre seara au intrat perusii in voliera, dar impreuna cu ei a intrat si Coco... Abia am reusit sa ii separ... Desi mi-ar fi foarte greu sa ma despart de el, ma gandesc serios sa il donez cuiva care mai are o Rosella, si astfel sa nu mai fie singur. Eu nu vreau sa ii mai iau pereche, deja avem 6 perusi, 1 Rosella, 1 Marele Alexander, hamsterul si 3 pisici.
Poze cu galagiosul:
Adaugat: 04-05-2010 21:06
Imi cer scuze, nu stiu ce s-a intamplat, vad ca imi apare mesajul de mai multe ori. Rog un moderator sa le stearga pe primele 2. Multumesc!
Poly, iti doresc din suflet sa recuperezi papagalul! Intr-adevar, sansele sunt mai mari acum, ca l-ai vazut...
Asadar, poze:
swanheart, eu zic sa mai ai rabdare cu Rosella, poate se mai linisteste!
Adaugat: 04-05-2010 21:14
ce poze , swanheart, ca nu a aparut nimic? :wow:
Coco:
ce dragutz este si perusii de asemenea :pup:
PS Vezi ca ti-am lasat un mesaj privat.
Acum au aparut.
Nu cred ca se va linisti, e din ce in ce mai galagios. Deja am auzit o vecina plangandu-se unei alte vecine ca nu se mai poate odihni din cauza papagalului... Am impresia ca ii lipseste ceva, dar nu stiu ce... Dupa ce i-a agatat sotul meu de toate pe copacel - inclusiv o pereche de sosete colorate :wow:, s-a linistit o perioada. Acum iar vad ca incepe cu tipetele. E FOARTE deranjant. Tipa continuu, de dimineata pana seara. Sotul meu nu mai poate suporta, si il inteleg. Ne-am tot gandit la o solutie, si nu stim cum sa procedam... Nu putem decat sa speram ca dupa ce il mutam in voliera lui, se va linisti.
poly ce ma bucur pentru tine si sper sa il poti prinde :succes: swanheart ce frumoasa este rosella ta :heart:
Swanheart.... sa iti traiasca inaripatele, ai un exemplar super. Daca te innebuneste, il adopt eu pereche pt rosella mea, aici suntem obisnuiti cu tipetele.
poly,vesti incurajante.Sa speram ca se va intoarce la colivia pe care o cunoaste.Cel putin stii unde e acum.
Claudia,ai o idee buna cu datul spre adoptie a rosellei daca asa decurg lucrurile,mai ales ca ei nu sunt nici sociabili din cale afara.Si uite Simona se ofera sa-l gazduiasca.Fiind doi poate altfel va sta treaba.
Swanheart daca chiar nu se mai poate da-l spre adoptie....stiu ca e greu Si daca as stii unde stati las adopta eu mai ales ca Eddi are nevoie de o pereche :k:
Apropo e fetita sau baietel?
Suana, tocmai asta e si motivul pentru care as vrea sa-l dau: faptul ca in 2 i-ar fi lui mai bine. Mie mi-ar fi foarte greu sa il dau, niciodata nu am renuntat la un animal, insa sunt constienta ca daca l-as tine ar fi doar din egoism.
Asa cum zici si tu, nu e prea sociabil, si nu am timp sa ma ocup de el, mai ales ca sta intr-o camera pe care nu o prea folosim. Deci, interactionam doar cand ii pun mancare si apa. L-am luat ca mi-era mila de el, insa nu il simt pe deplin al meu... As prefera sa fie fericit la altcineva, impreuna cu un seaman al lui...
L-as da cu placere Simonei, insa eu sunt din Arad...
Cutegirl, Coco e baietel. E superb, are un colorit intens, si e Rubin.
Oricum, inca nu sunt 100% hotarata sa il dau, dar am luat in calcul si acest aspect, daca stiu ca lui i-ar fi mai bine, insa inainte trebuie sa vorbesc cu fosta lui stapana - nu-mi permit sa iau singura aceasta decizie...
Un alt aspect ar fi ca l-as da cu tot cu voliera lui, pentru ca n-as mai avea ce sa fac cu ea. Pe Coco nu vreau bani, insa in voliera am investit luna trecuta 300 lei... E mare, are dimensiunile: 1 m x 0.75 m x 1.80 m ( L x l x h)
Adaugat: 05-05-2010 08:58
Poza cu voliera (nu stiu de ce in poza apare plasa asa ciudat - probabil cum bate lumina, insa se poate vedea cum arata de aproape in pozele pe care le-am pus mai sus, cu Coco):
Ce mare si spatioasa este . :bravo: Sigur micutilor tai le place :pup:
Tare mult l-as lua dar e departe Am vorbit cu tatal meu pentru ca si el isi dorea un prieten pentru Eddi.... Daca am putea rezolva cumva cu transportul ar fi ceva
Cu cat dai voliera?
swan,se vede ca e muncita si face toti banii.
sincer l-as lua eu daca as mai avea o rosella,ca asa nu ii pot oferii decat ce i-ai oferit tu.
deja s-a oferit alina si simona,acum sa vedem cu colivia
swan, te rog sa pui numele tau la semnatura sa comunicam mai usor. il legatura cu copacelul si ca vecinii va cred nebuni, este valabil si pt mine. si eu fac la fel. merg la tara ii iau cu mine, urc si cobor colivii, aduc crengi de copac in casa, decupez usa de la dulap sa aiba papagalii intimitate la depus oute. stai linistita ca mai sunt nebuni... .
Da intradevar "mai sunt nebuni" si eu sunt una dintre ei mai ales cand ma vad vecinii cu bratele pline cu crengi de copac si copacei se uita la mine ca la felul trei
Pe voliera vreau doar sa scot banii pe materiale. De fapt noi am facut 2 voliere, una pentru perusi si una pentru Coco. Pentru ambele voliere am cumparat materiale de 600 lei. Intr-adevar, am muncit foarte mult la ea, vreo 2 saptamani, a fost un chin sa dam gaurile in fier, si sa prindem plasa. Si cu sudatul a mers foarte greu, n-am avut un aparat prea bun...
Daca am putea rezolva cu transportul ar fi ideal, mai ales ca ar avea ambii o casuta maaare. Am cumparat deja si bete cum am pus in voliera perusilor, insa voi mai taia un copac si pentro Coco, sa poata zbura de pe o creanga pe alta si sa ii pot agata jucarii.
Claudia eu pot merge pe traseul bacau-botosani din cate mi-a spus tata Scuzati-ma pentru nestirea mea de geografie dar Arad e in apropriere de Botosani,Bacau sau e departe? :angel:
Alina, Arad-ul e tocmai in Vest, in celalalt capat al tarii...
mai...are cineva vreo femela de rosella care sta aproape de poiesti..?.as vrea si eu sa imprumut doar pt o zi..poate il ademenesc pe poly.in seara asta am fost dupa el iar..a venit aproape de cusca era la usa custii ..dar avea papadii langa si el manca papadii...si nu-l mai interesau semintele....pote reusesc fara femela...stiu ca si stapan ca nu ati da pasarea altcuiva...eu sper sa aiba cineva incredere in mine...
de ce nu incerci sa-l prinzi cu o plasa pt. fluturi?
zic si eu pt. masuri disperate.atunci cand zboara te uiti bine unde ar fi urmatoarea lu miscare si hop pui plasa pt. fluturi acolo si el nu mai are timp sa isi schimbe miscarea sau sa iasa din plasa.apoi il prinzi repede si gata
am vazut asta la vetrinar,atunci cand perusu meu scapase l-a prins in 2 timpi si 3 miscari
mai..are un zbor foarte bun..nu se compara cu peruisi..am avut si eu perusi..dar nu zburau bine ca el..in seara astha nu mi-a venit sa cred ..zbura atat de repede si bine..am ramas uimita.. sper acum sa il pot recupera...am imprastiat fluturasii...sper sa incerce cineva sa ma ajute..pt ca el se plimba prin gradini..iar eu nu prea cunosc pe acolo......
sabina, acum ca l-ai vazut pe poly sunt sigura ca il vei prinde in curand, sau daca nu l vei prinde tu, sigur il va prinde altcineva si ti-l va aduce!
Sper sa il ademenesti Poly pune-i in colivie ceva ce ii place lui foarte mult si nu gaseste in libertate ....
Sabina, roaga persoanele care au gradinile respectiva sa te ajute.
Forum 4animale → Pasari → Rosella - Platycercus eximius si Platycercus elegans