4,926 (edited by andreea7 21-04-2010 20:26)

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

vai cati o sa aiba puiuti :k:

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

4,927

Da a inceput bine anul cu atatea oute si puiti big_smile

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

4,928

Felicitari Estera, Mihay...Speram sa iasa puiutii ... :bravo: :perus:
Estera,cam cand ar trebui sa iasa primul puiut? big_smile

Animalutzele mele:o broscutza testoasa,2 catelusi,2 perusi big_smile

4,929

Ieri a iesit ultimul puiut din serie, Yoyo, asa ca mi-am permis sa le schimb asternutul si sa le fac o serie de poze.
Vivi e deja urias si a deschis ochisorii. :hihi:

Adaugat: 22-04-2010 09:29

:heart: Bineinteles ca si Kimmy e in centru atentiei mele...aici este ciufulit dupa baie...domnisorul nu se spala decat la chiuveta direct in jetul de apa...e de toata coma cand incearca sa se urce cu gherutele pe suvoiul de apa. smile

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

4,930

Felicitari pt. puiuti,setris!

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

4,931

felicitari pentru puiuti, setris.sa'ri traiasca :bravo:

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

4,932

setris felicitari pt puiuti si sa-ti creasca mari si sanatosi :heart:
am si eu o intrebare : este o necesitate ca perusii sa faca baie?si cam la ce prioada?nu stiu nimic despre asta...
am mai facut si noi progrese nu mai stam izolati pe sus,acum ne place sa stam pe colivie si sa ne uitam in oglinda big_smile

:floare: Georgiana :floare:

4,933 (edited by cutegirl 22-04-2010 11:24)

Am o problema in care vreau sa ma ajutati :pls: Am o vecina care are doi perusi pereche dar nu lea pus cuib si totusi au facut oute :wow: Nustie cum sa procedeze asa ca va rofg sa ma ajutati :pls:
Mai tarziu voi pleca sa le iau cuib :k:
Va rog cat mai repede raspunsuri :pls:

Un papagal Rosella :heart: -Teodora Alina- :heart:

4,934

Buna ziua!
Setris:Sa-ti traiasca puiutii!Sunt foarte draguti si firavi! :bravo:

Cutegirl:Si mie mi s-a intamplat la fel cu primul out ...
Cate oute sunt? Daca sunt mai multe sa nu le luati cu mana cand le mutati in cuib...din cate stiu eu apoi nu le mai cloceste..
Folositi o lingura si puneti-le cu grija in cuib...
In interiorul cuibului trebuie pus cam  un strat de 1 cm de talas sau rumegus...
Eu zic sa mai astepti pareri si din partea celorlalti...Eu ti-am spus din propria experienta smile

Animalutzele mele:o broscutza testoasa,2 catelusi,2 perusi big_smile

4,935

Merci diana!Acum ma duc sa le iau cuib :k:

4,936

Bicica, perusii sunt ca specie mari amatori de baie, perusii de apartament insa nu este obligatoriu sa le placa sa faca baie si nici o necesitate...Kimmy face baie cam odata pe saptamana ( si asta pt. ca este mai tot timpul prin camera si freaca peretii cu aripioarele si se cam murdareste) iar parintii lui nu ies decat sambata si duminica afara din colivie ( deci ii pun la spalat cam odata pe luna ) si cu toatea astea Micu este alb impecabil... poate intr-o oarecare masura, baia ii ajuta in perioada naparlirii.
Toate acestea sunt doar constatari personale, daca altcineva are o alta opinie este binevenit sa o exprime. :k:

4,937

Le-am luat cuib micutilor am pus talas si apoi outele big_smile Femela s-a dus si le-a intors pe o parte dar apoi a iesit... e bine? Acum am plecat deci nustiu daca s-a mai dus hmm Oricum vecina mea a zis ca imi va da si mie doi puiutii :heart:
Se pot imperechea daca sunt frati? :hug:

4,938

dyenutza_bella wrote:

Felicitari Estera, Mihay...Speram sa iasa puiutii ... :bravo: :perus:
Estera,cam cand ar trebui sa iasa primul puiut? big_smile

Multumesc smile
In 5 mai ar trebui sa iasa primul puiut abia astept big_smile

Adaugat: 22-04-2010 16:47

Cutegirl sper sa le cloceasca bine si sa iasa puisori. Daca sunt frati nu vor putea face pui si chiar daca vor face nu vor trai mult si vor avea probleme

Adaugat: 22-04-2010 16:50

Setris ai niste bijuterii micute sa-ti traiasca si sa creasca mari si frumosi :bravo:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

4,939

Estera wrote:

Setris ai niste bijuterii micute sa-ti traiasca si sa creasca mari si frumosi :bravo:

Multumesc, tuturor pt. aprecieri. :heart:

Sunt niste bijuterii intradevar, nu ma pot abtine sa nu fur cate unul zilnic si sa-l pup pe burtica mica si umflatica...sunt atat de finuti :hihi:

4,940

Estera wrote:

Cutegirl sper sa le cloceasca bine si sa iasa puisori. Daca sunt frati nu vor putea face pui si chiar daca vor face nu vor trai mult si vor avea probleme

Am inteles... hmm Dar daca sunt frati se vor ciondani?
Am fost si i-am mai vizitat pe perusi.Femela tot muta talasul pe acolo big_smile E bine?

4,941

Nu are nimik ca muta talasul asa isi aranjeaza ea noua casuta big_smile Nu are nimik daca ti doi fratiori ca daca sunt de mici impreuna se vor obisnui unul cu altul si nu vei avea probleme smile

4,942

Setris felicitari pentru micuti cand ai de gand sa ii vinzi sa imi dai si mie de stire ....

Bafta celor cu oute .... sa fie cat mai multi puiuti

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

4,943

perusei mele i sa facut ceromul maro si in acelasi timp iau cazut si cateva pene!!Exista vreo legatura??

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

4,944

iancumarian wrote:

perusei mele i sa facut ceromul maro si in acelasi timp iau cazut si cateva pene!!Exista vreo legatura??

Nu exista nici o legatura...ceromul este maro pt. ca este in calduri si penele ii cad pt. ca probabil naparleste. :hihi:...daca ai si un baiat poate te inscrii in randurile celor cu puiuti :hihi:

4,945

da,sunt de acord cu setris :k:

-Protectia animalelor-  :heart: Diana :heart:

4,946

Estera wrote:

Nu are nimik ca muta talasul asa isi aranjeaza ea noua casuta big_smile Nu are nimik daca ti doi fratiori ca daca sunt de mici impreuna se vor obisnui unul cu altul si nu vei avea probleme smile

Ii voi lua de puiuti de asta sa fii sigura :heart: Parintii sunt de acord ca sa avem doi perusei si probabil ca voi lua ori doi baietei ori doua fetite...Voi cum credeti ca e mai bine? hmm
Si asa pana atunci....voi avea de asteptat pentru ca pana acum au facut doar 2 oute :hug:

4,947

Baiat si fetita. :blb:

Simo

4,948

de preferat baiat si fetita dar daca nu vrei pereche poti lua 2 baieti deoarece nu se bat ca fetele am avut 5 fete intr-o colivie si se bateau mereu,si 5 baieti intr-o colivie si se intelegeau de minune Succes! :succes: :k:  :pup:

-Protectia animalelor-  :heart: Diana :heart:

4,949

dyaloveanimals ai un MP.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

4,950

salutare tuturor... astazi mi-am mai achizitionat o pereche de perusi... ce parere aveti ? mie imi plac la nebunie :heart: :heart: