5,951 (edited by andreea7 21-04-2010 20:25)

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Laura si perechea mea de nimfe au facut 2 oua, le cloceau foarte bine, dar le'am atras atentia cu apa si au parasit ouale. sa speram ca o sa auzim de un puiut :heart:
Suana sunt foarte foarte frumosi motatii tai :heart:

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

5,952

Multumesc, si eu sper sa fie totul bine. :heart:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

5,953

Buna!.. si perechea mea de nimfulitze s-au imperechiat cam pe 10-11 martie ... si inca nu au facut nici un outz .... oare inca au timp sa faca... sau deja a trecut prea mult timp... si nu mai fac...:( sad sad asa de entuziasmata eram...  au cuib ...

Compasiunea fata de animale  e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta  ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun.  :fluture: [ >>Mia<<]  :fluture:

5,954

roconimfa wrote:

asculta bubbles sa nu crezi ca imi iau nimfa drept o jucarie!!!stiu ca e un animaL VIU numai ca vroiam sa stiu asta pentru ca nu cumva sa aiba ceva,ok?

pana acum ti-au murit doua nimfe in timp foarte scurt. si asta este inmarmurita saraca.

Adaugat: 22-04-2010 02:24

ania wrote:

Multumesc .O rog frumos pe DEYSEBY sa isi dea cu parea.Am vazut (din ce am citit) ca are multa experienta. Sa va traiasca s ivoua nimfutele si sa va bucurati de ele.

dupa 6 luni poti sa-ti dai seama mai bine ce este.mai pune cateva poze cu codita din interior si vom vedea.

Adaugat: 22-04-2010 02:26

bubbles wrote:

Inceteaza sa o mai scoti si sa o bagi tu in colivie si dupaia vino aici sa ceri pareri.
Scuze inca o data pentru acest mesaj dar m.am saturat de oameni care iau animalele drept jucarii. Eu cum pot sa il iubesc pe Mango asa salbatic cum e?

el seamana cu stapana. tongue ma refer la Mago.

Adaugat: 22-04-2010 02:27

iloveanimals wrote:

S-au imperecheat, astazi ticalosii mei s-au imperecheat. :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :heart: Sunt asa fericita, cred ca daca erau la mine lesinam de fericire. :rusine: :heart: :heart:

bravo :k:

Adaugat: 22-04-2010 02:29

Flay,se  poate sa faca numai unul. dar cred ca vor mai depune.

Adaugat: 22-04-2010 02:30

mia wrote:

Buna!.. si perechea mea de nimfulitze s-au imperechiat cam pe 10-11 martie ... si inca nu au facut nici un outz .... oare inca au timp sa faca... sau deja a trecut prea mult timp... si nu mai fac...:( sad sad asa de entuziasmata eram...  au cuib ...

o sa faca,numai sa le dai tot ce au nevoie. perioada de reproducere este pana la sfarsitul lui mai. deci se poate.

Adaugat: 22-04-2010 02:32

pupa mama baiatul frumos si nora. Bombonel si Silverina. :pup:

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

5,955

Eu,dupa cum spuneam am 2 nimfe ..problema e ca nu stiu exact ce sunt.Am crezut la inceput ca am o fetita si un baietel apoi ca am 2 baieti si acum nu mai stiu ce sa cred. smile)Nu prea isi arata cine stie ce iubire,dar cred ca au inceput sa se obisnuiasca unul cu altul.
Jake,ieri a inceput sa se uite in oglinda si sa cante,dar mai si tipa,la fel si Paco smile) :nimfa: HELP! big_smile smile smile

Mai vreau sa precizez ca am citit ce s-a mai intamplat in ultimele pagini si nu e adevarat ca papagalii zboara mai putin.Ai mai se iau la intrecere prin camera si nici ca stau 2 minute linistiti.
Nu ii oblig sa iasa sau sa intre,pur si simplu au usita deschisa ziua si fac ce vor.

:nimfa: Paco&Jake^Nimfe |Didi cool| Scumpii mei

5,956

Buna ziua.Eu sunt noua pe aici pe site si pe forum insa as vrea o parere de la cei care cunosc rasa nimfa pt ca eu am o nedumerire.Ieri l-am luat pe Pako papagalul din poza,iar crescatorul de la care l-am luat mi-a spus ca e pui,ca e baiat,ca are aproximativ doua luni si ca motul si codita ii vor creste,insa din ce poze am vazut pe net doar puiul meu nu are motul mare si codita...:|
Si inca ceva, de ieri nu prea a mancat mare lucru... a ciugulit ceva seminte de ale lui si sta nemiscat pe bat si din cand in cand mai tipa si se mai agita prin colivie nu ma pricep la minfe...doar la perusi si as vrea sa stiu de la experimentati ce ar putea sa aiba....

5,957 (edited by suana 22-04-2010 12:43)

Dana,bun venit.Saraca pasare sad......cum a fost tinuta!!!!!Dar acum ca e la tine poti sa-i oferi conditiile necesare pentru a se putea face frumoasa/frumos.Nu stiu cat ai citit din forum dar ai nevoie de o colivie ,sa zicem mijlocie,astfel incat sa se poata misca si sa-si intinda aripile.Vad ca e pe afara si asta e un lucru bun,se va obisnui cu tine mai repde.Betele din colivie ar fi de prefereat sa fie de lemn.Apoi poti sa-i cumperi jucarii dar sa nu umpli la refuz colivia,pentru a mai avea si motatul loc. :k: Mancarea este speciala pentru nimfe si o gasesti la orice pet-shop sau farmacie veterinara.De baut apa fiarta sau plata in care poti sa pui vitamine solubile de care acum are neaparat nevoie.Os sepia si ovaz pentru calciu si in rest poti sa-l obsnuiesti cu o ,,salata'' delicioasa alcatuita din ou fiert si morcov ras.Faptul ca nu a mancat,e normal pentru orice animal care isi schimba mediul.Astazi probabil va manca cand i se va face foame.Asteptam si alte poze mai clare ....  :pup: A,si daca tipa ar putea fi fetita dar mai asteptam sa vedem si alte pareri si comportamentul motatului.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

5,958

Vad ca si-a mai revenit cat de cat...a mancat putin,face ture nebune pe jos prin colivie si se catara pe gratii,tipa daca ma vede,si cand ma apropii de el ma studiaza cu atentie,ma urmareste si cand vorbesc cu el da din cioc marunt,de parca ar vorbi si el.Nu este sperios si i-am studiat si "muscatura"si nu are forta in cioc foarte mare cum ar avea un adult.Cat despre sex nu cred sa fie fetita dupa culoare,ma rog din ce am citit si am vazut poze de pui(masculi)dar astept si alte pareri :k:

5,959

Bine ai venit Dana si speram sa ii creasca codita motatului tau....saracautu, ce "animale" de oameni, cei care le tin in conditiile astea pe bietele pasari. Defapt ma tem ca jignesc animalele comparandu.le cu oamenii...
Nici nu stiu, daca nu are coada nu poate zbura nu? Ce iti este si cu crescatorii astia...eu l.am luat pe Mango batut de la un crescator!

Adaugat: 22-04-2010 14:45

Mia, Laura si Dany (sper ca nu am omis pe nimeni) felicitari pentru imperechere/oute si va urez sanatate multa voua, pasaricilor si viitorilor puisori! :bravo: :pup: :heart:

Adaugat: 22-04-2010 14:46

Am si eu o intrebare: pot sa ii dau branzica de vaci lui Mango? Ii face rau? Habar nu am big_smile

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

5,960

bubbles wrote:

Am si eu o intrebare: pot sa ii dau branzica de vaci lui Mango? Ii face rau? Habar nu am big_smile

pai de cand citesti tu acest forum nu stii ca Suana le-a dat mereu branzica de vaca nesarata la nimfe. si este foarte buna? eu le dau si la ai mei foarte des.

Adaugat: 22-04-2010 17:30

dana_pako wrote:

Vad ca si-a mai revenit cat de cat...a mancat putin,face ture nebune pe jos prin colivie si se catara pe gratii,tipa daca ma vede,si cand ma apropii de el ma studiaza cu atentie,ma urmareste si cand vorbesc cu el da din cioc marunt,de parca ar vorbi si el.Nu este sperios si i-am studiat si "muscatura"si nu are forta in cioc foarte mare cum ar avea un adult.Cat despre sex nu cred sa fie fetita dupa culoare,ma rog din ce am citit si am vazut poze de pui(masculi)dar astept si alte pareri :k:

bine ai venit Dana! dupa cate stiu eu, nimfa ta este un pui de 3 luni, maxim 4. cred ca este baietel normal grey pied. codita o sa-i creasca si motul la fel. si eu am un pui fara codita. si nu poate zbura. au cazut toate penele mai mari.  dar este perioada de naparlire si este normal sa-i cada penele.

Adaugat: 22-04-2010 17:32

Didika, care dintre nimfe canta? cea din dreapta? cea din stanga se poate sa fie fetita. cea din dreapta este ciamon si fetele din aceasta mutatie seamana bine cu baieteii. au si ele capul aproape tot galben.pune cateva poze cu coditele si aripioarele pe interior.

- Mary-

5,961

Citisem dar nu mai stiam de care branza am voie care nu smile

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

5,962 (edited by didika1 22-04-2010 17:54)

pai deyseby,cea din stanga eu stiam ca este baietel. smile cea din dreapta scoate tot felu de sunete tari si face cam la fel ca cel din stanga.
ce vrei sa zici,cel din dreapta este o fetita?

in legatura cu aripile pe interior nu cred ca voi reusii pt. ca nu stau deloc locului si de luat cu frumosu nu vor..
poate resusesc sa fac poze pe interior la codite.. :nimfa: :nimfa:

5,963

deyseby wrote:

Flay,se  poate sa faca numai unul. dar cred ca vor mai depune.

Este normal sa faca oua la distanta mai mare de 2 zile ? hmm Adica ma refer ca au trecut 5 zile ... totusi ... mai exista o posibilitate sa faca in continuare ??? :wow: Adica sa am si eu mai mult de o singura sansa sa vad mai mult de un puiut ? :pls: :pls:

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

5,964

http://www.youtube.com/watch?v=P5E78lnGCuo&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=SForxem2qgE&feature=related

cam asa ceva fac amandoua nimfele mele.
sad

5,965

deyseby ms frumos pt lamuriri si vad ca motatul meu se acomodeaza din ce in ce mai bine cu mine,ma baga in seama cand ma vede,si daca plec de langa colivia lui se infoaie si se agata cu gherutele de gratii sa-l mangai pe burta cu degetul,e haios rau si dragalas,a mancat destul de bine asa mai in joaca,i-am dat morcov din mana,ce mai e un scump=)

5,966

ma bucur sa aud asta dana,bravo si succes in continuare :heart: :bravo: :succes:

5,967

Cine stie cat poate oul sa stea fara sa fie clocit ? Adica daca parintii ies amandoi din cuib , cat poate sa stea asa , fara caldura lor ? Multumesc anicipat la toti cei care imi raspund ! :hug: :pup:

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:

5,968

vreo cateva zile sau o sapt pt ca au nevoie macar o ora de caldura ,fly eu una nu cred ca ar fi normal asa ceva dar lasa-i in ritmul lor,va tin pumnii sa reusiti tongue

5,969 (edited by deyseby 22-04-2010 22:26)

deedee111 wrote:

vreo cateva zile sau o sapt pt ca au nevoie macar o ora de caldura ,fly eu una nu cred ca ar fi normal asa ceva dar lasa-i in ritmul lor,va tin pumnii sa reusiti tongue

daca nu esti sigura de ceva sau nu stii, nu spune. daca ei nu au inceput sa cloceasca,oul este bun timp de max 7 zile de la depunere. daca au inceput sa cloceasca, nu are voie sa stea oul neclocit mai mult de o ora.

- Mary-

5,970

Iti multumesc mult de tot Mary ! :merci: :hug: :heart: :pup: Nu de alta , dar mai ies si ei amandoi afara si nu stiam cam cat sa-i las ... Oricum la noi Ally face legea ! :hihi: Ba il baga cu forta in cuib , ba nu il lasa nici macar sa intre in colivie ! Il ciocaneste (cred eu) cand nu face ce spune ea ! Si el da cu ciocul la ea , dar nu prea are sorti de izbanda ! Tot cum vrea ea face ... :bang: Acum el vrea sa intre in colivie si ea nu il lasa deloc ! A iesit la el si se ciocanesc unul pe celalalt ! Oare e bine sa intervin intre ei cand se bat ??? Sper ca maine sa gasesc un moment sa pot sa ma uit in cuib sa vad daca au mai facut vre-un ou ... :merci: :hug:

5,971

ei bine deyseby eu i-am zis lui deedee sa zica pentru ca stiu din propia experienta,asa ca de mine trebuie sa te iei nu de ea,deci eu mi-am spus punctul de vedere,e un simplu sfat, vreo cateva zile sau o saptamana,depinde de pasari si de cat de rezistent e oul mie asa mi sa intamplat deci cateodata zile sau saptamani pentru ca repet,depine de ei acuma,de cat de des intra in cuib,imi pare foarte rau daca te-am suparat cu ceva,dar eu am dreptul sa imi spun sfatul, inca o data imi pare fff rau pentru ca te-am suparat,nu e vina ei ci a mea pentru ca inainte sa stiu de acest forum ma intreba,si imi cerea sfatul,dar acum ca particip pot sa imi zic propia parere :sol: :hihi: :succes:

Adaugat: 22-04-2010 23:53

e bine sa intervenim cand se bat pana la moarte dar asa o ciondaneala mica smile nu e nevoie,mult succes si sa ne anunti daca a mai facut un ou

Adaugat: 22-04-2010 23:56

Bella si Bellu

Adaugat: 23-04-2010 00:17

Care e baiat care e fata imi poate spune cineva,eu iubesc papagali numai ca de ce nus sigura e sexul lor,asta e punctul meu cel mai slab :rusine:  am tot felu de papagali,de toate speciile :k: dar vreau pareri in legatura cu sexul :pup:

-Protectia animalelor-  :heart: Diana :heart:

5,972 (edited by suana 22-04-2010 23:25)

Ce frumuseti ai tu acolo!!!  :hug: Sa-ti traiasca....Cred ca ai destul de multi,mai multe specii,dupa cate se vede din poze si ai si voliere frumoase.Bravo tie si bine ni te-ai alaturat. :pup:
Si am o propunere la tine:toti ne-am scris numele la semnatura ,pentru ca noi comunicam foarte mult si ne e mai usor asa ,decat sa scriem nick-name-ul.Si de unde esti???

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

5,973

sunt din Braila si multumesc foarte mult Ramona dar cum sa fac sa imi pun si eu semnatura acolo?multumesc mult de tot :hug: :pup: :sanatate:

5,974

La profil poti seta semnatura ta.In bara de sus verde inchis gasesti,,profil'' dai pe el si se deschide o pagina.Iar la ,,semnatura poti sa scrii ceva ce te reprezinta si numele.
Mary,daca ti-era dor de Bombonel....  :heart: :heart:  :heart:

Duet:Me@Bombonel.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MojhnABOP40[/youtube]

5,975

ce scump este :heart: si ce concer pe cinste smile buna voce,tineo tot asa :k: si multumesc Ramona