Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Ma bucur ca papagalul tau este bine si felicitari pentru noua minunatie si asteptam poze cu ea si sa ne spui cum se inteleg micutii
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Ma bucur ca papagalul tau este bine si felicitari pentru noua minunatie si asteptam poze cu ea si sa ne spui cum se inteleg micutii
Heheee.. ce stiti voi.. azi a venit noua membra a familiei. Achizitionata de la Mihay28, asta mica e tare indrazneata si intepata. M-a cantat tot drumul pana acasa... o soprana ce mai. Se tine tare, Iubi vrea sa o pupe, dar ea nu sta, il ciupeste. :rusine: Nu se lasa ea asa usor. M-a surprins placut, fata de ceilalti papagali cumparati din pet-shop, care cu greu s-au obisnuit cu mediul, galbioara asta mica, deja canta. Nu am observat daca a mancat, caci de cum am ajuns acasa, am pus`o in colivie si am si plecat inspre munca.
Va multumesc pentru informatii!
Azi vin cu vesti bune.
Paco este foarte bine,mananca si este vioi ,mai ales ca ieri i-am luat un alt,, tovaras".
Ne bucura asemenea vesti si asteptam si poze.
@Simona-bun venit noului membru al familiei.O sa pape cu siguranta maine cel tarziu,pana se obisnuieste cu noua casa.
bun venit noului membru al familiei Simona :bravo: , sa va povestesc si eu ceva,ieri am fost la coafor si am intrat,m-am dus intr-o camera unde se face cafea pentru clienti,acolo am vazut un papagal perus intr-o colivie murdara dar colivia mare,statea in curent langa usa deschisa mereu si tremura tot,nimeni nu vorbeste cu el si nimeni nu il baga in seama,am ramas socat cand am vazut bietul papagal atat de chinuit,m-am apropiat de el sa vorbesc cu el si era foarte speriat,si nici macar nu il tin in coafor unde sunt oameni si unde e cald ca sa se imblanzeasca,ci il tin intr-o camera unde e extrem de frig si nu e nimeni acolo,vai vai ce lume,ma voi duce maine(joi)iar la acel coafor si daca pot voi face poze unde e tinut,inchis si tot ce trebuie vazut,voi incerca fara sa ma vada sa nu se supere ca ii pozez papagalul,dar nimeni nu ii da atentie,cu tote ca el incearca sa se bage in seama si ciripeste dar lor putin le pasa, :cry: saracutul papagal,imi e atat de mila de el :wow:
deeedeee, daca iti e mila de el, de ce nu il iei acasa? sunt sigura ca cei de la coafor nu au nimic impotriva sa il dea! P.S.: Din ce oras esti?
Va dau vestea cea mare :elefant: azi dimineata cand mam trezit am auzit un piuit slab in cuibulet si cand ma uit nerabdatoare ca parintii erau amandoi la mancare ce sa vad doi puiuti mici mici ghemuiti unul in celalalt :bravo: Am fost asa de fericita ca am crezut ca fac infart in sfarsit am o noua consolare pentru puiul pierdut . :angel:
Necunoscuta ma bucur ca ai o perusita atat de cumintica mai ales ca e de la mihai si el ia ingrijit ine nu ca la pet -shop .Sper sa ii placa la tine si sa se acomodeze repede si sa se impace cu Iubi
Multumim. Iubi ... e indragostit. Nu o scapa din priviri . Sta pe langa ea, isi intinde aripile... se curata ii canta... orice numai sa iasa in evidenta.
Estera, felicitari !! Sa va traiasca !!1 :lma:
Multumesc
Adaugat: 05-05-2010 09:05
Micutii mei (gemenii)
Estera,sa-ti traiasca. :pup: Ce micutzei.....
Multumesc
Estera sa-ti traiasca.
felicitari estera pt puiuti....
de azi intr-o saptamana o sa am si eu puiuti la 2 perechi ..abia astept :angel:
simona ma bucur ca s-a acomodat "noua venita" ... sper sa se inteleaga bine cu domnisorul tau ...
Salut sunt nou am o pereche de perushi pe care o iubesc din toata inima mea.
Pe baietzel in cheama COCO iar pe fetitza KIKI.
Imi pare bine pentru tine Estera nu am mai vazut gemeni pana acum.
Si eu am niste puiutzi cel mai mare are 12 zile si cel mai mic doar 3 pentru ca a iesit cu o zi inainte.
De acum iti vor iesi odata la 2 zile(acum depinde si cand a facut oul)
Din pacate prima serie a iesit si la mine cu eshec...fetitza s-a speriat si si-a abondanat ouale si puiul de doua zile...apoi s-a imbolnavit...din fericire am reusit sa o pun pe picioare cu Sulfac si sper sa nu se mai imblolnaveasca niciodata...mi-era asa o mila de ea....
Sper ca dupa aceasta serie sa nu vina o alta imediat pentru ca ii voi arunca ouale deoarece poate fi fatal.
Astazi le-am facut curatenie in cuib...miroasea atat de urat...se pare ca am reusit...mi-a stat inima in loc cand l-am vazut pe cel mic cazand...noroc ca era perna si cazatura nu a fost mai mare de 20cm.
Nu imi pot seama ce culoare va fi cel mare...i-au iesit primii fulgi albi pe spate si galben cu negru pe aripi.
Apropo cineva mi-a zis pe un forum ca salata verde este genocid si sa nu le-o mai dau mai ales in perioada asta.
Mi-a zis sa o inlocuiesc cu papadia insa nu tine...Coco vrea doar salata sau mar verde de altceva nu se atinge....nici macar marul rosu nu ii place.Daca vede ceva verde in mana la noi ne da tarcoale ...isi prinde curaj si se aseaza ba pe mana ba pe umar ca sa ii dam si lui. Ce sa fac
Va tin la curent...si tineti-ma si voi
felicitari estera si pentru micuti.o sa vezi cati o sa mai iese :hug:
Apropo nu sunt din Romania si nu gasesc aceeleasi picaturi de pus in apa pentru vitamine sau mancare despre care s-au tot vorbit pe forumuri.
Eu folosesc ca picaturi Piumedoro si ca Mei COCORITE
deocamdata nu au fost probleme cu mancarea...
Ma repet ieri mi-a zis cineva ca salata nu le face bine dar al meu e mort dupa salata...nu vrea papadie sau morcov..acum o sa incerc patrunjel.
E vre-o problema cu salata daca este la temperatura camerei,bine spalata si uscata?
puiutzii nostri scumpi :heart: sunt tare cuminti , cateodata ne lasa sa ne mangaiem . de cateva zile i-am scos in balcon si se pare ca le place mult la aer ... sfarsitul asta de saptamana o sa fiu libera si o sa ii lasam mai mult afara sa invete si ei saracutzii sa zboare . dar nu stiu cum sa fac ca tare mie mila cand vad ca zboara ce zboara si se bat de perete sau de geam.
alina e normal sa se loveasca pentru ca nu prea au stat pe afara.dupa ce se obisnuiesc cu camera nu o sa se mai intample asta
:perus:
Va multumesc tuturor pentru aprecieri
George bine ai venit asteptam poze cu micutii tai Defapt nu sunt gemeni dar au iesit odata din oua pentru ca a inceput sa le cloceasca cand le avea pe amandoua
Alina sunt superbi peruseii tai sa-ti traiasca :pup:
ce micuti si fragili sunt gemenii, estera! sa iti traiasca!
Estera sunt foarte frumusei puiutii gemeni !sa creasca mari si sanatosi! :pup:
(Vanesa)
Multumesc
Te-ai hotarat ce vei face cu puiii, Estera? Toti vrem pui... ca sunt dragalasi... s.a.m.d... dar putin pot oferi conditii. Ii pastrezi sau ii dai ?
Ai mei deja formeaza un cuplu, se pupa, se scarpina...Le-am dat drumul afara fiindca era si Paco, si ma innebuneau. Zboara ca nebunii pe aici. Le-am pregatit mar, morcov(dar ei tot sunt mai atrasi de covor)... ardei gras au voie?
Apropo nu sunt din Romania si nu gasesc aceeleasi picaturi de pus in apa pentru vitamine sau mancare despre care s-au tot vorbit pe forumuri.
Eu folosesc ca picaturi Piumedoro si ca Mei COCORITE
deocamdata nu au fost probleme cu mancarea...
Ma repet ieri mi-a zis cineva ca salata nu le face bine dar al meu e mort dupa salata...nu vrea papadie sau morcov..acum o sa incerc patrunjel.E vre-o problema cu salata daca este la temperatura camerei,bine spalata si uscata?
buna!esti in Italia nu?si eu tot de asta ii dau la al me..dar le alege mananca doar meiul si ii mai dau de astea(poza 3) sunt preferatele lor..se gasesc aproape in toate supermarketurile...cat despre picaturi am luat si eu unele (poza 1)care se pun in mancare,a zis ca pt 20 de zile sa ii dau primavara,toamna si cand isi schimba penele!
Adaugat: 06-05-2010 11:28
sa-ti traiasca puiutii estera si sa creasca mari si sanatosi felicitari!
edit : scuzati-ma pt dublu post dar imi merge rau internetul (
Te-ai hotarat ce vei face cu puiii, Estera? Toti vrem pui... ca sunt dragalasi... s.a.m.d... dar putin pot oferi conditii. Ii pastrezi sau ii dai ?
Ai mei deja formeaza un cuplu, se pupa, se scarpina...Le-am dat drumul afara fiindca era si Paco, si ma innebuneau. Zboara ca nebunii pe aici. Le-am pregatit mar, morcov(dar ei tot sunt mai atrasi de covor)... ardei gras au voie?
Daca vor iesi mai multi doi ii voi da unchiului meu care ma bate la cap de 4 ani sa ii dau cand voi avea puiuti si sunt sigura ca vor fi ingrijiti bine pentru ca el mi ia tinut si pe ai mei cand am fost plecata in vacanta si nu au dus lipsa de nimik
. Restul ii voi pastra nu cred ca ii voi putea da la cineva
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus