476

Re: Probleme medicale pasari: tratamente , medicamente , cabinete vet!

sper sa se faca cat mai repede bine eddi al tau

Adaugat: 17-04-2010 21:15

iancumarian wrote:
cutegirl wrote:

Voi vede cum am posibilitatea si poate ii voi lua o pereche pana atunci sper sa se vindece! smile

daca nu ai posibilitatea de ai cumpara o perecehe dal cuiva care are!!

Daca ai fi in locul ei, nu cred ca ai renunta prea usor la un animal! Pune-te in locul ei! Cred ca cutegirl ar face tot posibilul sa il faca bine pe Eddi si sa isi revina!

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

477

da, de acord cu raluky4 nimeni pe lumea asta care iubeste animalele,mai ales propiul animal nu cred ca ar renunta la el,ma bucur ca o sa ii iei pereche lui eddy :bravo: ,si multa sanatate :pup:  si sper din tot sufletul sa se vindece :pls:

478

Ma bucur ca te-ai gandit la posibilitatea de ai lua un partener... sanatate multa   :pup:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

479

Am venit cu vesti noi despre Cocuta.Am reusit sa merg la veterinar dar nu mi-a spus exact ce are,a zis ca este putin grav.Mi-a dat 2 eprubete cu 2 medicamente diferite,mi-a dat vitamine si o substanta albastra pe care o pui in apa sa dezinfecteze.A zis sa vin peste 3-4 zile la un alt control si vom vedea....
Dar s-ar putea sa fie si de la smulsul penelor pentru ca,in noiembrie,anul trecut,i-a murit iubitul iar luna aceasta i-a murit prietena pe care o adoptase ca pe puiul ei si nu stiu ce sa fac daca sa mai cumpar un perus pentru ca nu vreau sa ma atasez de el si apoi sa moara.
Cam astea sunt vestile...pe mai tarziu. :floare: :perus:

Cainele isi ridica ochii spre om, porcul i se uita direct in fata, iar pisica intotdeauna il va privi de undeva se sus.

480

Daca sa-i cumperi alt partener gandeste-te la ea si apoi la tine, are nevoie urgenta de un partener, maia les ca i-au murit toti ceilalti, daca va avea un nou companion de joaca se va face bine mult mai repede decat crezi. :bravo:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

481 (edited by cutegirl 18-04-2010 16:26)

Multumesc! Azi -mam documentat si mi-am dat seama de ce Eddi isi smulgea penele...L-am mutat din balcon unde era lumina,vedea verdeata etc. Iar in camera la mine nu e asa multa lumina iar camera este mai mica.L-am mutat inapoi si l-am dat cu unguient(Asocilin) dupa ce am dezinfectat cu ceai de musetel smile Si nu mai are tendinta de a se smulge big_smile

Un papagal Rosella :heart: -Teodora Alina- :heart:

482

Dar daca vei avea cum ii vei mai ,lua pereche. sau il lasi asa...?

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

483

Ii voi lua o pereche ca doar nu-l las asa iar Asocilin nu e pentru oameni ci pentru pasarii mai ales ca asta scrie si pe prospect ca doar nu mi-o da veterinarul pentru oameni :hihi: Totusi  gandestete putin tie ti-ar placea sa-ti dai pasarea mai ales cat tine-ai la ea? wink Nu prea cred si da ii voi lua o pereche cat de curand :k:

Adaugat: 18-04-2010 21:43

raluky4 wrote:

Dar daca vei avea cum ii vei mai ,lua pereche. sau il lasi asa...?

Raluky ii voi lua o pereche cat de curand ca doar nu il voi lasa asa wink

484

da,ei bine ma bucur ca ai banii necesari pentru o pereche,ma bucur ca nu isi mai smulge penele, lucylucy13 ma bucur ca aireusit sa te duci la veterinar cu Cocuta si sper sa se faca bine,sanatate! :pup: :sanatate: :heart:

485 (edited by cutegirl 19-04-2010 07:10)

Stii din cate mi-a spus si veterinarul nu cred ca perechea era problema ci schimbarea de la un mediu la altul hmm Era agitat si astfel isi smulgea penele pentru ca,decand l-am adus inapoi nu se mai smulge big_smile Dar si asa ma gandesc la o pereche si in timp ii voi lua smile :fluture:

486

:succes:  cu cautarile pentru Eddi       :caine:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

487

Merci  ella! big_smile Sper sa am :pls:

488

Si eu sper sa ai,Mult noroc in cautare :succes: sper sa iei :floare: si te asteptam cu noi vesti :heart:

489

deedee111 cunosti personal acesti medici veterinari si/sau ai avut experiente personale cu clinicile si cabinetele din Bucuresti, Brasov si Braila recomadate de catre tine?

Si codat, Si coltat, Si istet, Si-ndraznet.

490

Este vreo problema cu medicii Lupu? hmm

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

491

Nu stiu nimic despre acei medici si cabinete, sper sa nu fie nicio problema.

Intrebam pentru ca mi se pare putin suspect ca cineva sa recomande atatea cabinete/medici si din orase diferite cu atata ardoare.

Vrem ca ceea ce se scrie pe forum, se recomanda, sfaturi care se dau, etc. sa fie din experienta utilizatorului proprie si personala deoarece credem ca schimbul de experienta ajuta ceilati utilizatori.

Pentru altele avem Star Trek...

492

Lupu, probabil te gandeai ca cei care dau sfaturi in legatura cu veterinarii sa le dea din proprie experienta, nu din imaginatie.

493

Exact, m-am exprimat prea codat big_smile , si nu numai despre veterinari ci si despre alte probleme.

494

Asa ar trebuii sa se recomanda cabinete veterinare, ma gandeam ca este vreo problema cu vreunul din medici si de`asta am intrebat. smile

495 (edited by emaboicu 22-06-2010 00:29)

De fapt voiam sa va spun ca e prima data cd ea da semne clare ca nu se simte bine si de vreo 3 zile pare ca e destul de rau. Nu a mai scos chiar nici un ciripit, nu pare ca poate minca, sta pe barele de jos ale coliviei (nu tot timpul, dar destul de mult: se pune jos, pe bara de la cutia de mincare si sta in fata cutiei si adoarme acolo, sau sta cu ochii semiinchisi, apatica). I-am dat iaurt ca am vazut ce scrieti voi aici, chiar am fortat-o sa manince niste ou sau cartof fiert.
Culmea ca nu are diaree, nu vomita, nu regurgiteaza, nimic.
Acu cateva zile a inceput totul, am vazut de doua ori niste "bale" ciudate  pe capul papagalului , un lichid albicios care ii udase penele de pe cap, si parea intins si pe bara. L-am spalat si am mai vazut asta o data. Ce o fi?? Nu am vazut pe vreunul sa vomite, scuipe seminte, saliva in ciocul lor sau altele de genul asta.
Totusi de atunci, ea sta cam tot timpul cu capul in pene, infoiata rau de tot cateodata, doarme, se da jos si adoarme pe barele de jos, etc. O zi intreaga nu a mincat, pina la chestia cu iaurtul, apoi si-a mai revenit. Insa e tot apatica, doarme si nu scoate un sunet.
Nu stranuta si nu are cum sa raceasca , nu e curent deloc, e cald.
Totusi ochii ei sunt tristi, se vede ca e trista si sufera.
Oare e ceva de genul psitacoza?? Nu are secretii la ochi, umflati nu stiu dc sunt ca nu stiu cum ar trebui sa fie umflati.
Scuze pt asa mesaj lung. Sunt ingrijorata si nu prea imi permit un veterinar. Acu 4 ani, cd papagalul si-a rupt piciorusul (l-a prins in usita), am dat o taxa imensa numa ca sa intru pe usa cabinetului. Antibioticul n-a folosit, ca nu am putut sa i-l bag pe cioc, iar dupa vizita la veterinar era sa moara (cre ca de spaima si pt ca era fortat sa inghita chestia aia). Am achitat cred cam 50 lei de acum pt "consultatie" care a constat in 10 minute de povesti despre cum sa-l hranesc si cum o sa i se repare sau nu piciorul. Antibioticul l-am platit separat si de 2 ori, pt ca primul l-am risipit (vreo 30 lei de acum). Asa scump e?? Cd am fost sa mai cumpar antibiotic, fara pasare, am platit din nou "consultatia"!!
Stie cineva dc pot merge la veterinar cu fetita si sa nu ma omoare cu banii? Ca dc nu are simptome de nici un fel, trebuie un examen mai complicat...
Singurele simptome sunt gainatzul de la fund, si apatia (care persista de mai mult de un an...de fapt vioaie nu a fost cam niciodata, singurele ei momente sunt cd il goneste pe papagal...avea grija sa-l goneasca de peste tot, de la mincare, de pe leagane, etc...au 3 leagane in cusca si ea nu-l lasa pe niciunul). Acum insa , de 4 zile, nu face nimic altceva decat sa stea ...macar nu mai e infoiata...are penajul normal. Doar ochii tristi...

496

singurul lucru pe care il pot spune e unu dezamagitor.si perusii mei [2 la numar] inainte sa moara tot asa stateau pe fundul coliviei si la hranitoare,erau apatici si tot ce vroiau sa manance dadeau afara cu un fel de..bale.
probabil al tau sta pe hranitoare pt. ca ii e foame,s vrea sa iti arate ca vrea sa il ajuti :cry: , stiu cum e sentimentul asta.ma simteam atat de neputincioasa...i-am adus peste tot la toate cabinetele veterianare si,au sfarsit......:cry:

:nimfa: Paco&Jake^Nimfe |Didi cool| Scumpii mei

497 (edited by emaboicu 22-06-2010 00:30)

Multumesc mult pentru raspuns didika! Pacat ca nu e incurajator...of!

Dar nu am mai vazut bale din astea de atunci cd le-am vazut de doua ori, si pe capul baiatului...Ea maninca totusi macar o data pe zi , si nu vomita nimic din ce a mincat. Ieri s-a dus sa manince chiar de trei ori cate putin. Gainatzul e verde cred ca inseamna ca nu e hranita destul. Dar are partea aia alba , si ceva verde lung si moale incolacit. Sa continui sa-i dau iaurt?  Dupa ce ii dau iaurt cam tot timpul merge sa manince boabe. Dar face ca naiba cd ii bag pe cioc, si se ascunde peste tot numai sa n-o prind. O cam chinui cu seringa aia cu iaurtul.
Saptamina trecuta le-am pus o creanga . O fi fost de cires si poate am otravit-o! Ca nu prea deosebesc marul de cires sau corcodus din pacate.
A rontait si el dar vad ca el nu are nimic. O fi rontait ea mai mult.
Pe alt site scrie ca ciresul e bun la papagali!
Nu ar trebui sa aibe diaree dc e otravita?
As vrea sa imi mai scrieti si voi cate ceva...

498 (edited by suana 04-05-2010 10:43)

emaboicu wrote:

Saptamina trecuta le-am pus o creanga . O fi fost de cires si poate am otravit-o! Ca nu prea deosebesc marul de cires sau corcodus din pacate.

E cat se poate de clar ,nu?Ciresul si visinul ,cat si alte plante de interior sunt toxice pentru pasari.Si incearca sa-i fierbi cateva boabe de orez iar zeama sa i-o amesteci in apa de baut.Ceaiul de menta e foarte bun dar e clar ca e afectata digestiv si eu n-as recomanda antibiotice.Ar fi util totusi sa consulti un medic veterinar,trebuia facut deja,nu sa lasi pasarile sa se chinuie fara ajutor imediat cum au dat semne de boala.IMEQUIL este un praf pe care eu l-am folosit cu succes.Si eu am avut un perus care a ajuns la un fir de paiaenjen care e foarte otravitor ,dar l-am salvat.Si i-ar trebui si vitamine sa o puna pe picioare.Da semne ca lupta dar trebuie ajutata,nu?Si cat mai repede.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

499 (edited by emaboicu 22-06-2010 00:31)

Ii dau vitamine si i-am bagat pe cioc orez si zeama si cateva boabe ( dar nu mananca deloc de buna voie, o oblig, v-am zis ca perusii mei refuza orice afara de boabe de cand ii stiu- n-am mai vazut asa incapatanare sa nu manance ei banana mar ou...incredibil..ea nu roade nici morcov doar il rupe, ca si cum s-ar enerva ca i-l atarn acolo). Ce ii poate face veterinarul? Nu imi permit sa o duc asta e...dar are el tratament contra otravirii? si cum depisteaza dc e otravita? Daca imi da tratament pt diaree, nu pot singura sa-i dau Diropur? Nu ma certa ca nu o duc la veterinar te rog...fac si eu tot ce pot de aia va cer parerea.

500 (edited by suana 04-05-2010 13:52)

Nu te cert,dimpotriva ,iti dau un imbold sa nu disperi.Diropur este bun intr-adevar.Important e ca te ocupi si acum are nevoie de mult sprijin si la randul tau ai nevoie de sprijin din partea noastra.Am inteles ,nu poti sa aloci o suma pentru o vizita la  vet dar e foarte bine ca o ingrijesti singura si ai tot suportul nostru.Ceva vesti ?

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus: