6,151

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Bun venit  pacopoli.Daca te uti bine esti la topicul pentru nimfe.Exista un topic pentru perusi unde poti sa postezi.Si DA,plantele sunt un pericol foarte mare pentru animale in general.Substantele lor pot produce ravagii in organismele micute.Si evident,la primul semn de boala,ori la medicul veterinar ori informatii corecte de pe net sau forumuri.O sa ti se raspunda cu siguranta la topicul adecvat.Te asteptam acolo.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

6,152

hhmm,parca mai exista un utilizator biancapoli..
e cumva acelasi uitilizator si pe pacopoli?

:nimfa: Paco&Jake^Nimfe |Didi cool| Scumpii mei

6,153

Multumesc mult pentru informatii!Imi trebuie ceva timp pana reusesc sa ma dezmeticesc si sa parcurg toate paginile forumului!
Nu sunt acelasi utilizator cu biancapoli
Paco si Poli sunt numele celor doi perusi.Aceasta a fost alegerea celor doi copii ai mei, de altfel pentru suferinta lor ma interesez si incerc sa aflu tot ce se poate.

6,154

uitati puiutul meu,de cand era nou nascut l-am crescut pana akm cand e marisor :heart:

6,155

O data cu intoarcerea mea de la mare (timp in care Mango a stat cu ai mei) am sesizat 2 chestii ciudate.
1. Nu stiu daca este de la schimbarea penelor, dar am observat ca este decolorat asa in unele locuri (adica el este galbui si are unele parti in special pe aripi, mai albe decat culoarea lui)
2. Inainte zbura numai pe sus si nu se apropia de nimeni, acum vad ca zboara numai spre cainele meu neutral PANA IN GURA LUI!!! Nu inteleg de ce face asta. Bella mea (cainele) se mai face ca il hapaie dar il lasa in pace, mai mult se sperie de el. O avea ceva probleme cu vederea sau ce incearca sa imi comunice? Va rog eu lamuriti.ma ca sunt in ceatza rau big_smile

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

6,156

schimbarea penelor e normala dar cu zburatul nu e in regula,poate lipsa ta l-a suparat,sau incearca sa iti comunice ceva,dul la veterinar,succes!

6,157

Fara nicio suparare, dar sa imi duc papagalul la veterinar cred ca ar fi ultimul lucru care l.as face.
Astept raspunsul cuiva care a mai patit asa ceva ( cu penele si cu zburatul) sau cei care au nimfe de cativa ani si le.a studiat comportamentul. De preferat Ramona pentru ca are caine... big_smile restul nu stiu daca au caini pe langa nimfe.

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

6,158

si ai zis ca are pete,albe in special pe aripi deci chiar nu stiu poate sa aiba ceva la aripi

6,159 (edited by suana 03-05-2010 11:25)

Pentru ce sa-l duca la veterinar????  :wow: In afara de cazul in care acesta ar  fi etolog si s-ar pricepe sa faca psihologie cu o nimfa. :bang: :bang: :bang:
Sabrina daca isi schimba penajul inseamna ca i-au cazut unele pene care il ajuta la zbor si neputand mentine inaltimea atrerizeaza mult mai repede. Dar pentru ca Bella e prin preajma ,nu neaparat pe ea vrea sa aterizeze ci nemaiavand destula inaltime cauta un punct de reper.Si mai adaug:daca te uiti la Silverina mea ,la o poza recenta, o sa vezi deosebirea intre ce a fost si cum are penajul acum.Penele se mai schimba datorita meniului sau a conditiilor de trai.Are o coada alba pe care inainte n-a avut-o si culorile gri-alb sunt comnbinate altfel.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

6,160

Uitati o poza nu stiu cat de bine se disting petele.
Nu i.au cazut pene lungi, de la aripi sau in exces incat sa ii afecteze zborul...
Ma gandesc ca ori vrea sa o enerveze pe Bella, ori vrea sa se aseze pe langa ea, ori are ceva la ochi neutral

6,161 (edited by suana 03-05-2010 11:29)

Daca ar avea ceva la ochi si n-ar fi sigur pe el ori n-ar mai zbura ,ori s-ar lovi de ceva in zbor.Urmareste-i ochii,atragandu-i atentia cu ceva ce-i place sa manance,sa vezi cum reactioneaza.Se mai schimba si ei in comportament,in bine sau in rau,depinde ......Dar in cazul tau acum iti atrage atentia fiind plecata.Hanny cand o lasam la mama si eram si noi plecati o vreme,nici nu se mai apropia cateva zile de mine,dandu-mi de stire ca e suparata.

6,162

eu am un caine si da veterinaru e cam batut in freza dar daca nu ii trece nu ai ce sa ii faci dai ceiut si nimfa mea nu a patit asa ceva numai ca foarte putin asemanator odata,am fost plecata la mare si cand m-am intors puiutu meu era suparat pe mine si penele erau mai colorate(era in crestere si arata splendid,i-am dat drumul pe afara si era vioi nu zbura jos,ehh na poate putin pentru ca asa zboara el,cu cainele nu avea treaba,doar ii placea sa chinuie cainele,zbura pe spatele lui si il ciupea incet,dar sa se duca in gura lui nu am mai pomenit,schimbai apa,mancarea spala-i colivia doar asa si muta cainele in alta camera

6,163

Doamne fereste aici e vorba de un comportament nu de o BOALA!!!!!! Si cel mai rau este sa strici interactiunea si cunoasterea dintre animalele pe care le detii.Nu poti sa izolezi unul in detrimentul celuilalt decat in cazuri extreme.Si Daissy se zbenghuie pe langa ai mei si sare dar in pozele puse se vede clar ca interactioneaza si nu-i considera dusmani.

6,164

smile ma dar tu chiar crezi ca imi tin papagalul imputit si fara mancare? Si cum sa inchid cainele in alta camera? E in casa mea de 13 ani nu o pot inchide una doua. Un animal de companie nu ti.l iei sa il ti inchis neutral sau poate tu practici alta politica.
Ramona am observat ca era un pic suparat cand am venit eu. Si cu Bella cred ca vrea sa o sacaie sau sa se joace nu stiu ce.i in capul lui, ca vad ca ochii sunt in regula, ma urmareste si cum ma vede ca ii toc ceva legume sau ou vine imediat la mine, deci de vazut vede big_smile

6,165 (edited by suana 03-05-2010 11:44)

Intodeauna schimbarea mediului necesita o acomodare dar acum Mango fiind din nou acasa la el,face turul cu ochii sau zburand pentru ca probabil se bucura ca a revenit langa tine si in ,,habitatul '' lui cunoscut.Ne surprind intodeauna animalele cu comportamentul lor,si neintelegandu-le limbajul,poate gresim in traducere,dar ei ne transmit intodeauna corect ceea ce doresc.Acuma se va restabili in casa lui si poate va face mai multe chestii dragute ,dupa ce ii trece supararea ca ai fost plecata.Pe mine ma uimeste incontinuu al 6-lea simt al animalelor si doar urmarindu-i indeaproape invatam.Ma uit fascinata la o emisiune,nu are legatura cu pasarile ci cu cainii,si vad cat de mult conteaza buna noastra dispozitie,gandurile pozitive si pana si limbajului corpului  in relatia cu animalele.Dar sa nu devin off-topic...

6,166

Da, ce bine ar fi daca le.am putea intelege smile
Mango a stat acasa cu ai mei, nu l.am dus nicaieri, vorbeam cu ei la telefon zilnic si mi.au zis ca este ok, zboara, canta intruna... big_smile

6,167 (edited by deyseby 03-05-2010 13:13)

bubbles wrote:

Da, ce bine ar fi daca le.am putea intelege smile
Mango a stat acasa cu ai mei, nu l.am dus nicaieri, vorbeam cu ei la telefon zilnic si mi.au zis ca este ok, zboara, canta intruna... big_smile

a scapat si saracul Mago o perioada de tine si a prins mai mult curaj. s-a atasat de catelusa. ea nu vrea sa-l pupe non stop. smile  . nu are nimic. ce sa aiba?  cred ca la tine este problema... ba s-au decolorat penele, ba zboara prea jos si nu mai vede... smile  . pun pariu ca ai mers dupa el prin casa vreo jumate de ora sa vezi daca este ok. si ai gasit ceva pana la urma.

Adaugat: 03-05-2010 13:50

Ramona, pozele cu motatii sunt super. cea cu Hanny si Daissy este super.Bombonel este foarte smecher. tace si face.  smile

Adaugat: 03-05-2010 13:52

angelsanimals, ce nume are nimfa ta? Emy? i-mi pare cunoscut. l-ai crescut la mana de mic?
da este Emy. ma bucur din suflet sa-l vad aici pe forum. Bine a-ti venit. astept cat mai multe poze.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

6,168

...E prima data cand il las singur, si chiar daca nu ar fi prima data sau ultima data vreau sa ma asigur ca este totul in regula.
Nu stiu daca as suporta sa pateasca ceva si eu nici macar sa nu stiu ce anume..
E bine ca nu are nimic si sunt eu stresata doar big_smile

6,169

bubbles,e normal sa fi asa.
ceva s-a schimbat cu puisorul tau big_smile
poate ti-a dus muult doru si acu vrea sa iti arate chestia asta..
poate,vrea sa isi schimbe comportamentul,sau inevitabil v face asta.
ca si oamenii big_smile nu raman mereu exact aceeasi,orcine se mai schimba big_smile
sigur incearca sa sara in piscina-gura a patrupedului tau big_smile

6,170

bubbles wrote:

smile ma dar tu chiar crezi ca imi tin papagalul imputit si fara mancare? Si cum sa inchid cainele in alta camera? E in casa mea de 13 ani nu o pot inchide una doua. Un animal de companie nu ti.l iei sa il ti inchis neutral sau poate tu practici alta politica.
Ramona am observat ca era un pic suparat cand am venit eu. Si cu Bella cred ca vrea sa o sacaie sau sa se joace nu stiu ce.i in capul lui, ca vad ca ochii sunt in regula, ma urmareste si cum ma vede ca ii toc ceva legume sau ou vine imediat la mine, deci de vazut vede big_smile

NU am zis ca iti ti papagalul imputit da?eu am zis doar sa incerci o metoda daca tu intelegi altceva e problema ta,era doar o idee tu nu ai de ce sa o percepi ca o insulta  si cu cainele asa a facut o prietena,eu acum incerc sa te ajut si sa imi dau tot interesul dar vad ca bunul simt al tau a disparut

6,171

angels, nu stiu cat ai citit acest  forum, dar marea majoritate a celor de aici care au mers cu pasarea la veterinar, au sfarsit fara ea. de asta nu se concepe recomandarea medicului. cei care au pasari de ceva timp, stiu si remedii pt orice tip de boala. de asta si bubbles a sarit in sus. Suana si Ilove sunt 2 dintre persoanele care cunosc foarte bine tratamentele pt papagali.stiind ca si tatal tau este crescator vechi. poti sa-i ceri sfatul si sa ajuti multa lume de aici. asta stiu sigur. :hug:

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

6,172

angelsanimals wrote:
bubbles wrote:

NU am zis ca iti ti papagalul imputit da?eu am zis doar sa incerci o metoda daca tu intelegi altceva e problema ta,era doar o idee tu nu ai de ce sa o percepi ca o insulta  si cu cainele asa a facut o prietena,eu acum incerc sa te ajut si sa imi dau tot interesul dar vad ca bunul simt al tau a disparut

Daca imi disparea bunul simt eram banata acum smile
Eu nu imi inchid animalele nicaieri, asa imi place mie ca in jungla cu ele in libertate

6,173

si bubles a exagerat putin dar si angels wink
sper ca s-au calmat spiritele acum wink
si da,eu am sfarsit fara 2 perusi pt. ca m-am dus cu ei la veterinar. sad

6,174

buna,am urmarit discutia voastra si sunt de acord cu didika1 eu sunt impotriva veterinarilor eu de cate ori m-am dus la veterinar mi-au vindecat papagali mei dar depinde de fiecare

1 nimfa :nimfa: , un caine :caine: o pisica :pisica: si 2 perusi :perus: :perus:

6,175

acum sunt de acord cu voi, dupa ce am vazut argumentele! pasarile nu au ce cauta la veterinar! (sau cel putin asta am inteles!)

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)