5,901

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Am 2 nimfe : Ally de de 1 an si (cred) 8 luni si Sonny de 7 luni . Eu l-am facut de 27X20X25 .

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

5,902 (edited by seby 19-04-2010 19:27)

buna.voiam sa intreb si eu daca numai femela sa^sa^ie si daca ea isi curata penele mai des decat masculul.Masculul este mai galagios si mai sperios.?(am 2 nimfe si mi s-a mai spus ca is amandoi masculi insa sunt diferente de comportament intre ei)

5,903

Laura ma bucur ca micutii tai au acceptat cuibul si e totul ok succes in continuare :pup:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

5,904

MC SILVIU.ASTEPT SA SE MAI MAREASK..DAK O SA SE DOVEDEASK CA IS AMANDOI MASCULI O SA CUMPAR MAI TARZIU O FEMELA DE 1 AN,1 AN SI OLEAK(SA FIE DE ACEIASI VARSTA).oARE S-AR ACOMODA CU EI?

5,905

silviu wrote:

Masculul sasaie sigur, asa face si al meu, este ca si cum m-ar ameninta sa nu ma apropii. Incearca sa le faci poze la cozi, aripi si obraji, ca sa iti spuna cineva daca sunt sau nu amandoi masculi, sau poate ai noroc si deti o pereche. :k:

Si Yuzu meu sasaie, si da cu ciocu dupa orice, cand le acopar colivia, cand ma apropiu de el, daca asta ii dovedeste barbatia, is cat se poate de fericita. Dar in seara asta Misa a inceput sa-l imite smile, si dadea si ea cu ciocu dupa patura, maimutica.
Deyseby, i-am verificat nasucu si e bine. E chiar mai activa decat de obicei si evident nu pare bolnava, dar inca mai face din gat, nu ca inainte, dar mai scoate sunete si inghite in gol, alt lucru, nu mai papa alte seminte decat mei, si azi cand i-am dat o frunza de spanac, parca vroia sa rupa din codita dar parca nu avea forta, si o renuntat. Nu o sa o duc la veterinar, mai astept putin.

5,906

dragut smile

5,907

Nimfa,asta este baietelul.

Adaugat: 20-04-2010 08:16

seby wrote:

buna.voiam sa intreb si eu daca numai femela sa^sa^ie si daca ea isi curata penele mai des decat masculul.Masculul este mai galagios si mai sperios.?(am 2 nimfe si mi s-a mai spus ca is amandoi masculi insa sunt diferente de comportament intre ei)

toate nimfele sasaie, fie mascul sau femela si tot amandoi isi curata penele des si amandoi fac multa galagie cand vor. asta este comun pt ambele sexe. posibil ca nimfa perlata sa fie fata.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

5,908

incearca sa nu mai faci dublu-post aiurea,e un buton la posturile tare care iti permite sa editezi,asa ca te rog,foloseste-l. :heart:

:nimfa: Paco&Jake^Nimfe |Didi cool| Scumpii mei

5,909

Mary e un dulce si ce frumos sta el la poza ....  :pup: :pup: :pup:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

5,910

am inteles didika1

5,911 (edited by suana 20-04-2010 10:16)

Mary ce poza frumoasa cu motatul! :pup: Sper ca n-a papat toate ouale.....  smile  La noi nu se mai intampla nimic.Cat a fost cuibul inauntru n-au mai vrut sa intre.Hanny e tare fitzoasa la chestiile astea.Si inainte arunca tot ce-i puneam pe jos cand facea oua.Dar acum am observat altceva.....Am betele de alun in colivie.Si le-au decojit si resturile cazute pe jos le-au amestecat cu penele care le cad.Sa-si construiasca singuri cuib???? Sunt tare curioasa.....

didika,bine ai revenit,sa-ti traiasca motzatzii. :pup:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

5,912 (edited by necunoscuta 20-04-2010 10:59)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NWYgK9x8j8Q&feature=related[/youtube]

Simo

5,913

Frumosi toti motatii, sa va traiasca. Motatii mei rasfatati au inceput sa manance mar, morcov ras si ou fiert, dar numai daca sunt servite in castronel si mancam si noi, daca le pun in colivie nici nu se ating de ele. Dupa parerea mea, cea mai buna mancare este cea de la Prestige - Versele Laga, indiferent pt ce specie. Eu numai asta le cumpar si nu au avut nici un fel de probleme, niciodata.

Vicky - Mamica fericita

5,914

incepand de astazi, cu toate ca e o zi ploioasa, o sa ne petrecem viata in voliera, tot singurica... va veni insa si timpul cand o sa-mi iau un sotior!

5,915

Laudabil mihay.....Dar am si eu o intrebare.N-o sa-i mai dai drumul deloc sa zboare,sa fie alaturi de tine?Nopatea o sa si-o petreaca singura afara,dupa ce a fost obisnuit cu tine.Nu te critic dar nu vad rostul unei voliere decat in cazul in care ai perechi si-i tii pentru reproducere.Nu-i pacat sa nu fie langa tine motztata,sa va bucurati unul de altul?Nu stiu ,eu asa gandesc.Nici daca as sta la casa,n-as face voliera la ai mei ,sa stea separat,dupa ce o viata au stat impreuna cu mine.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

5,916

Mihay de ce nu tratezi nimfa la ochisori? si singura afara .... macar daca avea pereche.

- Mary-

5,917

Mary e un scumpel micut si mancator de oua tongue :pup:
Mihay foarte draguta nimfulina sa-ti traiasca

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

5,918

cum sa incep eu... in sezonul cald o sa-mi tin pasarile afara, in voliera... de vreo 2 saptamani nu mai tin deloc pasarile in casa, ziua le tineam afara in colivii si noaptea le bagam undeva la dos... am decis sa le scot la voliera deoarece au mai mult spatiu si cred ca asta o sa le placa ( mai ales perusilor, i-am observat f fericiti acum)... in ceea ce priveste nimfa, cu siguranta o sa-i cumpar o pereche... eu caut in continuare, nu ma grabesc pana nu gasesc ceea ce caut ( un mascul normal grey sau whiteface la un pret rezonabil cu o varsta aprox de 1 an)... si daca voi avea noroc poate chiar ii voi reproduce... acum nu vreau sa fac din asta o afacere dar daca ei vor avea oua eu o sa incerc pe cat posibil sa le ofer toate conditiile necesare pt asi ingriji cat mai bine puiutii! spatiul din voliera e mult mai mare decat fosta colivie a nimfei... cred ca se simte mai comfortabil acum!

5,919

silviu ai PM...

5,920

Mihay.. eu cred ca ar fi trebuit sa mai astepti ... sezonul cald nu e chiar "cald"... eu si acum ... dau drumul la caldura  pt. ca mie teama sa nu raceasca ... ... oricum ai o nimfulitza frumoasa ...sa`ti traiasca tongue

Compasiunea fata de animale  e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta  ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun.  :fluture: [ >>Mia<<]  :fluture:

5,921

Am deosebita placere sa va anunt ca de astazi de la ora 13 avem 2 OUTE !! wink Pe poimaine ar trebui sa vina al treilea ! :hihi: Sunt bucuroasa ca le place si cuibul ... Au inceput de ieri sa si cloceasca oul . Oare nu e prea devreme ? Ca eu am citit ca abia de la a 3-a , a 4-a zi incep clocitul ... Ally acum(la ora asta) nu vrea sa-l primeasca in cuib pe Sonny ! E randul ei , nu-i asa ? In rest totul pare in regula ... Sa vedem cate oua o sa faca hmm ... tare sunt curioasa ! Va multumesc la toti pentru sfaturi si aprecieri ! :merci: :hug: :pup: Am sa va tin la curent cu evolutia lor !

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

5,922 (edited by mia 20-04-2010 21:28)

:bravo:  :bravo: Felicitari ...Flyaway70   ma bucur pt. tine.. si pt. motatzi tai ... :heart:   si la mai multe outze ... si puiutzi sanatosi    :sanatate:

Compasiunea fata de animale  e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta  ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun.  :fluture: [ >>Mia<<]  :fluture:

5,923

La cat mai multe oute si sa speram ca vei avea puiuti sanatosi Laura

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

5,924

Laura felicitari :bravo: vad ca nimfulinele tale au luat treaba in serios big_smile sa le cloceasca bine si sa ai puiuti sanatosi si frumosi :pup:

5,925

ma bucur Flay. da este tura ei dupa ce se intuneca afara. ziua este tura lui Sonny.nu este o regula se le cloceasca de la al patru-lea out. ai mei clocesc de la primul si Bombonel a clocit tot de la primul. pot sa cloceasca si dupa 7 zile. depinde de pereche. i-ti tin pumnii. o sa fi e bine cu asa o mamica grijulie. asteptam vesti de la Suana. la ea este mai dificil. fetele sunt foarte sclifosite....iar ea saraca ,se zbate sa le faca toate pe placul lor. sper sa abiba noroc si la puiuti.

- Mary-