Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
incearca sa apropii gratiile si o sa gasesti si adapatori mai mari,eu una am gasit si sunt mai largi la gat..

Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
incearca sa apropii gratiile si o sa gasesti si adapatori mai mari,eu una am gasit si sunt mai largi la gat..
Silviu avand in vedere ca avem coliviile la fel (din cate stiu eu) exista adaptoare mai mare nu d.alea subtirele. Uite poze
Da,despre asta vorbeam si eu.
Din asta am si eu
da,din aia aveam si eu
din moment ce silviu schimba apa des, nu inteleg de ce va agitati!
treaba lui,eu am incercat sa ii fac munca mai usoara.
astept raspunsul unor useri experimentati la acele poze cu coditele pe interior din pagina trecuta
Nu se agita nimeni
deci silviu nu a facut nimic grav,e foarte buna apa dintr-un compartiment pentru mancare,asa au si ai mei,unul cu mancare si unul cu apa,dar trebuie schimbata zilnic apa,deci e foarte bine si fara din aia speciala Succes :succes:
Am o problema...motatul meu nu manca decat floarea soarelui din amestecul de seminte,i-am facut salata de morcov ras cu ou fiert ras si nici pomeneala sa-l bage in seama.I-am pus si o frunzulita de patrunjel in varf poate ii atrage atentia dar nimic.Si am observat ca mananca de pe jos,adica isi arunca semintele pe jos si coboara dupa ele si le mamanca.Are un comortament ciudat,se jumuleste cu ciocul pana ramane cu un fel de puf in el,i-am pus si un fel de cadita cu apa poate vrea sa se spele :ironic: .Am luat-o razna din cauza lui il studiez poate reusesc sa-l inteleg
Poti sa incerci sa il pacalesti cu semintele adica in fiecare zi, lasa.i din ce in ce mai putine seminte intre mei acolo. Ei practic trebuie sa aibe 50% granule (mei), 25% seminte, 25% fruncte, legume etc
Eu zic ca nu o sa moara de foame...pana la urma se obisnuieste
Aaa si inca ceva! Daca te.ai prins ca ii plac semintele, foloseste.le drept recompensa, la diferite chestii care vrei sa le faca ( sa se urce pe degetu tau etc)
O sa incerc si asa.poate reusesc sa-l obijnuiesc sa pape de toate.Nu pot sa imi dau seama cum la tinut acel "crescator" de e asa mofturos :rusine: sau poate e rasfatat si are mofturi de print pt ca in casa el e in centrul atentiei de cand a venit :hihi:
mofturos,mofturos ei bine el e centrul atentiei nu? super :heart: :floare:
Am si eu o intrebare pentru toti posesorii de puiuti : este normal ca ei sa manance mai putin in perioada clocitului ? Ea mai mananca , dar el nu (sau nu il vad eu) . El sta toata ziua in cuib si abia acum 30 min. a iesit , a dat o tura , nici nu a mancat si a intrat inapoi in cuib ... ea acum mananca , dupa ce a stat toata ziua afara din colivie ... Cat a iesit el sa dea o tura i-a tinut locul ea , dar daca se aseza pe colivie sau intra sa manance , il ciupea si dadea cu ciocul , nici nu-l lasa sa intre in colivie !
De ce e asa de rea ?
Acum iar a iesit el si am raid aerian ! :hihi: Sper sa si manance , ca incep sa ma ingrijorez ! Si am mai observat ceva : el nu mai canta , doar tipa si degeaba cotcodaceste ea , ca el nu iese deloc din cuib ! Am ramas numai cu un singur ou ... Asta este ! Sper sa iasa si puiut , ca prea e clocit oul din a 2a zi ... :pls: :pls: :heart:
Uraaaa !!! A intrat sa manance ! m-am mai linistit putin !
Si perusa mea face la fel nu o vad deloc sa manance numai foarte rar dar cred ca nu observam noi cand manance oricum nu va rabda el foame
e normal asa ceva,lasa ca mananca el :k:
am avut si eu nimfa si tot asa faceau :rusine:
Acum 5 minute am reusit sa ma uit in cuib si ... SURPRIZA !!! Am 2 OUTE !!!!!!!! :bravo: :bravo: :angel: :hug: Sa pupe mama pe ei de nebuni !!! :pup: Sunt asa fericita ! :pisica: :caine: :pup:
Laura ce bucurie. :bravo: Se descurca motatzii :k:
Da ! Dar e distanta intre oua de 6-7 zile ! E posibil asa mare distanta ? Sunt foarte foarte fericita !!! :hihi: :pisica:
Rectificare ... distanta e de 6 zile ! Am aflat de ce a stat ea in cuib alaltaieri aproape toata ziua ... ca nu era ziua locul ei in cuib ...
In mod normal nu,dar e bine ca depune in continuare ouale.Cred ca 3-4 zile ar fi, dar vad ca depinde de fiecare organism.E mai cu motz :hihi:
Doar nu degeaba ii mai spun si "motata lui mama" ! ... :hihi: :hihi: Sper ca totul sa fie bine si sa iasa si puiuti ! :hug: :pup: :merci:
Acum 5 minute am reusit sa ma uit in cuib si ... SURPRIZA !!! Am 2 OUTE !!!!!!!! :bravo: :bravo: :angel: :hug: Sa pupe mama pe ei de nebuni !!! :pup: Sunt asa fericita ! :pisica: :caine: :pup:
super Laura. stiu ca esti mai stresata decat atunci cand ai nascut tu.. , dar ei fiind parinti cuminti ,vor face totul cum trebuie. numai sa nu-i stresezi. atat. a facut un out dupa 7 zile,deoarece ai schimbat locul depunerii. din colivie in cuib. pana s-a obisnuit cu cuibul si l-a studiat sa vada ca este bine, nu a vrut sa mai depuna. asa am patit si eu cu Bombonica mea. i-am schimbat locul cuibului si n-a depus decat dupa o saptamana al 2 ou.
Adaugat: 25-04-2010 12:41
Didika eu cred ca ai 2 baietei. dupa codita. cel din dreapta are cateva dungulite sterse. daca i-si schimba penajul si nu mai apar si mai spui ca el canta, este baietel. :pup:
Mai mult ca sigur ! Ai dreptate Mary ! :hug: :pup: Acum vreau sa stiu cam cate zile mai pot astepta sa mai faca oua ? Si daca mai fac !
Mai mult ca sigur ! Ai dreptate Mary ! :hug: :pup: Acum vreau sa stiu cam cate zile mai pot astepta sa mai faca oua ? Si daca mai fac !
Laura, normal ar fi ca ea sa depuna din 2 in 2 zile, dar nu este o regula. sunt nimfe care depun cate un ou pe zi sau la cateva zile. depinde.
Laura felicitari pt out :bravo: asteptam sa mai apara si sa fie totul bine :pup:
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus