Buna ziua din nou.Nici nu stiu cum sa incep.Acum 16 zile am cumparat o nimfa,am venit acasa ,am instalat-o in casuta ei si asteptam sa vedem cum reactioneaza.Din pacate nimfuta avea diaree,si i-am dat diropur.A duoa zi nici o schimbare,din contra mai rau.am consultat mai multi medici veterinari si timp de zece zile am tratat-o cu hipraminchiok si hipralona(pt ca nu raspundea la diropur)si nimic din ce in ce mai rau.In final mi s-a spus ca nu va mai rezista mult in starea asta pt.ca nu se ameliora deloc diareea ei si am fost sfatuita sa vb cu vinzatorul.Acesta fara alte comentarii mi-a schimbat nimfuta cu alta.Iar am venit acasa si a doua nimfa la fel.Aceleasi simptome ba in plus nu prea minca si era f f f salbatica.Iar doctori ,iar tratament si nimic.Starea pasarii se agrava de la o zi la alta.Intorcindu-ma la vinzator acesta pur si simplu mi-a dat banii inapoi si nici nu a vrut sa stea de vb cu mine.Am remarcat insa ca nu mai avea nimfe de vinzare.Vreau sa va spun ca in aceste 2 saptamini si mai bine am vb cu mai multi medici atit la telefon cit si personal nevrind sa ma dau batuta.Din pacate mai toti mi-au spus ca nimfele sunt bolnave si nu e normal sa nu raspunda la tratament ba din contra starea lor sa se inrautateasca si mai mult, ca sigur fiind vb de acelesi vinzator sunt probleme in cuib.Nici nu pot sa va descriu tristetea ,amaraciunea si durerea din sufletele noastre.In ziua in care am dus inapoi si a doua nimfa toti trei (eu, sotul si baiatul) aveam lacrimi in ochii si practic nici nu puteam vb.Ne simteam vinovati si neputinciosi.Eu nu cred ca am gresit cu ceva ,nu s-au imbolnavit din cauza noastra,colivia este noua ,a fost f bine spalata,oparita,totul nou si oparit,nimic umed, curatenie zilnica, hrana si apa proaspata tot timpul,nu au fost stresate,mincare de buna calitate .Simptomele bolii au aparut chiar de la venirea acasa. Am incercat sa facem ce am putut dar ele nu raspundeau la tratament si din pacate nu ar fi rezistat prea mult.Nu as vrea sa credeti ca nu am avut grija de ele sau nu am facut tot ce am crezut de cuviinta,dar din pacate toti dr. au spus ca nu au sanse dupa cum se manifesta.Eu imi cer iertatre fata de nimfute si fata de voi userii acestiu forum dar nu stiu ce altceva as fi putut sa fac.Dupa o zi jale si tritete la insistentele fiului care isi dorea o nimfa ,ca si noi de altfel, am vizitat mai multe magazine specializate in vinzarea animalelor si in final baiatul meu s-a indragostit de o nimfuta f f frumoasa pe care am cumparat-o cu mult drag (ca si pe primele de altfel).De data asta este o diferenta f mare.Nimfa maninca ,bea apa, este mai zvelta, se comporta ca o pasare sanatoasa.Si ea a avut vreo 3-4 scaune moi dar este normal in prima zi din cauza schimbarii dar peste noapte si-a revenit si este totul ok.o avem de simbata.normal ca este speriata si putin stresata dar este normal in primele zile.Noi oricum deja o indragim f tare .Suntem iubitori de animale,avem un acvariu cu pesti ,un ciine si acum aceasta nimfuta.Ii dam meniu complet de la Vitakrakt pt. nimfe, si am inceput sa ii pun si multivitamin Vitakraft in apa.NU stiu insa cite zile trebuie sa i le dau si la cit timp se repeta cura de vitamine.deasemenea vinzatorul de la magazin mi-a spus ca are in jur de 4 luni,dar nu a putut sa imi \spuna cu exactitate sexul.As dori sa va cer parerea in acest sens tinind cont de experienta voastra.Totodata as dori sa imi cer iertare inca odata fata de cele 2 nimfe si fata de voi, nu as vrea sa ma judecati gresit,dar nu stiam ce sa le mai fac si nici prea mari sanse nu mi s-au dat.IN speranta ca puteti intelege si doriti sa ma primiti in rindul vostru as dori sa imi spuneti parerea voastra in legatura cu virsta si sexul nimfutei mele ca so o putem boteza si deasemenea pe viitor sa pot schimba impresii despre ea cu voi.Va multumesc si imi cer scuze pt povestea mea prea lunga.