Re: Rosella - Platycercus eximius si Platycercus elegans
nuti fa griji si ai mei mai dorm in timpul zilei
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Rosella - Platycercus eximius si Platycercus elegans
nuti fa griji si ai mei mai dorm in timpul zilei
Poate e de la mancare...sau probabil daca ai lasat televizorul, radioul etc. aprins pana la o ora foarte tarzie, poate ii e somn!desi nu e prea normal...
zi leam pus cuibul rosellelor mele
bravo...sa inteleg ca astepti niste oute de la ei doi, yo_dan?
pai astept inca nu sau imperechiat
aha..am inteles ! Bafta oricum! :k: :succes:
Foarte posibil
Eu aseara pana la 2 m-am uitat la niste seriale si am avut lumina aprinsa pana pe la 1 si jumate ... deci nu a dormit prea mult aseara
Probabil o sa fie mai activ mai pe seara
yo_dan, de cat timp ai rosellele tale?
acestea le am cam de vreo 6 luni
ps:raluky4 multumesc
Ar trebui sa ma ingrijorez daca e 2 jumate dupa amiaza si cipi al meu doarme?
Dormea in cusca, i-am deschis portita sa iasa, a iesit si s-a dus pe sifonier unde acum iar doarmeSi doarme intr-un picior ... e bine, e rau?
si ce daca doarme intr-un picior,si ai mei dorm,chiar daca nu sunt rosella.fiecare papagal doarme in pozitii diferite,unii intr-un colt,altii intr-un picior sau cu capul in pene,altii cu capu in jos :d
De exemplu perusa lui iloveanimals doarme cu capul in jos! :hihi:
si ce daca doarme intr-un picior,si ai mei dorm,chiar daca nu sunt rosella.fiecare papagal doarme in pozitii diferite,unii intr-un colt,altii intr-un picior sau cu capul in pene,altii cu capu in jos :d
Ai dreptate , doarme si cu capul in pene si cu capul putin aplecat, intr-un picior, in ambele , etc
Azi a fost foarte activ, a ciripit toata ziua si a facut primul lui zbor prin camera de fata cu mine
vlad,in plus iti recomand,ca acum cand e la primelle zoboruri sa nu il sperii si sa stai linistit undeva jos,si sa nu tragi jaluzelele pt. ca daca se sperie sa nu intre cu capul in geam,ci sa se prinda cu gherutele de perdea.
sa nu il stresezi sa intre in colivie,si sa nu il prinzi,o sa intre el cand vrea sau cand i se face foame/sete .
Vlad bun venit si din partea mea pe forum... :k:
am venit sa va arat colivia noua facuta de sotul meu...cei mai bucurosi sunt Coco si Toto, toata ziua canta si vorbesc, banuiesc ca le place si lor noua casuta
cum sa nu le placa? e asa mare si frumoasa!
vlad,in plus iti recomand,ca acum cand e la primelle zoboruri sa nu il sperii si sa stai linistit undeva jos,si sa nu tragi jaluzelele pt. ca daca se sperie sa nu intre cu capul in geam,ci sa se prinda cu gherutele de perdea.
sa nu il stresezi sa intre in colivie,si sa nu il prinzi,o sa intre el cand vrea sau cand i se face foame/sete.
A zburat azi prin camera intr-o veselie, nu se mai oprea, si a fost foarte vioi ... nu prea a stat locului
Nu am tras niciodata jaluzelele, dar le-am lasat asa deschise sa intre lumina in camera
Inainte era mai usor sa-l bag in cusca, il luam pe bat si dupa cateva incercari se lasa convins, acum in schimb nu vrea ca stie ca ramane acolo cateva ore si abia dupa ii dau iar drumu`
Am sa-l las asa ... vad ca face progrese, intra in cusca singur isi ia apa mancare etc, zboara prin camera , e mai bine
Dupa ce-l imblanzesc, ii iau o pereche, la fel tre sa imblanzesc si femela care am sa o iau, dar sper sa le pot face si o voliera
anka9mai multumesc de bun venit si apropo , cat l-a costat pe sotul tau sa confectioneze colivia ? ca e misto
Cand ai timp si tu si sotul tau , poate imi trimiteti un pm sau postati aici pe forum niste instructiuni ... pas cu pas ...
Multumesc
da,ar fi foarte interesant
ne-ar ajuta pe multi dintre noi,dar te rog,daca vei posta sa te duci ala topicul coliviile/volierele voastre
sa nu facem mult off topic ..
Anka e foarte spatioasa vila mogaldetelelor tale ...
Vlad bine ai venit si e foarte frumoasa rossella ta
buna Vlad, colivia a facut`o sotul meu singur din plasa cumparata de la Baumax si profil patrat de 12x12 mm...pas cu pas nu prea am ce sa`ti explic... trebuie sa tai profilul la dimensiunile dorite si sa le sudezi impreuna iar plasa este matisata pe o rama de sarma de 5-6 mm in rest iti trebuie multa rabdare, el a lucrat la ea 2 zile. pretul ajunge cam 85 lei un val de plasam (50x500 cm) el a consumat numai jumatate din el, restul materialelor le`a procurat de la o cunostinta. spor la treaba! :k:
Ar trebui sa ma ingrijorez daca e 2 jumate dupa amiaza si cipi al meu doarme?
Dormea in cusca, i-am deschis portita sa iasa, a iesit si s-a dus pe sifonier unde acum iar doarmeSi doarme intr-un picior ... e bine, e rau?
Nu trebuie sa te ingrijorezi uni papagali dorm in timpul zilei Al meu cand dorm dupa-amiza doarme si el cu mine sau uneori e obosit :k: Si e normal dupa cum au zis si ceilalti sa doarma intr-un picior de exemplu al meu doarme intr-un colt cu capul in pene
Ai mei si-au mutat domiciliul pe balcon si imi dau trezirea de la primele ore ale diminetii. Azi aduc noul membru, perusul de la Mihay28. Tare sunt curioasa cum va reactiona Rosella caci ea tare geloasa mai e.
am o veste super buna..cred ca o pot numi asa...azi am aflat unde este poly,zboara liber putin mai departe de minte printr-o gradina..azi m-am dus cu cusca si el era deasupra mea..dar nu a venit la mine....zboara pe acolo pe aproape de cei care am presupus eu ca l-au furat...am lasat cusca la un vecin acolo la gradina..sper sa intre sa manance si sa-l prind......o sa fac afise acum cu recompensa..pt cine mi-l aduce deoarece eu nu pot pentru ca nu prea cunosc pe acolo...dar sunt fericita pentru ca am o speranta mai mare ca va reveni la mine :elefant: :succes:
Poly ma bucur ca ai aflat unde este si sper ca in curand sa se intorca la tine unde este iubit . Succes :k:
ma bucur ca l-ai gasit pe Poly si ca sti unde e.sper sa il poti prinde si sa fie iar alaturi de tine :sanatate:
(Vanesa)
doamne ajuta..sper sa fie asa...si sa reusesc..:pup:
Cred ca am innebunit: am taiat un copac uscat si l-am adus in apartament, dupa ce l-am cioplit cat de cat... Vecinii sigur ne cred nebuni, in ultimele 2-3 saptamani ne-au vazut urcand pe rand, pana la etajul 4: Rosella intr-o colivie, voliera perusilor, voliera Marelui Alex, pe el intr-o alta colivie, si acum copacul...
Ideea era sa montez copacelul in voliera perusilor, insa sotul (innebunit fiind de tipetele Rosellei), l-a pus pe voliera si a amenajat un loc de joaca pt Rosella. O saptamana a incetat sa tipe - efectiv tipa neincetat, toata ziua, insa acum vad ca isi reia vechile obiceiuri...
Pe Coco (Rosella) l-am luat de la o vecina care il tinea iarna in frig, intr-o anexa, intr-o colivie fff mica, iar ea venea la el doar in week-end. In aceleasi conditii mai erau tinuti un perus si un hamster. I-am luat pe toti la mine, eu mai avand 5 perusi. Acum regret ca am acceptat Rosella, efectiv ne innebuneste, nu putem face nimic fara tipetele ei in fundal. E liber in camera pana ii terminam si ei voliera - mi-era mila sa o tin in acea colivie minuscula, cu hranitori pentru perusi (nu stiu cum a reusit sa manance de acolo...).
Saptamana trecuta a intrat in voliera perusilor, pana le-am schimbat eu apa... Am incremenit, mi-era teama sa nu le faca rau. N-am mai putut sa il scot, si am lasat usa deschisa. Au iesit toti 7: si Coco si perusii. Spre seara au intrat perusii in voliera, dar impreuna cu ei a intrat si Coco... Abia am reusit sa ii separ... Desi mi-ar fi foarte greu sa ma despart de el, ma gandesc serios sa il donez cuiva care mai are o Rosella, si astfel sa nu mai fie singur. Eu nu vreau sa ii mai iau pereche, deja avem 6 perusi, 1 Rosella, 1 Marele Alexander, hamsterul si 3 pisici.
Poze cu galagiosul:
Adaugat: 04-05-2010 21:04
Cred ca am innebunit: am taiat un copac uscat si l-am adus in apartament, dupa ce l-am cioplit cat de cat... Vecinii sigur ne cred nebuni, in ultimele 2-3 saptamani ne-au vazut urcand pe rand, pana la etajul 4: Rosella intr-o colivie, voliera perusilor, voliera Marelui Alex, pe el intr-o alta colivie, si acum copacul...
Ideea era sa montez copacelul in voliera perusilor, insa sotul (innebunit fiind de tipetele Rosellei), l-a pus pe voliera si a amenajat un loc de joaca pt Rosella. O saptamana a incetat sa tipe - efectiv tipa neincetat, toata ziua, insa acum vad ca isi reia vechile obiceiuri...
Pe Coco (Rosella) l-am luat de la o vecina care il tinea iarna in frig, intr-o anexa, intr-o colivie fff mica, iar ea venea la el doar in week-end. In aceleasi conditii mai erau tinuti un perus si un hamster. I-am luat pe toti la mine, eu mai avand 5 perusi. Acum regret ca am acceptat Rosella, efectiv ne innebuneste, nu putem face nimic fara tipetele ei in fundal. E liber in camera pana ii terminam si ei voliera - mi-era mila sa o tin in acea colivie minuscula, cu hranitori pentru perusi (nu stiu cum a reusit sa manance de acolo...).
Saptamana trecuta a intrat in voliera perusilor, pana le-am schimbat eu apa... Am incremenit, mi-era teama sa nu le faca rau. N-am mai putut sa il scot, si am lasat usa deschisa. Au iesit toti 7: si Coco si perusii. Spre seara au intrat perusii in voliera, dar impreuna cu ei a intrat si Coco... Abia am reusit sa ii separ... Desi mi-ar fi foarte greu sa ma despart de el, ma gandesc serios sa il donez cuiva care mai are o Rosella, si astfel sa nu mai fie singur. Eu nu vreau sa ii mai iau pereche, deja avem 6 perusi, 1 Rosella, 1 Marele Alexander, hamsterul si 3 pisici.
Poze cu galagiosul:
Forum 4animale → Pasari → Rosella - Platycercus eximius si Platycercus elegans