Re: Micul Alexander - Psittacula krameri
ai vazut ca functioneaza asa? :sanatate:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Micul Alexander - Psittacula krameri
ai vazut ca functioneaza asa? :sanatate:
:floare:
Adaugat: 27-04-2010 19:41
:sanatate: bicica
Ii trebuie ceva vreme pana se obisnuieste cu noua lui casa
Eu o tin pe ai mei (Tweety si Pepi) in camera ... macar asa stau cu ei ... si acuma cum a venit vremea frumoasa .. le mai scot si pe balcon sa stea la aer ...
cand vine caldura mare am in balcon peste 35 grade ....atunci o sa am o problema si la iarna,dar il bag in casa in camera mea,rocco o mancat,o facut scandal mare si s-o tirat pe-o floare...acolo doarme :hug: :nb:
Ai grija cu florile pentru ca unele sunt otravitoare pentru ei
n-ai idee care-s alea ?sper sa nu manance zapacitu,i-am zis la tata-miu sa stea geana pe el...tre sa il supraveghez
http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … tru-pasari
de aici poti afla care sunt plantele toxice pt pasari
saru mana
a papat niiki o capsuna si s-a piscalit in ultimu hal
tot e rosu...pe pene,cioc ghiare cum si a mai tinut o cu picioru
asa dulce e asa machiat...maine dimineata cu fas fasu la dus cu el ca e piscos din cioc pana la ultima pana
eu am noroc ca am 4 camere si una din ele e birou si acolo il tin ca stam mai mult in ea si asa sta mai mult in ea...iar vara tot acolo ca nu am vrut sa inchid balconu si anu trecut cand l-am scos pe cipi perusu pe balcon tot veneau vrabiutele pe langa colivie si a facut niste purici sau ceva asa de la ele si saracu trebuia sa-i dau in fiecare seara pe la cioc si pe la aripi cu un spray si asa nu-i placea asa ca in balcon nu-i mai tin.
cat despre imblanzit si paco era speriat rau cand l-am adus dar cu multa rabdare si calm acum mancam din mana si stam pe mana si ne pupam...trebuie doar rabdare si iubire multa si la un moment dat vor raspunde si ei la fel.
Adaugat: 27-04-2010 22:57
o sa incerc si eu capsuni ma gandeam sa nu aiba probleme de la ele ca la cat de injectate si pline de hormoni sunt....
morcovul nu ne place i scuipam si impingem si mana vezi doamne sa nu-i mai dau.
am si eu o intrebare legata de baie ... am incercat sa-i fac si eu baie lui polly cu pulverizator si nu-i place ...a fugit ca de drac
am incercat sa-i pun si caditza in colivie ... n-a bagat-o deloc in seama
cum sa fac sa-i fac baitza si lui? :cry:
daca nu vrea mai asteapta putin ca vine caldura mare si atunci o sa i placa ca se racoreste...
altfel nu stiu cum...daca sta pe deget ,in chiuveta sub robinet da lasi apa sa curca incet sa nu l sperie cum suna apa...dar daca nu sta pe deget cu fas fasu
nah ....iara l-am prins pe rocco si l-am bagat fortat in cusca...n-am reusit sa-l fentez nici cum sa intre el singur,nici cu mancare,i-am pus ardei,mar,intra in cusca le lua si le manca deasupra custii si se misca foarte repede nu aveam timp sa inchid usita,de ieri o fost liber si am observat ca facea taraboi mai mare liber fiind,dimineata tipa mai devreme si dupa amiaza,seara da ture de nebun dintr-o parte in alta a balconului si tipa,l-am prins c-am cedat nervos si l-am bagat in cusca,m-o muscat si o facut ca cioara in timp ce era la mine-n mana....si cand l-am pus in cusca,am observat ca respira foarte repede,era foarte speriat....degeaba nu pot eu sa grabesc cursul lucrurilor....cu tata-miu n-are nici o problema sa tipe la el sau sa se sperie,asta fiindca-l ingnora,se invarte el pe acolo prin balcon isi face de lucru si nu-i da importanta,eu in schimb..."rocco"cand intru la el in balcon,rocco sus rocco jos si pauza,asteptam ....sa se obisnuiasca in cusca,o perioada nu-i mai dau drumu,eu aveam o problema ca trebuia sa spal toata cusca si toate acareturile din ea si pentru asta il lasam liber,dar acuma ii schimb doar tava si ii spal bolurile fara sa-i mai dau drumu afara probabil ca-mi doresc prea repede sa pun mana pe el si sa se domesticeasca si vreau sa sar niste etape esentiale,se sperie si cand ma apropii de cusca sa-i pun mancare,sau mar sau orice altceva si se agita in cusca
Salutare, chrisvalentin aceiasi problema am avut-o si eu cu Caesar al meu, daca-l inchid si acum in colivie e la fel de speriat si nu scoate un sunet, e posac, plictisit, fara chef de viata. Parerea mea e daca vrei sa ai o pasare care sa te iubeasca si jucausa, trebuie sa o lasi libera. Problema este ca trebuie sa ii oferi conditii pentru ca el/ea sa te rasplateasca cu aceiasi moneda. Sa sti ca ce ai facut tu a fost o greseala. Pasarile nu uita usor, te tin minte si or sa se obisnuiasca mult mai greu. Este un papagal mare, face galagie pe masura lui, papagali muti nu exista, este un risc la care te expui atunci cand ti-l cumperi. Eu pe Caesar il am de aprox. 1 luna si a stat in mare parte numai liber, este asa de fericit si de haios dimineata, ma distreaza cand ma trezesc, face ca toate cele. O sa te obisnuiesti si cu galagia, gandestete ca daca vrei sa-l pastrezi traiesc destul de mult (cam 10 ani dupa cate stiu eu). Stai sa vezi cand incepe sa imita tot felul de sunete, al meu deja are niste scapari foarte interesante, cred ca incearca sa pronunte ceva. Il iubesc enorm si tu ar trebui sa faci acelasi lucru pentru acelasi efect invers. Mult succes cu puiul tau.
O zi buna,
Claudiu & Caesar.
hehhe salutare,mersi de sugestii,n-am zis ca nu-l iubesc,ba din contra il iubesc,imi e foarte drag,sunt multumit de el,totu-i ok,doar ca nu prea am rabdare,dimineata si rocco al meu vorbeste pe limba lui in cusca,doar ca eu incerc sa grabesc lucrurile si nu-i bine,abia acuma mi-am dat seama,eu o sa-l mai las in cusca sa se obisnuiasca asa cu mine si dupa aceea incercam si fara cusca,nu l-am batut nu am de gand sa-l bat sau sa tip la el sau mai cine stie ce,problema mea este ca nu stiu cum sa procedez cu el sau n-am stiut,sa-l tin in cusca sau sa-l iau liber si apropo el este matur nu este puiut.
Sanatate tie si puiului tau.
Rabdarea e esentiala.
A irabdare cu el,acum ca l-ai speriat tare tare,trebuie sa o iei de la capat cu totul
deci,mai bine..trebuia sa il lasi in durerea lui,sa manance pe colivie si gata.
eu nu i-am stresat pe ai mei si a-3a zi au intrat singuri si nu mai aveau probleme.
chrisvalentin iti inteleg nerabdarea ,asa era si paco se speria si de umbra lui ,l-am lasat liber cand i s-a facut foame m-am dus catre el cu o aluna si a luat-o dupa care singur s-a bagat in cusca la apa si papa . ti-as sugera seara sa incerci sa te apropii mai mult de el ca seara sunt un pic mai obositi nu mai sunt asa energici ,sa stii ca si eu mi-am luat multe ciupituri dar am inghitit in sec ca si cum totul era in ordine si la un moment dat n-a mai ciupit ci a inceput sa molfaie si sa dea cu limbuta....in timp s-a obisnuit cu mana ,mi-o testa,ma lasa sa-l mangai si acum l-am invatat sa se suie pe mana si sa pupe...asa ca nu dispera ....aaa si inca ceva...eu bunatatile adica fructe legume alune i le dau cand e afara nu i le las in cusca ca sa stie ca afara din cusca sunt bunatatile ,afara la mami.
Salutare,
Aveti idee de unde pot sa cumpar un mic Alexander la un pret mai bun si bien ingrijit?
Multumesc
Salutare,
Aveti idee de unde pot sa cumpar un mic Alexander la un pret mai bun si bien ingrijit?
Multumesc
Multumesc
Am promis si va tb sa ma tin de promisiune:)
Numai bine!
:fluture:
Adaugat: 29-04-2010 20:57
Nepotelul meu .
Sa-ti traiasca si sa te bucuri de el :aga::heart::floare:
azi am avut sedinta fotocu napi si chiar a stat la pozat as ca a trecut la un nivel superior dar na mers am vrut sa-i fac o poza din zbor mai avem de lucrat .
Adaugat: 02-05-2010 16:38
ma-i nou ii spun rambo de ce deoarece acu vre-o 2 saptamani sa accidentat dumnealui./continuam pozele /
aia-i salata ?acolo pe cusca ?sau ma insel eu?daca-i salata vezi nu-i da ca am inteles ca nu le face bine.
Forum 4animale → Pasari → Micul Alexander - Psittacula krameri