1,751

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

se urca pe naiba ....n-am ce sa-l sperii,ca-i speriat gata ...are o saptamana si ceva si daca-i dau drumu...fuge prin balcon ca disperatu si doar daca-l vanez pot sa-l prind,nu sta sa-l prind....cu forta tre sa-l prind si sa-l bag in cusca....tata-miu zice ca preda stafeta si tot nu-l vede mai bland sa-l tina in mana si din astea ....ca-i foarte speriat.:(

1,752 (edited by bicica 26-04-2010 17:59)

eu zic ca nu prea ai rabdare..eu stii cum am facut cu perusul meu?i-am dat drumul afara si a zburat prin casa,s-a lovit de toate cele...in fine a stat 1 zi intreaga afara din colivie si retras undeva sus sa nu-l pot prinde..dar eu l-am lasat in pace,cand intram in bucatarie vorbeam cu el dar fara sa incerc sa-l iau si pe seara a inceput sa dea tarcoale ca-i era foame...pana la urma a gasit colovia ca ii pusesem mancare langa...si uite asa cateva zile la rand pana cand acum a ajuns ca isi cunoaste colivia si cand ii dau drumul zboara dar se intoarce inapoi pe colivie...si ca sa-l facem sa se urce pe mana noastra de pe colivie asa am facut:duceam o mana prin spatele lui si una prin fata,dar incetisor asa,se speria,zbura si apoi se intorcea pe colivie din nou si iar incercam si asa in cateva zile s-a obisnuit si cu mana.dupa mana l-am pus pe umar,la fel se speria la inceput dar pana la urma s-a obisnuit...il am de 2 sapt eu.tb sa ai multa rabdare si sa nu te enervezi ca el te simte!asta iti zic din proprie experienta..acum depinde de fiecare animal in parte!succes :perus:

:floare: Georgiana :floare:

1,753

tre sa pun un filmuletz odata sa vedeti si voi cum se prezinta sa va dati cu parerea ....numa nush cum sa-l pun,prima oara pe youtube ?si dupa copiez link-ul aici ?

Adaugat: 26-04-2010 18:59

mersi bicica pentru sfaturi...asa-i ne cam grabim cu el ....stiu ca trebuie rabdare...dar parca totusi ii cam speriat si agitat...il luam cu frumosu si asteptam....rezultate...:ironic:

1,754

cand l-am cumparat eu de la un crescator stii cat s-a chinuit sa-l prinda?ohooo alerga dupa el si l-a si muscat rau..la fel era si al meu speriat tipa cand ne apropiam de colivie dar l-am lasat in voia lui dupa cum ti-am spus..sa vada ca este liber,si apoi cand vede ca nimeni nu are nimic cu el atunci incepe sa se imprieteneasca!incearca poate iti reuseste!aaa si l-am mai imblanzit si cu ajutorul mancarii.vezi care este mancarea lui preferata si o sa i-o dai tu din mana.nu rezista tentatiei.dar nu mancare de care are pe fiecare zi acolo,,,eu stiu..vreun fruct preferat sau altceva care-l primeste doar ocazional!si cu oglinda l-am mai imblanzit eu.ii place sa-l iau pe mana si sa-l duc in fata oglinzii,dar nu stiu daca la micul alexander le plac oglinda asa mult ca la perusi smile sper sa-ti fie de folos ceva din toate astea

1,755

:sanatate:

1,756

asa am spus si eu...rabdare ca altfel il sperii si mai rau...ca oricum e speriat el
si pune un video...

1,757

ehh ei bine perusi mei ii am de 1 an aproape si tot nu s-au imblanzit dar le place sa le dau drumul afara,depinde de ei,am incercat toate modurile pentru ai imblanzi dar nici un rezultat,cu rabdare,vb mult cu ei,nu ma enervez si tot nimic :cry:

1,758

pai cu 2 e mai greu!eu am doar unul si chrisvalentin tot unul are si e mai usor de lucrat cu unul ca daca e singur o sa se apropie de cei din casa ca o sa-i vada ca pe familia lui :sanatate:

1,759

:sanatate:   Doamen ajuta !!! bicica ....sa te auda Domnu :merci:

1,760

Si ce ma fak akm? ca vreau sa ii imblanzesc si eu :cry: va rog daca imi puteti raspunde,multumesc anticipat

1,761

Sa vorbesti cu ei , sa bagi mana la ei usor in fiecare seara fara sa ii atingi,dupaia sa incerci sa ii mangai..si tot asa...

:rock:

1,762

Iti trebuie foarte multa rabdare si depinde si de comportamentul lui ... ai mei nici dupa 1 an nu sunt blanzi

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

1,763

eu nu ma pot plange...al meu e bland dar la inceput ...si acum am o cicatrice pe mana asa ma capsa...si al naibi tot din acelasi loc...si inca invata multe lucruri noi ca noroc ca e pui si ca l am luat de mic

1,764

eu o am pe tweety de un an ... si tot asa salbatica ii ....si musca rau .... raaaau .... eu de multe ori o prind cu forta .... si o mangai ..... si acuma cum o prind sta linistita la mangaiat ... stiu ca ii place sa fie mangaiata ...dar de aia scrofita tot nu vine de buna voie la mine ...asta e ...eu de aia tot o iubesc .. oricat de salbatica ar fi

1,765

unde va tineti minunatiile ??? am observat ca majoritatea ii tineti in camera,nu ii deranjeaza televizorul noaptea tarziu de exemplu ? sau se obisnuiesc,am citit undeva ca trebuie sa doarma intre 10-12 ore ....rocco al meu la ora 8 cu gainile preda papucii ...cum se lasa noaptea nu-l mai aude nimeni tongue :nb:

1,766

chrisvalentin trebuie sa ai f multa rabdare (cateva luni de zile)

eu il am pe polly din decembrie si abia imi mananca din mana si vine foarte aproape de mine ...

cu bagatu in cusca cand sunt nevoita si eu il prind ... sting lumina si pac l-am prins ... dar intradevar se sperie si se departeaza de mine ... asa ca nu ti recomand sa-l alergi si sa l prinzi ca o sa i fie teama de tine dupa aia ...

~*~*~*~*~*~*~* I love my Polly *~*~*~*~*~*~*~

1,767 (edited by chrisvalentin 26-04-2010 22:29)

:hug:   mersi

1,768

eu il tin in camera ca asa e mai mult timp cu mine...

1,769

noaptea nu ii deranjeaza televizorul si nici un zgomot dar unu mare da :music:

1,770

chrisvalentin wrote:

tre sa pun un filmuletz odata sa vedeti si voi cum se prezinta sa va dati cu parerea ....numa nush cum sa-l pun,prima oara pe youtube ?si dupa copiez link-ul aici ?

Pentru a putea pune un film in forum:
- incarcati filmul pe youtube.com
- copiati linkul filmului (Atentie! Trebuie introdus link-ul, NU codul EMBED!)
- lipiti in zona de compunere de mesaj a forumului
- selectati linkul si dati click pe butonul "youtube" http://www.4animale.ro/forum/extensions/pun_bbcode/buttons/Oxygen/youtube.png din partea de sus a zonei de compunere mesaj

Si codat, Si coltat, Si istet, Si-ndraznet.

1,771

chrisvalentin wrote:

unde va tineti minunatiile ??? am observat ca majoritatea ii tineti in camera,nu ii deranjeaza televizorul noaptea tarziu de exemplu ? sau se obisnuiesc,am citit undeva ca trebuie sa doarma intre 10-12 ore ....rocco al meu la ora 8 cu gainile preda papucii ...cum se lasa noaptea nu-l mai aude nimeni tongue :nb:

in camera,eu ii acopar cand ii vad ca pica cu un prosopel astfel incat sa nu mai intre lumina si sa adorma linistiti.
asa isi fac norma ei.
oricum cand se face mai cald afara,o sa ii pun pe balcon,pun pariu ca si lor o sa le placa.

Adaugat: 27-04-2010 10:11

alexis wrote:

chrisvalentin trebuie sa ai f multa rabdare (cateva luni de zile)

eu il am pe polly din decembrie si abia imi mananca din mana si vine foarte aproape de mine ...

cu bagatu in cusca cand sunt nevoita si eu il prind ... sting lumina si pac l-am prins ... dar intradevar se sperie si se departeaza de mine ... asa ca nu ti recomand sa-l alergi si sa l prinzi ca o sa i fie teama de tine dupa aia ...

vai Doamne sa nu mai faceti prostia asta.
nu inteleg ce rost are sa prindeti papagalu sa il bagati in cusca atunci cand intra el singur pt. ca i se face foame sau sete.
e imposibil sa ramana afara,si daca sa zicem ca ramane,o sa intre el la un moment dat,si sigur,o sa prinda mai multa incredere in stapanul lui care nu i-a mai dat o sursa de sters in plus.
ia ganditi-va,daca el este speriat si nu vrea sa intre in colivie[stres]si il mai prindeti si voi si il bagati acolo unde nu vrea...ce incredere sa mai aiba in voi.dupaia sa nu va prind ca va plangeti ca nu se apropie de voi.

:nimfa: Paco&Jake^Nimfe |Didi cool| Scumpii mei

1,772

niki al meu mai nou intra in cusca doar cand mananca si bea apica,...inainte intra si cand facea nani dar acum face nani afara...si il las...intra cand vrea el...kiar daca nu intra si cand doarme nu l am bagat eu...il las sa doarma unde vrea ...are tot timpu usita deschisa

1,773

didika1 n-am zis ca nu se apropie de mine ... ba chiar e f dragastos si are chef de joaca cand ii dau drumul ...

dar din moment ce am o nepoata de 3 ani care vine 4 zile pe saptamana la mine , il alearga , il calca pe coada si il jumuleste ... prefer sa-l inchid in colivie ...

numai zic de posibilitatea ca sa-mi iasa din camera si mai departe pe geam ...

asadar cred ca stiu mai bine decat tine ce fac si ce motive intemeiate am ...

Adaugat: 27-04-2010 13:03

chrisvalentin wrote:

eu tin colivia lui polly in dreapta biroului meu si am in stanga un suport pt papagali unde ii place sa doarma cand e afara

cat despre galagie si lumina n-are treaba ... muzica e non stop si seara ii place sa doarma cu lampa aprinsa ...

in rest mai dormiteaza el cuminte si in timpul zilei ...

ca ora de trezire ... daca la 8 maxim 9 nu ma ridic din pat incepe si tipa pana ma trezeste big_smile

mai nou are chef de vorba si se chinuie sa zica cuvinte dar nu inteleg eu ce zice ... dar face asa frumooos :bravo:

~*~*~*~*~*~*~* I love my Polly *~*~*~*~*~*~*~

1,774

:k:  i-am facut neckerman la rocco in cusca si potol si ce vrea muschiul lui ....ii sus pe cusca,sper sa fiu meserias sa gineasca cusca si sa coboare...ca de nu acolo doarme,nu-l mai sperii cu prinsu fortat.:aga:

Adaugat: 27-04-2010 18:08

:bravo::sanatate:   o gasit rocco cusca ......oleeee :lma:

1,775

Trebuie sa ai foarte multa rabdare cu el Chis  ... o sa dureze ceva vreme si ca sa intre in colivie trebuie sa aiba multe jucarii ....

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture: