Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
vai cati o sa aiba puiuti :k:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
vai cati o sa aiba puiuti :k:
Da a inceput bine anul cu atatea oute si puiti
Felicitari Estera, Mihay...Speram sa iasa puiutii ... :bravo: :perus:
Estera,cam cand ar trebui sa iasa primul puiut?
Ieri a iesit ultimul puiut din serie, Yoyo, asa ca mi-am permis sa le schimb asternutul si sa le fac o serie de poze.
Vivi e deja urias si a deschis ochisorii. :hihi:
Adaugat: 22-04-2010 09:29
:heart: Bineinteles ca si Kimmy e in centru atentiei mele...aici este ciufulit dupa baie...domnisorul nu se spala decat la chiuveta direct in jetul de apa...e de toata coma cand incearca sa se urce cu gherutele pe suvoiul de apa.
Felicitari pt. puiuti,setris!
felicitari pentru puiuti, setris.sa'ri traiasca :bravo:
setris felicitari pt puiuti si sa-ti creasca mari si sanatosi :heart:
am si eu o intrebare : este o necesitate ca perusii sa faca baie?si cam la ce prioada?nu stiu nimic despre asta...
am mai facut si noi progrese nu mai stam izolati pe sus,acum ne place sa stam pe colivie si sa ne uitam in oglinda
Am o problema in care vreau sa ma ajutati :pls: Am o vecina care are doi perusi pereche dar nu lea pus cuib si totusi au facut oute :wow: Nustie cum sa procedeze asa ca va rofg sa ma ajutati :pls:
Mai tarziu voi pleca sa le iau cuib :k:
Va rog cat mai repede raspunsuri :pls:
Buna ziua!
Setris:Sa-ti traiasca puiutii!Sunt foarte draguti si firavi! :bravo:
Cutegirl:Si mie mi s-a intamplat la fel cu primul out ...
Cate oute sunt? Daca sunt mai multe sa nu le luati cu mana cand le mutati in cuib...din cate stiu eu apoi nu le mai cloceste..
Folositi o lingura si puneti-le cu grija in cuib...
In interiorul cuibului trebuie pus cam un strat de 1 cm de talas sau rumegus...
Eu zic sa mai astepti pareri si din partea celorlalti...Eu ti-am spus din propria experienta
Merci diana!Acum ma duc sa le iau cuib :k:
Bicica, perusii sunt ca specie mari amatori de baie, perusii de apartament insa nu este obligatoriu sa le placa sa faca baie si nici o necesitate...Kimmy face baie cam odata pe saptamana ( si asta pt. ca este mai tot timpul prin camera si freaca peretii cu aripioarele si se cam murdareste) iar parintii lui nu ies decat sambata si duminica afara din colivie ( deci ii pun la spalat cam odata pe luna ) si cu toatea astea Micu este alb impecabil... poate intr-o oarecare masura, baia ii ajuta in perioada naparlirii.
Toate acestea sunt doar constatari personale, daca altcineva are o alta opinie este binevenit sa o exprime. :k:
Le-am luat cuib micutilor am pus talas si apoi outele Femela s-a dus si le-a intors pe o parte dar apoi a iesit... e bine? Acum am plecat deci nustiu daca s-a mai dus
Oricum vecina mea a zis ca imi va da si mie doi puiutii :heart:
Se pot imperechea daca sunt frati? :hug:
Felicitari Estera, Mihay...Speram sa iasa puiutii ... :bravo: :perus:
Estera,cam cand ar trebui sa iasa primul puiut?
Multumesc
In 5 mai ar trebui sa iasa primul puiut abia astept
Adaugat: 22-04-2010 16:47
Cutegirl sper sa le cloceasca bine si sa iasa puisori. Daca sunt frati nu vor putea face pui si chiar daca vor face nu vor trai mult si vor avea probleme
Adaugat: 22-04-2010 16:50
Setris ai niste bijuterii micute sa-ti traiasca si sa creasca mari si frumosi :bravo:
Setris ai niste bijuterii micute sa-ti traiasca si sa creasca mari si frumosi :bravo:
Multumesc, tuturor pt. aprecieri. :heart:
Sunt niste bijuterii intradevar, nu ma pot abtine sa nu fur cate unul zilnic si sa-l pup pe burtica mica si umflatica...sunt atat de finuti :hihi:
Cutegirl sper sa le cloceasca bine si sa iasa puisori. Daca sunt frati nu vor putea face pui si chiar daca vor face nu vor trai mult si vor avea probleme
Am inteles... Dar daca sunt frati se vor ciondani?
Am fost si i-am mai vizitat pe perusi.Femela tot muta talasul pe acolo E bine?
Nu are nimik ca muta talasul asa isi aranjeaza ea noua casuta Nu are nimik daca ti doi fratiori ca daca sunt de mici impreuna se vor obisnui unul cu altul si nu vei avea probleme
Setris felicitari pentru micuti cand ai de gand sa ii vinzi sa imi dai si mie de stire ....
Bafta celor cu oute .... sa fie cat mai multi puiuti
perusei mele i sa facut ceromul maro si in acelasi timp iau cazut si cateva pene!!Exista vreo legatura??
perusei mele i sa facut ceromul maro si in acelasi timp iau cazut si cateva pene!!Exista vreo legatura??
Nu exista nici o legatura...ceromul este maro pt. ca este in calduri si penele ii cad pt. ca probabil naparleste. :hihi:...daca ai si un baiat poate te inscrii in randurile celor cu puiuti :hihi:
da,sunt de acord cu setris :k:
Nu are nimik ca muta talasul asa isi aranjeaza ea noua casuta
Nu are nimik daca ti doi fratiori ca daca sunt de mici impreuna se vor obisnui unul cu altul si nu vei avea probleme
Ii voi lua de puiuti de asta sa fii sigura :heart: Parintii sunt de acord ca sa avem doi perusei si probabil ca voi lua ori doi baietei ori doua fetite...Voi cum credeti ca e mai bine?
Si asa pana atunci....voi avea de asteptat pentru ca pana acum au facut doar 2 oute :hug:
Baiat si fetita. :blb:
de preferat baiat si fetita dar daca nu vrei pereche poti lua 2 baieti deoarece nu se bat ca fetele am avut 5 fete intr-o colivie si se bateau mereu,si 5 baieti intr-o colivie si se intelegeau de minune Succes! :succes: :k: :pup:
dyaloveanimals ai un MP.
salutare tuturor... astazi mi-am mai achizitionat o pereche de perusi... ce parere aveti ? mie imi plac la nebunie :heart: :heart:
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus