Ca sa fie clar pentru toata lumea: la Facultatea de Medicina Veterinara, inveti chestii generale, despre fiecare specie de anil in parte (sau asa ar trebuii), DAR fiecare se specializeaza pe ceva anume, si aici intervine pasiunea pentru o specie de animal anume. La noi in tara tot ce este in afara de pisici sau caini sunt considerate "animale exotice" unde au nevoie de medici specializati pe asa ceva, chestie care este destul de rara. De exemplu: Vitamina A la iguane este fatala. Prietenul meu a avut o iguana cu niste probleme de piele, a tratat.o vreo 2 3 luni la indrumarile anumitor medici din tara specializati pe reptile, si cautand informatii pe siteuri din afara ca la noi nu prea si ce sa gasesti. La un moment dar s.a imbolnavit foarte rau, si a fost nevoit sa caute un medic ceva la noi in bucuresti. Raspunsul medicilor? "Da.i vitamina A, pune.i in mancare si o sa ii treaca." De ce oare sa dai sfatul cu vitamina A ca la oameni (vitamina A este buna la piele) din moment ce tu habar NU AI nimic despre iguane?
Si ca sa nu devin off topic, am cautat la destule cabinete veterinare, un medic care sa se uite la Mango sa.mi zica si mie anumite chestii si nu am gasit. Adica se vede de la o pofta cand medicul ramane cu gura cascata la o anumita specie de animal, si incepe sa dea sfaturi general valabile care ar putea sa omoare bietul animal, in cazul acesta papagalii.
Ei rezolva totul cu o injectie, sau medicamente mult prea sintetice si puternice pentru pasarelele nostre.
Nu ii mai dati inainte cu veterinarii cand aveti probleme cu papagalii in cazul de fata, pentru ca refuz sa cred ca voi cand sunteti bolnavi bagati imediat pastile si nu incercati pe cale naturista 
Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu) [ Sabrina ]