De fapt voiam sa va spun ca e prima data cd ea da semne clare ca nu se simte bine si de vreo 3 zile pare ca e destul de rau. Nu a mai scos chiar nici un ciripit, nu pare ca poate minca, sta pe barele de jos ale coliviei (nu tot timpul, dar destul de mult: se pune jos, pe bara de la cutia de mincare si sta in fata cutiei si adoarme acolo, sau sta cu ochii semiinchisi, apatica). I-am dat iaurt ca am vazut ce scrieti voi aici, chiar am fortat-o sa manince niste ou sau cartof fiert.
Culmea ca nu are diaree, nu vomita, nu regurgiteaza, nimic.
Acu cateva zile a inceput totul, am vazut de doua ori niste "bale" ciudate pe capul papagalului , un lichid albicios care ii udase penele de pe cap, si parea intins si pe bara. L-am spalat si am mai vazut asta o data. Ce o fi?? Nu am vazut pe vreunul sa vomite, scuipe seminte, saliva in ciocul lor sau altele de genul asta.
Totusi de atunci, ea sta cam tot timpul cu capul in pene, infoiata rau de tot cateodata, doarme, se da jos si adoarme pe barele de jos, etc. O zi intreaga nu a mincat, pina la chestia cu iaurtul, apoi si-a mai revenit. Insa e tot apatica, doarme si nu scoate un sunet.
Nu stranuta si nu are cum sa raceasca , nu e curent deloc, e cald.
Totusi ochii ei sunt tristi, se vede ca e trista si sufera.
Oare e ceva de genul psitacoza?? Nu are secretii la ochi, umflati nu stiu dc sunt ca nu stiu cum ar trebui sa fie umflati.
Scuze pt asa mesaj lung. Sunt ingrijorata si nu prea imi permit un veterinar. Acu 4 ani, cd papagalul si-a rupt piciorusul (l-a prins in usita), am dat o taxa imensa numa ca sa intru pe usa cabinetului. Antibioticul n-a folosit, ca nu am putut sa i-l bag pe cioc, iar dupa vizita la veterinar era sa moara (cre ca de spaima si pt ca era fortat sa inghita chestia aia). Am achitat cred cam 50 lei de acum pt "consultatie" care a constat in 10 minute de povesti despre cum sa-l hranesc si cum o sa i se repare sau nu piciorul. Antibioticul l-am platit separat si de 2 ori, pt ca primul l-am risipit (vreo 30 lei de acum). Asa scump e?? Cd am fost sa mai cumpar antibiotic, fara pasare, am platit din nou "consultatia"!!
Stie cineva dc pot merge la veterinar cu fetita si sa nu ma omoare cu banii? Ca dc nu are simptome de nici un fel, trebuie un examen mai complicat...
Singurele simptome sunt gainatzul de la fund, si apatia (care persista de mai mult de un an...de fapt vioaie nu a fost cam niciodata, singurele ei momente sunt cd il goneste pe papagal...avea grija sa-l goneasca de peste tot, de la mincare, de pe leagane, etc...au 3 leagane in cusca si ea nu-l lasa pe niciunul). Acum insa , de 4 zile, nu face nimic altceva decat sa stea ...macar nu mai e infoiata...are penajul normal. Doar ochii tristi...