6,176

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

refluxy wrote:

buna,am urmarit discutia voastra si sunt de acord cu didika1 eu sunt impotriva veterinarilor eu de cate ori m-am dus la veterinar mi-au vindecat papagali mei dar depinde de fiecare

pai te cam contrazici in comentul asta..ti-au vindecat papagali dar esti impotriva lor?cum esti de acord cu didika1 ca ea a zis ca a pierdut 2 papagali din cauza veterinarilor... :sol: nu mai inteleg nimic...

:floare: Georgiana :floare:

6,177

eu am pierdut 2 papagali din cazua veterinarilor deci nu sunt de acord cu acestia :bang:

da,cam asa e,s-a contrazis poate din motiv ca nu mi-a inteles postu,anyway pt. mine era destul de clar.

:nimfa: Paco&Jake^Nimfe |Didi cool| Scumpii mei

6,178 (edited by bubbles 04-05-2010 15:00)

Ca sa fie clar pentru toata lumea: la Facultatea de Medicina Veterinara, inveti chestii generale, despre fiecare specie de anil in parte (sau asa ar trebuii), DAR fiecare se specializeaza pe ceva anume, si aici intervine pasiunea pentru o specie de animal anume. La noi in tara tot ce este in afara de pisici sau caini sunt considerate "animale exotice" unde au nevoie de medici specializati pe asa ceva, chestie care este destul de rara. De exemplu: Vitamina A la iguane este fatala. Prietenul meu a avut o iguana cu niste probleme de piele, a tratat.o vreo 2 3 luni la indrumarile anumitor medici din tara specializati pe reptile, si cautand informatii pe siteuri din afara ca la noi nu prea si ce sa gasesti. La un moment dar s.a imbolnavit foarte rau, si a fost nevoit sa caute un medic ceva la noi in bucuresti. Raspunsul medicilor? "Da.i vitamina A, pune.i in mancare si o sa ii treaca." De ce oare sa dai sfatul cu vitamina A ca la oameni (vitamina A este buna la piele) din moment ce tu habar NU AI nimic despre iguane?
Si ca sa nu devin off topic, am cautat la destule cabinete veterinare, un medic care sa se uite la Mango sa.mi zica si mie anumite chestii si nu am gasit. Adica se vede de la o pofta cand medicul ramane cu gura cascata la o anumita specie de animal, si incepe sa dea sfaturi general valabile care ar putea sa omoare bietul animal, in cazul acesta papagalii.
Ei rezolva totul cu o injectie, sau medicamente mult prea sintetice si puternice pentru pasarelele nostre.
Nu ii mai dati inainte cu veterinarii cand aveti probleme cu papagalii in cazul de fata, pentru ca refuz sa cred ca voi cand sunteti bolnavi bagati imediat pastile si nu incercati pe cale naturista smile

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

6,179

sunt putini oameni care apeleaza la tratamentele naturiste.De cele mai multe ori ele fac mai rau dekt bine:))

6,180

Zau? Nu prea cred wink

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

6,181

la tratamente naturiste apeleaza cei pt care nu mai exista  nici o sansa de insanatosire sau remediere cu vreun medicament sau cei care au ceva minor,si iau preventiv ceva naturist(ca sa nu zik ca nu iau nimik):D

6,182

Bine numai conteaza ca putem dezbate subiectul acesta pana maine dimineata.
Cine a prins ideea bine, cine nu sa.si duca animalele la veterinar la orice semn de imbolnavire.
Succes!

6,183

smile)))
sustin medicii veterinari(pe aia buni)
nu aia care se duk numai la examene(cu portofelul plin):D

6,184

Dar am zis eu ca nu ii sustin? Este vorba de altceva si anume de tara in care traim si de faptul ca nu avem destui medici veterinari specializati pe altceva in afara de caini si pisici, astfel incat sa nu trebuiasca sa ma duc in capatul tarii cu animalul daca am o problema urgenta sau sa nu las orice "medic" doar pentru ca asta este numele jobului sa.mi injecteze animalul cu te miri ce smile
Am incheiat subiectul.

6,185

Ca sa va binedispun un pic ... A fost cam tensionata atmosfera hmm
Ce a reusit Sonny sa faca inainte de a deveni tatic ... :hihi:
Scuze pentru calitatea pozelor dar sunt facute cu telefonul ...
V-ati dat seama ?

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

6,186

are ceva verde pe aripa.. :wow: da atat inteleg

6,187 (edited by flyaway70 04-05-2010 16:38)

Noroc ca am baiat destept si a reusit sa-l scoata ! :angel: :pup: Era un elastic din ala de bani ! :hihi: L-a bagat pe cap !

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:

6,188

smile smile smile :d moama :d
saracutu de el big_smile
parca are un colier de crstale pretioase nu alta big_smile

6,189

eu am o idee. hai sa infiintam cabinetul veterinar" Latifa", protectia animalelor" Latifa" si tot asa.  :k: . la noi sunt destui experti. slava Domnului.
Flay ce baiat destept ai ...bine era daca mai stia sa-l si scoata. smile

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

6,190

2 poze noi cu cancanitoarele mele smile
cum fluier eu,fluiera si rockerii astia :bang:

6,191

deyseby wrote:

Flay ce baiat destept ai ...bine era daca mai stia sa-l si scoata. smile

Sa stii ca a durat cam 15 min si l-a scos singur !!! smile smile :hihi:

6,192

serios? super tare smile

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

6,193

Pai da ca eu nu am nici o sansa sa pun mana pe el !!! smile smile smile Altfel nu stiu ce faceam ... :bang:

6,194

Laura ce baietel destept ai :pup: vad ca se descurca bine deci poate fi sigur un parinte bun pentru puiuti :k:
Didika si ''rockerii'' tai sunt tare draguti :pup:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

6,195 (edited by amber 04-05-2010 20:53)

Is punkisti ca au creasta :heart:

6,196

Ce parere aveti este destul de spatioasa o colivie de L=50cm, l=40cm si h=50cm pentru o nimfa ?

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

6,197

didika sunt superbi Paco si Jake sa-ti traiasca :nimfa: :pup: !

6,198

multumesc Alina sau ..Vanesa big_smile
ahh ce vreau eu sa va povestesc e ca o ..poveste de dragoste smile
Cand vroiam sa-l bag pe paco in colivie ,nu m-a lasat si ma tot musca de deget,apoi mi-am admintit ca-i place sa scot sunete ca si cum l-as pupa.e si am facut asa pana cand el din cealalta parte a coliviei s-a indreptat spe fata mea,mai precis spre buze.s-a aprpiat din ce in ce mai mult de mine in timp ce canta si isi indrepta fatuca lui spre buze.
am facut asa pana m-a pupat el cu cioculetu apoi m-a lasat sa-l pupacesc eu ,dar totusi mai putin ca si mie mi-era firca sa nu ma muste smile
sper sa ma apropii mult  de el..credeti ca in sfarsit a simtit iubirea mea,si ca poate jake se va lasa influentat si el? :elefant: :iepure:

6,199

Vai didika1 ce mi-ar place sa faca si a mele asa smile , in schimb cand vreau sa o pup, Misa mi se intoarce cu spatele, si Yuzu vrea sa ma muste smile .
In legatura cu veterinarul, eu am tratat-o pe Yuzu chiar la inceput de o rinita, cu ceva antibiotic de la doctor. Mi-am mai tratat perusii la ochisori, cu picaturi ce imi dadea, raceli si alte afectiuni, dar din pacate sunt si afectiuni fatale pe care nu le poate trata.

Sa vedeti chestie, trec pe langa un magazin de a carui existenta nu stiam, si vad in vitrina colivii si in rest erau medicamente. Intru inauntru... vanzatoare antipatica, o intreb daca are ceva vitamine pentru pene pentru nimfe, si imi raspunde.. n-am special pentru nimfe, am pentru pasari, la care eu..uhm...pasari exotice? Ea...gaini...rate..
..ce oameni....
Seminte de floare/bostan si alune neprajite iarasi n-am gasit... nu gasesti nimic in orasu asta.

6,200

bicica wrote:
refluxy wrote:

buna,am urmarit discutia voastra si sunt de acord cu didika1 eu sunt impotriva veterinarilor eu de cate ori m-am dus la veterinar mi-au vindecat papagali mei dar depinde de fiecare

pai te cam contrazici in comentul asta..ti-au vindecat papagali dar esti impotriva lor?cum esti de acord cu didika1 ca ea a zis ca a pierdut 2 papagali din cauza veterinarilor... :sol: nu mai inteleg nimic...

Ma scuzati dacanu m-am facut destul de clara,deci eu am unveterinar langa blocul meu care se pricepe la animalele de companie si am incredere in el,dar 90%din veterinari sunt buni numai la caini si pisici,am intalnit destia,dar doar unul de incredere pe care il stiu,am inteles foarte bine ce a zis didika1 si eu era sa imi pierd un papagal rosella din cauza unui veterinar :sol: sper ca m-am facut inteleasa

1 nimfa :nimfa: , un caine :caine: o pisica :pisica: si 2 perusi :perus: :perus: